1 bekertje Griekse yoghurt (150 g) 1/2 el citroensap 1/2 el olijfolie mespunt kaneelpoeder 1 teentje knoflook 2 takjes peterselie 300 g gekookte rode bieten zout
In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven in stukjes knippen. Bieten pellen en in blokjes snijden. Bieten door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout. Smakelijk eten!
2 sneetjes witbrood, zonder korst 4 el olijfolie 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 blikje ansjovis (46 g) 4 el mayonaise 1 el citroensap 2 little gems 100 g grana padano, geschaafd
Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodkorstjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng de broodblokjes op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de helft van de ansjovisfilets fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukjes. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas. Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop. Smakelijk eten!
500gr aardappelen in blokjes gekookt 3 gekooktewortels 2 gekookte eieren kleine uitje gesnipperd half blikje mais 5 augurken in kleine stukjes peper en zout zelfgemaakte mayonaise van 1 eidooier of 3 volle el mayanaise uit pot beetje azijn
Kook de aardappelen en wortels snijd alles in blokjes. meng alles om en maak op smaak met peper zout en mayonaise