Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesplete buiki(Turks recept met Aubergine)
    Karniyarik¨ betekent letterlijk gespleten buik. Het gerecht is gemaakt van gebakken door de midden gesneden met daarin een gehakt saus met tomaten, knoflook, uien en peterselie. “Karniyarik” eet je samen met pilav (witte ) of bulgur en cacik (komkommer-yogurt salade).

    Ingrediënten voor 4 personen:
    • 2 aubergines
    • 150 gr rundergehakt
    • 1 ui
    • 1 blik gepelde tomaat
    • 1 teen knoflook
    • 2 tomaten
    • 1 groene paprika
    • peterselie
    • zonnebloemolie om te bakken
    Bereiding:
    1. Was de aubergines en snij de schil om de centimeter als een zebra. Dus schil een centimeter breed af en laat daarna een centimeter schil zitten, etc.. We doen dit, omdat de schil nogal taai is, maar we de aubergine niet compleet kunnen schillen omdat zij dan haar stevigheid verliest.
    2. Snij de aubergines in de lengte door de midden.
    3. Bak de aubergines aan alle kanten met zonnebloemolie.
    4. Doe de 4 stukken gebakken aubergines in een ovenschaal.
    5. Snij de binnen kant van de aubergines in en maak een ruimte voor de saus.
    6. Bak nu het gehakt met de fijn gesneden ui en knoflook.
    7. Haal de gepelde tomaten uit hun vocht / uit het blik. Snij ze in stukjes. Voeg de gesneden, gepelde tomaten toe aan het gehakt. Het vocht van de tomaten water bewaar je voor later.
    8. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
    9. Voeg de gesnipperde peterselie bij de saus en haal de pan van het vuur af.
    10. Vul de aubergines met het gehaktmengsel.
    11. Doe plakjes tomaat en groene paprika op de gevulde aubergines.
    12. Schep vocht van de gepelde tomaten uit het blik op de aubergines.
    13. Doe de schaal in de oven voor ongeveer 30 a 45 minuten op 180 graden


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    08-01-2015
    vvv
    De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

    08-01-2015 om 07:40 geschreven door sfkjskdfsd




    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!