Inhoud blog
  • Mieren bestrijden in huis, terras en tuin
  • Effileerschaar voor honden
  • Welk hondenkussen voor mijn hond?
  • Last van vliegen in huis?
  • Zadelmak maken van een jong paard
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Weetjes en ideeën voor (huisdieren)bezitter

    04-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw hond en zijn bagage mee op vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst een derde deel van de huisdieren mee op vakantie gaat in de zomer en dat dit aantal de afgelopen jaren met gemiddeld 30% is gegroeid. Honden worden daarbij het vaakst meegenomen op vakantie (41%). Belangrijkste redenen om het huisdier mee te nemen op vakantie zijn het bieden van een uitje voor het huisdier (44%) en omdat deze wordt gezien als onderdeel van het gezin (23%). Het baasje vindt het dan ook vooral fijn om uitgebreid te gaan wandelen met de hond op vakantie (91%).

    Belangrijke hondenspullen

    Wij hebben voor u een inpaklijst gemaakt met hondenspullen die u zeker niet moet vergeten mee in te pakken als u voor een aantal dagen/weken weggaat. Hier volgt de checklist:

    - Draagbare drinkfles en drinkbak ineen. Altijd bij een tussenstop onderweg voorzien van schoon drinkwater voor uw hond.
    - honden voer- en eetbak.
    - voerton voor eten.
    - genoeg hondenvoer.
    - hondenbench/ligkussen.
    - Voor de kleinere honden kunt u overwegen een hondenreis/draagtas mee te nemen.
    - Hondensnacks.
    - Hondenverzorgingsartikelen, zoals hondenborstel, tekenverwijderaar, hondenshampoo, gebitsverzorgingsproduct, nageltang, Vetericyn All Animal Wound & Skin Care, speciaal voor wondjes.
    - Hondenhalsband en riem met poepzaktas gevuld poepzakjes.
    - Lange (zoek) lijn, makkelijk om uw hond vast te zetten op de camping om niet te ontsnappen maar nog wel voldoende vrijheid.
    - Medicijnen die uw hond krijgt. Let op dat u voldoende meeneemt.
    - Hondenspeeltjes.
    - Quick Cooler die ervoor zorgt om uw hond koel te houden. Het assortiment van Quick Cooler bestaat uit een koelhalsband, koelbandana (sjaaltje) en koelmat. Ook voor thuisblijvers die heerlijk in eigen tuin genieten van de zomer is het handig om bepaalde hondenspullen in huis te hebben zoals de Quick Cooler.

    Andere Tips

    Vergeet niet om een klein bakje hondenvoer en wat water apart te houden in bijvoorbeeld uw auto en niet in een tas onderop de berg vakantietassen. Eventueel kunt u uw hond een kauwbot geven waarmee hij/zij zich tijdens de reis mee kan vermaken.

    Bevestig een adreskoker aan de hondenhalsband met uw tijdelijke adres, mocht uw hond bij zijn tijdelijke nieuwe verblijfplaats een beetje in de war raken van zijn nieuwe omgeving.

    Wat ook zeker aan te raden is om van tevoren de adres- en telefoongegevens van de plaatselijke dierenarts op uw vakantiebestemming op te zoeken.

    Tot slot is het handig om de adres- en telefoongegevens van het plaatselijke dierenpension op uw vakantieadres te hebben, mocht u eens een dagje zonder de hond op pad willen.

    Voor de beste vakantie hondenspullen gaat u naar onze hondenspullen pagina waar alle merken altijd scherp geprijsd worden aangeboden.

    04-07-2014 om 12:19 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mieren bestrijden in huis, terras en tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mieren
    Ze lijken uit het niets ineens op te duiken tussen de tegels in de tuin: kleine hoopjes zand. Mooi weer erbij en je weet; we hebben weer mieren overlast. Maar wist u dat mieren er eigenlijk altijd wel zijn maar met koud weer onder de grond zitten en voor ons dus niet zichtbaar. Mieren vallen onder de zogenaamde kolonievormende sociale insecten; mieren kunnen niet alleen leven en daarom treffen we ze altijd in groep of kolonie aan.

    En waarom hebben we ook last van mieren in huis? Mieren komen in huis op eten af. Ze houden van zoetigheid, zoals jam, fruit, groente maar ook broodkruimels. Vandaar dat wij ze afgelopen week veel bij onze eettafel aantroffen; onder de tafel liggen veel  eet- & fruitresten van onze 2 jonge kinderen.

    Mieren bestrijden, natuurlijke wijze
    Heeft u liever geen mieren in huis, op uw terras of in de tuin? Dan is er zeker wat tegen mierenoverlast te doen. Het is mogelijk op een natuurlijke manier aan mierenbestrijding te doen. Plant goudsbloemen, lavendel of afrikaantjes in de tuin, want mieren houden niet van de geur van deze planten. Bij de openingen van het mierennest kunt u kokend water eventueel met schoonmaakazijn erover heen gieten, wel behoorlijk  veel gebruiken en een aantal dagen achter elkaar.  Of strooi in de opening bakpoeder, talkpoeder of witte bloem.

    In huis bij de deur waar ze naar binnen komen kunt u koper (euromunten), koffieprut of kruiden (nootmuskaat) neerleggen. En uiteraard is het belangrijk dat uw huis goed schoon is en er geen etensresten te vinden zijn.

    Helpt dit bij u niet dan kunt u ook kiezen voor mierenbestrijdingsmiddelen. In de volgende alinea vertel ik u welke soorten middelen er zijn en waar ze ingezet kunnen worden.

    Soorten middelen mieren bestrijden & hoe werkt het
    Mierenlokdoos
    Mieren worden naar de doos gelokt door het lokstof en kunnen via een van de 4 openingen naar binnen en nemen de lokstof mee naar het nest (ook al zitten ze in huis, `s nachts gaan ze weer terug naar hun nestje). Dit product is binnen in huis te gebruiken, maar ook buiten. Kindvriendelijk.

    Mierenpoeder
    Mierenpoeder is een strooimiddel. Uitstrooien op plaatsen waar mieren zich begeven (ingang mierennest). De poeder nemen ze mee het nest in. De mieren gaan na 3-4 dagen dood.

    Mierenspray
    Een andere middel om mieren te bestrijden is een spuitbus tegen mieren. De spuitbus heeft een handige spuitlans, waarmee gericht in het mierennest kan worden gespoten. Ook in kieren en naden te bespuiten.

    Zorg altijd dat als u de werkzame stof gebruikt zich aan de voorschriften op de verpakking houdt.

    Nog een algemene tip: Gebruik het bestrijdingsmiddel tegen de avond want dan gaan mieren hun nestje in en werkt het sneller.

    04-07-2014 om 12:13 geschreven door dierenexpert


    Tags:Mierenbestrijding, mieren bestrijden
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft uw hond een diergeneesmiddel nodig? | Hondenspullen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In een vorige blog heb ik geschreven over diverse problemen bij honden en de daarbij horende oplossingen. In dit artikel vertel ik u welke maatregelen u kunt nemen bij gezichtsaandoeningen bij uw hond.

    Last van neus-keel
    Bij luchtwegaandoeningen zoals veel slijm, bronchitis, hoesten of benauwdheid kunt u broomhexine voor honden gebruiken.

    Ontstoken ogen
    De ogen van uw hond kunnen ontstoken raken door bijvoorbeeld een gevecht met een ander dier en daarbij in het oog geraakt zijn. Dit kan een oogbindweefsel- of ooglidontsteking tot gevolg hebben. Een gezond oog is eigenlijk altijd helder van kleur, schoon en vrij van vuil. Bij een ontsteking is dit duidelijk niet het geval.  Behandeling: U kunt een ontstoken oog van de hond schoonmaken met oogreiniger of oogzalf.

    Oor ontstoken
    Een ander veelvoorkomende aandoening is een oorontsteking. Een oorontsteking bevindt zich in de uitwendige gehoorgang eventueel met de oorschelp erbij. Vooral de hondenrassen met lange en langharige oren zijn gevoelig voor oorsmeer. Door de oplopende temperatuur kan oorsmeer vloeibaar worden, wat onder meer kan zorgen voor een oorontsteking.

    Hoe kunt u herkennen dat uw hond een oorontsteking heeft? De hond schud met zijn kop, krabt aan het oor, veel oorsmeer en als u het oor aanraakt piept de hond het uit van de pijn.

    Check in elk geval regelmatig even goed het oor van uw hond om een echte ontsteking voor te zijn! Bij een beginnende oorontsteking kunt u een oor reiniger of oordruppels gebruiken om het oor te reinigen en oorsmeer te verwijderen. Bij een vergevorderde oorontsteking altijd uw dierenarts raadplegen.

    Gebitsverzorging
    Over het item verzorging van het hondengebit kan ik een goed voorbeeld uit mijn privé situatie halen. De al wat oudere hond, Max, van mijn ouders heeft last van een stinkende adem en gelig uitziend gebit. Mijn moeder gebruikt nu af en toe een hondentandenborstel om erger te voorkomen. Als zij eerder met tandenpoetsen (mogelijk bij pups vanaf 10 weken) was begonnen en de juiste hondenspullen in huis had gehaald had het niet zover hoeven komen. Er zijn verschillende gebitsverzorging producten verkrijgbaar die gebitsproblemen kunnen voorkomen. U voorkomt tandsteen door 1 à 2 keer in de week de tanden te poetsen met een hondentandenborstel, tandpasta of honden mondwater.

    Voordat u bij de dierenarts langs moet vanwege heftige problemen kunt u erger voorkomen door de juiste hondenspullen in huis te hebben. Macrovet heeft voor u de juiste middelen op voorraad, en op werkdagen voor 12.00 uur besteld de volgende dag al in huis!

    04-07-2014 om 12:04 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips Hondenriem kopen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bent u van plan een hondenriem te kopen? Lees dan eerst mijn artikel waarin ik u help de juiste hondenriem aan te schaffen. U bent zeker niet de enige die door de `bomen het bos niet meer ziet`, vanwege de hoeveelheid verschillende hondenriemen die er op de markt te koop zijn. Hopelijk krijgt u met het lezen van deze blog meer inzicht in het kiezen van de meest geschikte hondenriem voor uw trouwe viervoeter.

    Wanneer hondenriem gebruiken

    In de meeste gevallen wordt een hondenriem gebruikt bij het uitlaten van uw hond, al dan niet tijdens het hardlopen. Meestal vanwege de aanlijnplicht in bepaalde gebieden, het hoort bij de training van uw hond of u heeft liever niet dat uw hond tegen iedereen opspringt en zomaar wegrent. Met een langere hondenriem, zoek- of weblijn, heeft uw hond genoeg bewegingsvrijheid , maar kan niet zomaar ontsnappen bijvoorbeeld te gebruiken op de camping of in de tuin. En bij het trainen of leren speuren van uw hond.

    Welke hondenriem kan ik het beste gebruiken – Soorten hondenriem

    Het hangt van uw persoonlijke voorkeur af voor welk materiaal hondenriem u kiest. Hieronder leg ik de verschillende soorten uit.

    Nylon.
    Nylon hondenriemen zijn lichtgewicht, stevig, goedkoop en waterbestendig. De hondenriem kan gebruikt worden als uw hond vaak in water zit en de riem kan ook gewassen worden. De nylon hondenriem is er in zeer veel verschillende kleuren en met leuke motieven. Meestal is een bijpassende halsband verkrijgbaar.

    Leer.
    Leren hondenriemen zijn sterk en duurzaam en gaan dus lang mee. In het begin is het leer nog erg stug maar naarmate langer gebruik wordt het soepeler.

    Rollijn.
    Met een rollijn bepaald uzelf met een druk op de knop hoeveel ruimte u uw hond geeft. Een bekend merk met rollijnen is Flexi. De lijn rolt automatisch op wanneer de hond dichter bij u komt lopen. Dit komt door de veer die de lijn op- en afrolt. Als u vindt dat de hond te ver weg loopt, dan kunt u de knop even vasthouden zodat de lijn niet verder afrolt. Ook is het mogelijk om met 1 vaste lengte te wandelen, dit doet u door de knop in de `vaste stand` te zetten.

    De juiste lengte hondenriem

    Zoals hierboven verteld is het handig te weten waar u de hondenriem voor gaat gebruiken voordat u gaat kopen. Dit heeft ook te maken met de lengte; lang, kort of verstelbaar. In de stad is een lange riem niet handig in gebruik. Bij trainen of speuren is een lange lijn weer geschikter. Bij een puppy is een hondenriem van 1 meter normaal gesproken genoeg. Een verstelbare hondenriem is ideaal, zowel in korte als lange lengte te gebruiken. De meest gebruikte hondenriemen zijn tussen de 3 en 8 meter.

    Kortom een hondenriem kopen is niet iets wat u zomaar doet, ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen de juiste keuze te maken.

    04-07-2014 om 11:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:Hondenriem, hondenriem kopen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegenbestrijding? begin bij de bron

    Iedere dierhouder heeft last van vliegen, of je nu een rundveehouderij bent of een paardenstal hebt, je hebt altijd last van vliegen. Zodra het voorjaar wordt en de temperaturen oplopen komen niet alleen de bloemen en plantjes tot leven, maar ook de vliegen.

    Begin bij de bron

    Wanneer je geen (minder) vliegenoverlast wilt kun je van allerlei toepassingen bedenken maar ons advies is luid: "vliegenbestrijding" begin bij de bron, dan heb je 75% te pakken.

    Direct werkende middelen verboden

    Begin met het bestrijden van de maden- en lavernoverlast met een goed madenbestrijdingsmiddel, wanneer je de vliegenoverlast in het beginstadium aanpakt is de overlast een stuk kleiner. Direct werkende middelen die de maden direct doden zijn tegenwoordig verboden. Voorbeelden van deze middelen zijn: Neporex en Lurectron madendood.

    Een goed alternatief is een middel dat in alle stadia van de overlast de larven bestrijd.

    Dimilin

    Dimilin madendood zorgt ervoor dat de larven na contact met dit middel geen chitine meer aanmaken. Chitine is noodzakelijk voor het opbouwen van het skelet. De larven worden dus niet meteen gedood maar kunnen zich niet verpoppen. Hierdoor groeien de larven zich letterlijk dood.

     

    04-07-2014 om 11:19 geschreven door dierenexpert


    Tags:vliegenbestrijding, vliegenoverlast

    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/02-23/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!