Foto
Foto
Categorieën
  • 0.1:Welkom (1)
  • 0.2:Vitamines (2)
  • 0.3:Mineralen (1)
  • 0.4:Eieren (2)
  • 0.5:Aardappelen (1)
  • 0.6:Groenten (0)
  • 0.7:Vlees (1)
  • 0.8: Varkensvlees (1)
  • 0.9:Rundvlees (0)
  • Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Inhoud blog
  • Vlees bereiden
  • Beenham
  • Vitamines in Groenten
  • Eieren bakken
  • Mineralen
  • Vitamines
  • Eieren koken
  • Aardappelen koken
  • Welkom
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Zoeken met Google


    Kookboek met pictogrammen
    Voor mensen voor wie het meest vanzelfsprekende niet vanzelfsprekend is door aangeboren- of niet aangeboren hersenletsel
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beenham



    Beenham

    Voedingswaarde
    Per 100 g onbereid:
    Energie: 161 kcal
    Eiwit: 18 gram
    Vet: 10 gram
    Koolhydraten: 1 gram
    IJzer: 0.7 milligram





     
     wat moet ik kopen

    Beenham




     
     wat heb ik nodig

    Braadpan

    knijptang

    aluminiumfolie



    braden

     ±35-45 min.

     

    stoombraden

     ±35-45 min.

     

    Gewicht

    Per persoon 125 gram.

     

     


    Braden


    Eerst schroei je het vlees op hoog vuur rondom dicht. Let er ook hier op dat je niet in het vlees prikt.


    Nadat het vlees aan alle zijden in de bakboter is dichtgeschroeid, moet het gas of elektra zodanig afgesteld worden, dat deze net heet genoeg is om het ±35-45 min. te blijven bakken.



    Tegen het einde van de braadtijd blus je af met een scheutje warm water en roer je het aanzetsel van de bodem los: dit kan je als jus gebruiken.


    Wacht 5 minuten met het aansnijden van het vlees zodat de sappen zich door het vlees kunnen verspreiden.

     

     

    Stoven


    Vlees wordt gestoofd om het zacht en mals te maken. Bovendien levert het een krachtige jus. Vlees moet voor het stoven altijd goed drooggemaakt worden.
     

    Daarna wordt het in hete boter of ander braadvet snel bruin gebakken.


    Aan het vet wordt warm water toegevoegd. Als het vlees in aanraking komt met koud vocht, schrikt het door de grote temperatuurdaling en wordt het taai.


    Boven een laag vuurtje wordt het vervolgens in een gesloten pan in ±35-45 min. gaar gestoofd.


     

     

    Bijzonderheden

    • Bedruip en keer beenham regelmatig tijdens het bereiden.
    • Zout de beenham pas na het bereiden.
    • Overgebleven ham is koud ook heerlijk op brood.

     

    Smaakidee

    • Een begeleidende saus op basis van vruchten (smaakt bijzonder goed bij veel soorten wit vlees).

     

    Wist u dat...

    • Hammetjes vaak ook voorgekruid te koop zijn?
    • Groot vlees extra sappig wordt als het na bereiding ± 10 min. rust onder aluminiumfolie?

     

     

     




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:0.8: Varkensvlees
    >> Reageer (2)

    Welkom op mijn blog!

    Foto


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Laatste commentaren
  • 先生 (leilei3915)
        op Welkom
  • mulberry bag (xuehui51)
        op Welkom
  • 201804.18yangpeng (yangpeng)
        op Beenham
  • 201804.18yangpeng (yangpeng)
        op Vlees bereiden
  • aqinga17.11.25 (aqinga)
        op Welkom
  • Foto


    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!