2 eieren 300 g suiker 30 g cacao 8 g oploskoffie 375 g plantenvet 300 g droge biscuit
Klop de eieren met de suiker goed glad. Voeg lepel voor lepel de cacao en de oploskoffie toe. Smelt het plantenvet, laat het enigszins bekoelen en voeg het nog vloeibare vet bij deze massa. Blijf roeren tot alles een gelijkmatig geheel vormt. Breek de biscuits in stukjes en roer deze door het mengsel. Bekleed een cake- of taartvorm met vetvrij papier. Vul de vorm met het mengsel en zet deze koel weg om het stijf worden van de massa te bevorderen. Smakelijk eten!
250 gr chocolade in blokjes 225 gr ongezouten boter in blokjes 5 eieren 90 gr poedersuiker, plus 1 el extra 1 el cacaopoeder 2 tl vanilleessence cacaopoeder voor het bestrooien
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrijk een springvorm (23 cm doorsnee) licht met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Beboter het bakpapier en strooi er wat suiker over.Wikkel een dubbele laag folie rond de buitenkant en de onderkant van de springvorm.
Smelt de chocolade en de boter onder voortduurend roeren in een pannetje op een laag vuur.
Klop de eieren en 90 gr suiker 1 min. met de mixer.
Klop de cacao en de rest van de suikerdoor het eimengsel. Klop de vanillessence en dan de gesmolten chocolade erdoor tot u een glad geheel hebt. Schenk dit in de springvorm en klop ertegen om luchtbelletjes te laten ontsnappen.
Zet de taart in een grotere bakblik en giet er kokend water bij tot 2 cm onder de rand van de springvorm. Bak de taart 45 tot 50 min. of tot de randen stevig zijn en de taart in het midden nog zacht is.
Haal de vorm uit het water en verwijder de folie. Leg de taart, nog in de vorm, op een rooster, maak de vorm open en laat de taart afkoelen (hij zal in het midden iets inzakken).
Draai de taart om op een bord en verwijder het bakpapier. Bestrooi hem nu met cacao en versier hem eventueel met chocoladesnippers of chocolaatjes. Serveer met slagroom of gezoete mascarpone