1 tl gedroogde gist 350 g tarwemeel zout 4 el olijfolie, plus extra voor bestrijken en invetten 220 g tomaten (blik), uitgelekt en in stukjes 2 el tomatenpuree 4 tl olijfolie 2 teentjes knoflook, uit de knijper 20 verse spinazieblaadjes 125 g kleine champignons, in dunne plakjes 1 rode paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden 1/2 rode ui, fijngehakt 125 g courgette, in plakken gesneden 1/2 tl gedroogde oregano en tijm 125 g mozzarella, fijngehakt
Vermeng de gist met 1.75 dl lauw water in een kom. Laat het 5-10 minuten staan, totdat het mengsel schuimig is. Zeef het meel en wat zout in een andere kom en maak een kuiltje in het midden. Roer er de aangelengde gist en de olie doorheen om een deeg te vormen. Kneed 5 minuten, of totdat het deeg glad en elastisch is. Vet een kom lichtjes in met olie. Leg het deeg in de kom en dek af met huishoudfolie die met olie is bestreken. Laat het deeg 1 uur op een warme plaats rijzen, totdat het deeg verdubbeld is in volume. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het deeg kort, rol het dan uit of druk het uit in een springvorm van 30 cm doorsnee. Meng de tomaten en tomatenpuree door elkaar en spreid dit over de bodem uit. Verwarm daarna 2 tl olie in een pan, bak de knoflook en de spinazie 3 minuten, of totdat de spinazie slap is. Laat uitlekken en schik de spinazie over de tomaten. Leg de resterende groenten, de kruiden en de mozzarella bovenop de pizza. Besprenkel het met de rest van de olie en bak de pizza in 30 minuten goudbruin.
Reacties op bericht (1)
08-01-2015
vvv
Deze tour in Replica Horloges het is mediterraan werd gekenmerkt door vele momenten van uitzondering, met inbegrip Imitatie Horloges van de eerste vluchten van de Breitling Jet Team boven de Akropolis van iwc replica Athene Griekenland, van de Gouden Hoorn in Istanbul Turkije, de schitterende Cedar bossen van Libanon en het strand van Tel Aviv in Israel. De piloten hadden ook de unieke mogelijkheid om te evolueren van meer dan driehonderd meter onder het waterniveau van de zee boven de dode zee.