Inhoud blog
  • Mieren bestrijden in huis, terras en tuin
  • Effileerschaar voor honden
  • Welk hondenkussen voor mijn hond?
  • Last van vliegen in huis?
  • Zadelmak maken van een jong paard
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Weetjes en ideeën voor (huisdieren)bezitter

    23-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels verjagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vogeloverlast

    Er zijn veel mooie vogels maar duivenoverlast, meeuwenoverlast komt steeds vaker voor helaas. Ook kauwen, eksters roeken kunnen veel vogel overlast veroorzaken. Gemiddeld poept een vogel 14 kg per jaar en maken nesten in dakgoten of schoorstenen die hierdoor verstopt raken. Een reden waarom mensen er toch voor kiezen om de vogels te verjagen.

    Duiven verjagen

    Overlast van duiven komt veel voor in steden en andere drukbevolkte plaatsen. Om duiven te verjagen kan vogelwering geplaatst worden zoals stroomdraad of kunt u duiven overlast bestrijden door middel van een vogelverschrikker te plaatsen, de Hawk-eye en de CropGard zijn goede vogelwering door hun vogelafschrikkende kleuren, roofvogelprint en reflectoren aangedreven door de wind. Er zit geen garantie op stormschade, het is dus aan te bevelen om bij ernstige harde wind de vogelverschrikker tijdig veilig op te bergen.

    Ganzen verjagen

    In de landbouw ondervinden telers ook veel overlast door ganzen, duiven, kauwen en kraai, maar ook zangvogels kunnen een grote schadepost zijn. Om de vogels te verjagen kan een Terror Kite geplaatst worden dit is een vlieger aan een 7 meter telescopische paal, deze vlieger heeft ook de natuurlijke schrikkleuren, roofvogelprint en reflecterend materiaal. Bij het lichtste briesje wind gaat de vlieger zelf vliegen. Een ander optie is een knalapparaat op het veld te plaatsen of met een Agrilaser over de gewassen te laten schijnen. Dieren zien een groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. Vogels verjagen kan op verschillende manieren, welke methode het beste werkt verschilt per situatie. Bel ons gerust voor advies.

    23-05-2014 om 12:31 geschreven door dierenexpert


    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenbench
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lees in ons artikel alles over het aanschaffen van een hondenbench. Als u overweegt een hondenbench in huis te halen, dat moet u zeker even onze tips hieronder lezen.

    Waarom hondenbench kopen
    Bij het opvoeden van uw pup is de bench een handig hulpmiddel om de puppy snel zindelijk te maken. Door uw hond in huis zijn eigen plek te geven met een bench geeft dit uw hond een veilig gevoel.  Als u uw hond vanaf begin af aan laat wennen aan de hondenbench, zal hij het zeker niet erg vinden om af en toe in de bench te liggen. Een bijkomend voordeel van de bench is dat deze makkelijk opvouwbaar is en daardoor gemakkelijk op te bergen is of mee te nemen is op vakantie.

    Waar op letten bij een hondenbench
    Er zijn een aantal punten waar u op kunt letten om de juiste bench voor uw hond aan te schaffen. De juiste afmeting is belangrijk; ga uit van de grootte van een volwassen hond. Uw hond moet rechtop kunnen staan, zich kunnen ronddraaien en met gestrekte poten op zijn zij in de bench kunnen liggen. Zo heeft hij voldoende ruimte om te bewegen. Is uw hond nog een puppy dan kunt u eerst een deel van de bench afsluiten door middel van een scheidingspaneel. Later kan het paneel weg als uw hond volwassen is  geworden.

    Hondenbenches zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Een metalen hondenbench is gemaakt van metaaldraad, dit is een duurzaam materiaal. Meestal zijn deze hondenkooien inklapbaar wat erg handig kan zijn. Het is  raadzaam om voor een 2-deurs bench te kiezen zodat u via verschillende kanten bij uw hond kan komen. Met deze optie bent u wel wat meer kwijt dan een eenvoudige 1-deurs hondenbench.

    Eigenlijk is een hondenbench onmisbaar  als u een hond heeft. Het is een zeer handig en praktisch middel op bij de opvoeding van uw hond te gebruiken. Wij hebben een overzicht van onze hondenbench modellen en bijbehorende accessoires gemaakt.

    22-05-2014 om 15:13 geschreven door dierenexpert


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegen in de stal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de temperatuur stijgt, neemt de hoeveelheid dazen, muggen en vliegen ook direct toe. In de avond worden deze insecten het meest actief als de temperatuur `s avonds daalt, komen de insecten af op de warmte van de dieren. Veel mensen zet hun paard tegen die tijd op stal om veelvuldig steken te voorkomen. Een goede stalhygiëne voorkomt dat vliegen in de stal deze gebruiken als kraamkamer. Zorg ervoor dat voerresten, spinraggen en mest zo weinig mogelijk aanwezig zijn en maak de drinkbak regelmatig schoon.

    Vliegenoverlast

    Om overmatig vliegenoverlast te voorkomen is het belangrijk om al vroeg te beginnen met het bestrijden van de vliegenmaden. Door de stalwanden in te smeren of in te sprayen met een bestrijdingsmiddel voorkomt u dat de dat vliegen zich kunnen verpoppen of plekken vinden om zich voort te planten.

    Vliegenbestrijding

    Als de vliegen poppen toch uitgekomen zijn en de overlast er al is zijn er nog vele verschillende manieren om de vliegenoverlast aan te pakken. Het is nog altijd zinvol om de wanden in te smeren of in te sprayen met een bestrijdingsmiddel om uitbreiding te voorkomen maar het op doen van een vliegendeken kan ook verlichting bieden tegen de insectenplaag. Vliegenmaskers om het hoofd van het paard bieden bescherming en kunnen rust geven aan paarden die constant met hun hoofd zwaaien door het irriteren aan de plaaginsecten. Het in sprayen van uw paard met een vliegwerend middel is een effectieve maar tijdelijke oplossing. Vanaf januari 2013 zijn er nog maar een aantal anti vliegenmiddelen verkrijgbaar tegen insecten. Dit komt omdat fabrikanten verplicht zijn hun vliegwerende middelen te registreren als biociden.

    Zebrastrepen

    Na veelvuldig onderzoek is gebleken dat zebrastrepen ook effectief zijn tegen vliegen. Insecten hebben een hekel aan de zebrastrepen omdat ze gedesoriënteerd raken. Het paard kan beschilderd worden met speciale verf in zwart of wit om het vliegwerende effect te bereiken en Pfiff heeft nu ook een vliegendeken met zebraprint deze en de verfsticks zijn binnenkort te bestellen bij Macrovet.

    22-05-2014 om 15:06 geschreven door dierenexpert


    Tags:vliegenbestrijding, vliegenoverlast

    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/02-23/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!