Kiptajine 4 personen
1 el olijfolie 1 ui, in kleine partjes 2-4 tenen knoflook, in plakjes 450 g kipfilet, in blokjes 1 tl gemalen komijn 2 kaneelstokjes, licht gekneusd 1 el bloem 225 g aubergine, in blokjes 1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten, in stukjes 100 g champignons, in plakjes 1 el tomatenpuree 6 dl kippenbouillon 280 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt 50 g gewelde gedroogde abrikozen, in stukjes zout, peper 1 el gehakte verse koriander ter garnering
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 3 minuten; roer regelmatig. Doe de kip in de pan en bak hem al roerend 5 minuten tot hij rondom dichtgeschroeid is. Voeg halverwege de baktijd van de kip de komijn en de kaneelstokjes toe. Strooi de bloem in de pan en bak hem al roerend 2 minuten mee. Voeg de aubergines, de rode paprika en de champignons toe en roerbak alles 2 minuten. Roer de tomatenpuree door de bouillon en voeg deze vloeistof toe aan de groenten. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de kikkererwten en de abrikozen toe. Doe het deksel op de pan en laat alles 15-20 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en dien het direct op. Bestrooi met koriander. Smakelijk eten!
|