Inhoud blog
  • Mieren bestrijden in huis, terras en tuin
  • Effileerschaar voor honden
  • Welk hondenkussen voor mijn hond?
  • Last van vliegen in huis?
  • Zadelmak maken van een jong paard
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Weetjes en ideeën voor (huisdieren)bezitter

    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankooplijst puppy producten

    Puppy aanschaffen?

    Alle voor- en nadelen opgeteld en jullie hebben dan toch gekozen om een nieuw lid in de familie binnen te halen. Ten eerste gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst, een puppy! Natuurlijk is het ontzettend leuk om zo`n lieverd in huis te hebben maar het is wel handig om alvast wat belangrijke hondenspullen in huis te halen voordat jullie puppy zijn thuis voor het eerst ziet.

    Om het jullie gemakkelijk te maken hebben wij op een rijtje gezet welke hondenbenodigdheden u kunt aan schaffen:
    Bench
    Jonge honden zijn heel speels. Omdat ze `s nachts veelal alleen zijn en je liever niet wilt dat de pup alles kapot maakt in de kamer kan een bench in huis handig zijn. Ook geeft een bench ze even de rust die ze nodig hebben. Er zijn speciale benchkussens te koop voor een zachte ondergrond.

    Hondenmand
    Een fijne hondenmand waar je puppy zijn eigen plekje heeft. Uiteraard hoort hier een lekker zacht hondenkussen bij.

    Puppyren
    Om de puppy alvast aan buiten te laten wennen.

    Voerbak
    Degelijke melamine of roestvrijstalen eet- en drinkbakje voor de jonge hond. Puppy`s zijn heel enthousiast en speels dus een voerbakje die goed blijft staan op de grond is wel te adviseren.

    Puppy Trainingsmatten
    Ideaal bij het zindelijk maken. Voordelen trainingsmat: super absorberend, neutraliseert sterke urinelucht, bevat een geurstof die ervoor zorgt dat puppy extra snel zindelijke wordt.

    Speelgoed
    Een puppy is speels en vindt het leuk om te ravotten. Een leuk puppyspeeltje pas hier goed bij.

    Snacks
    Naast de dagelijkse voeding is een hondensnack/snoepje af en toe een aangename versnapering voor uw puppy. Naast tussendoortje ook als beloningssnoepje te gebruiken indien u dit wilt inzetten.

    Halsband
    Een verstelbare halsband is handig omdat deze met de pup meegroeit.

    Transportbox
    Voor het vervoeren van uw puppy is een speciale hondentransportbox erg handig om thuis te hebben klaar staan.

    Verzorgingsproducten
    Om uw pup na een (onverwachtse) speelbui buiten lekker schoon te maken is het makkelijk om puppyshampoo in huis te hebben. Tijdens het wassen even borstelen met een puppy borstel om vuil en losse haren van de vacht oppervlakte te verwijderen . De puppy kan zo langzaamaan wennen aan het borstelen.

    Vlooien en teken tegengaan
    Bij puppy`s moet u ook al letten op vlooien/teken als ze ouder dan 2 maanden zijn. Let op dat u de juiste verpakking speciaal voor puppy`s kiest. Het merk Frontline heeft in het assortiment bijvoorbeeld Frontline Puppy Pack.

    Ontwormen
    Bij een leeftijd vanaf 2 weken kan een pup al ontwormt worden. Een goede ontworming in het eerste jaar van de pup is heel belangrijk om het afweersysteem niet te onderdrukken.

    Bij Macrovet kunt u terecht voor al uw hondenspullen.

    24-04-2014 om 14:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiden op een paardrijwedstrijd

    Na lang trainen is het zo ver je gaat een wedstrijd rijden! Goede voorbereiden op een wedstrijd is het halve werk. Je weet welke dressuur proefjes je moet rijden (elke maand andere proeven) Zorg ervoor dat de persoon die je gaat voorlezen samen met jou al een keer geoefend heeft en je dus op elkaar ingespeeld bent. Kijk ook hoe laat je moet starten en wie er voor jou is zodat je voorlezer in de gaten kan houden of alles op tijd loopt. Geef ook de voorlezer het paardenpaspoort en inentingsbewijs zodat als er om gevraagd word dit direct getoond kan worden.

    De avond van tevoren kun je het zadel en hoofdstel al oppoetsen met ledervet. Zorg dat alles wat je nodig hebt al klaar ligt dus ook het zadeldekje welke je gaat gebruiken. Zijn je witte rijbroek, plastron, laarzen, wedstrijd jasje, handschoenen en cap helemaal schoon en netjes?

    Is je paard ook helemaal schoon? Mestvlekken kun je wassen of behandelen met een vlekkenspray. In de staart mooi uitgeborsteld ? De avond van tevoren kun je alvast de manen invlechten en toiletteren zodat dat niet op het laatste moment meer hoeft te doen. Je kan een glansspray gebruiken om het paard mooi te laten glanzen maar houd er rekening mee dat het paard hier ook glad van word en het zadel zou kunnen gaan schuiven, spray daarom nooit glansspray over de paardenrug. Net voordat je gaat opstijgen, kun je de hoeven nog invetten met een hoefvet, dit geeft een mooie glans en geeft een verzorgde indruk.
    Nu ben je er helemaal klaar voor! Probeer hetzelfde te rijden als tijdens de training en je niet te laten afleiden door andere paarden. Wedstrijd rijden is net even anders en vaak moet het paard en de ruiter even wennen aan alle nieuwe indrukken en dit zorgt voor wedstrijd zenuwen. Als het voorbereiden op een wedstrijd goed gegaan zijn en de voorlezer weet in welke ring je moet zijn kun je je concentreren op je paard en hoef je alleen nog maar lekker te rijden. Rijdt het paard goed los, rijd figuren en oefen de overgangen om te controleren of het paard goed naar de beenhulpen luistert.
    Zorg dat je in de buurt bent van je voorlezer zodat die je een seintje geeft als je aan de buurt bent. Nooit boos worden op je paard, het helpt meestal niet en de jury zal ook geen goede indruk krijgen. Je doet je best tijdens de wedstrijd en probeer er ook van te genieten, succes!

    24-04-2014 om 14:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:paardrijwedstrijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke hondenspullen in huis halen

    Naast het kopen van de basis hondenbenodigdheden voor thuis zoals een hondenmand, hondenbench, hondenvoerbak, hondenhalsband met riem en misschien zelfs een hondentondeuse zijn er helaas soms ook andere producten nodig. Want naast de mens kan ook de hond soms extra verzorging en middelen nodig hebben om beter te worden. Ik zet voor u speciaal de omschrijving van een probleem plus de oplossing op een rij.

    Vlooien en teken bestrijden

    Wist u dat een vlo zich liever nestelt bij een hond of kat dan bij de mens?
    Last van vlooien in huis en u vermoedt dat de bron uw hond is?
    Bij het voorkomen van vlooien bij de hond kunt u gebruik maken een vlooienband of vlooien anti conceptie tabletten geven. U zult in elk geval een product moeten gebruiken om vlooien te bestrijden.
    Heeft u hond al vlooien en wilt u er zo snel mogelijk vanaf? Dan kunt u kiezen uit verschillende soorten vlooienbestrijdingsmiddelen: vlooiendruppels, poeder, shampoo, tabletten, spray. De keuze is aan u waar u het liefst mee wilt werken.

    U aait uw hond lekker door zijn vacht en voelt iets hards, een teek, wat nu?
    Trek de teek er nooit met eigen hand uit! Dit kan alleen op de juiste manier door het gebruik van een hulpmiddel. Dit zijn tekenverwijderaars zoals pincet, tick key, tekenkaart of tekentang of maak gebruik van een spuitmiddel zoals Beaphar Tick Away.

    Wormen hond

    Door structureel een ontwormingsmiddel te geven wordt voorkomen dat de hond wormen krijgt. Als de hond eenmaal wormen heeft dan kan ie heel erg ziek worden en dat wil je als trotse hondenbezitter natuurlijk niet. Ook hier geldt je echt medicijnen moet gebruiken om het zowel te voorkomen of ter bestrijding van wormen. Ontwormingsmiddelen bestaan er in tablet- of pastavorm.

    Voor bovenstaande problemen geldt dat het altijd handig is om deze producten altijd in huis te hebben. Zodra uw hond last krijgt, kunt u meteen het juiste diergeneesmiddel toedienen.

    In een andere blog vertellen wij over veelvoorkomende problemen in het gezicht van uw trouwe viervoeter.

    Macrovet.nl is de specialist op het gebied van online hondenspullen kopen.

    24-04-2014 om 14:44 geschreven door dierenexpert


    Tags:hondenspullen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit geweten dat een arterieklem gebruikt wordt om haartjes uit honden oren te trekken.

    Ik zit al heel lang in de trimbenodigdheden en dan voornamelijk hondentondeuse- en trimbenodigdheden. Maar nu volgende ik een discussie op het hondenforum waar gesproken werd over een arterieklem.

    Aterieklem

    Daar kwam ik er achter dat deze door veel trimsters gebruikt wordt om oren te plukken om ontstekingen te voorkomen. Nu verkopen wij ook al jaren arterieklemmen, maar dan voor operatiedoeleinden. Een arterieklem wordt namelijk gebruikt om bloedvaten dicht te knijpen tijdens een operatie. Een arterieklem wordt in ander vakgebieden ook wel een kocher genoemd

    In de encyclopedie staat de arterieklem als volgt beschreven

    • arterieklem
      Een tang voor het dichtdrukken van bloedende arteriae; tang met vlakke, geribde bekvlakken voor het afklemmen van holle gangen of holten

    Zo zie je dat z'n handig tangetje overal goed voor is.

    24-04-2014 om 14:40 geschreven door dierenexpert


    Tags:arterieklem

    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/02-23/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!