Pasta uit de oven
- 400 gram pasta
- 1 fles tomatenpassata met basilicum
- 1 bakje ricotta (250 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 kleine rode puntpaprika's, in stukjes
- 1 bakje champignons (250 gram), in plakjes
- 400 gram mager rundergehakt
- 200 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- zout, peper
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en laat uitlekken. Meng in een grote (!) kom de tomatenpassata met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas. Fruit de ui in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika en champignons toe en laat nog even bakken. Roer door het tomatenpassatta/ricottamengsel. Roer er dan de uitgelekte pasta door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Vet een grote ovenschaal in en schep er de helft van het mengsel in. Bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Schep de andere helft van het mengsel er bovenop. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas . Eet smakelijk
|