Voor mensen voor wie het meest vanzelfsprekende niet vanzelfsprekend is door aangeboren- of niet aangeboren hersenletsel
05-02-2010
Aardappelen koken
Aardappelen koken
Aardappelen zijn rijk aan koolhydraten, vezels, eiwit, B-vitamines, vitamine C en mineralen.
In verhouding tot hun volume en gewicht leveren deze voedingsmiddelen veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Ruime porties zijn daarom belangrijk voor een gezonde voeding. Ze geven een voldaan gevoel na de maaltijd. Daardoor verminderen ze de trek in calorierijke hapjes tussen de maaltijden door. Zo helpen ze het gewicht gezond te houden.
Wat moet ik kopen:
Wat heb ik nodig:
pan
dunschiller
aardappelmesje
beetje zout
ovenwant
Wat doe ik eerst:
Vul de pan met water
Schil de aardappels met de dunschiller
Snij de aardappel met het aardappelschilmesje in stukken als hij te groot is
Was de aardappelen 2 keer schoon in de pan
Koken:
Doe de aardappels in de pan met water en strooi er wat zout op.
Plaats de deksel op de pan met het vuur hoog.
Als het water kookt, draai je het vuur zo laag dat het net aan de kook blijft.
Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
Prik met een vork om te voelen of de aardappelen van binnen zacht zijn.
Giet het water af, met de ovenwant de pan vast houden
Laat de aardappelen zonder deksel heel even droogstomen op een laag vuur.
Schud ze af en toe even om, zodat ze niet aanbakken.