2-3 el olie 650 g ontbeende lamsschouder, in blokjes van 2.5 cm 2 uien, grof gesnipperd 1 tl gemalen komijn 200 g arboriorijst 1 el tomatenpuree snufje saffraan 1 dl granaatappelsap 8.5 dl lams- of kippenbouillon, of water 125 g gewelde gedroogde abrikozen of pruimen, doormidden gesneden 2 el rozijnen zout, peper 2 el gescheurde muntblaadjes 2 el gescheurde waterkers
Verhit de olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het lamsvlees in porties7 minuten op hoog vuur tot het lichtbruin is, schep het regelmatig om. Voeg de uien toe en draai het vuur lager. Bak alles 2 minuten tot de uien zacht beginnen te worden. Voeg de komijn en de rijst toe en bak alles al roerend 2 minuten tot de rijst glazig is. Roer de tomatenpuree en de saffraan erdoor. Voeg het granaatappelsap en de bouillon toe. Breng alles al roerend aan de kook. Roer de abrikozen en de rozijnen erdoor. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 20-25 minuten pruttelen tot het vlees en de rijst gaar zijn en al het vocht is opgenomen. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi de gescheurde muntblaadjes en waterkers over de pilav en zet de pan op tafel. Smakelijk eten!
Reacties op bericht (1)
05-01-2015
vvv
Deze unieke tour Replica Horloges van zijn soort toegestaan de grootste civiele professionele patrouille Replica Horloges Nederland vliegen stralen te laten plaatsvinden alvorens nieuwe doelgroepen in het oosten van het iwc replica Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten en illustreren door prachtige prestaties alle Breitling passie voor de luchtvaart. in Jordan. Deze reis, de afgunst van piloten in de wereld, blijft gegraveerd voor altijd in het geheugen van de leden van de patrouille.