Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met spinazie-tomatensaus
    Pasta met spinazie-tomatensaus 2 personen

    1  blik gepelde tomaten
    5 blokjes diepvriesspinazie
    ui, gesnipperd
    teentje knoflook, geperst
    1 blikje tomatenpuree
    rode wijn
    Italiaanse kruiden, gedroogd
    spekjes

    Bak de spekjes in een wok samen met de ui en de knoflook. Als de ui glazig is, het blikje tomatenpuree erbij. Even later de diepvriesspinazie erbij doen. Even laten pruttelen tot de spinazie ontdooid is. Scheut rode wijn en blik gepelde tomaten erbij. Op smaak brengen met peper, zout en Italiaanse kruiden. Serveren met pasta.
    Eet smakelijk!


    24-12-2011 om 13:31 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaans rundvlees met pompoen
    Marokkaans rundvlees met pompoen 4 personen

    750 g runderlappen
    2 uien
    1 rode peper
    40 g boter of margarine
    zout, peper
    1 tl gemberpoeder
    2 tl paprikapoeder
    1/2 tl gemalen komijn
    1 tl kaneelpoeder
    1 zakje saffraandraadjes
    1 courgette
    500 g pompoen
    1/2 zakje verse koriander (15 g)

    Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper circa 2 minuten mee fruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat het vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur circa 1 1/2 uur laten stoven. Courgette wassen en in stukjes snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette, pompoen en helft van koriander aan vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Vleesmengsel over doen in schaal en bestrooien met de rest van de koriander. Lekker met stokbrood.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 22:03 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    Bietensalade 2 personen

    1 bekertje Griekse yoghurt (150 g)
    1/2 el citroensap
    1/2 el olijfolie
    mespunt kaneelpoeder
    1 teentje knoflook
    2 takjes peterselie
    300 g gekookte rode bieten
    zout

    In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven in stukjes knippen. Bieten pellen en in blokjes snijden. Bieten door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 21:57 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta alla norma
    Pasta alla norma 4 personen

    Fruit 2 flinke uien met 2-4 teentjes knoflook, voeg 2 blikken gepelde tomaten toe en een snufje suiker, peper en zout en als je pit wilt een pepertje of een schep sambal en laat 20 minuten zachtjes koken. Snijd 2 aubergines in blokjes of halve schijfjes en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie bruin en zacht. Doe ze bij de tomatensaus en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan 1 tot 1,5 bakje cottage cheese toe. Flink veel verse basilicum erbij, zwarte peper erdoor en serveren met pasta en geraspte kaas.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 21:54 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lamsstoofpot

    500 g lamsvlees zonder been, blokjes
    1 prei, in ringen
    1 bos lente-uitjes, in ringen
    1 klein blikje tomatenpuree
    1 bouillonblokje
    6 aardappelen, geschild, in blokjes
    boter

    Zet 2 pannen op het vuur. In een pan bakt u het vlees goudbruin en in de andere pan bakt u de groenten. Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat dit 1-2 minuten koken. Doe daarna 150 ml water bij de groente en een half bouillonblokje. Draai het vuur uit als het bouillonblokje is opgelost. Als het vlees goudbruin is, doe er dan 150 ml water bij en de andere helft van het bouillonblokje. Als dit is opgelost, doe er dan het groentemengsel bij. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat het 2 1/2 uur stoven. Daarna de aardappelen erbij doen en nog ongeveer 1 uur laten sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 16:34 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje
    Stoofpotje 4 personen

    4 grote vastkokende aardappelen
    4 grote uien
    4 vleestomaten
    2 à 3 courgettes
    750 g magere spekblokjes
    paprikapoeder
    peper, zout

    Kook de aardappelen in licht gezouten water. Snijd de ui in fijne ringen, pel de tomaten en verdeel ze in kleine partjes. Snijd de courgettes in kleine blokjes. Bak de spekblokjes in een braadpan zonder boter, voeg hierbij de uiringen en laat ze enkele minuten meebakken. Voeg de courgetteblokjes en de tomatenblokjes eraan toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Dek af en laat een tiental minuten zachtjes verder stoven tot de groentes gaar zijn. Snijd de gekookte aardappels in schijven en doe ze bij het stoofpotje, laat alles nog even opwarmen.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 10:16 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische lamssoep
    Arabische lamssoep 4 personen

    3 el olijfolie
    2 uien, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    300 g lamsstooflapjes, in blokjes
    1 blikje tomatenpuree
    100 g gedroogde abrikozen, in dunne reepjes
    1 envelopje saffraan
    1 blikje tomatenblokjes, 400 g
    1 zakje koriander, 15 g, fijngesneden

    Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg het lamsvlees toe en bak het op middelhoog vuur lichtbruin. Schep de tomatenpuree, abrikozen, 2 tl zout, saffraan en tomatenblokjes erbij en voeg 1 1/2 liter water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 tot 1 1/2 uur op laag vuur doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met verse koriander.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 10:14 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jachtschotel
    Stap-voor-stap jachtschotel 6 personen

    800 g sukadelapjes of magere runderlappen, in dobbelsteentjes
    2 el bloem
    2 el olie
    100 g boter + om in te vetten
    50 g spekblokjes
    2 uien, gesnipperd
    4 kruidnagels
    10 jeneverbessen, gekneusd
    2 laurierblaadjes
    300 ml rode wijn
    2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen
    900 g aardappelpuree
    2 appels, geschild en in ringen
    2 beschuiten, verkruimeld

    Bestrooi het vlees met de bloem; schud de overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en de helft van de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Schep de spekblokjes en de gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 1/2 uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht teveel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat water toe. Schep de ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat het nog een half uur zachtjes doorkoken. Verwarm de oven voor op 250 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingredienten en het stoofvocht in de schaal en bedek met een laagje aardappelpuree. Leg daarop de plakken appel en bestrooi met de verkruimelde beschuit. Zet de jachtschotel ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 10:03 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Butter chicken
    Butter chicken 4 personen

    4 kipfilets
    zout, peper
    4 el olie
    4 el boter
    1 grote ui, gehakt
    1/2 tl kaneel
    1 teen knoflook, gesnipperd
    1 el geraspte gember
    1 tl kurkuma
    1 tl chilipoeder
    1 blik tomatenblokjes op sap
    2 el tomatenpuree
    3 el Griekse yoghurt
    citroensap
    2 el gehakte koriander

    Snijd de kip in blokjes, kruid ze met zout en peper en bak ze circa 3-4 minuten in de olie. Neem de blokjes kipfilet uit de pan. Voeg aan dezelfde braadpan de boter toe en fruit hierin de uisnippers in enkele minuten zacht met het kaneelpoeder.
    Voeg dan de knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe en breng al roerend aan de kook. Laat onder zo nu en dan roeren circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg de blokjes kip toeaan de saus en laat opnieuw circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
    Proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap. Bestrooi de butter chicken met vers gehakte koriander of platte peterselie. Lekker met rijst of naanbrood.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:57 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arretje cake
    Arretje cake

    2 eieren
    300 g suiker
    30 g cacao
    8 g oploskoffie
    375 g plantenvet
    300 g droge biscuit

    Klop de eieren met de suiker goed glad. Voeg lepel voor lepel de cacao en de oploskoffie toe. Smelt het plantenvet, laat het enigszins bekoelen en voeg het nog vloeibare vet bij deze massa. Blijf roeren tot alles een gelijkmatig geheel vormt. Breek de biscuits in stukjes en roer deze door het mengsel. Bekleed een cake- of taartvorm met vetvrij papier. Vul de vorm met het mengsel en zet deze koel weg om het stijf worden van de massa te bevorderen.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:53 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teriyaki
    Teriyaki 2 personen

    2 makrelen
    2 1/2 el teriyakisaus
    2 el arachideolie
    1 teentje knoflook, in lucifertjes
    3 cm verse gemberwortel, in lucifertjes
    1 rood pepertje, in ringetjes
    1 doosje shiitakes, gehalveerd
    1 struik bloemkool, in roosjes
    150 g tauge
    1 1/2 el kikkoman
    1 1/2 el vissaus
    geroosterde sesamolie
    2 bosuitjes, in lucifertjes
    een handje korianderblaadjes

    Maak schuine inkepingen in de vis en wrijf ze in met 2 eetlepels teriyakisaus. Laat ze een half uur rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Druppel 1 el olie over de vissen, leg ze in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en schuif 10 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak de vis nog eens 10 minuten. Verhit intussen de wok op hoog vuur. Schenk de resterende olie erin en laat heet worden. Fruit de knoflook, gember en peper 1 minuut op hoog vuur. Roerbak de bloemkoolroosjes 2 minuten mee. Voeg de shiitakes toe en bak opnieuw 2 minuten. Doe de tauge erbij en roerbak nog 1 minuut. Voeg de sojasaus, de vissaus, de rest van de teriyaki en 1 tl sesamolie toe. Schep alles goed om en zet het vuur uit. Verdeel de groenten over 2 grote borden en leg de makrelen erop. Bestrooi met bosuitjes en koriander.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:50 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippensoep
    Stap-voor-stap kippensoep 4 personen

    1 kleine ui
    1 dunne prei
    1 kleine winterpeen
    1 tl zwarte peperkorrels
    2 kippenbouten
    1/2 zakje verse peterselie à 30 g
    1/3 zakje verse selderij à 50 g
    2 takjes tijm
    1 laurierblaadje
    1 stukje foelie
    50 g vermicelli
    1-2 el citroensap

    Ui pellen en grof snipperen. Prei schoonmaken, in stukken snijden en wassen. Wortel schrappen en in stukjes snijden. Peperkorrels in kommetje met bolle kant van lepel kneuzen. Kippenbouten in grote soeppan leggen. Groenten, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij en tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen en 1 1/2 liter koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, eventueel schuim met schuimspaan afscheppen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur laten trekken.
    Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon boven andere pan zefen. Bouillon indien nodig ontvetten: laten afkoelen, in koelkast koud laten worden en gestold vet uit de soep scheppen. Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met 2 vorken in draadjes trekken.
    Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel aan vet wegdeppen met keukenpapier. Kippenvlees door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in 10 minuten zachtjes gaarkoken. Rest van peterselie en selderij fijn snijden en door soep roeren.
    Kippensoep op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:44 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen

    Garnalen 2 personen

    1 1/2 el Japanse sojasaus
    1 1/2 el shaoxing rijstwijn of droge sherry
    Arachideolie
    250 g tijgergarnalen
    200 g brede noedels of 175 g eiernoedels
    2 tl geroosterde sesamolie
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    3 cm gemberwortel, fijngehakt
    1 kleine struik paksoi, in reepjes
    1 tl suiker
    2 bosuitjes, in dunne reepjes

    Meng in een kom een halve eetlepel sojasaus plus eventueel rijstwijn en olie, verder een snuf zout en peper. Schep de garnalen door de marinade en laat ze 10 minuten staan. Kook of week de noedels beetgaar volgens de verpakking. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder een stromende kraan. Laat ze uitlekken en meng er 1 tl sesamolie door. Laat de garnalen uitlekken en vang al het kookvocht op. Zet een wok op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Schenk er, pas als de wok begint te kleuren, een scheutje olie in. Doe alle tijgergarnalen in de wok en bak ze in 2 tot 4 minuten omscheppend gaar. Schep de garnalen uit de pan en houd ze apart. Doe opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en de gember een halve minuut. Voeg de witte delen van de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Voeg de noedels, de groene delen van de paksoi, de bosuitjes, de rest van de sojasaus en shaoxing, de garnalenmarinade, suiker en een snuf zout toe en schep alles goed om. Schep er als laatste de garnalen door en besprenkel met de rest van de sesamolie.
    Smakelijk eten!

    18-12-2011 om 09:36 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe Chocoladetaart
    Luxe Chocoladetaart

    Ingredienten:

    250 gr chocolade in blokjes
    225 gr ongezouten boter in blokjes
    5 eieren
    90 gr poedersuiker, plus 1 el extra
    1 el cacaopoeder
    2 tl vanilleessence
    cacaopoeder voor het bestrooien

    Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrijk een springvorm (23 cm doorsnee) licht met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Beboter het bakpapier en strooi er wat suiker over.Wikkel een dubbele laag folie rond de buitenkant en de onderkant van de springvorm.

    Smelt de chocolade en de boter onder voortduurend roeren in een pannetje op een laag vuur.

    Klop de eieren en 90 gr suiker 1 min. met de mixer.

    Klop de cacao en de rest van de suikerdoor het eimengsel. Klop de vanillessence en dan de gesmolten chocolade erdoor tot u een glad geheel hebt. Schenk dit in de springvorm en klop ertegen om luchtbelletjes te laten ontsnappen.

    Zet de taart in een grotere bakblik en giet er kokend water bij tot 2 cm onder de rand van de springvorm. Bak de taart 45 tot 50 min. of tot de randen stevig zijn en de taart in het midden nog zacht is.

    Haal de vorm uit het water en verwijder de folie. Leg de taart, nog in de vorm, op een rooster, maak de vorm open en laat de taart afkoelen (hij zal in het midden iets inzakken).

    Draai de taart om op een bord en verwijder het bakpapier. Bestrooi hem nu met cacao en versier hem eventueel met chocoladesnippers of chocolaatjes. Serveer met slagroom of gezoete mascarpone

    17-12-2011 om 21:00 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nagerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enchilada's
    Enchilada's met gehaktvulling 4 personen

    1 ui
    500 g rundergehakt
    1 el zonnebloemolie
    1 el gemalen komijn
    2 teentjes knoflook
    2 tl chilipoeder
    peper, zout
    4 tortilla's
    1 el olijfolie
    400 g tomatenblokjes uit blik
    2 el tomatenpuree
    1 groene Spaanse peper
    1/2 tl gemalen koriander
    mespuntje suiker
    100 g geraspte kaas

    Pel de ui en snipper deze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de Spaanse peper en hak hem fijn. Verhit de zonnebloemolie en bak de ui in 2 minuten glazig. Voeg het gehakt, komijn, geperst teentje knoflook, chilipoeder, wat peper en zout toe en bak het gehakt rul. Verwarm de oven voor op 170 graden. Begin intussen met de saus: verhit de olijfolie en verwarm de tomatenblokjes met sap, tomatenpuree, Spaanse peper, geperste knoflook, koriander, zout en suiker. Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken. Schep 1/4 deel van de saus door het gehakt. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla's, iets opzij van het midden. Rol de tortilla's op en leg ze met de naad aan de onderzijde in de ovenschaal. Giet de rest van de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:48 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch aardappel kroket
    Ingrediënten:

     

    1 1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd
    2 eieren, losgeklopt
    paneermeel
    olie om in te frituren
     

    Vulling:

    500 gr. gehakt
    2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd
    2 knoflooktenen, gepeld en geperst
    2 worteltjes fijn gesnipperd
    peper en zout
    2 theel. suiker

     

    Bereiding:

    Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden. De vulling maken en het gehakt in eigen vet braden, alle kruiden erdoor mengen, tot het gehakt goed rul en gaar is.

    Een schep aardappeldeeg in de hand nemen en maak er een balletje van. Plat drukken en vullen met het gehakt. Het deeg om het vlees sluiten en er een rolletje van maken. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie.

    Zowel koud als warm te eten. MMmmm....

    Wellicht nog een leuke tip: Ikzelf heb het ook eens op een andere wijze klaargemaakt. (Wordt toch ook vaker gedaan)

     

    1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd (een beetje grof)
    2 eieren, losgeklopt
    paneermeel
    olie om in te frituren
    500 gr. gehakt
    2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd
    2 knoflooktenen, gepeld en geperst
    2 preitjes
    4 worteltjes fijn gesnipperd
    klein bosje selderij
    peper en zout
    1 eetl djahé (gemberpoeder)
    2 theelepel laos
    2 theel. suiker
    Bereiding:
    Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden en natuurlijk een beetje koffiemelk erdoor. Knoflook, prei, worteltjes etc. etc. zeer fijn maken en gewoon alles bijelkaar doen.
    Het gehakt en alle kruiden/groenten door de aardappelpuree mengen samen met wat sambal oelek, djahé en laos. Maak het wat steviger, door er paneermeel door te mengen.
    Een schep gemengde aardappelpuree in de hand nemen en maak er een kroketje van. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie/frituurketel

    17-12-2011 om 20:45 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoervleis (zuurvlees)
    Zoervleis 4 personen

    500 g ribrunderlappen
    300 ml azijn
    3 blaadjes laurier
    2 kruidnagels
    30 g boter
    2 grote uien, in grove stukken
    3 plakken ontbijtkoek, in stukjes
    3 el stroop

    Snijd het vlees in blokjes van circa 3 cm en doe in een kom. Meng 300 ml water met de azijn en voeg de laurier en de kruidnagels toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
    Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
    Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in tweederde van de boter. Blus af door de marinade erover te gieten.
    Bak de uien in de rest van de boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.
    Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
    Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijtkoek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade, tot een gladde saus ontstaat. Voeg de stroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:41 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi goreng
    Nasi goreng met garnalen en omeletreepjes 8 personen

    500 g witte rijst
    5 el zonnebloemolie
    2 uien, gesnipperd
    3 tenen knoflook, fijngesneden
    600 g nasivlees
    50 ml ketjap
    300 g groente
    2 zakjes mix voor nasi
    4 eieren
    3 el bladselderij, fijngesneden
    250 g roze garnalen

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
    Verhit in een wok 2 el olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Schenk de ketjap in de wok en warm 1 minuut mee. Schep de groente erdoor.
    Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 minuten door, schep regelmatig om.
    Klop intussen de eieren los met een scheutje water, zout en peper. Bak van het eimengsel en de rst van de olie 2 omeletten. Laat ze op een bord glijden, rol ze op en snijd ze in reepjes.
    Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met zout. Bak de rijst al omscheppend in 5 minuten goed warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep er de bladselderij met de garnalen en omeletreepjes door.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:34 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolschotel
    Ovenschotel met bloemkool, ham en kaas 4 personen

    800 g bloemkoolroosjes
    200 g slagersachterham
    20 g verse bieslook
    2 eieren
    2 dl melk
    200 g geraspte kaas
    zout en peper
    nootmuskaat
    700 g aardappelschijfjes
    300 g gesneden uienringen
    25 g boter

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten in ruim gezouten water. Giet de bloemkool afen laat goed uitlekken.
    Snijd de ham in reepjes en knip de bieslook fijn.
    Klop de eieren los met de melk en meng met de geraspte kaas, 1 tl zout, 1/2 tl peper en 1/2 tl nootmuskaat.
    Meng de bloemkoolroosjes, de aardappelschijfjes, de hampreepjes en de uienringen en doe alles in de ovenschaal. Verdeel de boter er in kleine stukjes over.
    Schuif de bakplaat een stukje uit de oven. Zet de ovenschaal erop en schenk het eimengsel in de ovenschaal. Schuif de bakplaat terug in de oven. Laat de ovenschotel in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar worden.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:28 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caesar salad
    Caesar salad 4 personen

    2 sneetjes witbrood, zonder korst
    4 el olijfolie
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    1 blikje ansjovis (46 g)
    4 el mayonaise
    1 el citroensap
    2 little gems
    100 g grana padano, geschaafd

    Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodkorstjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng de broodblokjes op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Snijd de helft van de ansjovisfilets fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper.
    Scheur de blaadjes little gem in kleine stukjes. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas. Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 20:23 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!