Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    30-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese tomatensoep
    Chinese tomatensoep

    Pakje tomatencreme soep
    1 potje bouillon met kip
    1 kipfilet
    1 grote ui
    2 tot 3 tenen knoflook
    2 tl sambal
    1 flinke scheut ketjap manis
    half potje appelmoes
    blikje champignons
    klein blikje tomatenpuree

    Ui pellen en in kleine stukken snijden. Knoflook pellen. Kipfilet in stukken snijden.
    In een pan met water en ventueel een bouillonblokje de kipfilet koken. In de andere pan wat boter laten smelten en daarin de uien glazig bakken. Daarna de uitgelekte toevoegen en goed doorbakken. De tomatenpuree erbij en even aanfruiten. Daarna de sambal, ketjap en uitgeperste knoflook toevoegen en goed warm laten worden. De bouillon met de kip toevoegen en wederom goed warm laten worden als laatste de appelmoes erbij.
    De tomatensoep volgens de gebruiksaanwijzing klaarmaken en dan alles in een pan en klaar is de soep. Voor de liefhebber de vermicelli erbij en goed doorwarmen.
    Smakelijk eten!

    30-12-2011 om 15:18 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonlasagne met tomaat en mozzarella

    Champignonlasagne met tomaat en mozzarella 4 personen

    2 el olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    1 schaal gehakt, 175 g
    1 bakje champignons, 250 g, in plakjes
    2 blikken ragout met champignons (à 400 g)
    peper, zout
    1 pak lasagne, 250 g
    3 tomaten, in plakjes
    1 bol mozzarella, 125 g, in plakjes
    ovenschaal, ingevet

    Verwarm de oven voor tot 200 graden. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui. Bak het gehakt 2 minuten mee.
    Voeg de champignons toe en bak 3 minuten.
    Voeg de blikken ragout met 250 ml water toe en verwarm 5 minuten zonder te koken. Roer regelmatig en breng op smaak met zout en peper.
    Schep een lagje ragout in de ovenschaal. Dek af met lasagnebladeren. Mak met de rest van de ragout en de lasagnebladeren meer lagen. Eindig met een laag ragout.
    Leg er de plakjes tomaat en mozzarella op. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 20:01 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wraps met kalkoen en andijvie
    Wraps met kalkoen en andijvie 4 personen

    100 g salami, in blokjes
    300 g kalkoenfilet, in reepjes
    1 grote ui, gesnipperd
    1 el milde paprikapoeder
    1 blik tomatenblokjes, 400 g
    8 tortilla's
    150 g Griekse Yoghurt
    1 zak panklare andijvie, 250 g

    In hapjespan salami zachtjes uitbakken. Kalkoen en ui erdoor scheppen en alles 5 minuten roerbakken. Paprikapoeder erover strooien en even meebakken. Tomatenblokjes met vocht en zout en peper naar smaak toevoegen. Nog 10 minuten op matig vuur tot een dikke saus laten inkoken. Intussen tortilla's verwarmen volgens aanwijzingen op de verpakking. Tortilla's bestrijken met Griekse Yoghurt en rauwe andijviereepjes erover verdelen. Kalkoen met saus in midden scheppen.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 19:57 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatencremesoep
    Tomatencremesoep 4 personen

    1 kg tomaten
    2 aardappels
    1 ui
    1 teentje knoflook
    5 basilicumblaadjes
    geraspte Parmezaanse kaas
    100 ml room
    olijfolie en boter
    peper, zout

    De tomaten ontvellen en klein snijden. De ui en de aardappels klein snijden. Maal de basilicum en de knoflook met wat olijfolie fijn in een vijzel.
    Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui aan op laag vuur voor 5 minuten. Voeg de tomaten en het vijzelmengsel toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Af en toe roeren en op smaak brengen met zout en peper.
    Doe alles in een soeppa en voeg er 750 ml water en de aardappelen bij. Breng alles weer aan de kook en laat alles 1 uur lang op een laag vuur sudderen.
    Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. De soep weer aan de kook brengen en de room toevoegen. Serveren met Parmezaan en basilicum.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 19:32 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Istanballen

    Istanballen 4 personen

    500 g rundergehakt
    4 el paneermeel
    1 ei
    1 el gedroogde oregano
    2 tl kaneelpoeder
    rodepeper pasta
    100 g feta, in kleine stukjes
    2 el olie
    1 ui, gesnipperd
    500 ml gezeefde tomaten
    20 g peterselie, grof gesneden
    ovenschaal

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano, 1 tl kaneel, 1 tl zout en naar smaak rodepeper pasta stevig door elkaar.
    Kneed de stukjes feta erdoor. Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt.
    Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water, de rest van de kaneel, de rest van de oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de ballen.
    Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in 30 minuten gaar. Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 19:32 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry
    Basisinstructie voor curry 2 personen

    4 el arachideolie
    1 grote ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    5 cm gemberwortel, fijngesneden
    1/4 tl korianderpoeder
    een mespunt geelwortelpoeder
    1/4 tl komijnpoeder
    1/4 tl garam masala
    1 tl paprikapoeder
    2 tomaten, in blokjes
    verse koriander, fijngehakt

    250 kipfilet, in blokjes
    of 4 kipdrumsticks
    of 300 g lamsstoofvlees, in blokjes
    of 400 witvis of zalmfilet, in blokjes
    of 400 g kleingesneden groenten

    Verhit de olie in een zware pan. Voeg de ui toe en laat op matig vuur 20 minuten fruiten tot de ui diepgoud van kleur is. Fruit knoflook en gember 1 minuut mee. Fruit vervolgens het korianderpoeder 1 minuut mee. Voeg de geelwortel, komijn, garam masala en paprika toe en bak 30 seconden mee. Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Voeg de tomaten toe en stoof 5 minuten mee. Dit is de basiscurrysaus. Voeg zout naar smaak toe plus het vlees, de vis of de groenten. Voeg 200 ml kokend water toe als je kip of vis gebruikt en 400 ml voor lamsvlees of groente. Laat de curry op laag vuur sudderen tot alles gaar is. Bestrooi voor het serveren met koriander.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 19:22 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddenstoelentaart
    Paddenstoelentaart 4-6 personen

    1 blik super croissantdeeg (6 plakjes)
    3 el olijfolie
    2 uien, gesnipperd
    2 tenen knoflook, geperst
    1/2 bakje rozemarijn (à 15 g), de naaldjes fijngesneden
    2 bakjes paddenstoelenmelange (à 200 g), in stukjes
    4 eieren
    1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
    75 g belegen kaas, geraspt
    1 bakje ambachtelijk gerookt ontbijtspek (150 g)
    springvorm, ingevet

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de springvorm met het deeg, druk de plakjes goed aan elkaar met wat water. Prik er met een vork gaatjes in. Bak circa 10 minuten in het midden van de oven.
    Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 minuten. Doe de knoflook erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten. Laat iets afkoelen.
    Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel erover.
    Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en peper en zout naar smaak. Schenk over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:49 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vegetarische lasagne
    vegetarische lasagne 6-8 personen

    2 blikken tomatenblokjes à 400 g, uitgelekt, sap bewaren
    100 g ongezouten boter
    100 g bloem
    1 l volle melk
    flinke snuf gemalen nootmuskaat
    3-4 el pesto van goede kwaliteit
    300 g verse of voorgekookte lasagnavellen
    300 g buffelmozzarella, in dunne plakjes
    200 g geraspte kaas
    8 kerstomaatjes

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm van 5 cm diep licht in. Doe het tomatensap in een pan met de boter, bloem en melk, klop 5 minuten op laag vuur of tot de saus dikker begint te worden. Laat nog 2 minuten koken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    Doe een laagje saus in de ovenschaal, meng er een volle eetlepel pesto door en dek af met een vel lasagne.
    Schep er wat saus op en nog een eetlepel pesto, bedek met de helft van de mozzarella, de helft van de tomatenblokjes, 1/3 van de Parmezaanse kaas en dek af met een lasagnevel. Herhaal deze laag. Bedek met de rest van de saus en bestrooi met de rest van de parmezaan. Druk de kerstomaatjes in de bovenkant. Bak 35 minuten of tot de lasagne gaar en goudbruin is. Laa 5 minuten rusten alvorens aan de snijden. Serveer met een salade.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:44 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige spaghetti met zalmreepjes
    Romige spaghetti met zalmreepjes 4 personen

    300 g spaghetti
    2 courgettes 
    2 el olijfolie
    1 bakje cherrytomaatjes, 250 g, gehalveerd
    1 schaal zalmreepjes, 250 g
    1 flesje kookroom, 250 ml

    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    Halveer de courgette in de lengte en snijd de 2 helften in plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette 3 minuten. Voeg de tomaat en zalm toe en bak 3 minuten mee. Schenk de kookroom erbij en verwarm nog 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
    Meng de spaghetti erdoor en verwarm nog 1 minuut. Verdeel over 4 diepe kommen.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:39 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met spinazie en kaas
    Ovenschotel met spinazie en kaas 4 personen

    2 pakken spinaziedeelblokjes (à 450 g, diepvries)
    1 el olijfolie
    1 kleine ui, gesnipperd
    1 teen knoflook, fijngesneden
    3 eieren
    1 beker creme fraiche, 125 ml
    1 zakje geraspte kaas, 175 g
    nootmuskaat naar smaak
    2 x 400 g aardappelpuree

    Haal de spinazie uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de ovenschaal in. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat het al roerend ontdooien. Klop de eieren los met de creme fraiche en de geraspte kaas, voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit door het spinaziemengsel. Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft in een ovenschaal en strijk het glad, schep het spinaziemengsel op de puree. Verdeel de rest van de puree kruimelig over de spinazie. Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de spinazieschotel goudbruin in 20-25 minuten.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:35 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie
    Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie 4 personen

    300 g penne
    1 el olijfolie
    1 salami, 250 g, in plakjes
    1 ui, fijngesnipperd
    1 zak spinazie, 300 g
    2 bakjes cherrytomaatjes, à 250 g, gehalveerd
    1 bekertje creme fraiche, 125 ml

    Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami 2-3 minuten zachtjes uit. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat al omscheppend slinken. Schep de tomaten erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de creme fraiche toe en verwarm nog 1 minuut op laag vuur. Schep de pasta door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:32 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chipotle shredded beef
    chipotle shredded beef

    1 kg riblappen
    1 tl chilipoeder
    1 tl paprikapoeder
    0.5 tl cayennepeper
    1 tl komijnpoeder
    1 ui
    3 tenen knoflook
    0.5 liter runderbouillon
    3 tl tomatenpuree

    Wrijf de riblappen in met het mengsel van de kruiden en braad ze in porties aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan. Fruit de ui en knoflook zachtjes in het braadvocht. Doe het vlees erbij, samen met de bouillon en de tomatenpuree. Zet het vuur laag en laat het 6-8 uur pruttelen, tot het vlees zo gaar isdat het uit elkaar valt. Schep het vlees uit de pan en stop het in tortilla's, samen met guacamole, tomaat, kaas, zure room of wat je verder maar lekker vindt.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:28 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met aardappel en paddenstoelen
    Ovenschotel 4 personen

    2 el boter
    500 g vastkokende aardappels, in dunne plakjes, kort gekookt
    150 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
    1 el gehakte verse rozemarijn, plus extra ter garnering
    4 el fijngehakte bieslook, plus extra ter garnering
    2 tenen knoflook, geperst
    1.5 dl slagroom
    zout, peper

    Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ondiepe ovenschaal in met de boter.
    Leg een kwart van de aardappels in de schaal. Verdeel er een derde van de paddenstoelen over en strooi er een derde van de rozemarijn, van het bieslook en van de knoflook over. Maak op dezelfde manier nog een paar lagen en eindig met een laag aardappels.
    Verdeel de slagroom over de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.
    Zet de schaal ongeveer 45 minuten in de voorvewarmde oven tot het gerecht goudbruin en gloeiend heet is.
    Garneer het gerecht met bieslook en serveer het direct uit de schaal.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:24 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met knoflook
    Kip met knoflook 4 personen

    4 el bloem
    paprikapoeder, pittig of gerookt, naar smaak
    zout, peper
    1 hele kip van circa 1.5 kg, in 8 stukken, afgespoeld en drooggedept
    4-5 el olijfolie
    24 grote tenen knoflook, gepeld en doormidden gesneden
    4.5 dl kippenbouillon, liefst zelf gemaakt
    4 el droge witte wijn
    2 takjes verse gladde peterselie
    1 laurierblad en 1 takje verse tijm, samengebonden
    verse gladde peterselie en tijmblaadjes, ter garnering

    Zeef de bloem op een grote schaal en voeg paprikapoeder, en peper en zout naar smaak toe. Haal de stukken kip erdoor zodat ze rondom met bloem bedekt zijn en schud overtollige bloem eraf.
    Verhit 4 el olie in een grote, diepe braadpan of een vuurvaste ovenschaal op middelhoog vuur. Fruit de tenen knoflook ongeveer 2 minuten om de olie smaak te geven; roer regelmatig. Schep de tenen knoflook met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier.
    Leg de stukken kip, met het vle naar onderen, in een enkele laag in de pan. Bak de kip eventueel in porties, zodat de pan niet te vol wordt. Voeg indien nodig extra olie toe.) Bak de kip 5 minuten tot het vel goudbruin is. Keer de stukken en bak ze nog eens 5 minuten.
    Giet het vet uit de pan. Doe de knoflook weer in de pan en voeg de kippenbouillon, wijn en kruiden toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en de knoflooktenen heel zacht zijn.
    Leg de stukken kip op een schaal en houd ze warm. Breng het kookvocht met de knoflook en de kruiden aan de kook en laat het ongeveer 3 dl inkoken. Verwijder de kruiden en gooi ze weg. Proef en voeg eventueel peper en zout toe.
    Schep de saus en de knoflooktenen over de kip. Garneer het gerecht met verse peterselie en tijm.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:17 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kiptajine

    Kiptajine 4 personen

    1 el olijfolie
    1 ui, in kleine partjes
    2-4 tenen knoflook, in plakjes
    450 g kipfilet, in blokjes
    1 tl gemalen komijn
    2 kaneelstokjes, licht gekneusd
    1 el bloem
    225 g aubergine, in blokjes
    1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten, in stukjes
    100 g champignons, in plakjes
    1 el tomatenpuree
    6 dl kippenbouillon
    280 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    50 g gewelde gedroogde abrikozen, in stukjes
    zout, peper
    1 el gehakte verse koriander ter garnering

    Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 3 minuten; roer regelmatig. Doe de kip in de pan en bak hem al roerend 5 minuten tot hij rondom dichtgeschroeid is. Voeg halverwege de baktijd van de kip de komijn en de kaneelstokjes toe.
    Strooi de bloem in de pan en bak hem al roerend 2 minuten mee.
    Voeg de aubergines, de rode paprika en de champignons toe en roerbak alles 2 minuten.
    Roer de tomatenpuree door de bouillon en voeg deze vloeistof toe aan de groenten. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de kikkererwten en de abrikozen toe. Doe het deksel op de pan en laat alles 15-20 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
    Breng het gerecht op smaak met zout en peper en dien het direct op. Bestrooi met koriander.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:09 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamspilav
    Lamspilav 4 personen

    2-3 el olie
    650 g ontbeende lamsschouder, in blokjes van 2.5 cm
    2 uien, grof gesnipperd
    1 tl gemalen komijn
    200 g arboriorijst
    1 el tomatenpuree
    snufje saffraan
    1 dl granaatappelsap
    8.5 dl lams- of kippenbouillon, of water
    125 g gewelde gedroogde abrikozen of pruimen, doormidden gesneden
    2 el rozijnen
    zout, peper
    2 el gescheurde muntblaadjes
    2 el gescheurde waterkers

    Verhit de olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het lamsvlees in porties7 minuten op hoog vuur tot het lichtbruin is, schep het regelmatig om.
    Voeg de uien toe en draai het vuur lager. Bak alles 2 minuten tot de uien zacht beginnen te worden. Voeg de komijn en de rijst toe en bak alles al roerend 2 minuten tot de rijst glazig is. Roer de tomatenpuree en de saffraan erdoor.
    Voeg het granaatappelsap en de bouillon toe. Breng alles al roerend aan de kook. Roer de abrikozen en de rozijnen erdoor. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 20-25 minuten pruttelen tot het vlees en de rijst gaar zijn en al het vocht is opgenomen.
    Breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi de gescheurde muntblaadjes en waterkers over de pilav en zet de pan op tafel.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 16:02 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundergoulash
    Rundergoulash 4 personen

    2 el olie
    1 grote ui, gesnipperd
    1 teen knoflook, geperst
    750 g mager stoofvlees
    2 el paprikapoeder
    425 g tomatenblokjes uit blik
    2 el tomatenpuree
    1 grote rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten, in stukjes
    175 g champignons, in plakjes
    6 dl runderbouillon
    1 el maizena
    1 el water
    zout, peper
    4 el magere yoghurt
    paprikapoeder, om te bestrooien
    gehakte verse peterselie, ter garnering
    gekookte meergranenrijst

    Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook 3-4 minuten.
    Snijd het vlees in stukken en bak het 3 minuten op hoog vuur tot het mooi bruin is. Voeg het paprikapoeder toe en roer goed. Voeg daarna de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peper en de champignons toe. Verhit alles 2 minuten en roer regelmatig.
    Schenk de runderbouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Doe het deksel op de pan en laat het vlees anderhalf tot 2 uur stoven tot het gaar is.
    Meng de maizena met het water. Doe het papje in de pan en roer goed tot het kookvocht dik en glad is. Laat de goulash nog 1 minuut pruttelen en breng hem op smaak met zout en peper.
    Doe de yoghurt in een kommetje en strooi er een beetje paprikapoeder over.
    Doe de goulash over in een serveerschaal, garneer hem met gehakte verse peterselie en geef er rijst en yoghurt bij.
    Smakelijk eten!

    28-12-2011 om 15:57 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met spinazie-tomatensaus
    Pasta met spinazie-tomatensaus 2 personen

    1  blik gepelde tomaten
    5 blokjes diepvriesspinazie
    ui, gesnipperd
    teentje knoflook, geperst
    1 blikje tomatenpuree
    rode wijn
    Italiaanse kruiden, gedroogd
    spekjes

    Bak de spekjes in een wok samen met de ui en de knoflook. Als de ui glazig is, het blikje tomatenpuree erbij. Even later de diepvriesspinazie erbij doen. Even laten pruttelen tot de spinazie ontdooid is. Scheut rode wijn en blik gepelde tomaten erbij. Op smaak brengen met peper, zout en Italiaanse kruiden. Serveren met pasta.
    Eet smakelijk!


    24-12-2011 om 13:31 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaans rundvlees met pompoen
    Marokkaans rundvlees met pompoen 4 personen

    750 g runderlappen
    2 uien
    1 rode peper
    40 g boter of margarine
    zout, peper
    1 tl gemberpoeder
    2 tl paprikapoeder
    1/2 tl gemalen komijn
    1 tl kaneelpoeder
    1 zakje saffraandraadjes
    1 courgette
    500 g pompoen
    1/2 zakje verse koriander (15 g)

    Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper circa 2 minuten mee fruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat het vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur circa 1 1/2 uur laten stoven. Courgette wassen en in stukjes snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette, pompoen en helft van koriander aan vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Vleesmengsel over doen in schaal en bestrooien met de rest van de koriander. Lekker met stokbrood.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 22:03 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    Bietensalade 2 personen

    1 bekertje Griekse yoghurt (150 g)
    1/2 el citroensap
    1/2 el olijfolie
    mespunt kaneelpoeder
    1 teentje knoflook
    2 takjes peterselie
    300 g gekookte rode bieten
    zout

    In kom yoghurt, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie erboven in stukjes knippen. Bieten pellen en in blokjes snijden. Bieten door yoghurtmengsel scheppen. Salade op smaak brengen met zout.
    Smakelijk eten!

    19-12-2011 om 21:57 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!