Ingrediënten:
1 1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd 2 eieren, losgeklopt paneermeel olie om in te frituren
Vulling:
500 gr. gehakt 2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd 2 knoflooktenen, gepeld en geperst 2 worteltjes fijn gesnipperd peper en zout 2 theel. suiker
Bereiding:
Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden. De vulling maken en het gehakt in eigen vet braden, alle kruiden erdoor mengen, tot het gehakt goed rul en gaar is.
Een schep aardappeldeeg in de hand nemen en maak er een balletje van. Plat drukken en vullen met het gehakt. Het deeg om het vlees sluiten en er een rolletje van maken. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie.
Zowel koud als warm te eten. MMmmm....
- Wellicht nog een leuke tip: Ikzelf heb het ook eens op een andere wijze klaargemaakt. (Wordt toch ook vaker gedaan)
- 1/2 kg aardappelen, gekookt en gepureerd (een beetje grof)
2 eieren, losgeklopt paneermeel olie om in te frituren
- 500 gr. gehakt
2 uien, gepeld en zeer fijn gesnipperd 2 knoflooktenen, gepeld en geperst
- 2 preitjes
4 worteltjes fijn gesnipperd
- klein bosje selderij
peper en zout
- 1 eetl djahé (gemberpoeder)
- 2 theelepel laos
2 theel. suiker
- Bereiding:
- Aardappelen schillen en koken met zout, fijnstampen met peper en nootmuskaat. Af laten koelen, 2 eieren erdoor en goed kneden en natuurlijk een beetje koffiemelk erdoor. Knoflook, prei, worteltjes etc. etc. zeer fijn maken en gewoon alles bijelkaar doen.
- Het gehakt en alle kruiden/groenten door de aardappelpuree mengen samen met wat sambal oelek, djahé en laos. Maak het wat steviger, door er paneermeel door te mengen.
- Een schep gemengde aardappelpuree in de hand nemen en maak er een kroketje van. Door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel. (dubbel paneren.) Frituren in de olie/frituurketel
|