Istanballen 4 personen
500 g rundergehakt 4 el paneermeel 1 ei 1 el gedroogde oregano 2 tl kaneelpoeder rodepeper pasta 100 g feta, in kleine stukjes 2 el olie 1 ui, gesnipperd 500 ml gezeefde tomaten 20 g peterselie, grof gesneden ovenschaal
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano, 1 tl kaneel, 1 tl zout en naar smaak rodepeper pasta stevig door elkaar. Kneed de stukjes feta erdoor. Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water, de rest van de kaneel, de rest van de oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de ballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in 30 minuten gaar. Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht. Smakelijk eten!
|