Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: zorgen voor anderen, vooral voor mijn kleinkinderen.
de essentie van het leven gaat in onze moderne tijd verloren. mensen leven van luxe en denken dat dit eeuwig blijft duren... helaas !
"Nederland op bijna alle vlakken welvarender dan België" schreef een krant gisteren. 7 - 1 zou de uitslag zijn als de Nederlandse en Belgische welvaartstaten het als voetbalploegen tegen elkaar zouden opnemen. dat schrijft de Tijd op basis van een vergelijkende studie van beide systemen van het door professor Bea Cantillon (UA) geleide Centrum voor Sociaal Beleid. (CSB) "het Nederlandse poldermodel presteert op bijna alle terreinen, van welvaarts- en jobcreatie tot armoedebestrijding, beter dan het Belgische systeem, " schrijft de krant. "bijkomend probleem is wel dat er aan Belgische kant soms drie ploegen op het veld staan." een analyse uit 2000 van het CSB zette beide welvaartsstaten op gelijke voet. maar "net zoals in het echte voetbal is FC Belgica sindsdien veel van haar pluimen verloren", aldus de Tijd. zo scoort Nederland volgens het CSB beter voor bbp per hoofd, werkloosheidsgraad, tewerkstelling en gezinnen zonder job, afhankelijk van uitkeringen, sociale minima en armoederisico. beide landen halen een "gelijkspel" voor inkomen per hoofd, omvang van de welvaaartstaat en inkomensverdeling. België scoort enkel beter voor arbeidsvoorwaarden. Vlaanderen presteert beter dan België, maar moet het ook afleggen tegen Nederland.
dit versterkt alleen maar mijn gevoel voor Nederland, het land waar ik zoveel van hou. wat ik bewonder is dat ze eenvoudig , gemoedelijk en heel vriendelijk zijn. wij Belgen kunnen nog veel van hen leren.... nog een fijn weekend gewenst.
waarom voel je vlinders in je buik als je verliefd bent? het is een gek, kriebelend gevoel, een beetje alsof je in de achtbaan zit... alleen sta je met beide voeten op de grond en kijk je naar die jongen of meisje op wie je zo gek bent. of je hoeft hem of haar niet eens te zien, gewoon even aan denken, en daar heb je het : er beweegt iets in je buik.... goudvisjes of vlinders. wat veroorzaakt dat tintelend gevoel? het antwoord moeten we in elk geval niet in onze buik gaan zoeken, maar wel in onze hersenen. telkens wanneer er iets belangrijks gebeurt, komen onze hersenen in actie en geven ze bevelen aan ons lichaam. als we bang zijn, zorgen ze er door de aanmaak van bepaalde hormonen voor dat we sterker en sneller worden. en zo gaat het bij elke emotie. bij verliefdheid stimuleren de hersenen het lichaam om cortisol aan te maken , een hormoon dat een heel raar, beetje hol gevoel geeft in de buik. (precies dat gevoel als wanneer je in een achtbaan zit.) als je voor het eerst langs een kabel naar beneden glijdt tussen twee rotswanden voel je het kriebelen, en misschien is dat gevoel nog sterker voor de sprong dan tijdens. het is een manier om je te waarschuwen : "let op, hier gaat iets heel spannends gebeuren !"
goed gehumeurd zijn is prettig. het geeft je vleugels want je hebt zin om van alles en nog wat te ondernemen. wie zin heeft om dingen te ondernemen, is gemotiveerd. en wie gemotiveerd is, heeft meer kans om dingen tot een goed einde te brengen. dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen, het is ook -wat dacht je anders?- daadwerkelijk onderzocht. als je mensen in een goed humeur brengt - door ze naar een grappig programma te laten kijken, een leuk spel te laten spelen of zeggen dat ze een prijsje gewonnen hebben - blijken ze ineens tot veel meer in staat dan daarvoor. hier volgt een hoopgevend rijtje ! goedgehumeurde mensen zijn vaak hulpvaardiger. ze zullen sneller te hulp schieten als iemand een stapel boeken laat vallen, sneller opstaan in de bus voor iemand die slecht te been is, sneller wat munten in het bekertje van de straatmuzikant gooien. een goed humeur maakt mensen creatiever : ze bedenken sneller betere ideeën en zijn bovendien meer bereid om te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. iedere baas die een vruchtbare vergadering op het werk wil organiseren, kan er dus beter voor zorgen dat zijn personeel er in opperbeste stemming aan begint. en elke leerkracht die groepswerk organiseert, kan misschien beter even een mop vertellen aan het begin van de opdracht. of je nu écht betere cijfers haalt met een goed humeur, is weer een andere zaak. want er is alvast één voordeel aan iets minder blij zijn : je bent kritischer en onderzoekt alles nauwgezetter en systematischer dan wanneer je loopt te huppelen van vreugde.