Foto
Foto
Categorieën
  • 0.1:Welkom (1)
  • 0.2:Vitamines (2)
  • 0.3:Mineralen (1)
  • 0.4:Eieren (2)
  • 0.5:Aardappelen (1)
  • 0.6:Groenten (0)
  • 0.7:Vlees (1)
  • 0.8: Varkensvlees (1)
  • 0.9:Rundvlees (0)
  • Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Inhoud blog
  • Vlees bereiden
  • Beenham
  • Vitamines in Groenten
  • Eieren bakken
  • Mineralen
  • Vitamines
  • Eieren koken
  • Aardappelen koken
  • Welkom
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Zoeken met Google


    Kookboek met pictogrammen
    Voor mensen voor wie het meest vanzelfsprekende niet vanzelfsprekend is door aangeboren- of niet aangeboren hersenletsel
    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen koken


     Aardappelen koken                


     

    Aardappelen zijn rijk aan koolhydraten, vezels, eiwit, B-vitamines, vitamine C en mineralen.

    In verhouding tot hun volume en gewicht leveren deze voedingsmiddelen veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Ruime porties zijn daarom belangrijk voor een gezonde voeding. Ze geven een voldaan gevoel na de maaltijd. Daardoor verminderen ze de trek in calorierijke hapjes tussen de maaltijden door. Zo helpen ze het gewicht gezond te houden.

     

     

     Wat moet ik kopen:         


     

     

     

     

     

     


     Wat heb ik nodig:

                

    pan

     dunschiller 

    aardappelmesje 

    beetje zout 

    ovenwant



     

    Wat doe ik eerst:

         
    Vul de pan met water 
         
    Schil de aardappels met de dunschiller

         
    Snij de aardappel met het aardappelschilmesje in stukken als hij te groot is

         
    Was de aardappelen 2 keer schoon in de pan

     

     

    Koken:


    Doe de aardappels in de pan met water en strooi er wat zout op.

    Plaats de deksel op de pan met het vuur hoog.


    Als het water kookt, draai je het vuur zo laag dat het net aan de kook blijft.


    Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.


    Prik met een vork om te voelen of de aardappelen van binnen zacht zijn.


    Giet het water af, met de ovenwant de pan vast houden

     




    Laat de aardappelen zonder deksel heel even droogstomen op een laag vuur.



    Schud ze af en toe even om, zodat ze niet aanbakken.

     

     

     

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:0.5:Aardappelen
    >> Reageer (7)

    Welkom op mijn blog!

    Foto


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Laatste commentaren
  • 先生 (leilei3915)
        op Welkom
  • mulberry bag (xuehui51)
        op Welkom
  • 201804.18yangpeng (yangpeng)
        op Beenham
  • 201804.18yangpeng (yangpeng)
        op Vlees bereiden
  • aqinga17.11.25 (aqinga)
        op Welkom
  • Foto


    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!