1 kleine ui 1 dunne prei 1 kleine winterpeen 1 tl zwarte peperkorrels 2 kippenbouten 1/2 zakje verse peterselie à 30 g 1/3 zakje verse selderij à 50 g 2 takjes tijm 1 laurierblaadje 1 stukje foelie 50 g vermicelli 1-2 el citroensap
Ui pellen en grof snipperen. Prei schoonmaken, in stukken snijden en wassen. Wortel schrappen en in stukjes snijden. Peperkorrels in kommetje met bolle kant van lepel kneuzen. Kippenbouten in grote soeppan leggen. Groenten, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij en tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen en 1 1/2 liter koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, eventueel schuim met schuimspaan afscheppen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur laten trekken. Kippenbouten uit bouillon nemen en op bord leggen. Schone theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon boven andere pan zefen. Bouillon indien nodig ontvetten: laten afkoelen, in koelkast koud laten worden en gestold vet uit de soep scheppen. Vel van kippenbouten verwijderen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden of met 2 vorken in draadjes trekken. Bouillon opnieuw verwarmen. Eventueel aan vet wegdeppen met keukenpapier. Kippenvlees door bouillon roeren en vermicelli boven pan verbrokkelen. Aan de kook brengen en vermicelli in 10 minuten zachtjes gaarkoken. Rest van peterselie en selderij fijn snijden en door soep roeren. Kippensoep op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Smakelijk eten!
Reacties op bericht (1)
05-01-2015
vvv
Deze tour in Replica Horloges het is mediterraan werd gekenmerkt door vele momenten van uitzondering, met inbegrip Imitatie Horloges van de eerste vluchten van de Breitling Jet Team boven de Akropolis van iwc replica Athene Griekenland, van de Gouden Hoorn in Istanbul Turkije, de schitterende Cedar bossen van Libanon en het strand van Tel Aviv in Israel. De piloten hadden ook de unieke mogelijkheid om te evolueren van meer dan driehonderd meter onder het waterniveau van de zee boven de dode zee.