Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashion31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Velvet Hour' nieuw parfum van Kate Moss

'Velvet Hour' nieuw parfum van Kate Moss


Kate Moss moet zichzelf weer op de kaart zetten, en dat probeert ze met een tweede parfum. 'Velvel Hour' komt in een donkerblauw, diamantvormig flesje en komt, toepasselijk, in een fluwelen doos. Bedoeling is dat het parfum de vintagelook, sensualiteit en nachtelijke glamour van het topmodel weerspiegelt. De ondertitel luidt dan ook niet voor niets 'Embrace the night'.

Sexy & sensueel
Het parfum bevat onder andere blauwe peper, freesia, kasjmier, patchoelie, muskaatnoot, amber, en ebbenhout. "Dit parfum roept de sfeer op van het vallen van de avond, op het ogenblik dat u zich in fluweel hult. Ik hou van dat moment. Het is sexy, sensueel, vol van verlangen en veelbelovend", zegt het stijlicoon over haar geur.

Mystieke nachten
Daarmee volgt Moss netjes de nieuwste trend in parfumland: het geheimzinnige, zwoele en tegelijk vluchtige van een parfum vatten in het beeld dat errond gecreëerd wordt. Vanaf september is het luchtje ook in Belgische parfumerieën te koop. Richtprijs is niet bekend. (edp)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panty's voor mannen: top of flop?

Panty's voor mannen: top of flop?

Ook mannen willen panty's dragen, daar zijn ze bij e-mancipate van overtuigd. Meer zelfs, hun mannenpanty's zijn er gekomen op vraag van de cliënten, zeggen ze zelf. De panty's voor mannen werden als 'mantyhose' of 'manty's' gedoopt. Hoe je ze draagt? Onder je (korte) broek natuurlijk!

Het verschil met de gewone panty's is een handige opening 'vooraan', grotere voeten, een bredere omtrek en een dikker, mannelijker patroon. Wat niet verandert, is het feit dat panty's de lijn van de benen volgen en ze spannen.

De manty's worden uitgebracht in verschillende versies en materialen. Mannen kunnen kiezen uit 'satijn', 'opaque', 'doorzichtig' of een patroon en versies met of zonder voet, volledige of knielengte. Voor elke man wat wils, blijkbaar. (edp)(br.hln)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van size zero op catwalk?


Einde van size zero op catwalk?
Nederlandse modellen verkiezen vrouwelijke vormen boven size zero. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek dat het einde van de extreem magere modellen lijkt aan te kondigen. 68,4% van de ondervraagden wil namelijk dat er meer rekening wordt gehouden met de natuurlijke lichaamsbouw van een model, dat meldt styletoday.nl.

Vrouwelijke vormen
Niet alleen de modellen, maar ook de modellenbureaus en zelfs hun klanten zijn het hiermee eens. "De opdrachtgevers vragen steeds vaker naar modellen met vrouwelijke vormen", zegt algemeen directeur van modellenbureau Favourite Models Emilie Bouwman.

Eetgewoonten
Daarnaast vroeg de enquête ook naar de eetgewoonten van de modellen. 1 op de 4 zegt gezond te eten en 1 op 2 van hen houdt zich aan de aangewezen 3 maaltijden per dag. Meer dan de helft van de modellen zegt wel eens een ongezonde snack te eten na een avondje uit. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instant make-up


Instant make-up
Camouflagemotief

Ben je geen heldin in het aanbrengen van make-up? Dan zijn deze make-up patches echt iets voor jou. Je moet gewoon een soort van sticker op je oog drukken en het lijkt alsof een professional zich over je oogleden heeft ontfermd. Gedaan dus met onhandig gefoeter met borsteltjes en twijfelen over juiste kleurencombinaties.

Patronen
Momenteel waagden zich al twee cosmeticabedrijven aan deze trend: ColorOn en Eye Majic, meldt Elle.nl. Bij de eerste fabrikant kun je kiezen uit zowel dagdagelijkse oogschaduw in trendy kleurtjes, als uit bizarre luipaard- of camouflagepatronen. Eye Majic houdt het iets gewoner, zij bieden 12 verschillende kleurvarianten aan.

De patches zijn wel redelijk duur, je betaalt 10 euro voor 10 paar 'stickers'. Het is niet iets dat je elke dag zult gebruiken, maar wel ideaal als je voor een speciale gelegenheid piekfijn voor de dag moet komen. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeerde behamaat beschadigt borsten


Verkeerde behamaat beschadigt borsten


http://images.askmen.com/galleries/celeb-profiles-model/freja-beha-erichsen/pictures/freja-beha-erichsen-picture-1.jpg


Vrouwen kunnen hun borsten beschadigen zonder het te beseffen door de verkeerde behavorm en -maat te kopen, ontdekten Amerikaanse onderzoekers.

Ligamenten
Door de verkeerde behamaat te kiezen, kunnen vrouwen hun borsten beschadigen en ligamenten onherstelbaar uitrekken. Het team onderzocht 50 verschillende soorten beha's op honderden vrouwen gedurende de laatste drie jaar. Het onderzoek toont aan dat borsten tijdens het sporten 21 cm op en neer bewegen en van binnen naar buiten. De meeste sportbeha's zijn ontwikkeld om enkel verticale bewegingen te beperken.

Bepaalde stijl
Onderzoekster Wendy Hedger: "Veel vrouwen hebben een sterke voorkeur voor een bepaalde behastijl en willen niets anders kopen. Bij sportbeha's bijvoorbeeld willen veel vrouwen geen exemplaar kopen dat lijkt op een gewone beha die ze op de rug kunnen sluiten. Als ze het niet over hun hoofd moeten trekken, denken ze dat het geen echte sportbeha is. Maar dat is verkeerd, dat soort beha's ondersteunt even goed."

Sociaal stigma
"Sommige vrouwen veroorzaken zelf borstpijn door de verkeerde behamaat te kopen. Er is een sociaal stigma over bepaalde maten. Veel vrouwen willen geen maat kopen die als te klein of te groot gezien wordt. Ze kopen dan een beha met een 'normale' maat maar die niet goed past. Vele andere vrouwen beseffen niet eens dat ze een slecht passende beha aanhebben omdat ze routineus de verkeerde maat kopen. Ze vergeten dat hun vorm en maat kunnen veranderen door bijvoorbeeld borstvoeding of menopauze", aldus Wendy Hedger. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lange luchtige zomerjurk

De lange luchtige zomerjurk


De afbeelding “http://img521.imageshack.us/img521/2695/30137446rf0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De lange luchtige zmerjurk een veel geziene catwalktrend .
 Heel mooi boven een paar sandaaltjes en perfect om zowel luchtig
als mooi gekleed mee voor de dag te komen.


De afbeelding “http://img246.imageshack.us/img246/9017/18106935uf0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://img516.imageshack.us/img516/8186/54687295ke5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Speciaal effect met een mooie centuur


De afbeelding “http://img155.imageshack.us/img155/633/99774016aa6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.� Reageer (0)
27-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtgevende lingerie


Lichtgevende lingerie
Een lingeriesetje dat licht geeft: het kan voor verrassend spektakel zorgen in de slaapkamer. LuminiGlow is het nieuwste hebbeding in lingerieland. Zodra het licht uitgaat, geven de stofjes hun licht af. Het enige wat je moet doen, is het textiel af en toe opladen door het tegen sterker licht aan te houden. Net als de 'glow in the dark' sterretjes, die menig kinderkamertje sieren.


Soorten
De lichtgevende lingerie is beschikbaar in beha's vanaf B tot D-cup, in panty's en jarettellen. Nog beter is dat ook onze jongens binnenkort met refecterende slipjes hun licht kunnen doen schijnen in de slaapkamer. Meer info: www.glowinthedarklingerie.com. (lvl)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met pareo heb je vier strandoutfits in een


Met pareo heb je vier strandoutfits in een
Pareo van La Redoute

De pareo is ontzettend veelzijdig item dat gewoonweg in je strandtas moet zitten. Hij ziet er uit als een gewone doek, maar je kunt hem gebruiken om je probleemzones te verdoezelen of om je strandoutfit wat stijlvoller te maken. Met dit stukje stof kun je vier verschillende outfits creëren, het hangt er gewoon van af hoe je de pareo knoopt. Koop wel een groot exemplaar, dan heb je meer mogelijkheden.

Haltertop
Deze manier van dragen kan handig zijn als je in de strandbar iets wil eten, maar dit niet in je bikini wil doen. Hiervoor heb je een rechthoekige pareo nodig, meldt Flair.be. Je vouwt hem dubbel in de lengte. Neemt de twee uiteinden vast en kruist ze over elkaar. Knoop de uiteinden achteraan in je hals vast. Het onderste gedeelte van de top knoop je achter op je rug vast.

Jurk
Neem de pareo in de breedte achter je rug. Breng de uiteinden naar voor en draai de bovenste hoeken van je pareo een aantal keer rond je vinger, dit werkt makkelijker. Kruis deze uiteinden voor je hals en draai ze een paar keer rond elkaar. Vervolgens knoop je ze vast in je hals.

Asymmetrische jurk
Neem dezelfde startpositie als bij de vorige jurk, maar hierbij pak je de linkerbovenhoek vast en draai je hem rond je bovenlichaam. De rechterhoek leg je over je linkerschouder. Beide hoeken knoop je vast achteraan in je hals.

Rok
Deze pareo is ideaal als je een strandwandeling wil maken en je voelt je onzeker over je billen. Het is ook de makkelijkste plooitechniek. Je neemt hem in de breedte achter je middel en brengt de uiteinden naar voor. Als laatste knoop je de bovenhoeken nonchalant. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen in jeans


Iedereen in jeans

De afbeelding “http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2008/07/24/nb2407jeans.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

98,5 procent van de Vlamingen heeft een spijkerbroek

De jeansbroek mag dan al 135 jaar bestaan, ze is populairder dan ooit. Ruim 98 procent van de Vlamingen draagt regelmatig een jeans. Zes op de tien hebben twee tot vijf spijkerbroeken in de kast, een op de tien maakt 'sochtends zelfs zijn keuze uit meer dan acht stuks.

In Nederland raakten vorige week de resultaten bekend van een onderzoek naar het dragen van spijkerbroeken. Daaruit bleek dat zo'n 95procent van onze noorderburen wel eens een jeans draagt. Uit de rondvraag op onze site (waarop zo'n 1.600lezers reageerden) blijkt dat Vlamingen nóg trouwere jeansdragers zijn: 98,50procent draagt jeans.


De afbeelding “http://img75.imageshack.us/img75/5921/jeansgg3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ubbe Descamps, communicatiemanager van jeansspeciaalzaak Brooklyn, schrikt niet echt van het resultaat. Jeans zijn nu eenmaal tijdloos en onverslijtbaar. 'Even, in de jaren tachtig, kende de jeans bij ons een dipje en werd er op neergekeken door de Millet-generatie. Nu zijn de jeans weer een hip kledingstuk dat in alle uitvoeringen, kwaliteiten en prijzen op de markt is. Van de lage kwaliteit voor 30 tot 40euro tot de designerjeans van 200euro. Jeans is het soort product geworden waarvan je er niet langer eentje hebt. Het komt vaker voor dat klanten twee tot drie broeken tegelijk kopen, in verschillende uitvoeringen.'

Dat wordt bevestigd door onze enquête: bijna twee op de drie (66,32procent) Vlamingen zegt twee tot vijf jeans te hebben, één op de vijf (21,65procent) heeft vijf tot zeven stuks en ruim elf procent kan er elke dag van de week een andere aan wegens meer dan acht exemplaren op de plank.

Merken zijn, zo blijkt uit onze rondvraag, amper voor de helft van de jeansdragers belangrijk. 'Vooral jongeren kiezen merkbewust', zegt Frank De Vuyst. 'Zij gaan voor trendy labels als Replay terwijl oudere en klassiekere klanten eerder voor de traditionele merken gaan en vaak uitkomen bij vaste waarden als Wrangler en Levis.'

Ook Descamps noemt jeans een jongerenproduct, iets wat onze enquête bevestigt gezien de plus 55-jeansdrager met slechts 9procent zwaar ondervertegenwoordigd blijft. 'Toch merk je een evolutie. Voor steeds meer oudere mensen is jeans vanzelfsprekend. Logisch, wie jong was in de rock 'n roll-jaren vijftig en zestig neemt de jeans uit die jaren mee. Er is dus nog een grote toekomst voor de jeans weggelegd.'

Gevraagd naar het waarom van jeans antwoordt bijna de helft van de ondervraagden dat jeans makkelijk zitten. Nog pluspunten: je kan er overal mee komen en een jeans is nagenoeg onverslijtbaar.

Nog opvallend in onze enquête: niet eens drie procent kiest voor jeans uit modeoverwegingen. 'Verwondert me niet', zegt Descamps. 'Jeans is een product dat er altijd is geweest en zo wordt het ook gezien door de jongere generatie. Net zoals wie na 1990 is geboren zich geen wereld zonder internet kan voorstellen, hoort jeans er gewoon bij. Bovendien slaagt jeans erin zichzelf almaar opnieuw uit te vinden. Er is een constante trendevolutie waarin de muziek een grote rol speelt. Wat pop- en rockidolen dragen, daar spiegelen jongeren zich aan.'

En wat is tegenwoordig dan hot in jeansland? 'Voor mannen jeans met extreme wassing, maar géén gaten', zegt Frank De Vuyst. 'Bij de dames maken in de stof geperste rimpels, parels en stiksels furore.' Ubbe Descamps wijst dan weer op de pasvorm: 'De nauwaansluitende skinny jeans doet het goed, hoewel er signalen zijn dat de wijdere pijpen aan een comeback bezig zijn.'(br.Het Nieuwsblad)� Reageer (0)
26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hakken worden nog hoger


Hakken worden nog hogerBeide schoenen zijn ontworpen door Christian Louboutin

Beckham en Longoria op stelten

LouboutinHet lijkt wel een wedstrijd onder schoenontwerpers: de zo hoog mogelijke hak. Dior ontwierp begin dit jaar een hak van 10 centimeter, iets wat nog net draagbaar is voor de gemiddelde vrouw.

Maar nu lanceert Lanvin een hak van 15,24 cm en Louboutin de Pigalle Shoe met een hoogte van 14 cm. Schoenen die in het modejargon taxi-to-table shoes worden genoemd: enkel geschikt voor wanneer je maximaal 100 meter moet stappen.


De afbeelding “http://img413.imageshack.us/img413/8060/sc2zb6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Beckham en Longoria

Bekende fashionista's als Victoria Beckham en Eva Longoria zijn al helemaal mee met de nieuwe trend, meldt weekend.be. Zo verscheen Victoria vorige week met hakken van wel 12,7 cm hoog. Zij heeft natuurlijk het geluk dat ze overal rondgereden en voor de deur afgezet wordt.


De afbeelding “http://img366.imageshack.us/img366/3025/scvi2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Platform

Dames, je kunt alvast beginnen te oefenen met deze torenhoge stelten, althans als je met deze trend mee wil zijn. Bij zowel Jil Sander, Prada en Louboutin staan stelten op het menu. Gelukkig hebben de meeste torenhoge designerschoenen binnenin een platformpje dat het hoogteverschil tussen teen en hiel moet overbruggen. Maar dat betekent helaas niet dat ze hierdoor geschikt zijn voor bijvoorbeeld een shoptrip.


De afbeelding “http://img179.imageshack.us/img179/5370/16772693zb2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Teenamputatie

Deze trend betekent waarschijnlijk wel wat extra klanten voor de cosmetische chirurgen in LA die bij fashionista's teenamputaties uitvoeren. Wij gokken dat het enkel een hype wordt bij zware fashion addicts. (ep)(br.Nina)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss gezicht van Longchamp


Kate Moss gezicht van Longchamp


De afbeelding “http://www.demanet.be/documents/graphics/merken/longchamp/fw07/longchamp.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Topmodel Kate Moss gaat voor de zesde keer in zee met handtassenmerk Longchamp. Dit seizoen heeft ze de jonge Franse acteur Gaspard Ulliel aan haar zijde, onder meer bekend Un long dimanche de fiançailles en Hannibal Rising. De opnames werden gemaakt in Parijs, op het legendarische terras van Café de Flore in Saint-Germain-des-Prés. Vanaf augustus in de bushokjes.(br.Het Nieuwsblad)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurexplosies op Amsterdamse catwalk


Kleurexplosies op Amsterdamse catwalk


Collectie van Jan Taminiau


Felle kleuren domineren de catwalk van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW). De week startte nog ingetogen met het werk van Jan Taminiau en Jeroen van Tuyl. Maar een dag later gingen alle kleurige remmen los. Daar zorgden de nieuwste collecties van achtereenvolgens Haruco Vert, Percy Irausquin en Oilily voor.

Bloemen en kleur
De ontwerpers Rutger Prommenschenckel en Hajé Koopman maakten indruk met krachtige en kleurrijke creaties, waaronder jurken van geplooid chiffon en breed uitlopende pantalons. Bij de pret-à-porterlijn Collection PRC van Percy stond het bloementhema centraal. Qua kleur werden de bloemen overtroffen door oogverblindend roze, paars en mintgroen.

Exotisch
De fijne bloemmotieven waarom Oilily bekendstaat, waren in de nieuwste collectie van het Nederlandse kledingmerk afwezig. In plaats daarvan koos de Amerikaanse creatief directeur Liam Maher voor een meer exotisch sixties-thema. De tijd van de vrije liefde en de flower power herleefde in verwassen jeans, batikprints, Indiase motieven en kleurige tie-dye. (ep)(br.Nina)� Reageer (0)
25-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke witte broek

Hoe draag je de klassieke witte broek?


Beide broeken bij asos.com


De afbeelding “http://img373.imageshack.us/img373/113/nuxo3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een klassieke witte broek is een 'must have' tijdens de hete zomermaanden. Hij is enorm veelzijdig, afhankelijk van waarmee je hem combineert, kan hij zowel chic als casual zijn.

Ondergoed
Bij de aankoop moet je wel er op letten dat hij perfect past en nergens te hard spant, meldt trendystyle.net. Los is hierbij dus beter dan strak. Kies dus de juiste maat, laat je in de winkel adviseren. Wat je niet mag doen is een witte broek combineren met een witte string, want je ziet hem er sowieso door. Nog erger is er een kleurrijke string onder dragen. De enige mogelijkheid waarbij je je onderbroek niet laat zien is kiezen voor een huidskleurig shortje.


De afbeelding “http://img518.imageshack.us/img518/374/0nubf6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Combineren

Waar je ook zeker rekening mee moet houden is dat wit, in tegenstelling tot zwart, niet afslankt. De kunst van het slank lijken zit hem in het combineren: draag een strakke broek met een losse top of bloes. Een witte broek mag dan wel weer met een strakker bovenstuk. Als je hem met hoge hakken draagt, lijk je langer en slanker.

Linnen of katoen
Pas op met witte bandplooibroeken en broeken met opgestikte zakken, die doen je er dikker uitzien. Je kiest best voor een linnen exemplaar als je een romantische look wil. Fris katoen is dan weer ideaal voor een moderne glamourlook. Vrouwen die niet zonder hun jeans kunnen, zullen ook hun exemplaar in wit spijkergoed vinden.

Casual
Voor casual gelegenheden kun je kiezen voor eenvoudig model met trendy wit hemdje en een lichte sportieve schoen of platte sandaal.


De afbeelding “http://img296.imageshack.us/img296/5360/manrz0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Retro

Een brede witte broek met een hoge taille is ideaal voor als je voor de retro glamourlook kiest. Combineer met een sleehak, frivool bloesje, een grote, retro zonnebril en een oversized handtas om het helemaal af te maken.

Marine
De marinelook is heel trendy deze zomer. Die creëer je zo met een witte broek en daarop een wit met blauw gestreept topje. Draag er platte sandalen of witte ballerina's bij. Wil je er helemaal voor gaan, kies je voor een strandtas met marinemotiefje.

Accessoires
Deze zomer draait alles rond chic, dit vraagt om een onberispelijke look. Besteed dus ook aandacht aan je accessoires: tassen, schoenen en juwelen. Handige tip: wit leer kun je makkelijk terug proper krijgen met gezichtsreiniger. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook beha gaat eco

Ook beha gaat ecoEco is hot in de modewereld. Verschillende modemerken als H&M, Only en Vero Moda hebben al een ecologische lijn gelanceerd en aan milieuvriendelijke schoenen ontbreekt het ook niet. Als laatste in het rijtje kun je nu ook een beha kopen die lief voor de natuur is.

After Eden
De Nederlandse lingeriefabrikant After Eden heeft beslist om ook zijn steentje aan het milieu bij te dragen, meldt zita.be. "Het milieu is drastisch aan het veranderen en dat vraagt dan ook om een drastische aanpak", luidt het statement van After Eden.

Milieuvriendelijk productieproces
De fabrikant gaat vanaf nu zijn lingerie laten maken door Eurojersey. Deze producent heeft het meest milieuvriendelijke productieproces ter wereld. Eurojersey zet zich in voor besparing van energie en het behoud van de natuur.

Kant en prints
Maar dat wil niet zeggen dat ecomode niet sexy kan zijn. De collectie heeft voor elk wat wils van verleidelijke kant tot fleurige prints. Momenteel moet je nog naar onze noorderburen voor de collectie van After Eden. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini-etiquette: wanneer geef je te veel bloot?

Bikini-etiquette: wanneer geef je te veel bloot?


Badpak Hunkemöller

Bikini La Redoute

String La Redoute

Navelpiercings waren enkel hip in jaren '90.

Rode nagels zijn niet stijlvol

Als het op een strandoutfit aankomt, is de lijn tussen sexy en ordinair dun. Wanneer je zoveel van jezelf moet blootgeven, is het niet altijd makkelijk om even stijlvol als in het dagelijkse leven te zijn. Dankzij onze tips maak je geen stijlfouten meer op het strand of aan het zwembad.

Buikje
Elke vrouw heeft haar probleemzone en de buik is een onzeker puntje voor heel wat vrouwen. Als je hier problemen mee hebt, is het belangrijk het juiste bikinibroekje te kopen. Dit mag zeker niet te klein zijn, want dan gaat je buikje erover hangen en wordt je probleemzone extra in de verf gezet. Om dit te verdoezelen kun je voor een rokje als onderstuk gaan, maar een badpak is de beste keuze.

Rood gelakte nagels
Rode nagels zijn weer even 'in' geweest, maar ze in combinatie met strandkledij zijn ze allesbehalve stijlvol. Kies voor pastelkleuren als je naar het strand trekt. Wat ook wel 'glamour' is, zijn donkere kleuren op je nagels als bruin. Om stijlvol te blijven, kies je ook best voor nagels die niet te lang zijn, als ze lichtjes over je nagelbed komen, zit je goed.

Navelpiercing
Navelpiercings waren hip in de jaren '90 en als je net jong genoeg bent, kom je er ook nog mee weg. Maar een navelpiercing bij een volwassen vrouw is allesbehalve stijlvol. Helaas bestaat hier geen kant-en-klare oplossing voor. Als je het juweel verwijderd, kan je huid wat gaan zakken, waardoor je het gaatje duidelijker zichtbaar wordt. Sommige dokters verwijderen de huid rond het gaatje en naaien de twee zijden aan elkaar, maar na afloop heb je wel een litteken. Je kan een onopvallend juweel steken of een badpak uit een stuk aantrekken

Strings
Bikini's met een string-broekje zijn helemaal fout, zeker eenmaal je de kaap van 40 bereikt hebt. Kies een broekje dat groot genoeg is en alles mooi bedekt.

Te klein bovenstukje
Zeker oudere vrouwen moeten opletten bij de aankoop van een bovenstukje. Eenmaal alles wat gaat hangen dankzij ouderdom en zwaartekracht, heb je een stevig topje nodig. Zoek dus naar iets dat genoeg steun geeft, met brede schouderbandjes en een beugel. Deze zorgt er ook voor dat je borsten wat gelift worden, waardoor je decolleté mooier wordt. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je retrolook af met juiste make-up


Maak je retrolook af met juiste make-upVoorbeeld van hoe het niet moet: Victoria Beckham

Zo moet het wel: Keira Knightly

Deze zomer is retro weer helemaal in met bloemenjurken, oversized handtassen en killer heels. Om deze glamourlook helemaal af te maken, is het belangrijk deze te combineren met de juiste make-up. Ga dus 'all the way' met volgende tips.

Keuze
Bij de retro glamourlook moet je een keuze maken, ofwel zet je je ogen ofwel je lippen in de verf. Houd het geheel voor de rest heel eenvoudig. Combineer nooit beide, het is belangrijk dat je het juiste evenwicht zoekt, met rode lipstick kun je namelijk heel wat verkeerd doen. Kijk maar naar Victoria Beckham en haar misser op New York's Met Ball, dankzij haar make-up zag ze er tien jaar ouder uit.

Rode lipstick
Als je voor rode lipstick kiest, gebruik dan slechts een lichte bruine oogschaduw en wat subtiele mascara voor je ogen. Voor de kleur van je lippen kun je beter een oranje-rode tint kiezen dan een kleur met blauwe tint. Een mooi voorbeeld hiervan is Chanel's new Rouge Allure.

Zware ogen
Kies je voor zwaar aangezette ogen, ga dan voor 'sixties meets rock'. Daarbij gebruik je zware vloeibare eyeliner om je ogen te benadrukken. Vele vrouwen hebben grote moeite met het aanbrengen van vloeibare eyeliner. Maar de truc zit hem erin de juiste eyeliner te kopen. Koop een pen als de Chanel Automatic Liquid Eyeliner, want die zijn heel eenvoudig te gebruiken.

Aanbrengen
Je moet de eyeliner aanbrengen aan de wortels van je bovenste wimpers. Je houdt de pen lichtjes schuin, dat helpt om een rechte lijn te trekken. Als je aan de uiteinden van je ogen wat breder gaat, kijk je recht in de spiegel, dat helpt je de juiste hoek te vinden om wat naar boven te gaan. Doe je dit, dan ga je omhoog naar de richting van het topje van je oor. Om wat meer 'smokey eyes' te krijgen, kun je het nog wat afwerken met een kohl potlood aan de rand van het oog. Hiervoor kies je een lichte zwarte tint. Je wenkbrauwen laat je best zo, natuurlijke wenkbrauwen zijn trouwens helemaal in. Gebruik bij deze look een transparante lipgloss of een neutrale lipstick met een nude kleur.

Rest van de look
Voor de foundation moet je voor een hele lichte tint kiezen, die dicht aanleunt bij je natuurlijke kleur. Breng hem lichtjes aan. Combineer dit met een hele lichte blush die het licht reflecteert zoals Bourjois Rose D'Or of Chanel Reflex.

Meer inspiratie nodig? De make-up van Keira Knigthly in haar nieuwste film 'The edge of love' is helemaal wat het moet zijn. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celebs zonder make-up worden gewone vrouwen


Celebs zonder make-up worden gewone vrouwen


Gwyneth Paltrow met de restaurantuitbater van The Hamptons.
Gwyneth in volle glamour.

Drew Barrymore met en zonder schmink.

Herken je Jennifer Lopez?

Weinig sterren durven de deur uit zonder een laagje foundation of een vleugje make-up. Het lijkt er sterk op dat daar stilaan verandering in komt. Neem nu Victoria Beckham of actrice Gwyneth Paltrow. Beiden lieten zich fotograferen 'au naturel'. Zonder spoor van make-up, flashy outfits of hoge hakken zien beiden er opvallend 'gewoon' uit. Zelfs hun huidprobleempjes willen ze voor de camera niet meer verstoppen. Reden? Het lijkt er sterk op dat beiden willen tonen dat ze ook maar
gewone meiden zijn. Zonder glamour en met hun eigen huidprobleempjes.


Probleemhuid
Tijdens een uitje met mama Jackie en zoontje Romeo liep Beckham er opvallend gewoontjes bij. Haar natuurlijke look laat zien dat ook zij met onzuivere huidproblemen kampt.

Cosmetische dermatoloog Aamer Khan kent het probleem van Victoria: het vale velletje komt van vroegere acne en een teveel aan zon.

Victoria gaf onlangs toe dat ze niet gezegend is met een porseleinen velletje en dat ze hard aan haar rode loper-imago moet werken. Aan het Amerikaanse Allure magazine vertelt ze: 'Zoals je kan zien, ben ik een gewone meid met mijn eigen probleempjes. Ik probeer er het beste van te maken. Ik ben helemaal niet mooier of beter, maar zeer gewoon. Ook beweert ze de aandacht niet op te zoeken en houdt ze helemaal niet van alle media-aandacht. Integendeel, het maakt me zeer nerveus.


Actrice zonder meer
Gwyneth Paltrow zette eveneens alle glamour opzij tijdens een party in The Hamptons, New York. Op stap zonder man Chris Martin of kinderen Apple en Moses, liep de actrice er zeer relaxed bij zonder make-up en glamour. Dit in schril contrast met enkele maanden geleden. Terwijl ze in april voor de promotie van haar nieuwste film nog volop aan het paraderen was op hoge stilleto's en met outfits van topdesigners, zag ze er nu met haar paardenstaartje wel zeer alledaags uit. Aan haar huidje te zien, is het ook hier duidelijk dat de actrice kampt met gewone probleempjes als rode vlekjes en onzuivere velletjes. (lvl)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen draagt een jeans

Iedereen draagt een jeans

Geen populairder kledingstuk dan een jeansbroek, zo blijkt uit Nederlands onderzoek. 95 procent draagt wel eens jeans en gemiddeld heeft men 5,4 van dergelijke broeken in de kast hangen. Zelfs bij de oudere bevolking wordt de spijkerbroek volop gedragen. 85 procent van de 61-plussers heeft er eentje.


Pasvorm
Welk merk er gedragen wordt, lijkt niet belangrijk. Wat telt is de pasvorm. Ruim tweederde van de ondervraagden associeert jeans dan ook als makkelijk (68%) en tijdloos (64%). Twee op de vijf Nederlanders koopt één of meer paar nieuwe jeansbroeken per jaar. De pasvorm is daarbij het belangrijkste, prijs speelt weinig of geen rol. Al moet die prijs ook niet overdrijven. Tussen de dertig en honderd euro vindt men redelijk.

Merken
Vooral jongeren zijn merkgevoelig en meer begaan met een specifiek merk of model. Al is de gemiddelde man of vrouw helemaal niet merktrouw, toch zijn er een aantal topmerken als Levi's (47%), Diesel (35%) en Armani (25%). B-merken zijn onder andere H&M en WE. Wrangler heeft een dubbelzinnige reputatie: 21 procent ziet de broek als topmerk, 10 procent als B-merk. (lvl)(br.hln)

� Reageer (0)
22-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viktor & Rolf in zee met Diesel-oprichter Rosso


Viktor & Rolf in zee met Diesel-oprichter RossoDe afbeelding “http://img530.imageshack.us/img530/2724/vikzl1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Viktor & Rolf zijn een samenwerking aangegaan met het Italiaanse modebedrijf Only the Brave (OTB) van Renzo Rosso. De oprichter van het jeansmerk Diesel heeft een meerderheidsbelang gekocht in het modehuis van de Nederlanders ontwerpers. Dat vertelden de betrokkenen aan modejournaliste Suzy Menkes van de International Herald Tribune.

De juiste partner
Rolf Snoeren zei tegen Menkes dat hij en zijn partner twee jaar hebben nagedacht en onderhandeld voordat ze besloten met OTB in zee te gaan. "Het is een heel belangrijke stap. We wilden de juiste partner trouwen. Renzo begrijpt creativiteit en heeft de visie en de macht om succes te creëren."

Meer winkels
Met de samenwerking hopen Viktor & Rolf, die één eigen boetiek hebben in Milaan, onder meer om de komende jaren meer winkels te kunnen openen. Ook zouden er plannen zijn voor nieuwe productlijnen.


  De afbeelding “http://img204.imageshack.us/img204/7616/viktpm0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Rosso, wiens modeconcern naast Diesel ook de merken Dsquared, Martin Margiela en Sophia Kokosalaki bevat, vertelde een '"risse moderne modegroep" voor ogen te hebben. "Ik ben niet op zoek naar gevestigde ontwerpers maar naar mensen met een grote creativiteit, en Viktor & Rolf zijn de belichaming van mijn idee van luxe."

Hoe groot het aandeel van Rosso in het modehuis Viktor & Rolf is, is niet bekend. (novum/lb)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarmode lang haar

Haarmode lang haar


De afbeelding “http://img293.imageshack.us/img293/6610/anghaartf8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Het grote voordeel van lang haar is dat je een redelijke keuze aan kapsels hebt. Zo kan je het opsteken, in een paardestaart doen, los laten, een doek erom heen knopen en noem maar op. Toch kan het zijn dat je inspiratie even op is. Hier een paar tips en trends op haarmode gebied voor deze zomer!Pony

Voor wie het staat ... de pony (foto boven) zoals gespot bij Kenzo. Laat je adviseren door de kapper of je er wel het gezicht voor hebt. Niet iedereen kan een pony hebben!

Los met middenscheiding

Veel gespot deze zomer is verzorgd en glanzend haar simpelweg los gedragen met middenscheiding. Zoals dit voorbeeld van Gucci. Stijlvol en altijd goed!


Gucci

Strak weggetrokken

Het ultieme Chanel kapsel is strak weggetrokken haar met zijscheiding ...


Chanel

Paardestaart


Chanel

... in een keurig verzorgde paardestaart. Liefst met een kunstzinnige twist!

Opgestoken

Heb je je haar liever niet los? Steek het dan op. Tip: toupeer het haar een beetje voordat je het opsteekt, zo krijg je een keurig verzorgde losse, casual look à la Dsquared!

DSquaredBij Pringle zien we voor zomer 2008 deze makkelijke, simpele en stijvolle oplossing. De voorste lokken vastzetten met een speldje of clip en klaar ben je!

PringleZo ga je stijlvol en helemaal bij de tijd zomer 2008 door. Succes! (br.Zita)� Reageer (0)
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode tip zomer 2008 eye liner

Mode tip zomer 2008 eye liner


De afbeelding “http://img296.imageshack.us/img296/5388/ogenrw8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Louis Vuitton


Een elegant streepje langs de bovenwimpers of opvallende kattenogen
Wat je ook kiest, liquid liner hoort deze zomer in elke beautycase thuis.
Gespot bij: Prada, Dior, Ralph Lauren en Louis Vuitton

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hermès opent online boetiek

Hermès opent online boetiek


De afbeelding “http://img243.imageshack.us/img243/7775/hermsoo4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Franse en Amerikaanse Hermèsfans konden al sinds 2005 online shoppen bij hun favoriete merk. En sinds woensdag hoeven ook de adepten in de Benelux niet meer de deur uit, want het Parijse luxemerk heeft een webboetiek voor België, Nederland en Luxemburg geopend.


Hermès biedt een selectie van zijn collectie zijde, juwelen, lederwaren, parfums en andere accessoires online aan. Wie bestelt krijgt zijn levering normaal gezien binnen de 24 uur. In de landen waar Hermès al online actief is, is dat een groot succes, zegt Hermès-woordvoerster Julie Verbaet. (br.Weekend)


De afbeelding “http://img517.imageshack.us/img517/8200/19357908kc3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen kledingslijn voor Marilyn Monroe

Eigen kledingslijn voor Marilyn Monroe


De afbeelding “http://img177.imageshack.us/img177/3048/monroegk5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Stijlicoon Marilyn Monroe krijgt haar eigen kledinglijn. De lijn zal worden opgezet door Blues Clothing in Engeland, in samenwerking met Bradford Licensing Associates, die de licentie heeft van meer dan 400 originele foto’s van de blonde acrice en zangeres.


De afbeelding “http://img185.imageshack.us/img185/9346/marilynmonroenk2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De modelijn zal in 2009 gelanceerd worden in Frankrijk onder de naam Marilyn Monroe en zich richten op meisjes en jonge voruwen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou je zomers tintje langer bruin

Hou je zomers tintje langer bruin
Hydrateren is de boodschap.

Met een delicate scrub maak je de huid glanzender.

Voedende maskers mogen één keer per week.


Wie de voorbije weken heeft kunnen genieten van een buitenlands zonnetje, wil het zongetaand tintje liefst zo lang mogelijk bruin houden. Hoe doe je dat? Is niet meer douchen een optie om nog weken lang te genieten van de gegeerde vakantietint. Enkele tips.
Vocht

Regel nummer één is hydrateren. Gebruik vochtinbrengende crèmes en drink minstens anderhalve liter water per dag. Let ook op wat je eet: in fruit en groenten zit eveneens veel vocht, de meest natuurlijke mooimaker.


Zeep laat je beter achterwege. Specifieke vochtinbrengende producten voeden en verwennen de huid. Een dagelijkse smeerbeurt met 'tan extenders', bruinverlengende crèmes, houden de opperste huidlaag glanzend en in optimale vorm.After sun producten doen sowieso hun werk en hebben een kalmerende, verfrissende werking op de huid. Vooral 's avonds en 's morgens mag nog weken na de vakantie gesmeerd worden.
Maskers

Waar het kleurtje het vaak eerst verdwijnt, is op het gelaat. Omdat de huid daar zeer teer is, worden beter milde producten gebruikt. Een voedend masker gebruik je één maal per week. Vooral tijdens de vakantie.Scrubben

Wanneer de eerste velletjes eraf dreigen te vallen, haal je meteen een delicate scrub boven. Denk niet dat je er op die manier het 'bruin' eraf scrubt. Jouw huid zal alleen maar meer glanzen en er beter uit zien. In plaats van een peeling kan je even goed een ruwe handdoek gebruiken.Zelfbruiners

Na een tijdje verdwijnt het gouden tintje sowieso. Om de herinneringen aan de zonnige vakantiedagen vast te houden, zorgen zelfbruiners voor een natuurlijk effect. Tegenwoordig zullen weinigen het verschil merken. Tenminste, als er geen strepen zichtbaar zijn. Scrubben is ook hier de boodschap alvorens het product aan te brengen.


Make-up

Ook zomermake-up doet wonderen. Een warme, gebronsde gloed krijg je met losse, bronskleurig poeder of met een lichtreflecterende, gekleurde dagcrème. (lvl)(br.Nina)
� Reageer (0)
20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma’s tips voor een stralende huid


Oma’s tips voor een stralende huid
Je gelaat verwennen, kan een dure zaak zijn. Investeren in crèmes en lotions mag gerust, maar met enkele simpele huis, tuin- en keukentrucjes uit grootmoeders tijd kom je al een heel eind.Lachen
Lachen is supergezond. Lachen ontlaadt spanningen, heeft een positief effect op het immuunsysteem en op de conditie van het bloed. Op zoek naar een rimpelbestrijder? Bij lachen gebruik je alle spieren in het gezicht, waardoor een strak velletje gegarandeerd wordt.


De afbeelding “http://img371.imageshack.us/img371/4537/nuxq2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Tandenborstel
Een tandenborstel heeft een heleboel functies. Al eens gedacht om je lippen ermee te masseren? Een beetje vaseline op de borstel en wrijf ermee op de lippen voor een scrubeffect. Losse velletjes verdwijnen en de 'scrubbing' geeft je mond een rozerood kleurtje.


Water
Drink anderhalve tot twee liter water per dag. Er bestaat geen betere beautydrank die de huid soepel houdt. Bij het reinigen van het gelaat gebruik je liever geen heet water. Zoek een milde zeep, liefst speciaal voor het gezicht. Droog de huid na het baden of reinigen steeds goed af, het overtollige water droogt de huid teveel uit.


Fris en fruitig
Fruit is lekker en gezond, maar doet nog meer goeds. Zo gooi je appelschillen niet weg, deze kunnen voor uitwendige schoonheidsverzorging dienen. Heb je last hebt van littekens, bijvoorbeeld van acne, dan doet het vocht van een appel deze sneller vervagen. Wrijf met de vochtige kant van een appelschil over je huid.

Gooi ook avocadoschillen niet weg, ruwe plekjes op hielen en ellebogen verdwijnen als je er over wrijft. Ook citroenen werken heilzaam. Meng elke dag wat citroensap door je water voor een zuivere huid.

Wil je een kleurtje? Drink wortelsap, het caroteen maakt dat je sneller bruin zal worden. (lvl)(br.hln)� Reageer (0)
19-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draag jij de harembroek?


Draag jij de harembroek?


De afbeelding “http://www.styletoday.nl/wp-content/uploads/2008/03/lanvinbride.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Bruidje Lanvin

 


De afbeelding “http://img158.imageshack.us/img158/8784/ml6350033120r64985si4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Het deed ons even de wenkbrauwen fronsen, maar het is een feit: de harembroek is terug en volgens modekenners is deze hipper dan ooit. Enkele weken geleden daagde zangeres Natalia met dergelijk exemplaar in 'Tien om te zien'. Zelf noemde ze haar broek 'mijne kakzak', maar volgens VT4-styliste Lien Degol is er niets mis met de broek. "De harembroek is helemaal in en zit mooi als deze perfect gecombineerd wordt met het juiste gilet, schoenen en zonnebril. Zie je er als Natalia ook nog eens mooi bruin en afgetraind uit, scoor je helemaal", aldus Degol.Historiek
De laaggekruiste broek camoufleert dan wel je derrière, niet iedereen staat mee. In het Oosten worden ze gedragen door de man, bij ons krijgt de lage kruisbroek een vrouwelijk tintje.


De harembroek werd in 1909 op de catwalk geïntroduceerd door de Franse ontwerper Paul Poiret. Ontwerpers als Marc Jacobs en Jean Paul Gaultier trachten deze trend ook vandaag nog door te zetten.Misser

Toch duiken de broeken nog zelden op in het straatbeeld. Of de huidige modescene in haar opzet slaagt, is bijgevolg een andere vraag. (lvl)(br.nina)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Claire modern en Belgisch op 21 juli

Prinses Claire modern en Belgisch op 21 juli


Het België-tasje van Delvaux.Stijn Helsen en prinses Claire bij de laatste pasbeurt.


De Hasseltse couturier Stijn Helsen heeft het maatpakje dat prinses Claire zal dragen op onze nationale feestdag, ontworpen. Ook het uniform van het Belgische leger dat prins Laurent zal aantrekken, kreeg een 'Stijn Helsen'-signatuur.

Modern-belgicistisch
Het ontwerp voor prinses Claire is gebaseerd op de modernistische kunstenaar Mondriaan. Helsen gebruikte dan ook onze nationale kleuren en blauw als extra. Het vestje van de tailleur lijkt dan ook op een kunstwerk van Mondriaan, de rok is sober wit. Als accessoires koos Helsen voor een zwart plexi handtasje met de contouren van ons land, ontworpen door Delvaux.

Inspirerende klasse
Het is niet de eerste keer dat Stijn Helsen voor het koningshuis werkt. Prins Laurent is al geruime tijd fan van de maatpakken van de Hasseltse ontwerper, maar voor de Belgische prinsessen heeft Helsen nooit eerder iets ontworpen.

"Het is de eerste maal dat ik voor een Belgische prinses mag ontwerpen, het is voor mij dan ook een grote eer. Prinses Claire is zeer vrouwelijk en bezit een natuurlijke klasse die mij bijzonder inspireerde", aldus Helsen.

Clouseau
Stijn Helsen kan een aantal beroemdheden onder zijn vaste klanten rekenen. Zo ontwierp hij vorig jaar de outfits van Clouseau voor hun concertreeks in het Sportpaleis en ook Jean-Claude Vandamme en Robbie Williams behoren tot zijn cliënteel. Ook Hollywood doet vaak een beroep op Helsens ontwerptalent. Hij ontwierp kostuums voor onder meer Spiderman en Pirates of the Caribbean. (belga/edp)(br.hln)� Reageer (0)
18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantisch roze verovert vrouwenharten


Romantisch roze verovert vrouwenhartenDe afbeelding “http://img150.imageshack.us/img150/4660/07aa4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Roze is terug, maar alleen in een zachte, romantische poederversie. Het flashy Barbierose en het ordinaire meisjesroze zijn niet aan de orde. Het hippe roze kan je dragen zonder er te meisjesachtig, goedkoop of belachelijk uit te zien.


Het is integendeel een gesofisticeerd en elegant kleur die jurken, blouses, shirts en rokken een tikkeltje extra geven. Vooral met de minder overdadige stijl die ermee gepaard gaan: elegante lijnen, niet te veel franjes en een nadruk op vrouwelijkheid.

Lekker in je vel
Het zachte roze is net een (ietwat bleke) huid, die ook vrouwen met een bleke huid aanspreekt. Cate Blanchett droeg een roze Armani in Cannes; Sarah Jessica Parker deed het met Versace op de rode loper van de première van de Sex and the city-film in Berlijn.

Ook Gwyneth Paltrow koos voor een (weliswaar iets donkerder) roze bij de Oscaruitreiking. "Het is geen toeval dat deze beide vrouwen weerstaan aan de druk van een vals bruin kleurtje: ze voelen zich goed in hun vel en in jurken met hun huidskleur ook", argumenteert moderedactrice Nicola Copping in The Times.

Huid & haar
Maar roze is geen gemakkelijk kleur om te dragen. Met een onverzorgde huid en nonchalant haar verdwijn je er als het ware in. Gelukkig is de oplossing simpel: een gezonde, gehydrateerde huid en een beetje blush doen wonderen.

Steek je haar op en laat het strakke contrasteren met de romantische kledij, of laat je helemaal gaan en laat je haren in losse krullen, eventueel met een haarband, wapperen. Romantiek all the way!� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdamse Fashion Week gaat van start


Amsterdamse Fashion Week gaat van startDe Amsterdamse rosse buurt staat dit weekend niet in het teken van raamprostitutie, maar wel van de Nederlandse mode. De negende editie van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) gaat zaterdagmiddag van start op de Wallen.

Tachtig ontwerpers
Directeur en oprichter van de modeweek James Veenhoff, is trots dat zijn kindje inmiddels zo groot is geworden. "Negen feesten, dertig catwalkshows, tachtig ontwerpers op de catwalk; toch wat bereikt", glundert hij. Op het terrein van de Westergasfabriek tonen vanaf volgende week woensdag ontwerpers als Percy Irausquin, Jan Taminiau, Monique Collignon, Jeroen van Tuyl en Antoine Peters hun nieuwe collecties.

Evenementen
Naast de catwalkshows, die alleen op uitnodiging toegankelijk zijn, worden vanaf 24 tot en met 28 juli vele evenementen georganiseerd die openstaan voor het grote publiek. Zo kunnen modeliefhebbers een kijkje nemen achter de schermen van ontwerpers die atelier houden in de rosse buurt en vinden tentoonstellingen plaats van verscheidene designers.(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango palmt Irak in

Mango palmt Irak in
De Spaanse modeketen Mango is van plan stilaan de ganse wereld te veroveren. Zelfs in het door geweld geteisterde Irak, wordt een nieuw filiaal geopend.

Aparte collectie
In het Midden-Oosten, waar de keten al heel wat voet aan de grond begint te krijgen, wil het modebedrijf in totaal tweeëntwintig winkels openen. Voor de winkels in deze islamlanden creëerde de keten een speciale collectie, ontworpen door Zuhair Murad. Ongeveer éénderde van het assortiment van de winkels van Mango in het Midden-Oosten is van zijn hand. Deze collectie is niet in Europa te koop.

Het filiaal komt in het noorden van Irak, waar de gemoederen minder verhit zijn. Ook in Noord-Afrika, Iran, Wit-Rusland en Georgië moeten nieuwe vestigingen komen. (lvl)(br.hln)� Reageer (0)
17-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg verkoopt steeds meer afdankertjes online

Belg verkoopt steeds meer afdankertjes online
Sinds het begin van de solden is het online aanbod van tweedehandskleding enorm gestegen. De site 2dehands.be noteert sinds dan bijna een verdubbeling van het aantal kledingstukken en schoenen dat te koop aangeboden wordt.

Verkopen
"Blijkbaar schenkt de Belg zijn afdankertjes niet meer aan het goede doel of smijt hij ze weg, maar probeert hij ze online te verkopen", meldt de zoekertjessite vandaag.

Kleding en accessoires
Gemiddeld staan er 90.000 kledingstukken te koop aangeboden op 2dehands.be. "Momenteel telt de afdeling 'Kleding en Accessoires' meer dan 155.000 artikelen. Een record voor de site", zegt sitebeheerder Caroline Chausteur. "Waarom zou je je kleding weggeven, als je weet dat je er gemakkelijk geld mee kan verdienen?" (belga/ep)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippiehoofdbanden zijn weer terug


Hippiehoofdbanden zijn weer terug

Retro overheerst de mode, dat kan niemand nog ontkennen. Ook de haaraccessoires maakten de laatste maanden al enkele opvallende trends mee: veren, kleine zomerhoedjes en haarbanden allerhanden. Het nieuwste van het nieuwste is de haarband die hippiegewijs rond het hoofd gedragen wordt. Verschillende modellen en celebrities werden er al mee gespot. Niet iedereen kan zon hoofdband goed dragen. Het past het best bij alternatieve en hippiestijlen en een ontspannen levensstijl. (edp)(br.Nina)� Reageer (0)
16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkelwant

Val jij voor de 'enkelwant'?

Na de terugkeer van de kniekous, en de mislukte introductie van de soksandaal, is er nu de 'enkelwant'. De enkelwant is net een kniekous, maar dan met blote voeten en een half bedekte hiel.

Het verschil met de beenverwarmer is dat de enkelwant niet gefronst wordt, en niet bovenop een legging of nylons wordt gedragen. Je draagt de enkelwant bij voorkeur in combinatie met schoenen met een hoge hak en een minirok.

Het is de voetvariant van de 'polswanten', of lange armverwarmers, waarbij de vingers bloot blijven. Rock chicks, zoals Avril Lavigne, dragen ze graag in het zwart of het gestreept.

Oorspronkelijk was de enkelwant een hulpmiddel voor politieagenten, om wapens aan hun enkel te kunnen dragen, maar het idee werd door Lindsay Lohan gekaapt in haar nieuwe leggingcollectie. Haar favoriet? Een met luipaardprint. (edp)� Reageer (0)
15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeketens vervalsen maten


Modeketens vervalsen maten


Merkbroeken, zoals van Diesel, tonen je 'werkelijke' maat.

Velen vermoedden het al, maar nu lijkt het officieel: modeketens knoeien met de maten. Volgens bepster.com moeten vooral de broeken er aan geloven. "Broekenfabrikanten maken broeken vele maten groter dan werkelijk op het label staat." De reden is niet ver te zoeken: als klanten gelukkig zijn in het pashokje, dan kopen ze meer.

H&M, Zara... ze zijn schuldig. Maar ook het hippe Franse merk FCUK prutst met de maten. In die mate zelfs dat merkbroeken, zoals Calvin Klein, die niet zouden knoeien met de maten, voor veel frustraties zorgen omdat zij de werkelijke maat weergeven. Al kan je dat ook positief bekijken: dan weet je tenminste je werkelijke kledingmaat. (edp)� Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schitter met celebkapsel

Schitter met celebkapselWil jij net zo'n trendy kort kopje als Katie Holmes maar weet je niet goed of dit je wel zou staan? Of overweeg je eerder de lokken van Gwyneth Paltrow, Heidi Klum of Jennifer Aniston? Je kan nu een Hollywoodkapsel virtueel op je gezicht uittesten. Zo ontdek je snel welke coupe niets voor jou is en spaar je jezelf een grote teleurstelling en een lelijk kapsel uit.

Honderden kapsels
Op deze website laad je je eigen pasfoto op en kun je die volgens je eigen gezichtsvorm uitsnijden. Vervolgens kun je uit honderden kapsels van Hollywoodsterren kiezen, meldt weekend.be. Laat jezelf maar eens goed gaan dus. Er bestaat ook de mogelijkheid om de gekozen coupe virtueel te kleuren of hier en daar wat highlights toe te voegen. Ben je helemaal overtuigd van een kapsel, dan kun je de foto printen of mailen. Die kun je dan naar de kapper meenemen en ben je zeker van je droomkapsel. (ep (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe overleef je een regenbui als fashionista?


Hoe overleef je een regenbui als fashionista?

Ons wisselvallige zomerweer vraagt om modieuze regenoverlevingstips. Hoe red je je kapsel, make-up en nieuwe rok van de nattigheid?

Jassen
Het meest voor de hand liggende antwoord is: een jas! Ook echte fashionista's kunnen zich aan een modieuze, getailleerde regenjas wagen, of een leuke cape met kap. De tijd van vormeloze KW's of fleeces is definitief voorbij. Modebewust in de regen: het kan!

Paraplu's
Tweede voor de hand liggende optie: een paraplu. Ook deze komen in alle maten en kleuren, zelfs ontwerpers hebben er tegenwoordig één. Voordeel: je kapsel raakt niet vervorm door een capuchon. Nadeel: de wind heeft vrij spel, waardoor je kapsel er alsnog verwaaid kan gaan uitzien.

   
 
De afbeelding “http://heramus1.googlepages.com/1.jpg/1-full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Waterproof

Belgische vrouwen kiezen sowieso beter voor waterproof make-up: het bespaart je veel bezorgde blikken in winkelruiten, autospiegels en een rush naar het dichtstbijzijnde toilet om de schade te beperken.

Wat met de schoenen?
Groot probleem voor de schoenen: modderspatten. Omdat auto's en fietsers er een duivels genoegen in scheppen in plassen te rijden net als jij langsloopt...

Bij regenweer kan je dus beter kiezen voor wat ouder schoeisel of schoenen die regenbestendig zijn (en je voeten droog houden!). Hippe, felgekleurde laarzen met patronen als pralines, madeliefjes of doodskoppen zouden in de kast van elke rechtgeaarde modeliefhebster moetn staan.

Kan dat door de omstandigheden niet (omdat je naar een trouwfeest of zakenlunch moet), kies dan voor de schoenen die zich het gemakkelijkst laten schoonmaken achteraf. Spatten op je benen droog je meteen af, of laat je opdrogen, waarna je het achtergebleven zand afveegt.

Randje
Lange broeken en lange rokken: mooi, modieus en je kan ze bijna altijd dragen. Ook bij regenweer... behalve dan dat je randje soms zoveel water opslorpt, dat het lijkt alsof je een tweekleurige broek, rok of jurk draagt. Oplossing? Bij een broek kan je nog een randje omslaan, bij een rok of jurk is dat al moeilijker. Je kan je rok of jurk wel damesgewijs opheffen of het randje aanvaarden.


 Schuilen
En als je echt geen last wil hebben van natte kleren en/of haren, modderspatten of verwaaide kapsels, kan je natuurlijk altijd knus/eenzaam thuisblijven of het eerste het beste koffiehuis binnenduiken en jezelf trakteren op een koffie mét taartje. Een mens moet toch iets doen tijdens het wachten? (edp)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames verkiezen gladde jongens

Dames verkiezen gladde jongens


De afbeelding “http://dayake2.googlepages.com/viviane-nu.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Het kan beter met de persoonlijke hygiëne van de man. Uit een Nederlands onderzoek van scheerfabrikant Gillette, is een kwart van de vrouwen niet tevreden met zijn persoonlijke verzorging. Vier op de tien ergert zich aan een snor of baard, negen op de tien zoent het liefst met een gladgeschoren ventje. Andere afknappers zijn een vieze adem en niet goed gepoetste tanden.Geen prikkels

Een verzorgd uiterlijk is voor vrouwen uiterst belangrijk. Meer dan de helft vindt dat jongens meer aandacht aan de 'looks' moeten besteden. Een snor of baard hoort er liever niet bij, bijna de helft van de ondervraagden gaat prikkelbaardjes uit de weg als er moet gezoend worden. Heel wat dames krijgen bovendien last aan hun velletje na het zoenen van een ongeschoren man.Eerste indruk

Wie indruk wil maken op de andere sekse, moet, in volgorde van belangrijkheid, werken aan een verzorgd uiterlijk en op tijd komen op een afspraakje. 68 procent laat een onverzorgde jongen nadien liever links liggen, te laat arriveren stelt 34 procent erg teleur.Mooimakers

Komen we toe aan zoenen, opteren dames voor een gladgeschoren exemplaar. Een vieze adem, gevolgd door niet gepoetste tanden én snor, baard of stoppels, maken onze jongens onaantrekkelijk. Wel zijn de ogen bij praktisch alle ondervraagden heuse mooimakers, ook de mond en de lach scoren aanzienlijk, net als de kaaklijn. (lvl)

� Reageer (0)
13-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een zwoele zomerlook

Tips voor een zwoele zomerlook
De zomer maakt ons mooier. De kleding oogt sexier en blote benen, voeten of decolletés mogen gezien worden. Wil je er nog verleidelijker uitzien, dan helpen deze tips.

1. Hoge hakken zijn in deze zomer. Dat je niet op hoge schoenen kan lopen, is geen excuus. Er bestaan ook sleehakken die het lopen heel wat comfortabeler maken. Geen plat slippertje kan de concurrentie aan met een sexy hakje onder je zomerse outfit.

De afbeelding “http://blogimages.seniorennet.nl/fashion/P10851-32c5efff206a0b7435381eeead236608.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

2. Blond is de kleur van de zomer. Ga één of twee tintjes blonder dan je gewoonlijke haarkleur.

3. Mini mag als de zon schijnt. Ben je niet gezegend met een paar schitterende benen, dan bieden leggings de oplossing. Een voetloze legging onder een mini-jurkje is trendy en tegelijk kan je er zonder gêne in bewegen.

4. Een getinte huid is mooi, maar een rood velletje staat niemand. Wapen je met antizonnebrandcrèmes en hoedjes. Voor een bruin velletje heb je de schadelijke zonnestralen niet meer nodig. Zelfbruiners ogen natuurlijker dan ooit en bronzing powders geven meteen een zomerse gloed aan je gelaat.

5. Vaak vergeten zijn de voetjes. Toch zijn ze uiterst sexy in een paar mooie sandaaltjes of in open schoenen. Plan een bezoekje aan de pedicure voor je op vakantie vertrekt. Een onberispelijk voetje is uiterst verleidelijk.

6. Als de zon schijnt, horen splitten en lage decolletés. Leg er alleen niet te sterk de nadruk op. Geef een glimp, maar geef de idee dat het helemaal niet de bedoeling was.

7. Glans mag. Vervang je lichaamscrème door een lotion of een product op oliebasis. Zorg dat je huid glanst en gebruik voor je gelaat glossy make-up.

8. Bij een stralende glimlach hoort een stel gezonde tanden. Witte tanden zijn onweerstaanbaar. Maak alvast een afspraak bij je tandarts. Gebruik je lach, je wordt er onweerstaanbaar door.

9. Geluk maakt je mooi. Tijdens de vakantie kan je volop uitrusten, veel lachen, slapen en relaxen. Je hebt geen idee hoe oogverblindend een portie geluk je maakt. (lvl)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je beter geen make-up draagt

Waarom je beter geen make-up draagt


Tilda Swinton

Victoria Beckham

Sigrid Spruyt

Je kunt niet wenen met mascara.

De make-up trends van dit zomerseizoen staan in teken van 'less is more'. Dus laat je opmaaktafel voor wat hij is en vertoon je op straat zonder make-up.

Britse actrice Tilda Swinton geeft het goede voorbeeld en verscheen dit jaar op de Oscars zonder make-up. Zelfs een vleugje subtiele eyeliner, 'onzichtbare' lichtroze blush of transparante lipgloss kwam niet er niet aan te pas.

Reclamespotjes doen geloven dat elke vrouw van make-up moet houden. Het zou ons er jonger, mooier en frisser moeten doen uitzien. Het verbergt katers, ziektes en slechte dagen. Toch zijn er redenen waarom je beter geen make-up draagt, naast het feit dat het gewoon veel makkelijker is.

1 Tijd
Hoeveel tijd zou bijvoorbeeld Eva Longoria voor de spiegel spenderen? Hoe groot is haar make-up tas en hoeveel heeft ze gekost? Hoeveel ontschminkingsdoekjes gebruikt ze per dag? Je op maken neemt ontzettend veel tijd in beslag. Tijd die een doorsneevrouw niet heeft. Als je de keuze moet maken tussen langer in bed blijven liggen of je wimpers krullen, dan is die toch snel gemaakt, niet?

2 Het doet nooit wat het belooft
Als je tien lagen mascara opsmeert, zul je er dan echt als Penelope Cruz uitzien? Make-up kan niet hetzelfde als plastische chirurgie bereiken. Het kan ook geen wonderen verrichten.

3 Je lijkt jonger zonder
Make-up kan je er ouder doen uitzien. Neem nu Victoria Beckhams look op het Costume Institute Gala in New York: tonnen foundation en felle rode lippen lieten haar er 10 jaar ouder uit zien.

4 Mannen vinden het vaak niet mooi
Veel mannen vinden make-up niet mooi. Ze verkiezen vaak natuurlijke schoonheden boven geplamuurde exemplaren.

5 Schadelijk
Make-up is schadelijk voor de huid, zo verstopt het bijvoorbeeld je poriën. Hierover kan journaalanker Sigrid Spruyt getuigen. Zij moest haar job moest opgeven vanwege haar make-up allergie, die ontstond door het te frequent gebruik van make-up.

6 Uniek
Er zijn andere manieren om uit te drukken dat je uniek en hip bent. Besteed bijvoorbeeld extra aandacht aan je kledij en accessoires. Wil je echt er voor gaan om je unieke zelf uit te drukken, kies dan bijvoorbeeld voor een tattoo.

7 Beperkingen
Je kunt niet wenen als je mascara op hebt en evenmin in je ogen wrijven. Soms voelt je huid als pleister aan. En dan zijn er nog de tripjes naar het toilet waarbij je tipsy je lipstick probeert bij te werken, met niet altijd even mooie resultaten tot gevolg. Make-up is dus vaker een last dan een zegen.

8 Waarom?
Als je nog nooit make-up hebt gebruikt, waarom er dan nu mee beginnen? Als iedereen je zonder kent, zullen ze het juist opmerken wanneer je er wel mee begint. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
12-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke kleding hoort in je reiskoffer?


Welke kleding hoort in je reiskoffer?
Jurkje met hoge taille.

Gladiatorsandalen.

Wide legs in jeans of andere zomerstofjes.

Lange hippiejurkjes zijn ideaal op vakantie.

Kaftans staan mooi boven de bikini.

Een beetje fashionista wil er op vakantie even mooi bijlopen als thuis. Wie straks wil flaneren op de zonnige bestemming, stopt deze 'must haves' beter in de valies.

1. De hippiejurk
Bijzonder comfortabel is de lange hippiejurk. Deze zomer is uiteindelijk alles wat retro oogt, bijzonder hip. Heb je een exemplaar met bloemetjes, neem ze dan vooral mee. Een retroprint, bolletjes of stipjes kunnen ook. Combineer met een paar teenslippers of gladiator sandalen.

2. Een kaftan
Kaftans staan prachtig over een bikini, op het strand. Trek je er op uit, past een kaftan uistekend bij een jeans of een legging. Ga wel op zoek naar luchtige stofjes en in fleurige kleurtjes.

3. Wijde pijpen
Helemaal tevreden zijn we met de broeken met wijde pijpen. Dit seizoen zijn ze weer helemaal terug. Voordeel is dat deze modelletjes beeldig bij iedereen staan. Heel mooi eronder zijn 'open tenen' schoentjes met een hakje. Wil je op vakantie een avondje uit? Dan mogen gerust een paar hoge hakken met open teentjes. De 'peep toes' gaan al een tijdje mee en zullen het nog een tijdje goed doen. Kies een rustige kleur, zo ben je zeker dat die onder elke outfit hoort.

4. Hoge taille top
Een topje waarbij de taille net onder de buste begint, staat iedereen. Ook in jurkjesvariant is het op vakantie een topper. De 'empire waist' topjes staan leuk op een korte legging, jeans of short. Ze zijn te vinden in alle stijlen: met geborduurde motieven, in glanzende materialen, met ruches of strikjes als je het romantischer wil.

5. Een gestreept shirt
Wie naar de zee trekt, moet een marineshirt mee. Kies er eentje met horizontale strepen, liefst in rode of donkerblauwe strepen. Mooi op een jeans of een strakke, witte short.

6. Gladiator sandalen
Vorig jaar werden ze al gesignaleerd, dit jaar moeten ze gewoon in de valies. De verscheidenheid aan stijlen makt dat er ook wel eentje voor jou tussen zit. Op vakantie horen ze helemaal en zitten ze uiterst comfortabel.

7. Een zomersjaal
Sjaals zijn veelzijdige accessoires. Het staat nonchalant op een zomerse outfit, het kan je haar beschermen tegen de zon of als ceintuur dienen. Kies er eentje met prints. Grafische motieven doen het goed, net als bloemen- of dierenprints. (lvl)(br.Nina)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotomodel Dorian Leigh (91) overleden


Fotomodel Dorian Leigh (91) overleden


De afbeelding “http://heramus1.googlepages.com/DorianLeigh.jpg/DorianLeigh-full.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Afgelopen maandag is Dorian Leigh overleden, op 91-jarige leeftijd in haar huis in Falls Church Virginia. Leigh is bekend als het eerste supermodel. Haar reputatie dateert van eind jaren veertig. Ze was met regelmaat te zien op covers van Vogue en andere magazines. In de jaren vijftig was ze het gezicht van de reclames van Revlon make up. Iriving Penn en Richard Avedon behoorden tot de fotografen die Leigh in de studio hadden.

Dorian Leigh was mooi, slim en een geboren talent voor de modellenwereld en ze verslond mannen. Ze trouwde vijf maal en had daarnaast veel andere romances. De schrijver Truman Capote noemde Leigh, met wie hij was bevriend, Happy-Go-Lucky en ze stond model voor zijn romanfiguur Holly Golightly in Breakfast at Tiffany’s.
 
Leigh overleefde haar zus, Suzy Parker, die in 2003 overleed en die haar als model zeker evenaarde.
 
Na haar model-loopbaan begon Dorian Leigh het eerste agentschap voor modellen in Parijs. Later opende ze restaurants en schreef ze enkele kookboeken.
 


� Reageer (0)
11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slippers

Slippers

De afbeelding “http://assets.zita.be/media/images/tnb/fashionnl/1215421485-940.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Dacht je bij het woord slippers vroeger vooral aan teenslippers, die tijden zijn voorbij! De slipper heeft een ware revolutie doorgemaakt en is in vele soorten en maten verkrijgbaar. En slippers zijn hot! De gekte rondom de Birkenstock bewijst dat maar weer eens. Hier wat verschillende interpretaties van 'slippers' zoals gespot op de catwalks in de diverse wereldsteden.Eén tip bij het dragen van slippers: verzorg je voeten! Al koop je nog zulke mooie slippers, met een paar vieze voeten en overzorgde nagels is het hele effect direct weg.


Slippers in zilverkleur doen het goed deze zomer...

Antonio Marras... en natuurlijk slippers van natuurlijke materialen zoals Giorgio Armani laat zien.

Giorgio ArmaniVoor wie durft zijn er deze van Jean Paul Gaultier!

Jean Paul GaultierOok Kenzo kieze voor de 'hoge' slippers. Mooi en apart, maar niet voor dagelijks gebruik.

KenzoLaura Biagiotti koos voor de metallic look in frisse kleuren.

Laura Biagiotti

Ideaal voor de zomerse dag!
(bron Zita)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helena Christensen ontwerpt voor ecokids

Helena Christensen ontwerpt voor ecokids


http://www.marieclaire.co.uk/imageBank/cache/h/helena3_e_78137be33a967c29f10c2b17980b3f17.jpg

 
Ook kinderen hebben geen excuus meer om geen ecologische kledij te dragen. Het Deense kinderkledijmerk Name It schakelt model Helena Christensen en organisch katoen in. De inspiratie kwam uit haar kindertijd en van haar zoon Mingus. "Ik heb gewoon ontworpen wat ze beiden zouden willen dragen", verklaart ze. Christensen zal in het totaal vier collecties afleveren, te beginnen met een herfstcollectie.

Steun Tsjernobil-kinderen
Maar de collectie is meer dan alleen 'groen'. Door de kleren te kopen, wordt ook een deel geschonken aan het CCPI, een internationaal project voor kinderen uit Tsjernobil. "Het is een vergeten probleem, maar kinderen daar hebben nog steeds onze hulp nodig. Er worden nog steeds misvormde kinderen geboren, en ik ben trots dat ik langs deze weg toch iets terug kan doen."

De collectie is te koop vanaf eind augustus en richtprijzen liggen tussen 25 en 45 euro.(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Jill Bauwens breekt door als topmodel

Vlaamse Jill Bauwens breekt door als topmodel


De afbeelding “http://img517.imageshack.us/img517/2567/jilbauwensxa8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

De Antwerpse Jill Bauwens (18) treedt in de voetsporen van Anouk Lepère, Elise Crombez en andere Vlaamse modellen die tot de internationale top wisten door te stoten. Want sinds afgelopen week maakt Bauwens definitief deel uit van dat selecte kransje.

Jill Bauwens liep afgelopen week maar liefst drie defilés tijdens de prestigieuze haute coutureshows. Dinsdag stond het 1.80 meter lange meisje uit Brasschaat op de catwalk voor Chanel en Christian Lacroix. Woensdag liep ze voor de Libanese ontwerper Elie Saab.

"We zijn enorm trots dat we afgelopen week een Belgische definitief hebben kunnen lanceren", zegt Marc Dochez van het Belgische Dominique Models aan Het Nieuwsblad. Dat was het bureau dat Bauwens ontdekte. Toevallig, toen een talentscout haar zag lopen op de Antwerpse Meir.

"Dat Jill topnamen als Chanel en Lacroix kon doen, wil heel wat zeggen. Meer nog: toen Karl Lagerfeld voor de Chanelshow zag dat ze niet bij de modellen zat, heeft hij speciaal om haar gevraagd", aldus Dochez.

Jill woont ondertussen in Parijs. Vandaar uit is het net iets makkelijker om een topcarrière uit te bouwen.

Ann Heylens  (br.Weekend)


� Reageer (0)
10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gucci cruise collection


Gucci cruise collection


gucci-1.jpg


De Gucci cruise collectie 2009 was één van de hoogtepunten dinsdagavond op het verjaardagsfeestje van Gucci. Fantasieprints en plateauzolen waren volop aanwezig op de catwalk. Ook de seventiessfeer, met exotische elementen kenmerkten de show.

gucci-2.jpgHet Italiaanse modelabel bestaat zeventig jaar, dus dat moest gevierd worden met een diner en afterparty. Het nieuwe gezicht van de Gucci juwelenlijn Claire Danes en actrice Patricia Arquette waren onder andere afgereisd naar Villa Aurelia in Rome, waar het feest plaatsvond.

gucci-3.jpg

gucci-5.jpg


(br.Styletoday)


� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot in Milaan: vestjes!


Gespot in Milaan: vestjes!


Jil Sander.

Armani.

Dolce & Gabbana.

Bottega Veneta.


De zomer is nog niet goed en wel losgebarsten, en de ontwerpers zijn alweer een tijdje in de weer met de zomer van 2009. Eerste opvallende trend? Vestjes! Dat meldt de website van de Nederlandse krant De Telegraaf.


Raf Simons mixt
Een opvallende hoofdrol is weggelegd voor het jasje, borstpartij en de hals. Zo toonde Raf Simons, de Belgische ontwerper van het label Jil Sander diverse variaties op het jasje door te spelen met kleurvlakken, ritsen en materialen met elkaar te mixen.

Nonchalant Armani
Acteur Josh Hartnett keek vanaf de eerste rij bij Emporio Armani, de hippere lijn van Giorgio Armani naar nonchalante double breasted jasjes die komend seizoen een opvallende comeback maken.

Luxe-pyjamabroeken
Bottega Veneta, het luxere en exclusievere zusje van Gucci toonde comfortabele pyjama-achtige broeken in combinatie met getailleerde korte jasjes en goed gevormde schouders.

Black is back
Als het aan Dolce & Gabbana ligt, loopt iedereen volgend jaar in een beeldig zwart wit gedessineerd smokingjasje van zijde met een wijde trainingsbroek. Onder de jasjes draag je geen gesloten shirt, maar diepe v-hals truitjes met uitzicht op een gespierd en gladgeschoren torso.

Sjaaltjes en strikjes
Voor wie dat te veel van het goede is: met iele sjaaltjes en smalle strikjes bedek je op een modieuze manier je decolleté. (edp)(br.Nina)� Reageer (0)
09-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Chanel-parfum

Potter-actrice Emma Watson nieuw

gezicht Chanel-parfumDe afbeelding “http://pix1.telenet.be/S5xJcYevc-xOWznR4OFXTYL0qCsjmcDHXyfKhVY8!8tBDfOuKnZAYncCb-wwCTpH9IblRC-HKQO8LqDXmnxuj94vjJe0366rc9O1j3GFzTPLp9FqXjAF1FljWMIVDUj5GO/emma-watson-pictures-65.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Emma Watson heeft een contract bij Chanel in de wacht gesleept. De Britse actrice, die bekend werd als Hermione Grangerl (Hermelien Griffel) in de Harry Potter-films, wordt het nieuwe gezicht van het parfum Coco Mademoiselle, schrijft de Britse krant Daily Mail.

3,8 miljoen euro
De 18-jarige actrice, die staat ingeschreven bij het gerenommeerde modellenbureau Storm, zou 3,8 miljoen euro opstrijken met het tweejarige contract bij het Franse modehuis. Momenteel is collega-actrice Keira Knightley het gezicht van de reclamecampagne van het parfum. Voor haar zou een andere campagne binnen het modemerk gevonden zijn.

Jong publiek
Watson is de afgelopen maanden gekleed door Chanel voor feestjes en premières. "Toen duidelijk werd dat Emma opgroeit als een beeldschone jonge vrouw, hebben ze haar een contract aangeboden", vertelt een bron. "Chanel is overtuigd van het belang een jong publiek aan te spreken." De jonge actrice is momenteel druk bezig met de opnamen van 'Harry Potter and the half-blood prince', de zesde film in de Harry Potter-reeks. De film is eind dit jaar in onze bioscopen te zien. (novum/bf)(br.hln)� Reageer (0)
08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lipstick die altijd flatteert

Lipstick die altijd flatteert


Vijfenzestig procent van de vrouwen koopt regelmatig de verkeerde kleur lipstick, dat blijkt uit onderzoek. Het is dan ook niet makkelijk om er eentje te vinden die jouw huidtint flatteert. Met de lipsticks Max Factor vermijd je miskopen en kun je bijna blind een nieuw exemplaar aanschaffen waardoor je altijd er stralend uitziet.

Verkeerde kleur
Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld vijfenzestig procent van de vrouwen vaak geld verspilt aan de verkeerde kleur lipstick. Een op de vijf ondervraagde vrouwen zegt zelfs zes of meer lipsticks te bezitten die ze nooit gebruikt. Verder zouden vrouwen wel wat avontuurlijker willen zijn wat lipsticktint betreft. Alleen weten ze blijkbaar niet welke tint het beste bij hen past. Hoewel ze best wat meer zouden willen experimenteren met kleur, spelen de meesten daarom vrijwel altijd op safe en wijken ze niet af van hun oud vertrouwde kleurtje.

Contrast
Of een lipstick je staat of niet, hangt allemaal af van je huidtint en dan vooral van het contrast tussen de kleur van je huid en de tint van je lipstick. Je kunt de huidtinten van vrouwen onderverdelen in drie groepen: licht, medium of donker. Als de kleur van je lipstick vrijwel hetzelfde is als je huidskleur kun je er bleker uitzien dan je bent. Een te felle of intense kleur in vergelijking met de huidtint kan dan weer aandacht teveel naar de mond trekken. Met de kleuren van lipstick van Max Factor zit je altijd goed en loop je er fashionable bij. Want hun gamma volgt de nieuwste beautytrends.

Drie lijnen
Max Factor koos samen met verschillende experts zorgvuldig de kleuren van Colour Collections. Na uitgebreid onderzoek zijn er er drie lijnen van verschillende tinten lipsticks ontworpen voor de drie verschillende huidtypen. De Max Factor Colour Collections bestaan uit verschillende draagbare nuances voor elke gelegenheid per huidskleur. Van neutraal nude en lieflijk pink tot verschillende mauve en bruintinten en vurig rood. Verder bevatten alle lipsticks ook verzorgende en vochtinbrengende bestanddelen. De rijke formule bevat onder meer sheaboter, groene thee extracten en Vitamine E.

De kleuren van de Max Factor Colour Collections per type huid:

Lichte huid:
Angel Pink, English Rose, Hint of red, Pink Brandy, Cinder, Bronzed Glow.

Medium huid:
Dusky Rose, Midnight Plum, Flame Tree, Pearl Orange, Sunbronze, Amber.

Donkere huid:
Midnight Mauve, So Berry, Chilli, Intensely Red, Copper Penny, Coffee Toffee.

Je kunt de kleuren ook hier online bekijken. De Max Factor Colour Collections zijn enkel verkrijgbaar bij Kruidvat vanaf 10,99 euro. (ep)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vera Moda

Organisch modieus bij Vera Moda


De zomercollectie.

Vera Moda bracht deze zomer al een organische collectie uit, en gaat daar in zijn herfstcollectie gewoon mee door. "Omdat organische kleding vriendelijker is voor het milieu, maar ook voor je huid. Vero Moda zorgde al voor humane werkomstandigheden, maar wil nu ook bijdragen aan de bescherming van de natuur en de mensen erin", staat in het persbericht.

Standaarden
"Ons organisch katoen wordt gekweekt zonder pesticiden, kunstmest of genetische modeficiatie", stelt Vero Moda. De kledij zou er volgens de keten ook zachter op worden, en met meer vrijheid rond je lichaam bewegen.

Alle grondstoffen die Vero Moda gebruikt, voldoen aan de normen van de Global Organic Textile Standard en de leveranciers werden goedgekeurd door de controleurs van Union World Group.

Een per seizoen
Waar de eerste collectie nog voornamelijk wit, luchtig en zomers oogde, is dat voor de herfstcollectie (gelukkig) iets minder. Zwart, aubergine en beige overheersen de collectie, die er modieus en heerlijk warm uit ziet. Te verkrijgen vanaf augustus.

Vero Moda zal de organische collectie vier keer per jaar updaten en implementeert de organische kledij in haar gewone collectie. (br.Nina)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogtepunten couture in Parijs

Hoogtepunten couture in ParijsChanel

Dior

Armani

Valentino

Lacroix

Gaultier

Givenchy

In Parijs presenteerden tientallen bekende ontwerpers hun couturecollecties voor de komende winter. We brengen jullie de hoogtepunten van deze modeweek vol glamour en glitter.

Chanel
Chanel staat intussen bekend om zijn imposante decors van zijn shows, meldt weekend.be. En ook deze keer bleef Lagerfeld trouw aan deze traditie. Hij plaatste een gigantisch orgel onder het glazen dak van het Grand Palais aan de Champs Elysées. Je zag ook deze orgelementen terugkomen in de collectes: in kleine tubes tule rond het middel of in een tubevormige mouw.

Dior
John Galliano liet zich voor Dior inspireren door Lisa Fonssagrives, de overleden echtgenote van modefotograaf Irving Penn. Zij was een van de meest inspirerende modellen van de jaren vijftig en zestig. De collectie brak met het verleden, want ze was meer ingehouden dan andere collecties van Galliano.

Givenchy
Riccardo Tisci ontwierp zijn eerst couturecollectie voor Givenchy. Zijn inspiratiebron was Peru, zijn ontwerpen oogden eerder jong en stedelijk voor couture.

Armani
Giorgio Armani gaf een ode aan de Power Woman. Maar ze kreeg een zachter voorkomen dan in het verleden. Het was een mix van chic en realisme. Ideaal voor presidentes en executives.

Valentino
De ontwerpster Alessandra Facchinetti ontwierp voor de eerste keer een couturelijn voor Valentino. Ze liet zich inspireren door de werken van Van Dyck, en dit zonder een stijlbreuk met haar voorgangers te creëren. Deze show was dus typisch Valentino: ultravrouwelijk en sprookjesachtig.

Lacroix
Deze show was zoals we het van Christian Lacroix verwachten: verbluffend. Hij blijft meester in het combineren van kleuren en materialen. Ook hier kwam het sprookjesachtige terug in zijn baljurken, die wel allesbehalve gestroomlijnd zijn.

Gaultier
Jean-Paul Gaultier wordt door de pers beschreven als een van de overtuigendste, minst ouderwetse collecties van Parijs. Zijn modellen paradeerden met jurken waarin kooien verwerkt waren, waarin hij een metafoor voor vrijheid ziet. (ep)(br.Nina)� Reageer (0)
05-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Jessica Parker brengt derde parfum uit


Sarah Jessica Parker brengt derde parfum uit


Sarah Jessica Parker met haar vorige parfum Covet.

Covet Pure Bloom


Sarah Jessica Parker profiteert nog volop van de mediadrukte rond de 'Sex and the City' film om haar derde eigen parfum te lanceren: Covet Pure Bloom. Haar voorgaande geurtjes zijn Lovely en Covet.

Bloemen
Zoals de naam doet vermoeden, staan bloemen centraal in het parfum. De basis is Royal Indonesian Pikake, meldt weekend.be. Vooral vrouwen die van zoete geuren houden, zullen gecharmeerd raken door Covet Pure Bloom. Het flesje verwijst naar de inhoud, het is paars met een bloemvormige diamant als knop.

Naast een bloeiende carrière op zowel het grote als kleine scherm heeft Sarah Jessica Parker ook al haar eigen kledingcollectie Bitten.

Covet Pure bloom is verkrijgbaar vanaf september, je betaalt ongeveer 34 euro voor een flacon van 30 ml. (ep)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen besparen op make-up

Vrouwen besparen op make-up


De afbeelding “http://img389.imageshack.us/img389/4417/makeupve2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De dalende koopkracht laat zich overal voelen. Ook de beautysector, die normaal niet te lijden heeft onder de economie, kent nu een enorme achteruitgang.


Luxeproducten
Als het slecht gaat, zullen vrouwen besparen op luxeproducten, meldt weekend.be. Maar ze blijven dan wel nog trouw aan hun beautyproducten. Ze laten die designerhandtas -of jurk en kopen een lipstick van Chanel of dat heerlijke chique parfum.

Cosmetica
Maar uit een Amerikaans onderzoek in mei bij 1500 shoppers blijkt nu dat ook de beautysector begint te lijden onder de dalende koopkracht. Bijna 60 procent van de vrouwen gaf aan te besparen op cosmetica en 55 procent spendeert minder aan huidverzorging. De meesten nemen hun toevlucht tot goedkopere merken en winkels. De luxueuzere Amerikaanse departement stores zagen in de eerste vier maanden van dit jaar de verkoop van hun beautyproducten met 13 procent dalen, de ergste achteruitgang in tien jaar. In het tweede kwartaal trad een kleine verbetering op.

Wegdromen
"De beautyafdeling is vaak een plek waar vrouwen kunnen wegdromen", aldus Gary Giblen, analyst van het Amerikaanse onderzoeksbureau. Maar deze keer is het anders. "Beauty is de laatste sector die eraan gaat. En dat staat nu te gebeuren." (ep)(br.hln)� Reageer (0)
04-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 duurste gadgets ter wereld

14 duurste gadgets ter wereld
Gewone stervelingen dienen de centjes tegenwoordig al eens om te draaien. Wie zich onderstaande hebbedingetjes kan permitteren, kent misschien andere probleempjes, maar zeker geen geldzorgen.

1. Duurste cocktail: 19.270 euro
De duurste cocktail ter wereld bevat een diamanten ring, in plaats van de gebruikelijke olijf. Het drankje, gefabriceerd door Harvey Nichols in Manchester, wordt door heuse securitylui aan tafel gebracht. Het blinkend drankje bevat een 18 karaat diamanten ring in wit goud.

2. Duurste schoen: 1.263.456 euro
Je waant je een echte prinses met het duurste muiltje aan je voet. Te koop in Harrods te Londen, is het schoentje afgezet met maar liefst 642 hoogstaande, blinkende diamanten. Na een fotoshoot voor de pers, werd het muiltje veilig weggeborgen in een kluis, die permanent bewaakt wordt.

3. Duurste haarsnit: 2.432 euro
Wil je dat de Londense haarstylist Lee Stafford jouw haar doet, loop je maar beter eerst langs bij de bank. Zijn 'couture cut' is niet voor de minsten. Hij ontvangt zijn klanten thuis, in de prijs zitten champagne, exclusieve hapjes en een nabehandeling begrepen.

4. Duurste huis: 88.500.000 euro
Updown Court in Windlesham, North Surrey, is het duurste huis ter wereld. Het optrekje bevat 103 kamers, heeft een
private helibaan en herbergt vijf zwembaden. Op Forbes.com staat het huis bovenaan in de lijst van de duurste residenties die te koop staan.

5. Duurste theebuidel: 9.475 euro
Om de 75 ste verjaardag van hun bedrijf te vieren, ontwierp een Britse juwelier, dit theebuiltje. Als eerbetoon aan de Britse cultuur werd gekozen voor een theezakje. Het ding heeft drie maanden werk gevraagd en is afgewerkt met 280 diamanten.

6. Duurste jeans: 5.032 euro
Jeansfabrikant APO wilde de Mercedes Benz van de denim-industie en slaagde erin. Hun duurste paar kost meer dan 4000 pounds. De broek is afgewerkt met zilveren, witte, geelgouden, diamanten en platina knopen. Elke jeans kreeg een eigen authenticiteitsnummer en een echtheidscertificaat van een juwelier uit de diamantwijk van New York. De economischere versie kost 'slechts' 1.000 pounds.

7. Duurste horloge: 13.898 euro
Naar het schijnt is deze het meest ingewikkelde uurwerk ter wereld. Reden? Het doet meer dan enkel het uur en de minuten aflezen. Het gouden hebbeding bevat meer dan 24 mechanische functies en is daarmee ook de duurste.

8. Duurste telefoon: 35.376 euro
Peter Aloisson, de man die telefoons bekleedt met goud en diamanten, ontwierp meteen ook het duurste mobieltje. Het kost meer dan een BMW 3- reeks of een Jaguar S-Type. De Motorola is bezet met 1.200 diamanten en het toetsenbord afgewerkt met 18-karaat goud. Zijn eerder ontworpen diamanten telefoon bevat 'slechts' 950 blinkende steentjes. "Zij die met mijn mobieltje bellen, hoeven zich geen zorgen te maken voor een eventuele diefstal. Ze hebben toch allen bodygards" aldus de man.

9. Duurste nagellak: 315 euro
Wil je jouw nagels laten blinken, verf ze dan met een laagje platina. De 'I do' nagellak is de duurste ter wereld, op de markt gebracht door Allure magazine.

10. Duurste parfum: 60.014 euro
Kleine pakjes bevatten vaak grootse schatten. Kijk maar naar het parfumflesje, gefabriceerd door de Britse parfumneus Arthur Burnham. Het geurtje werd verpakt in een flesje, afgewerkt met platina, 24 karaatsgoud, diamanten en robijnen.

11. Duurste pen: 334.816 euro
De Zwitserse Caran d'Ache maakte een wel zeer exclusieve pen, verkocht in Harrods. Het ding werd opgedragen aan Antonio Gaudi. De zilveren pen heeft een 18 karaat gouden punt en werd volledig afgewerkt met robijnen en diamanten.

12. Duurste schilderij: 131.399.404 euro
Een meesterwerk van Pablo Picasso, geschilderd in 1905 op 24-jarige leeftijd, werd geveild voor bovenstaand bedrag. De jongen met de pijp, is allicht het belangrijkste vroeger werk van de kunstschilder.

13. Duurste truffel: 35.376 euro
De Italiaan Zafferano kocht de duurste truffel ter wereld en de opbrengst werd aan een goed doel geschonken. Kostprijs: 35.376 euro voor een handvol truffels.

14. Duurste teddybeer: prijs op aanvraag
Zijde en mohair zorgen voor een blinkend velletje. De gouden draden werden ertussen ingeweven. De ogen bestaan uit goud, afgezet met diamanten. (lvl)(br;Nina)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Watson nieuwe gezicht Chanel

Emma Watson nieuwe gezicht Chanel


De afbeelding “http://img75.imageshack.us/img75/1338/emmawatsonho0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Emma Watson, beter bekend als Hermelien (Hermione op z'n Engels) in de Harry Potter films, wordt het nieuwe gezicht van het Franse modehuis Chanel, aldus een Britse krant. De Britse actrice treedt hiermee in de voetsporen van Keira Knightly die vanaf 2006 het gezicht is van paradepaardje Coco Chanel parfum.

De 18-jarige Watson werd de laatste maanden stapje voor stapje voorbereid op haar taak als gezicht van Chanel. Zo kleedde het Franse modehuis haar voor filmpremières en party's.

Chanel dame

Nu het contract met Knightley deze zomer eindigt en Watson uitgroeit tot de dame die Chanel voor ogen heeft, is de keuze makkelijk gemaakt.

Contract

Emma Watson schijnt een slordig 3,8 miljoen euro te verdienen aan dit twee-jarige contract. Niet slecht voor een 18-jarige! (br.Zita)
� Reageer (0)
03-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Taminiau


Jan Taminiau
Leeftijd: Geboren in 1975, te TilburgDe afbeelding “http://img133.imageshack.us/img133/7909/jantaminiaugf3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Afgelopen dinsdag presenteerde De Nederlandse couturier Jan Taminiau voor de derde keer zijn collectie tijdens de couture week in Parijs. De nieuwe collectie, met de naam Passe-partout, bestaat uit een tiental looks die gekenmerkt worden door gekaderde volumes, hangende silhouetten en referenties naar de  jaren twintig.


Romantiek en nostalgie komen tot uiting in het vrouwelijke silhouet en door het gebruik van antieke materialen geeft Jan Taminiau  geleefde, verweerde materialen als priestergewaden en  postzakken een nieuwe dimensie.


De afbeelding “http://img154.imageshack.us/img154/268/janvt2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat koop je liefs niet tijdens de solden?


Wat koop je liefst niet tijdens de solden?

Zin om dit weekend uitgebreid te gaan shoppen? Groot gelijk, want de soldenperiode is de ideale moment om enkele uitgaven te doen. Pas alleen op voor miskopen. Met de sterk verlaagde prijzen is de drang groot om overbodige kleding te kopen. Spulletjes die al vlug in de kast blijven hangen omdat het al snel gedateerd oogt, zijn weggegooid geld en kan je maar beter laten hangen.


Bekijk nieuwe collectie
Een blik op de nieuwe collectie geeft al meteen een idee welke kleuren, modellen of prints er binnenkort in de mode zijn. Loop er even doorheen en trek naar de soldenhoek. Zo weet je meteen welke kleding er nog lang kan gedragen worden.


Modebeeld
Tracht niet te investeren in kleding of accessoires die het huidige seizoen weerspiegelen. Wil je meeblijven met de mode, investeer dan niet meer in skinny jeans of broeken met een lage taille. Ga voor wijdere pijpen. Pas ook op met geel. Op dit moment is de kleur overal te krijgen, maar deze winter gaat het roer weer om. Veel geziene modekleuren zijn dan vooral zwart, rood, fuchsia en paars, maar ook neutrale tinten als grijs, zachtroze, poeder en alle tinten wit.


Merkkleding
We geven het toe, het is aantrekkelijk als je dure merkkleding voor de helft van de prijs ziet hangen, maar ga je het echt dragen? Stel jezelf die vraag voordat je een toch nog aanzienlijk bedrag neerlegt voor een supertrendy kledingstuk dat straks te lang in je kleerkast blijft hangen.


Eerste keuze
Wacht niet te lang om te gaan shoppen. De mooiste zaken verdwijnen nog altijd als eerste in de uitverkoop. Sommige winkels houden besloten kortingdagen voor goede klanten. Al zijn de procenten dan nog niet zo hoog, je stapt gegarandeerd met de mooiste stuks de deur uit.


Lijstje
Wat heb je werkelijk nodig? Maak een lijstje en hou je daaraan. Zo koop je zeer doelgericht en is de verleiding minder groot om nog snel dat afgeprijsd jasje mee te brengen.


Afspraken
Maak jezelf niets wijs. Zit jouw maat er niet meer tussen, grijp dan niet naar een kleiner exemplaar. Een scheurtje of een lelijke vlek koop je ook beter niet. Spaar je centen, zo koop je straks misschien een mooier soldenstuk. (lvl)(br.Nina)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trends op Parijse modeweek

Trends op Parijse modeweek


John Galliano voor Dior.

Lacroix

Chanel

Armani
Vandaag ging de derde dag van de Parijse modeweek van start. De eerste twee dagen lieten al John Galliano voor Dior, Lagerfeld voor Chanel en Armani hun ontwerpen op de catwalks los. Over het algemeen doen de collecties sprookjesachtig aan.Dior
Galliano ging voor zijn inspiratie in de jaren '50 halen. We zagen jasjes met wespentaille en frivole accenten in de nek als strikken en foulards, zijn volumineuze rokken trekken de aandacht. Daarnaast paradeerden de modellen ook in retro baljurken in zachtroze, -groen en -mauve. De zware en minder elegante schoenen brengen sterk contrast.


Armani
Armani ging ook voor de zachtere tinten van roze en beige. De jasjes van Armani vertonen strakke lijnen met brede schouders en exotische nekpartijen waarbij we ook de strikken zien terugkomen. Ook de rokken trekken de aandacht met grote volumes. Bij deze collectie kwam het sprookjesachtige element terug door middel van kristallen, waarmee hij de modellen omtovert tot ijskoningen.


Lacroix
Lacroix pakte uit met een romantische collectie en bracht contrast met enkele gothic accenten.


Chanel
Karl Lagerfeld voor Chanel speelde met hele strakke en scherpe lijnen: enorme rokken, rechte mouwen en opvallende accenten. Hij speelde met donkere, grijze kleuren.


Bekende fashionista's

De modeweek lokt heel wat bekende fashionista's naar Parijs. Bij de show van Dior zaten Eva Mendes, Liv Tyler en Janet Jackson op de eerste rij. Bij Armani Privé zagen we Helen Mirren en de actrice uit Crouching Tiger Zhang Ziyi.


De komende dagen stellen nog Jean Pual Gaultier, Elie Saab and Valentino hun collecties voor. (ep)(b(.hln)� Reageer (0)
02-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress bij supermodellen

Stress bij supermodellen

Tomodel wierp zich te pletter uit luxeflat in NYC


De afbeelding “http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2008/06/30/nb3006supermodel.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Topmodel Ruslana Korshunova (20) overleed zaterdagmiddag nadat ze zich te pletter stortte van een flatgebouw. Zij is niet de enige die uiterlijk straalt, maar innerlijk een wrak is. 'Modellen moeten goed begeleid worden', zegt Marc Dochez van Dominique Models.


Haar hart was gebroken. 'Ik ben een bitch. Een heks', schreef ze de ene keer op haar weblog. Een andere keer pende ze dit neer: 'Mijn droom is om te vliegen. Och, mijn regenboog, het is te hoog'. En nog een andere keer schreeuwde ze om hulp. 'Ik ben zo verloren, zal ik ooit mezelf vinden?' Ruslana zat in zak en as omdat haar leven niet over rozen liep. De jonge Russin, die de covers voor de Europese edities van Elle en Vogue sierde en straalde tijdens de Londense en New Yorkse modeweek, pleegde zelfmoord door zich van negen verdiepingen hoog naar beneden te storten.Ruslana is niet het enige model die veel moeite had met het leven. Modellen worden soms in een spagaat geduwd. Aan de buitenkant moeten ze altijd lachen en mooi zijn, maar aan de binnenkant zijn ze een wrak.Denk maar aan het Braziliaanse topmodel Ana Caroline Reston. Overal geroemd, onder andere door Armani, wegens haar prachtige verschijning, maar vanbinnen volledig leeg. Letterlijk. Mooie Ana leefde op een dieet van appels en tomaten en stief na een nierfalen, als gevolg van anorexia. Ook drugs zijn in het modewereldje een grote boosdoener. Sommige modellen worden op heterdaad betrapt door paparazzi, denk maar aan de foto van een snuivende Kate Moss, andere modellen geven het pas na hun carrière toe. Het Nederlandse ex-topmodel Karen Mulder was duidelijk: 'Ik ben jarenlang volgestopt met drugs die de slechte mensen van het modewereldje me toeschoven. Ze wilden van mij een luxehoer maken.'Toch nuanceert Marc Dochez van 'Dominique Models' de horrorverhalen uit de modellenwereld. 'Als uw dochter uitgaat in Antwerpen of Brussel maakt ze evenveel kans om cocaïne te vinden. En anorexia komt niet alleen voor bij modellen.' Maar het is volgens Dochez niet makkelijk om als model recht te blijven. 'Er is een moordende concurrentie en je hebt als internationaal topmodel veel stress. De fashion weeks eisen je helemaal op. Vaak moet je nog kleren passen tot vier uur 's nachts om dan vervolgens om zes uur al te repeteren. Daar is een betere reglementering dringend nodig.' Hoe beschermt hij zijn topmodellen dan tegen eventuele ontsporingen? 'Tijdens zo'n fashion week worden ze vergezeld door één volwassene. Niet alleen voor praktische zaken, maar ook voor gevoelskwesties. Wij zijn er voor hen.' (br.Het Nieuwsblad)
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerjassen 2008


Zomerjassen


Zomerjassen

Een goede zomerjas is met ons  klimaat geen overbodige luxe. Zeker met het buiige weer van de afgelopen dagen. Vandaar een nadere kijk op zomerjassen. Want naast het functionele gebruik wil het oog ook wat. Wat zijn de trends en wat is een aanrader. We bekijken verschillende modellen van diverse designers. Alle zomerjassen zien? Bekijk dan de fotogalerijen.


Metallic

Als eerste is er metallic. Zomerjassen - kort of lang - in metallic uitvoering doen het goed deze zomer zoals bovenstaande jas van Aigner. Welke kleuren? Er is volop keuze uit goud, zilver maar ook groen, bruin en blauw met metallic bewerking zien we regelmatig in de rekken.

Half lang
Een ideale lengte voor velen is het halflange model. De trenchcoat is daarvan favoriet. Een mooie, klassieke uitvoering die velen staat. Dit model van Stella McCartney laat de taille goed tot z'n recht komen.

Stella McCartney

Wit
Wit is één van de meest geliefde kleuren voor jassen in de zomer. Het geeft je ook echt een zomers gevoel. De modellen zijn divers. Zo is er kort, leer en stoer zoals deze jas van Dsquared...

Dsquared

klassiek
... of lang, stof en klassiek zoals deze jas van Brioni. Maar let op: er is wit en er is wit. Niet iedereen kan spierwit hebben. Let goed of de tint wit van de jas je staat. Misschien is een off-white tint beter voor je.

Brioni

Leer
Leer is helemaal hot. We zien deze zomer dan ook veel leren jassen voor mannen en vrouwen. Neem deze halflange versie van Gianni Versace. Mooi, klassiek en vrouwelijk.

Gianni Versace


(br.Zita)� Reageer (0)
01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtas

Vrouwen rommelen 76 dagen van leven in handtasDe afbeelding “http://img385.imageshack.us/img385/5449/handtaslb7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een gemiddelde vrouw zoekt 76 dagen van haar leven naar spulletjes in haar handtas, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

Sleutels
Gemiddeld zoekt een vrouw 4,5 minuten per dag in haar handtas naar dingen die ze kwijtspeelde. Dit komt onder meer doordat vrouwen steeds meer in hun handtassen stoppen, waardoor de kans groter wordt dat ze dingen er in verliezen. Vrouwen spelen het vaakst hun sleutels kwijt, gevolgd door telefoons, make-up, parfum en portefeuilles.

Alles ordenen
De Britse journaliste Francine Cohen en haar vriendin Marcia Raynard vonden een oplossing voor dit probleem met de Bagatidy. Dit zakje met talloze vakjes laat vrouwen toe om al hun bezittingen netjes in hun handtas te ordenen. Je kan het zakje makkelijk verplaatsen naar exemplaar die perfect bij je outfit past. Zo beperk je ook het risico dat je iets essentieel in je handtas vergeet te stoppen. Je kunt dit tasje voor ongeveer 25 euro bestellen.

Bagatidy


Voordelen gezondheid
Professor Patrick MacArtney aan de universiteit van Leeds: "Ik denk dat de Bagatidy vrouwen zal helpen om kleine dagelijkse ongemakken aan te pakken. En dat is zowel goed voor de lichamelijke als de mentale gezondheid." (ep)(br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is dé Belgische winkelstad


Antwerpen is dé Belgische winkelstadDe afbeelding “http://www.take-a-trip.eu/uploads/pics_steden_nl/shutterstock_2337477.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Met bijna 40 procent van de stemmen blijft Antwerpen de winkelhoofdstad in België. Brussel krijgt 22 procent van de stemmen.


Het meest geliefde winkelcentrum is Wijnegem. Woluwe, waarvoor de waardering stijgt, kan daarmee wedijveren, blijkt uit een onderzoek van de immobiliënmakelaar CB Richard. (belga/sam) (br.hln)� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De safari look

De safari look altijd pittig om dragen


Twee ontwerpen  van Donna Karan


De afbeelding “http://img514.imageshack.us/img514/6397/88590306ge0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.De afbeelding “http://img183.imageshack.us/img183/5985/donnakaran1ij1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Donna Karan is een Amerikaans modeontwerpster. Ze geldt als een van de meest invloedrijke modeontwerpers in de Amerikaanse mode

In 1962 verliet ze school en begon ze met het verkopen van kleren in een kledingwinkel in de buurt. Na 4 jaar schreef ze zich in bij de bekende Parsons School of Design. Ze trouwde met Mark Karan, waarvan ze in 1983 scheidde en trouwde daarna met Stephan Weiss.

Daarna nam ze in 1968 een vakantiebaantje bij de ontwerpster Anne Klein. Een aantal maanden later werd ze ontslagen, omdat ze zo goed was, dat Klein zich onzeker door haar voelde en haar daardoor in de ontwerpruimte niet kon uitstaan. Uiteindelijk gaf Patti Cappalli haar de kans zich te ontwikkelen tot gerespecteerde modeontwerpster. Ze werkte met hem samen voor ruim 18 maanden.

In 1970 ging Karan terug naar Klein. In 1974 overleed Klein aan kanker en maakte Karan haar onafgemaakte collectie af.

Vanaf 1985 werkte Karan alleen en richtte haar eigen kledinglabel op, de 'Donna Karan Collection'. In 1988 begon ze een nieuwe kledinglijn, 'DKNY', Donna Karan New York. Haar ontwerpen werden als "klassiek" beschouwd.

Minder dan een jaar nadat ze haar bedrijf had opgestart ontving ze al een prijs; de 'Council of Fashion Designers of America Award', voor haar bijzonder creatieve bijdrage aan de Amerikaanse mode.� Reageer (0)


Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 06-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!