Ingredienten:
1 pak spliterwten (500 gr)
2 grote uien
2 preien
2 wortels
2 aardappels
Halve knolselderij
Half bosje peterselie
Half bosje selderij
Zout en peper
2 laurierblaadjes
Knoflook naar smaak
2 liter water
Handje rijst
Bereiding:
Snijd alle groenten in kleine blokjes of stukjes. Was de spliterwten en doe ze in een grote pan. Giet de twee liter water erbij en voeg de groenten, peterselie, selderij, laurier en knoflook toe. Breng aan de kook en laat dan 1 tot 2 uur koken (liefst langer, dan wordt hij nog lekkerder). Schep ondertussen wel steeds het schuim eraf (als dat veel is). Als het gaar is (de spliterwten zijn helemaal verdwenen en hij is dik), doe je de rijst erbij en zout en peper. Laat dit nog even gaar koken en klaar!
Je kan er eventueel een rookworst indoen (halal of vegetarisch) en ook wat lamsvlees met vet eraan (geeft extra smaak). Dat vlees haal je er later uit en snijd je in stukjes (zonder vet )
Eet smakelijk