Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met spinazie-tomatensaus
    Pasta met spinazie-tomatensaus 2 personen

    1  blik gepelde tomaten
    5 blokjes diepvriesspinazie
    ui, gesnipperd
    teentje knoflook, geperst
    1 blikje tomatenpuree
    rode wijn
    Italiaanse kruiden, gedroogd
    spekjes

    Bak de spekjes in een wok samen met de ui en de knoflook. Als de ui glazig is, het blikje tomatenpuree erbij. Even later de diepvriesspinazie erbij doen. Even laten pruttelen tot de spinazie ontdooid is. Scheut rode wijn en blik gepelde tomaten erbij. Op smaak brengen met peper, zout en Italiaanse kruiden. Serveren met pasta.
    Eet smakelijk!


    24-12-2011 om 13:31 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaans rundvlees met pompoen
    Marokkaans rundvlees met pompoen 4 personen

    750 g runderlappen
    2 uien
    1 rode peper
    40 g boter of margarine
    zout, peper
    1 tl gemberpoeder
    2 tl paprikapoeder
    1/2 tl gemalen komijn
    1 tl kaneelpoeder
    1 zakje saffraandraadjes
    1 courgette
    500 g pompoen
    1/2 zakje verse koriander (15 g)

    Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper circa 2 minuten mee fruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat het vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur circa 1 1/2 uur laten stoven. Courgette wassen en in stukjes snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette, pompoen en helft van koriander aan vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Vleesmengsel over doen in schaal en bestrooien met de rest van de koriander. Lekker met stokbrood.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 22:03 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    Bietensalade 2 personen

    1 bekertje Griekse yoghurt (150 g)
    1/2 el citroensap
    1/2 el olijfolie
    mespunt kaneelpoeder
    1 teentje knoflook
    2 takjes peterselie
    300 g gekookte rode bieten
    zout

    In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven in stukjes knippen. Bieten pellen en in blokjes snijden. Bieten door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 21:57 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta alla norma
    Pasta alla norma 4 personen

    Fruit 2 flinke uien met 2-4 teentjes knoflook, voeg 2 blikken gepelde tomaten toe en een snufje suiker, peper en zout en als je pit wilt een pepertje of een schep sambal en laat 20 minuten zachtjes koken. Snijd 2 aubergines in blokjes of halve schijfjes en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie bruin en zacht. Doe ze bij de tomatensaus en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan 1 tot 1,5 bakje cottage cheese toe. Flink veel verse basilicum erbij, zwarte peper erdoor en serveren met pasta en geraspte kaas.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 21:54 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!