Inhoud blog
  • Mijn favoriete Franse cafeterras.
  • De fraaie doch giftige Berenklauw.
  • Rood gelakte teennagels.
  • Trieste afgang van het nederlands voetbalelftal.
  • Amerikaanse president plaatst zich steeds duidelijker in de rij van moderne dictators.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Weblog van Leonardo
    Welkom op mijn gedichten en verhalen blog
    Vrijwel twee wekelijks verschijnen op dit blog nieuwe gedichten, actuele snel sonnetten, en soms korte fictieverhalen. In de rechterbovenhoek van rechterkolom staat - HET ARCHIEF - HIER KUNT U DE WEEK AANKLIKKEN EN DE VERHALEN OF GEDICHTEN LEZEN DIE IN DIE MAAND ZIJN GEPOST. U kunt eveneens veel van mijn gedichten lezen op: www.gedichten.nl/schrijver/leonardo. Ik wens u veel leesplezier.
    28-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier tekort op eerste carnavalsnacht


    Biertekort op eerste carnavalsnacht.

     

    een bierwagen rijdt nat doch fier

    door de straten van ˈt kleine Noord Brabantse gehucht

    regen valt intussen met bakken uit de lucht

    valt neer op de kratten en fusten met kletterend plezier


    zo’n honderd vijftig gasten staan al een uur droog

    prins en zijn gevolg lopen vertoornd en ongedurig te wachten

    biertekort zorgt voor veel onnodige klachten

    te laat bezorgen zit de carnavalsvereniging buitengewoon hoog

     

    maar daar is reeds de wagen met het gewenste vocht

     zaalhouder was wat overrompeld door de enorme vraag naar bier

    doch men kan zich nu alsnog weer vol laten lopen

     

    stank van patat,bier, kots alsmede een gruwelijke koude tocht

    de eerste avond is er meestal geen gebrek aan vertier

    gasten zullen hun zuipen de volgende dag duur moeten bekopen



     

    28-02-2017 om 02:27 geschreven door Leonardo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedriegen of bedrogen worden

    Bedriegen of bedrogen worden.

     

    wat deert het mij u dit te zeggen

    dat dien Turk zich bedrieglijk uit

    men ˈt stof der natie overschuift doch

    zelf wel de hoogopgeleiden houdt en

    de eigen kas spekt met Euro miljarden

     

    met zo’n volk is Europa thans getrouwd

     

     

     

    28-02-2017 om 02:09 geschreven door Leonardo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische overweldiging van Europa ( verhaal )

    De islamitische overweldiging van Europa.

    Fictie verhaal.

    Amsterdam, januari 2025, een terugblik…

    Nederland werd in de twintiger jaren van de een en twintigste eeuw getroffen door drie grote rampen te weten;  De desastreuze natte zomers, een volledig ingestorte economie en vooral; de strenge islamitische overheersing.  Het is nu al weer het tweede jaar dat de IS kalifaatvlag van Abur Bakr-Al-Bagdadi in Den Haag wappert boven het paleis Noordeinde.  Eigenlijk is het een paar jaar geleden zonder slag of stoot verlopen voor de moordende horden uit het Midden-Oosten.  Nadat ze eerst al rap geheel Zuid-Europa hadden veroverd, de paus met zijn horde soepjurken uit het Vaticaan de Middellandse Zee in hadden gedreven, veroverde hun zusterorganisatie Boko Haram  in sneltreinvaart  Spanje.  Samen met een grote schare Moren, aangevuld met juist bekeerde zwarte Afrikaners, werd Spanje in drie weken tijd onder de voet had gelopen.  Intussen was de hoofdmacht van de Seloten doorgestoten via Oostenrijk naar Duitsland. De Oostenrijkers zijn een gek volk. Ze bejubelden en verwelkomden zelfs de terugkeer van de haatzaaiende en moordende  islamitische benden alsof ze sinds de vroege middeleeuwen nooit meer weg waren geweest.  De Duitsers waren toch anders. Sommigen hadden zelfs echt verzet geboden, maar na vele reeksen gruwelijke strafrechtelijke executies waren ook zelfs de meest strijdvaardige Duitsers voor de islamitische overmacht gezwicht. 

    Met Nederland kende men helemaal geen pardon. De slappe Liberaal-Linkse Nederlandse regering die sinds het jaar 2014 continu aan de macht was, had zich na de eerste schermutselingen direct zonder slag of stoot, met de handen in de lucht, overgegeven.  Een landje vol lafaards vonden de Seloten.  Veel geschreeuw, altijd gelijk met de vinger omhoog  naar anderen wijzen,  maar verder een schreeuwerig, slap volk, zonder ruggengraat.  De voormalige regeringsleiders moesten op het binnenhof in Den Haag de macht overdragen aan geselecteerde jongeren uit de Haagse Schilders wijk. Knullen die al tijdens het  slappe Nederlandse regiem met de IS heulden.  Het voormalige Nederland werd thans geregeerd door een jong viermanschap onder leiding van ene Mohamed Jakül. Een negenentwintig jarige etnische Irakees wiens ouders al sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw als vluchtelingen in Nederland woonden.  Jakül was een echte misdadiger. Een man die sinds de vlucht naar Argentinië van de voormalige Nederlandse Koninklijke familie, alsmede na de overname van de macht in de Lage Landen, zichzelf tot onderkoning van Nederland, namens de IS, had gekroond. Hun Arabisch islamitische kalifaatwens was thans bijna vervult. Engeland was de laatste stap die nog moest worden gezet. Hun eigen islamitische ondergrondse strijdkrachten waren in dat laatste door hen fel begeerde deel van voormalig Europa al druk bezig met een bloedige ondergrondse terreur.  Het grootste deel van de vroegere Europese landen was thans reeds in hun handen.  Eurabia was nu de naam voor het zo gehate Europa.  Meteen na de val van de Europese landen was overal de sharia ingevoerd.   De strenge islamitische wetten die lijfstraffen, verminkingen, moord en doodslag in de naam van Allah goedkeurde.

    Overal op de straten patrouilleerden in het zwart geklede soldaten. Mannen met geweren en dolken. Hun hoofden bedekt met een zwarte muts, tulband en doeken die het gezicht vrijwel onherkenbaar bedekte.  Elke man die wat betekende droeg een lange Dubai Abaya  die tot aan de grond reikte.  Dagelijks waren er in de grote steden openbare executies.  Moorden op mensen die zich niet tot het islamitische geloof wilden bekeren.  Mannen, vrouwen en kinderen.  Meestal waren de slachtoffers al wekenlang gemarteld. Een bezigheid die soms het avondvermaak van de bezetters vormde. Soms werd een gehele familie tegelijk terecht gesteld. Het bloedige gebeuren trok meestal vele honderden toeschouwers. Het waren uiteindelijk  de enige verzetjes die de bevolking nog restte. Bioscoop, theaters, sportstadions, café en restaurants  waren al maanden gesloten. Televisie kijken kon nog maar alleen naar de door de bezetters goedgekeurde programma’s. Lezen van andere lectuur dan de Koran was verboden. Wie bij huiszoeking werd betrapt op het lezen, of in bezit hebben, van niet goedgekeurde lectuur of boeken werd de ogen uit gestoken.  De economie was volledig kapot.

    Op de dam in Amsterdam was het grote oorlogsmonument voor de gevallenen zwart gespoten.  De IS vlaggen wapperden van alle officiële gebouwen. Honderden bedrijven waren reeds stil gevallen. Gebouwen waren geplunderd of stonden leeg.  Dag en nacht hoorde men schotenwisselingen en geschreeuw van de in zwarte gewaden rondzwervende moordzuchtige Arabische haakneuzen.  Veel jonge gezinnen moesten hun moeder missen.  Die was soms uit huis gesleurd om in een staatsbordeel als hoer voor de bezetters op te treden. Dat zelfde lot kende vele jonge meisjes. Vrouwen die zich op straat begaven zonder volledige bedekking door middel van een boerka, konden rekenen op een zelfde lot.

    Jonge meisjes en alle overige jonge vruchtbare vrouwen moesten verplicht besneden worden.  Voormalige abortis klinieken dienden thans als besnijdeniscentra. Lange rijen volledig bedekte Hollandse vrouwen stonden dagelijks te wachten om deze clitorale ingreep te ondergaan.  Veel Arabische strijders hadden zich twee of meer jonge Hollandse vrouwen toegeëigend ter bevrediging van hun lusten. De vrouwen werden over het algemeen slecht en zeer wreed behandeld.  Hollandse mannen waren er niet zo veel meer. De meeste waren; of vermoord, of gedeporteerd naar de binnenlanden van Irak. Om als kanonnenvoer te dienen in de niet aflatende strijd tegen hun aartsvijanden Israel en Iran. Gruwel heerste in dat deel van de wereld, bloed, cordiet en verrotting rook je er dagelijks.  Natuurlijk waren er nog steeds in de Lage Landen schermutselingen met Hollanders die ondergronds de strijd tegen de Arabische overweldigers bleven voortzetten. Soms sneuvelden er IS strijders in zulke gevechten die steevast eindigden met  een reeks van executies van heel veel onschuldige mannen, vrouwen en kinderen. 

    Ik draaide me om in bed en schrok opeens wakker. Als door een wesp gestoken keek ik naar de slaapkamerdeur waar ik een schaduw van een persoon in een lang donker gewaad ontwaarde. In een flitsende reactie trok ik het laatje van het nachtkastje open, greep de kolf van de 22 Beretta die ik daar altijd schietklaar heb liggen.  Laadde razendsnel door en schoot.  De harde scherpe knal van de Beretta deed me mijn gedachten opeens weer ordenen  Kalk vloog van de deurpost af op de grond.

      ‘Wat doe je nou,’ schreeuwde mijn echtgenote ontdaan naast me in bed.  Ze trok aan het koord om het plafondlicht aan te doen. Het licht flitste aan waarna ik zag dat ik op de nieuwe jurk van mijn echtgenote had geschoten die op een knaapje aan de deurpost was gehangen. Een klein gaatje ter hoogte van het middenrif liet zien waar mijn schot doel had getroffen. Ik zuchtte. Viel met het zweet op mijn gezicht achterover met mijn hoofd op het kussen. Het pistool viel uit mijn hand op de grond.’Ik heb een nachtmerrie gehad,’ mompelde ik.  Doch alles was gelukkig toch alleen maar een droom geweest.  

     

    © Leonardo

     

     

    28-02-2017 om 01:59 geschreven door Leonardo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eerste wilde voorjaarsbloem



    Een eerste wilde voorjaarsbloem.

     

     

     

    sneeuw is pas verdwenen

     

    groen en bruin kleuren nu weer terstond

     

    ˈs nachts  is ze plotseling verschenen

     

    als een vurig levend teken op de grond

     

     

    haar jonge ontluikende schoonheid

     

    ingetogen pronkend jong bloemengedrag

     

    blaadjes nog gesloten in gepaste vroomheid

     

    ze openen zich later, langzaam en zacht

     

     

    de kleurengloed wordt echter al wat zichtbaar

     

    voorzichtige compositie van rood en geel

     

     helaas nog wat moeilijk waarneembaar

     

     op haar eenzame plek tussen het kale struweel

     

     

    fier staat ze in haar bedje van bladeren en mos

     

    nog geen bezoek van insecten of dieren

     

    haar aanwezigheid maakte zelfs enige emoties bij mij los

     

     foto van haar gemaakt om ons thuis te plezieren

     

     

     

     

     

     

    22-02-2017 om 15:01 geschreven door Leonardo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biomimetische bomen, fictie of toekomstbeeld. ( informatief verhaal )


    Biomimetische bomen, fictie of toekomstbeeld.

     

    In de biomimetica is tegenwoordig van alles mogelijk. ‘The ski is the limit,’ zeggen de wetenschappers die zich met deze vorm van wetenschap bezig houden.  Dat bleek toen ik van de week een copy onder ogen kreeg van een persbericht van de Iowa State University in de Verenigde Staten van Amerika.  Het bericht handelde over een boom. Maar dan wel over een zeer  bijzondere boom. Een boom opgebouwd uit kunststof delen waaraan   de eveneens uit kunststof bestaande takken een soort van  bladeren hingen in de vorm van nagemaakte bladeren van een groot soort bladboom.  Zonder de uitleg bij het artikel te hebben gelezen leek het mij in eerste instantie te handelen over een soort kinderspeeltje, doch niets bleek minder waar te zijn toen ik de bijgeleverde tekst las.

     

    Het bleek een eerste exemplaar ( proefexemplaar ) van een zogenaamde biomimetische boom te zijn. Dus een boom die is nagebootst op basis van een natuurlijke bestaande soort. Volgens de leider van dit experimentele project, Prof. dr. Michael McCloskey, hoofddocent genetica en celbiologie aan de Iowa State University, leider van het team van onderzoekers van dit project, is  de op de foto getoonde boom het resultaat  van  gedegen onderzoek.

    Maar wat is nu de bedoeling van dit weinig spectaculair ogende skelet dat voor een boom moet doorgaan. Wel nu; Volgens Professor McCloskey appelleert deze kunstmatige boom aan de groeiende vraag naar elektriciteit.  Het klinkt misschien absurd, doch dat is het idee achter deze boom geenszins.

     

    De kunststof bladeren aan de takken kunnen namelijk in de wind bewegen. Die bladeren,welke bestaan uit kleine stroken van een zeer bijzondere plasticsoort, zijn in staat een elektrische lading op te wekken en deze lading door te geven via de bladstelen. Die lading wordt opgewekt door het bewegen van de bladeren in de wind. Zelfs het licht bewegen van die bladeren zal reeds stroom opwekken. In een dergelijke toepassing van het opwekken van stroom wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd piëzo elektrisch effect.  Het systeem is eigenlijk de eenvoud zelve, doch je moet er natuurlijk maar opkomen.  Het is volgens de onderzoekers allemaal nog in een prematuur stadium van ontwikkeling, doch de toepasbaarheden zijn legio, volgens de onderzoekers. Het prototype dat onlangs aan de pers is gepresenteerd is nog lang niet uitontwikkeld en dient slechts als testcase voor een veel groter exemplaar met duizenden bladeren.

     

    Volgens de wetenschappers die aan dit project werken kan het ontwikkelen van grote hoeveelheden van dergelijke biomimetische bomen, in belangrijke mate bijdragen tot het milieuvriendelijk opwekken van de benodigde stroom.  Al is het geenszins de bedoeling om deze nieuwe techniek van stroom opwekken te zien als een vervanger van zonnepanelen.

     

    Uw schrijver vraagt zich alleen af hoe men de ontegenzeggelijke herrie  wil beteugelen als men een heel woud van deze bomen gaat aanplanten.  Want die herrie zal dan wellicht net als bij echte bomen kunnen ontstaan bij het bijvoorbeeld tegen elkaar aan bewegen van al die bladeren.  Of zou dit soort biomimetische bomen alleen van toepassing kunnen zijn in gebieden waar geen mens woont en niemand zich dus  aan het voortdurende, massale,  geruis van bladeren kan ergeren. Een woestijn bijvoorbeeld.  De toekomst zal het wel leren…

     

    Bronnen.   Iowa State University - USA

                      Daily Science, art. van 7 februari 2017

     

     

    22-02-2017 om 14:50 geschreven door Leonardo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke nieuwe ontwikkeling in het Midden Oosten.


    Gevaarlijke nieuwe ontwikkeling in Midden Oosten

     

    Iraanse geestelijke leiders zijn als slangen zo vals en gemeen.

    Ondanks beloften werken ze toch rustig verder aan hun atoomraketten.

    Natuurlijk dient de Westerse Wereld deze ontwikkelingen te beletten.

    Praten helpt niet; hoofden van Ayatollahs zijn hard als steen.

     

    Terecht worden opnieuw  economische sancties weer ingesteld.

    Althans; dat heeft President Trump gisteren voor televisie vermeld.

     

    Die geestelijke leiders van Iran zullen het nooit leren. Ze blijven doorgaan om in het geheim hun Moslim staat extreem militair te moderniseren, inclusief het bezit van een kernwapen. Extra productie van aardolie zou hun de nek om kunnen draaien als daardoor de olieprijzen nog verder zouden zakken…

     

    ©  Leonardo 7 februari 2017

     

     

    07-02-2017 om 17:11 geschreven door Leonardo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per maand
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google



    Over mijzelf
    Ik ben Leo, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Leonardo.
    Ik ben een man en woon in (Nederland) en mijn beroep is N.v.T.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Schrijven, Lezen, Tuinieren, Hengelsport, Mijn honden, Sport liefhebber, .
    Al een aantal jaren schrijf ik korte verhalen en gedichten. Ik publiceer ook op enkele schrijverssites onder verschillende schrijversnamen. Buiten het dichtwerk ben ik thans eveneens bezig met het voltooien van een tweetal thrillers.

    Inhoud blog
  • Mijn favoriete Franse cafeterras.
  • De fraaie doch giftige Berenklauw.
  • Rood gelakte teennagels.
  • Trieste afgang van het nederlands voetbalelftal.
  • Amerikaanse president plaatst zich steeds duidelijker in de rij van moderne dictators.
  • Fladderende nieuwsgierige schoonheid
  • Nieuw Ottomaans Rijk in opbouw ( Verhaal)
  • Bier tekort op eerste carnavalsnacht
  • Bedriegen of bedrogen worden
  • Islamitische overweldiging van Europa ( verhaal )
  • Een eerste wilde voorjaarsbloem
  • Biomimetische bomen, fictie of toekomstbeeld. ( informatief verhaal )
  • Gevaarlijke nieuwe ontwikkeling in het Midden Oosten.
  • Het oude kerkhof bijhet kasteel ( proza gedicht )
  • Fiere wolken.
  • Veertig Ooievaars
  • Een verstild Frans dorpje in het groen.
  • Decadentie ten top. ( Verhaal )
  • Aanhoudende winterproblemen in Italie.
  • Sneeuwfront nadert.

    Laatste commentaren

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015

    Laatste commentaren


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!