het lappenverhaal
met liefde voor de medemens

mijn andere blog : http://blog.seniorennet.be/dino

Foto
Over mijzelf
Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: zorgen voor anderen, vooral voor mijn kleinkinderen.
de essentie van het leven gaat in onze moderne tijd verloren. mensen leven van luxe en denken dat dit eeuwig blijft duren... helaas !
Inhoud blog
  • VOOR AL WIE GEHAAST IS...
  • STREEKPRODUCTEN
  • SPELEN MET TAAL
  • BREIEN IS THERAPIE....
  • VAKANTIEKAMP
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESPARINGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brussels Airlines  wil minder kerosine verbruiken om zo de hoge brandstofprijs wat te compenseren.    met affiches spoort de luchtvaartmaatschappij nu haar personeel aan om na te denken over maatregelen die brandstof kunnen besparen.    op de poster staat een tankwagen die een vliegtuig van Brussels Airlines vult met champagne in  plaats van kerosine : " als brandstof zo duur wordt,  wat doen we dan?"
    "alle ideeën zijn welkom",  zegt geert sciot,  woordvoerder van de maatschappij.    er is maar één regel : we kunnen besparen op alles,  behalve op veiligheid en comfort.  ondertussen heeft het personeel al een honderdtal voorstellen gedaan.
    één van de jongste maatregelen is dat de ladder uit het vliegtuig wordt gehaald.    die ladder is nodig om passagiers te laten in-en uitstappen,  maar Brussels Airlines kwam tot de vaststelling dat alle luchthavens die zelf in  hun bezit hebben.    door de ladder aan de grond te laten,  weegt het vliegtuig weer enkele honderden kilos lichter.    ook de asbakken kunnen weg,  omdat alle vliegtuigen rookvrij zijn.
    eerder schrapte de luchtvaartmaatschappij haar vluchten op nieuwjaar,  omdat die niet winstgevend zijn.  de vliegtuigen doen ook één minuut langer over hun traject.    zelfs de  overtrekken van de stoelen zijn door lichtere exemplaren vervangen,  want ... elke gram telt !

    ik wens jullie een zonnig,  aangenaam weekend  en hoop dat jullie me volgende week weer een bezoekje brengen,  waarvoor  ik jullie heel hartelijk bedank.  dino


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-08-2008, 08:21 geschreven door dino
    Reacties (2)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEKEN VOOR SERAFIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze morgen kreeg ik volgende mail :

    fien was een wolk van een dochter van ann neelen en  dirk kerstens  en zusje van staf,  uit essen.  vol levensvreugde, zin in het leven en dan plots is er iets sterker dan al haar levenskracht...    fien is op 3 september 2007 op bijna tweejarige leeftijd overleden aan een uiterst zeldzame, erfelijke stofwisselingsziekte overleden waar tot op heden geen behandeling voor is. 
    het palliatieve thuiszorgteam  van uz gasthuisberg leuven  hebben het ann en dirk mogelijk gemaakt ,  fien thuis te verzorgen  en haar thuis te laten sterven.  ze gaven antwoorden op hun vragen en hulp bij elk probleem.  één telefoontje  en er stond iemand van hun team klaar.  hun telefonische en fysieke aanwezigheid op elk moment van de dag en de nacht heeft de laatste weken van het veel te korte leven van fien draaglijk gemaakt. 
    palliatieve zorgen voor kinderen draait echter volledig op  goodwill  omdat ze niet erkend zijn door de overheid.  dit in onverklaarbare tegenstelling tot de palliatieve zorgen voor volwassenen,  die wel op overheidssteun kunnen  genieten. 
    we zijn daarom op zoek naar 25.000 handtekeningen van mensen die onze actie willen ondersteunen.   met deze handtekeningactie willen we ons hoofddoel bereiken : het politieke gezag aanmoedigen  en aanzetten om werk te maken van erkenning  zodat er in de nabije toekomst wel enige vorm kan zijn van subsidiëring.  alvast bedankt.
    teken de petitie op
    www.tekenvoorserafien.be   en steun op die manier het streven naar erkenning van palliatieve thuiszorgteams voor kinderen.  u kan ons nog een extra handje helpen door deze mail naar zoveel mogelijk mensen door te sturen. 

    de mail maakte een enorme indruk op me,  ik tekende de petitie.  mijn nieuwsgierigheid was gewekt  dus ging ik naar de website : www.serafien.be  
    daar las ik  het hele verhaal van ouders en een broertje die hun kleine schat na nog geen twee levensjaren verloren aan een verschrikkelijke ziekte waar tot op heden nog geen enkele behandeling voor bestaat en met dodelijke afloop.    als ouder kan je je levendig inbeelden dat die mensen een verschrikkelijke tijd doorgemaakt hebben.
    in samenwerking van toon van mierlo  schreven de ouders over de twee fantastische jaren van hun dochtertje fien.  in oktober zal het boek reeds in de boekhandel verkrijgbaar zijn,  maar je kan het ook bij de ouders bestellen via de website. 
    samen met sam wauters  werkten ze ook aan een single.   het nummer is ondertussen geschreven en ingezongen door : de fixkes,  laïs,  gert bettens,  eva de roovere,  koen wouters en bart peeters.
    tijdens de boekenbeurs in antwerpen (nov. '08)  zal het boek : "fien,  zo klein en al zoveel te vertellen "  voorgesteld worden samen met het lied "fien".

    zijn jullie net als ik getroffen door dit triestige  verhaal  over fien,  kan je even gaan kijken naar de mooie en interessante website : www.serafien.be ,  en als jullie de petitie willen tekenen,  heel erg bedankt.   dino

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-08-2008, 08:55 geschreven door dino
    Reacties (1)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN IJS MEER OP DE NOORDPOOL.....?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen het lijkt ondenkbaar dit jaar dreigt voor het eerst het ijs op de Noordpool te verdwijnen,  zo meldt  " the independent."
    dat zou het mogelijk maken om met een boot tot aan de pool te varen. 
    "symbolisch is de Noordpool heel belangrijk voor onze planeet.  er hoort ijs te liggen,  open water kan niet," zegt mark serreze van een amerikaanse centrale die gegevens over sneeuw en ijs bestudeert.  de dikke ijslaag,  die over verschillende jaren gevormd  werd,  is verdwenen en de huidige ,  dunnere laag is slechts over één jaar gevormd.  vorig jaar smolt een recordhoeveelheid ijs en de wetenschappers geloven dat er meer dan vijftig procent kans bestaat dat de Noordpool deze zomer ijsvrij zal worden.
    of het ijs ook echt zal smelten,  hangt af van een aantal factoren zoals het aantal uren zonneschijn en de wind.     wetenschappers vrezen dat een oceaan zonder ijs meer warmte zal opnemen en zo de temperaturen op aarde nog meer de hoogte in zal jagen. 
    ironisch genoeg biedt het smelten van het ijs mogelijkheden voor de olie-industrie,  want in het gebied   rond de Noordpool   zitten olie en mineralen  die door het  dikke ijs tot nu toe onbereikbaar waren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-07-2008, 08:37 geschreven door dino
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KONING BOUDEWIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen op 31 juli 1993  overleed   Koning Boudewijn in het spaans Mortril.
    een golf van sympathie overspoelde ons land.    mensen stonden dagen aan te schuiven om de vorst een laatste groet te brengen,  en van overal ter wereld kwamen rouwbetuigingen toe. 
    Boudewijn was héél geliefd bij alle belgen.
    hij  bond de strijd aan tegen de armoede en mensenhandel,  en ijverde voor de eenheid van België.
    éen dag in het bijzonder zal iedereen bijblijven : zelf kinderloos,  achtte hij zich niet in de mogelijkheid te regeren bij de ondertekening van de abortuswet.
    met onze huidige politieke crisis ,  missen we hem in het bijzonder,  hij wilde het land bijeenhouden en was bezorgd over de verschillende gemeenschappen.  hij was een goed staatsman en vorst.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-07-2008, 08:33 geschreven door dino
    Reacties (1)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZE REGERING.....

    het is me wat met onze regering....  al van in het begin was het een probleem :  in juni vorig jaar waren er verkiezingen,  en daarna begon een maraton om een regering te vormen.  dat wilde maar niet lukken,  zodat sommigen zegden dat ze een kerstboom op
    " hertoginnendal "  zouden moeten plaatsen...
    uiteindelijk moest onze vroegere premier verhofstadt  een interim -regering leiden.     al bij al is er sinds de verkiezingen , nu meer dan een jaar geleden,  naar mijn mening niet veel gebeurd.   
    het is spijtig dat in zo'n klein landje als belgië,  het niet lukt om naar behoren   te regeren,  en overeen te komen.     vanuit het buitenland wordt de situatie dan ook op de voet gevolgd.     er wordt zelfs  over het einde van de monarchie gesproken,  over de splitsing van belgië....
    als gewone burger vraag je je af,  hoe het zal aflopen,  want al dat gebakkelei  kost    veel geld,  en dringende zaken worden niet afgehandeld.     het is nochtans meer dan nodig dat er samenhorigheid en éénheid is in ons land.  de gewone burger wil niets liever.
    maar ....

    in the United States,  they have :
    George W. Bush,
    Stevie Wonder,
    Bob Hope
    Johnny Cash
    in Belgium,  we have :
    Yves Leterme,
    NO wonder,
    NO hope,
    NO cash !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-07-2008, 13:21 geschreven door dino
    Reacties (4)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN KAMPIOEN MET EEN HART...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik vertelde al over mijn kleindochtertje fien,  die leukemie-patiëntje is.   de derde verdieping in K6 van het universitair ziekenhuis in gent is helemaal  voorzien  voor  de kinderkankerpatiëntjes.   het kinderkankerfonds doet heel veel voor die kinderen  en kan dan ook  op heel wat steun rekenen. 
    die steun komt er regelmatig van carlos sastre,  tourwinnaar 2008.
    vandaag brengt hij een bezoek aan de afdeling.
    hoe is dit allemaal gekomen?
    enkele wielerliefhebbers uit aalter,  belgië,   die al jaren naar de grote rondes gaan  kregen een enorme bewondering voor carlos sastre. 
    ze raakten in gesprek met hem en er ontstond een bescheiden vorm van vriendschap.   bij iedere ontmoeting kwam hij hen spontaan groeten en een babbel slaan.
    op een keer nodigde hij hen uit   in avila,  bij hem thuis.
    ze waren zo gecharmeerd door de " mens " carlos sastre,  zijn liefde en toewijding voor zijn gezin en familie,  de inzet voor zijn sport  en zijn geloof in de waardevolle dingen van het leven - dat ze bij hun terugkeer naar belgië   besloten een fanclub voor hem op te richten.
    niet zozeer in de vorm van een supportersclub,  maar eerder van een vereniging van wielerliefhebbers die het hart op de juiste plaats hebben en ,  gesteund door het imago en de prestaties van carlos,  iets wilden realiseren voor het goede doel....
    carlos was hier onmiddelijk voor te vinden en stelde zich volledig beschikbaar voor hun initiatieven. 
    het werd  " het kinderkankerfonds " van het uz gent !
    de wielerliefhebbers leerden carlos kennen als de strijder tot de laatste meet.     dit is een stimulans voor de kinderkankerpatiëntjes om met dezelde intensiteit te vechten voor hun genezing...

    na de overwinning van carlos sastre in de tour,  schilderden de "amigos carlos sastre"  de gevel van hun clublokaal in het geel.  gisteren bracht carlos hen een bezoek  en  het was tevens een blij weerzien voor ashley,  kankerpatiëntje uit aalter en grote fan van hem.
    (ashley is net als ons fientje nog in behandeling.)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-07-2008, 07:21 geschreven door dino
    Reacties (1)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOM JARIG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag is een bijzondere dag  voor een bijzonder jongetje :  mijn kleinzoon tom.  hij wordt vandaag 10 jaar !
    tom is mijn oudste kleinkind  en mijn hartedief.  het is een rustige lieve jongen,  ik zeg dikwijls : te braaf voor deze wereld.  
    hij houdt van playstation,  maar ook van fietsen,  voetballen en hij leest enorm graag over de natuur,  de dieren....
    hij houdt  enorm veel van dieren,  maar door de leukemie van zijn zus,  fientje,  mogen ze geen huisdieren houden.   
    ik maakte zelf een mooi verjaardagskaartje maar via mijn blogje wil ik hem toch van harte proficiat wensen met zijn tiende verjaardag. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-07-2008, 07:57 geschreven door dino
    Reacties (3)
    voel je hier thuis !
    Foto

    te leven is een gunst,
    te weten "hoe" is een kunst !

    Nieuws VTM
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per week
  • 31/08-06/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!