Inhoud blog
  • MIJN MAN IS KOK
  • GEVANGEN
  • Uitzicht
  • File
  • Herfstvirus
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Algemeen (5)
  • Columns (6)
  • Karel (2)
  • Foto
    Oude-mensen-huis
    Het dagelijkse leven van een jonge senior.
    Elke nieuwe dag is in essentie een mooie dag!
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzicht

    Uitzicht....                                                                                                       

     

    Als ik achter mijn computer zit hoef ik alleen mijn hoofd maar iets te draaien om uit te kunnen kijken op een heel mooi stukje groen. Het lijkt alsof ik midden in een park woon, terwijl deze beplanting alleen maar een groene scheidingsstrook is tussen flatgebouwen. Recht tegenover ons staat een woontoren verstopt achter een paar grote platanen.

     

    De verschillende bomen vormen een aantrekkelijk uitzicht. Wij wonen op de 5e etage en kunnen dus goed zien wat er in de boomkruinen gebeurt. Aan de rechterkant staat een grote Walnoot. Populair bij de bewoners van de buurt. Als de noten gaan vallen komen elk jaar dezelfde mensen zoeken. In de kruin vermaken de duiven zich met elkaar. Zij hebben deze boom voor zichzelf uitgezocht en maken andere vogels het leven zuur als ze ook in die boom willen zitten. Recht voor ons de Platanen.  De meest linkse is de verzamelplek van een aantal halsbandparkieten. Weer of geen weer, 's middags om een uur of 3 zit daar een groepje naar elkaar te krijsen. Het zijn erg actieve beestjes die af en aan vliegen. Dichtbij de flat staat met veel ruimte erom heen een eenzame Magnolia. Niet zo'n hoge boom, maar precies sterk en hoog genoeg voor een reiger, die daarmee net iets hoger staat als z'n concurrent op de lantarenpaal.

    Helemaal aan de linkerkant van ons complex staat een rijtje Iepen. Zij schermen de rijweg af, zodat we hier geen last hebben van verkeerslawaai. Een bepaalde periode van het jaar verzamelen zich 's avonds in die Iepen honderden kraaien. Zij maken een hels kabaal en lijken ruzie te maken waar ze met z'n allen naar toe zullen vliegen.  Op een bepaald moment zijn ze het blijkbaar eens en vliegen gezamenlijk weg.

     

    De diverse bomen staan samen met struiken en lage planten op grasveldjes met daar tussen vriendelijke wandelpaden. Hier en daar bankjes om even uit te rusten en met andere wandelaars te praten. Van de bankjes wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Zoals de diverse bomen geclaimd worden door de verschillende vogels, worden de bankjes ook vaak door dezelfde mensen bezet. Zoek je meneer X. vanwege het een of ander, dan kun je hem met mooi weer makkelijk vinden op een bepaald bankje voor de flat. Een ander bankje is de ontmoetingsplaats voor een paar veelkleurige bewoners die hun zangvogeltje in het kooitje een uitje gunnen. Het bankje dat het dichtst bij de achterdeur is geplaatst wordt veel gebruikt door “werkers” om hun boterhammetje tussen de middag te eten. En één bankje is in gebruik als slaapbank. We kunnen van bovenaf zien dat, als het donker is, iemand ligt te slapen op het bankje. Met z'n knieën opgetrokken, ligt de persoon onbeweeglijk weg te dromen. Wij hebben het erover gehad of we de slaper weg moeten sturen, maar waarom eigenlijk. Hij doet niemand kwaad en ligt niemand in de weg. Het is nog niet echt koud 's nachts. Zo lang hij er geen puinhoop van maakt met rotzooi of andere overlast, hebben wij er geen moeite mee. 's Morgens hebben we wel eens gekeken, maar geen extra rommel in die buurt. Alles waarschijnlijk netjes in de vuilnisbak ernaast. Vaak als we kijken vanaf het balkon zien we hem, maar we hebben hem nog niet kunnen aanspreken, want als we beneden zijn ligt hij er niet.

    Vorige week liepen we 's avonds laat naar huis terug vanaf een avondje mahjong-spelen.“Kijk, hij ligt er weer. Zullen we er even naartoe lopen en zien of hij wakker is?” “Oké.”

    Wij lopen samen naar de “slaapbank”. We kijken elkaar aan en moeten allebei vreselijk lachen. Wij kijken al meer dan een week naar een vergeten jas op een bankje. De lantarenpaal van een paar meter verderop werpt de schaduw van de prullenbak op de bank waardoor de jas een echt levend mens lijkt.

    Zo zie je maar.... niet alles is zoals het eruit ziet.

     

    Philo © 11/2012

    15-11-2012 om 23:37 geschreven door philo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Columns
    >> Reageer (18)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.File

    FILE

    Woensdagmorgen vroeg
    Een dag in november
    Het decor een grijze tunnel
    In het midden één hoge streep geel
    Rechts vóór rood en
    Links veel langzaam wit
    Soms zwevend kleine lichtjes
    In de verte een groepje rood, oranje, groen
    Het felle, lage rood is opeens dichtbij
    Het wit raakt verder weg
    Geel is verdwenen
    De afslag wordt genomen
    Weg van de snelweg A6
    Richting Almere Buiten

    philo©11/2012

    14-11-2012 om 19:19 geschreven door philo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Algemeen
    >> Reageer (0)
    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstvirus
    Dik 20 jaar een computer in huis en ja hoor.... uiteindelijk slachtoffer van een virus.
    Hoe het in mijn laptop is gekomen is vooralsnog een raadsel. Het was niet meer mogelijk toegang te krijgen tot mijn bestanden. Ik kreeg alleen maar één scherm te zien: Windows Media Centre.

    Naar een bedrijf/winkel die zich gespecialiseerd heeft in problemen oplossen zoals de mijne. Op het moment dat ik die winkel binnenstapte voelde ik me meteen ineenschrompelen tot een digitale analfabeet. De jongeman achter de toonbank had dat ook onmiddellijk door. Zijn blik: "Daar heb je weer zo iemand op leeftijd die geen idee heeft hoe je met een PC omgaat. Nou moet ik de rotzooi natuurlijk weer opruimen."
    Ik dacht: laat ik hem maar meteen laten weten dat hij de kenner is wat mij betreft, dan is zijn ego tenminste op de juiste manier aangepakt.
    "Goedemiddag. Help.... mijn laptop weigert dienst. Ik weet zeker dat u hem kan overhalen weer aan het werk te gaan. Wat dat betreft heeft u vast een speciaal talent of op z'n minst enorm veel ervaring. Ik heb geen idee wat ik moet doen en ik ben helemaal onthand."
    Het werkte. Hij zegde toe te kijken wat er aan de hand was en hij zou me bellen om te overleggen over de reparatie. Nadat ik wat vragen had beantwoord kreeg ik nog wel de opmerking:
    "Mevrouwtje, u weet toch wel dat u eigenlijk elke dag een backup moet maken. Bovendien is een andere virusscanner zeker aan te bevelen. We hebben het er morgen nog wel even over."
    Normaal ga ik direkt in de aanval bij het woord Mevrouwtje, maar ik wist me te beheersen. 
    Later belde hij mij met de mededeling dat er een virus was geconstateerd en vroeg of hij de computer moest repareren. Afgesproken dat hij het probleem zou oplossen en een andere (!!!) virusscanner zou installeren. Waarschijnlijk was het de volgende dag klaar.  
    De rest van de dag was moeilijk zonder mijn "lappie". Mijn geplande werk kon niet doorgaan. Dus geen vergaderverslag en geen nieuwsbrief voor de vereniging. Ook geen blik op Facebook waar ik had kunnen zien wat mijn kinderen van plan waren op vrijdagavond. Mijn dieren in mijn spelletje Castleville werden niet gevoerd en - het allerergste - GEEN MAIL. 
    Ik ben een boek gaan lezen. Ik vond het niet aardig voor mijn man opeens de televisie te claimen terwijl hij voetbal wilde kijken. 

    De volgende dag om ongeveer half 12 belde ik de winkel. "Is het gelukt? Kan ik mijn laptop ophalen?"
    "Mevrouwtje, het is nog vroeg. Ik ben net pas begonnen. Ik bel u wel als ik klaar ben. Ik hoop dat het nog lukt vandaag."

    Het ergste van alles was, dat ik geen idee had hoe groot de schade was. Welke bestanden waren verloren gegaan? Mijn hele leven zit in die laptop. Het duurde erg lang...... tot half 5, toen belde hij. Meteen in de auto gestapt. 

    Na een kwartier was ik weer thuis met laptop en met een behoorlijke rekening in mijn portemonnee. Laatste wat de computerman tegen me zei: "Mevrouwtje, denk aan die backups!". 
    Opstarten.... Al m'n instellingen weg.... Help.... alles leeg!.... Geen documenten meer, geen afbeeldingen!... Waar zijn mijn mails en mijn contactpersonen?.... Wat moet ik beginnen?.... Al mijn werk weg!!!
    Eerst maar weer alles aan de praat krijgen. De diverse wachtwoorden zoeken en alles weer installeren. Mijn printer lukt niet, maar ik kan wel op internet en mijn mail kan ik ontvangen en verzenden. Ik bedenk dat een aantal belangrijke documenten nog wel hier en daar in de ouderwetse papiervorm te vinden moeten zijn in ouderwetse ordners in mijn huis. 
    Wacht eens.... Die jongeman heeft het over een backup gehad. Een map die Backup heet. Ook iets over een externe harde schijf of zoiets.... Daar zou die map naartoe moeten. Ik ga zoeken. Inderdaad, zowaar, op de D: schijf een map Backup. Hoera, bijna alles teruggevonden. Wat een opluchting!

    Ik ben ontsnapt aan een donkere, sombere periode, ontstaan door een "najaarsvirus" in mijn laptop.


     


     
     

    12-11-2012 om 14:52 geschreven door philo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Algemeen
    >> Reageer (2)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012

    Blog als favoriet !


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!