Foto
JOT   is mijn bijnaam.  Ik woon  in de Alblasserwaard.
Ik ben in 1938 geboren in Tilburg.
Van beroep ben ik yoga-lerares. Dat is ook altijd een van mijn hobby's geweest. Ik vind het prettig mijn ervaring met anderen te delen. Vandaar de mogelijkheid vragen te stellen over adem en/of ontspanning.




Ik geef je graag advies over adem en ontspanning!!

 

 

------
Foto

Mooie zandanimatie: Logo =Link
Kseniya Simonova

 

interessante links
  • Brabant/jeugdsentiment
  • vogels -allerlei / geluiden
  • sterrenplaatje van de dag/incl.kalender
  • Stoomtrein Goes- Borsele
  • Info. Hoge Veluwe
  •   Vrede op aarde
    Foto
    TO JOT betekent in het engels noteren
    I jot  -
    you jot  - 
    he jots enz.

    Das Jot is Duits voor de letter.
    Foto
    Foto
    Kwan Yin/  Quan Yin

    Godin van mededogen.

    Vergelijkbaar met de westerse Maria staat ze symbool voor vrouwelijkheid en moederschap en deelt haar liefde met iedereen zonder voorwaarden.
    For this blog to translate into
    language
     of your choice? 
    Select your language below.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    SeniorenNet-jot

    13-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelukkig komt uit diverse hoeken protest tegen Hatha yoga met puppies. Waar gaat het bij yoga om? Technieken leren, die je helpen wat soepel te worden en te blijven en goed te leren ontspannen. Andere vormen van yoga ondersteunen andere kwaliteiten van het leven. Zoals naastenliefde, kennis vergaren, geestelijke groei enz. 
    Ik begrijp dat je je wilt onderscheiden van anderen. Maar het lijkt me niet juist dat te doen ten koste van in dit geval heel jonge hondjes. Dat is gewoon dierenmishandeling. 
    Ik kijk terug op een hele lange tijd yoga lessen geven. Nu zelfs nog aan een groepje dames boven de tachtig! Ik kreeg veel kritiek in het begin, omdat ik zgn met de verkeerde dingen bezig was in ons "christelijke" dorp. Men keek er in ieder geval vreemd tegenaan. Maar ik hoefde gelukkig niets raars overhoop te halen om op te vallen. 

    10-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag opening Holocaust museum. Niet zo handig lijkt me om president Herzog uit te nodigen. Het is vragen om moeilijkheden. Hopelijk vindt onze koning de juiste woorden om respect te tonen aan die mensen die slachtoffer zijn geweest van krankzinnige besluiten.
    Net zo als nu onschuldigen mensen het slachtoffer zijn van - Ja van wat? Een alles vernietigende strijd; een strijd om land. Mensen die daar wonen lopen alleen maar in de weg. Hetzelfde eigenlijk wat Rusland aan het doen is in Oekraïne. Eens was de olijftak een teken van vrede en van nieuw leven. We hebben inmiddels hele bossen nodig met olijfbomen!!! 

    04-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gaat gelukkig niet door. Ik blijf vermeld als moeder. Wie heeft toch zoveel tijd om al die onzin te bedenken. We kunnen misschien als er verder geen problemen meer zijn en we ons vervelen er nog eens over praten onder het genot van een goed glas. Dit is ook om te huilen toch?

    09-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Het is actueel overal ergens wat van te vinden. Vanmorgen las ik in de krant, dat men zelfs de paardjes uit de draaimolens beter zou kunnen vervangen. Het moet echt niet gekker worden. Dan komen de hobbelpaarden (ook uit musea) en alle knuffels van dieren aan de beurt. O ja knuffels krijgen vaak veel liefde, maar leven zeker niet natuurlijk en worden misschien wel met anderen in manden en laden bewaard. Laten we die energie maar steken in de werkelijke vreselijke toestanden, waarin "echte" dieren vaak leven.





    17-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Trump wint eerste verkiezingsronde. Slecht geslapen!  Wat zou Simon Carmiggelt in zijn dagelijks verhaaltje erover gezegd hebben? In de krant staat een aardige rubriek, waarin mensen kunnen vragen naar iets wat ze graag willen hebben. Dat kan en schoteltje zijn - een lampekap, die de kapotte kan vervangen enz. Of bijv. materiaal van een schrijver om te gaan verzamelen. Aan die oproep kon ik gehoor geven. Iemand wilde dus graag wat van Simon Carmiggelt gaan verzamelen. Ik kan moeilijk boeken weggooien dus vond het fijn, dat ik dit stapeltje een nieuwe bestemming kon geven.
    Heb er eerst zelf nog wat in gelezen. 


    22-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De uitdrukking is: wie lacht niet die de mens beziet. Nu zou ik daar van kunnen maken: wie huilt niet .. 
    -De Veiligheidsraad bijeen, vergadert over veiligheid. In plaats dat men massaal opstaat - met de vuist op tafel en zegt: nu moet het gvd eens afgelopen zijn - nee wel doorgaan met beschietingen en intussen hulp en hulpgoederen toelaten.
    -Bij het ministerie van Gezondheid komt onderzoek naar al of niet een gezonde werksituatie.
    -Het niet willen toegeven van teveel productie op een te klein grondgebied enz. enz. 
    Toch de beste wensen voor Kerstmis en 2024!!



    13-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis en jaarwisseling
    Het zal dit jaar wel geen witte Kerst worden, maar ik hoop wel een kerstfeest van vrede en in ieder een welbehagen. Of je nu gelooft in het bijbelse verhaal van de geboorte van Christus, of in de symboliek hiervan het moet toch eens doordringen, dat het zo niet door kan gaan op de wereld. 
    Ik wens ieder die dit leest een goede kerstviering en een goed begin van 2024. Moge onze positieve gedachten de positiviteit op de wereld versterken!!





    21-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Herinnering aan de vele bevrijdingsfeesten ook nog jaren na de oorlog. Trots op mijn versierde fiets. Ik gun  en hoop dat al die kinderen in oorlogsgebieden ook snel verlost zijn van al de ellende. 





    12-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een van onze kleindochters is ook veel te vroeg geboren. Het is gelukkig heel goed gekomen met haar. Dat is wel mede te danken aan de goede zorg eromheen. Je moet er toch niet aan denken, dat die hummeltjes daar onder die oorlogsomstandigheden verplaatst gaan worden. Al is het alleen maar om de kinderen: Die oorlogen moeten stoppen!!!  
    In gedachten loop ik vandaag mee in Amsterdam. We moeten redden wat er te redden valt. Dat zijn misschien wel grote woorden, maar het is een hele waslijst inmiddels waar we ons ernstige zorgen over moeten maken.

    12-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    Te moeilijk om het te begrijpenen om er woorden voor te vinden.
    Overstromingen, branden, aardbevingen en oorlogen.
    Ik las een ingezonden brief, waarbij ev. vlaggen op overheidsgebouwen vervangen kunnen worden door onze eigen vlag halfstok voor al de slachtoffers. Helemaal mee eens!!
    Je kon op je vingers natellen, dat het onder burgers in andere steden en landen ook onrustig zou worden als beide vlaggen zouden wapperen van landen in oorlog. 

    17-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Te weinig vakmensen te weinig personeel. Dat zal nog wel een tijdje duren als doorstuderen en nog eens doorstuderen zo alle aandacht krijgt. Of het aanleren van een vak geen inspanning en aanleg vereist trouwens. Wat bereiken in het leven is zo verbonden met dat doorstuderen. Naar aanleiding van de aanpassing van de toetsen hoorde ik van de week een "professional" zeggen: Toetsen is belangrijk anders wordt die jongen bijv. misschien ook maar bakker net als zijn vader. Als ik zoiets hoor dan rijzen mijn haren te berge. Wat een minachting klinkt door in zo'n opmerking. Ze zal het ongetwijfeld goed bedoelen maar zo dom. Natuurlijk moeten knappe koppen de kans krijgen, maar n.m.m. is goed kunnen leren een talent en op een ander terrein iets presteren is ook een talent. Daar moeten jonge mensen op worden getest en zo goed mogelijk worden verder geholpen! We moeten er naar toe dat ieder, die op zijn manier zijn beste krachten geeft voor volk en vaderland wordt gewaardeerd - Zo dat is eruit!!


    06-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zomaar een vraag op straat: Mevrouw bent U woke. Of ik woke ben? Natuurlijk ik geloof niet dat ik loop te slaapwandelen. Voor alle zekerheid knijp ik even in mijn arm. Weet U wel dat ons een hoop wordt wijsgemaakt? Och ja ik begrijp het al. De witte machtige mannen komen weer voorbij en de hele serie van toestanden waar iets aan moet veranderen. Veel uit het nu en verleden klopt niet. Van nu een voorbeeld: Ik stem op een bepaalde partij en die partij krijgt bijv. 6 zetels. Ongevraagd gaat mijn stem naar een andere partij doordat een lid van die 6 zich aansluit bij een andere partij- dat klopt niet. Ziet U zo woke ben ik nou. Ik ben ook zo woke om te denken dat veel energie wordt verspild aan het verleden.  Het verleden kunnen we onmogelijk veranderen. We moeten ook de term woke, zoals hij bedoeld is niet misbruiken. 




    27-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
     Terug van weggeweest:
    Maar ik heb niet zo veel om vrolijk over te zijn:
    -Poetin en Trump  WERELDLEIDERS -Dat is toch om te huilen.
    -A1  Ik volg de ontwikkelingen. Als ik het goed begrijp worden we geleidelijk copieën van onszelf.
    Dan moet ik denken aan het typewerk wat we nog deden met carbonpapier de eerste afdruk dat ging nog wel, maar ze werden al snel slechter. Ik ben bang dat nieuwe inzichten, taalonwikkeling, ontdekkingen enz. enz. niet of te weinig worden bijgehouden. 
    -De heftige natuurswisselingen en het leed wat daaruit voortkomt.
    -Die vreselijke oorlog die maar niet wil eindigen. Rusland wil alleen de grond de mensen verdwijnen wel of leggen zich erbij neer. Ze vergeten dat ze vechten om een land dat ze vol met mijnen hebben achtergelaten.
    Ik denk dat ik maar lekker ga ontspannen naast het hondje van mijn dochter.





    18-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen MENS ERGER JE NIET
        Hoge ogen gooien
            Niet digitaal maar gewoon aan tafel
               Verliezen - maar soms ook eens winnen
                   Steeds weer de moed opnieuw te beginnen.
           




    05-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn moeder zong vroeger weliswaar met andere woorden het nwe Feijenoord clublied.
    Ga ik mijn schoonzoon mee plagen!!!
         Daisy daisy geef me je jawoord toe
         aan jou denk ik bij alles wat ik doe 
         kind je kunt niet rijk gaan trouwen
         een rijtuig kan ik niet houen   maar wel een fiets...  

    01-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Al eens eerder heb ik me afgevraagd hoe het toch komt, dat overal op dit moment personeelstekorten zijn. Ook weer zo'n mooi voorbeeld. Ik kreeg de opdracht mijn inkomstenbelastingopgave voor 2021 in te leveren. Toen was ik dus 83 en mijn aow is verrekend met de aangifte van mijn echtgenoot. Bovendien was het een coronajaar, dus was er niet veel bij te verdienen.
    Op mijn vraag waarom ik die aangifte moest doen was het antwoord. Dat weten wij niet, want u kunt intussen wel een grote prijs gewonnen hebben. Waarop ik zei dat ik eventueel ook nog wel ergens een oude kous had liggen met het nodige erin. Hoe bepalen ze wie gecontroleerd moet worden of trekken ze lootjes? Zo was ik eerder al eens opgegeven bij de "schuldendienst BKR", terwijl ik nog geen euro schuld heb mijn hele leven niet. Ook dat was een vergissing. Kan gebeuren toch? 
     




    26-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aandacht voor onze energie is ook belangrijk in yogabeoefening. Bij oefeningen komt die energie ten goede aan ons lichaam. Goede doorstroming daarvan is belangrijk voor onze gezondheid.
    Als we bedenken, dat alles energie is en dat die energie door onze "gedachtenenergie" is te beïnvloeden naast het feit dat we vaak ongemerkt reageren op energie om ons heen, dan is het duidelijk dat we daar ook een positieve invloed op kunnen uitoefenen.
    Niet alleen kunnen we daardoor onze gezondheid verbeteren, maar ook de wereld om ons heen. Dat zijn wel grote woorden, maar het spreekwoord is niet voor niets;
    Verbeter de wereld begin bij jezelf. Dan draag je in ieder geval bij aan de positieve energie rond de wereld. 
    Energie rond de wereld-  morfogenetische velden-  waarin kort gezegd informatie en ontwikkelingen zich samenvoegen. En O wat hebben we een positieve bundeling nodig op dit moment.
    Oef:  Bij het rustige ademen-  stel je voor dat je energie inademt. Die energie kun je een kleur geven; de kleur die spontaan bij je binnenkomt. Of je volgt de kleuren van de regenboog met rood als eerste bij het hele bekkengebied. Speel daar eens mee.

    21-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Langzame bewegingen (yoga-oefeningen) hebben effect.  
    Snel en fors bewegen en/of sporten is prima; laat ik dat voorop stellen. Heerlijk om je sterk te voelen en goed je spieren te gebruiken en heel voldaan moe te zijn. Bij forse bewegingen gebruik je vaak alleen de buitenste spierlagen. Ook bij sport ben je vaak eenzijdig wat sterker; omdat die rechterarm/ of dat been moet scoren.
    Maar: : : Je lijf heeft niet alleen grote sterke aan de oppervlakte liggende spieren. Dieper in jezelf naar de wervels, de longen, je hart en al de andere organen liggen spier en zenuwverbindingen, die extra aandacht en beweging nodig hebben. Als je nog jong bent, dan beweegt je lijf veel meer mee. Als je dan bijv. je hoofd draait dan bewegen ook de ruggenwervels en zelfs de benen mee. Mede daarom is het zo belangrijk dat kinderen spelen. Het is ook belangrijk als je ouder wordt die beweging in stand te houden of te trainen. Mijn ervaring is dat zelfs ouderen en dan praat ik echt over mensen boven 60 - 70 enz. veel van die bewegelijkheid terug kunnen winnen. 
    Oef:  Zit mooi rechtop met de voeten stevig op de grond en de handen op je bovenbenen.
    Begin dan schouder voor schouder naar voren te bewegen. Voel de "draai"trekking op de rug. 
    Doe dat bijv. 10 keer en laat dan geleidelijk de handen mee over de knieën naar beneden glijden, zodat de romp iets meer mee doet.

    17-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Komt toch steeds de vraag: Is alleen maar oefeningen op een stoel voldoende. 
    Ik ben ervoor, dat je doet wat je kunt. Dat geldt ook voor lichamelijke oefeningen. Kun je op de grond oefenen dan is er meer mogelijk en natuurlijk zijn er ook meer staande oefeningen. Daar vind ik wel een raakvlak want de staande oefeningen kunnen heel goed bewerkt worden tot stoeloefeningen. Om het oefenen aantrekkelijk en wat gevarieerder te maken kunnen ook oefeningen uit bijv. de gymnastiek  bewerkt worden, zodat ze op de rustige yogamanier gedaan kunnen worden. 
    Rustig naar je buik ademen blijft een van de belangrijkste oefeningen of je die nu staande, liggend of op een stoel doet.  Maak je bijv. gewend om voordat je gaat slapen alles even aan te spannen - handen - voeten, bodem- en gezichtspieren daarna rustig de lage adem wat aandacht geven.
    Adem rustig door de neus naar je buik in en met een lange pfff klank door de mond uit en trek zachtjes daarbij je buikspieren weer in. 

    14-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LENTE
         Toont aan mij volle glorie
            moet nu kijken en genieten
                Morgen voorbij        te laat






    11-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Een mooi plaatje - Geniet van het voorjaar. 
    Raar idee dat in kapotgeschoten wijken nu ook bomen in bloei staan. 


    04-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017
    Er is zoveel aan de hand, waar we geen vat op hebben, maar wat we wel kunnen doen:
    Eerder al eens getoond. Maar we hebben het nog steeds zo hard nodig.





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zijn al zoveel kauwen in onze wijk. Dit belooft dat er nog wel wat bij zullen komen. Ik vind het wel een mooi plaatje, maar ja. 

    01-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dit moois staat te verpieteren in de regen, daarom er binnen maar van genieten.






    31-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben weer terug op mijn blog. Dat nav vragen op email om een goed overzicht te maken van oefeningen die mogelijk zijn op een stoel met als uitgangspunt de rust van yoga.
    Eerst moet mij van het hart dat ik de oorlog die nog steeds gaande is afschuwelijk vind. Ik begrijp ook niet dat je land, dat je wilt veroveren, helemaal naar de vernieling helpt. Er zijn trouwens meer zaken die mij erg bezig houden en die ik niet begrijp. 
    Een van de minst erge is de term Oude Wijvenkoek. We mogen geen ....koek en ....zoenen meer zeggen, maar dat dus wel.


    06-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Ook mijn yoga groepje is weer van start gegaan. De oudste deelneemster wordt deze maand 99. We hebben elkaar natuurlijk nog een "lang leven" toegewenst en ook hoorde ik dat het een voordeel is dat ik ook bij de oudjes hoor. Ik snap ook beter dat wij allemaal lijden van PHPD. (Pijntje hier pijntje daar). Ik snap natuurlijk, hoe belangrijk oefenen en bewegen is ook als het allemaal niet zo gesmeerd meer gaat. Met aangepaste oefeningen komen we een heel eind. We gaan lustig door - het was trouwens wel warm deze donderdag. We zouden haast vergeten, dat het januari is. Vandaar een mooi plaatje hoe het eens was in januari!!






    01-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
          EEN GELUKKIG EN VRE(UG)DEVOL 2023 !!!!

    11-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Is beoefening van yoga zweverig. Ik weet dat het net als de beleving van een geloof of een levenswijze zweverig gemaakt kan worden. Ik houd er zeker niet van; vind het zelfs gevaarlijk als mensen zich erg laten gaan en denken, dat zij het "ware" hebben ontdekt en een soort van uitverkorenen denken te zijn. 
    Er is veel tussen hemel en aarde wat wij niet begrijpen en het kan zijn dat er soms een beetje begrip, en inzicht van dat alles doorbreekt. Een moment van OH JA - maar ik denk dat zo'n moment van inzicht heel persoonlijk is. Ik weet haast zeker, dat het ook bedoeld is om het ook aan anderen ten goede te laten komen. Zeker niet om anderen daarmee te onderdrukken, hun vrijheid te beroven, of bangmakerij. Dat is juist een gemis en gebrek aan inzicht!!
    De stappen in de yoga (Hatha- yoga is slechts een van die stappen) zijn bedoeld om lichamelijk en geestelijk hulp te vinden. Bedoeld om een beter mens te worden en niet om uit je schoenen te zweven.

    07-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    EXCUSES - Roep uit het verleden.
                         Voor slaafgemaakten, uitbuiting en landjepik.
                          Excuses aan al die jongens en mannen, die stierven in 
                          een oorlog en bij werkzaamheden.
                          Excuses aan al die vrouwen besneden, verkracht en
                          verbrand als heks.
                          Excuses aan al die kinderen in fabrieken en mijnen
                          met honger en pijn.
                          Excuses aan eigen mensen uitgebuit als lijfeigenen
                          
                          Roep uit het verleden en het heden dan ???






    06-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
    Zou er nog nieuws uit de slangenkuil zijn: Wurggrepen of giftige aanvallen?
    Komt het Engelse Koningshuis nu wel of niet uit die kuil of zijn ze zoals velen ook geloven afstammelingen van Koning David. Naamgenoot David Icke zou het ons allemaal haarfijn komen uitleggen. En ons Koningshuis? Kwam Koning David ook uit die slangenkuil en hoe zit het dan met die man aan het kruis. 
    Er is veel mis op de wereld, dat weten we allemaal, maar met ophitsende taal wordt het denk ik alleen maar erger. 
    En boeren draai die vlag toch weer eens om en strijk hem voor zonsondergang.
    (Hollands vlag jij bent mijn glorie...)





    30-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
        

    16-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Links - rechts / gelovig - of juist niet. Ik kan me daar alles bij voorstellen. Grote meningsverschillen. Complotheoriën en tegen het koninshuis enz. enz. Fatsoenlijke discussies daarover kunnen aan beide kanten inzicht geven en oplossingen. Wat ik me absoluut niet kan voorstellen, dat iemand een jonge vrouw van 18 jaar (ik heb zelf kleindochters van in de twintig) zo bedreigt. Wat denken dat soort mensen als ze 's avonds in de spiegel kijken: Goed gedaan jochie? 



    02-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel lang geleden was ik klein en als het dan regende zong mijn moeder met mij een liedje - iets van Onze Lieve Heertje geef mooi weertje enz. 
    Zaterdag 2 bomen in mijn tuin moesten nodig gesnoeid worden en de afspraak daarvoor was gemaakt. De weersvoorspelling was slecht voor dit soort werk. Storm en hevige regen. Ik bleef maar denken aan dat liedje van vroeger en kon het niet laten het steeds te herhalen. Bijna niet te geloven maar 2 Minuten even regen en de rest zelfs prettig weer om te werken buiten. 
    Give me that old time religion - Het brengt in ieder geval even wat meer licht in mijn tuintje. Mooi als mensen steun en troost vinden in hun geloof.
    Maar als ik naar de situatie in de wereld kijk heeft "religion" ons niet echt veel licht gebracht.             
    Dat is meer dan JAMMER!!

    30-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gewerkt met stencils en carbonpapier en zo langzamerhand aan de computer gekoppeld. Altijd werd verteld, dat de automatisering de oplossing zou zijn. Saai werk zou worden overgenomen door de machine. Dan denk ik; dan komen er toch veel werkkrachten vrij, maar op alle gebied hoor je steeds over een groot personeelstekort. Het lijkt wel of die automatisering juist op veel terrein meer werk oplevert. Bijv. in het onderwijs en de gezondheidszorg, waar veel verantwoording moet worden afgelegd en rapporten moeten worden geschreven. Dat moet allemaal weer gecontroleerd worden door mensen, die toch minstens de juiste opleidingen hebben genoten. Zo kan ik nog wel meer redenen noemen. Meer waardering voor handenarbeid bijv?
    Een mooi voorbeeld is. We hadden wat enveloppen nodig voor bankoverschrijvingen. Ik werd zegge en schrijven 30 minuten prettig bezig gehouden aan de telefoon. Heb wel 3 verschillende mensen dezelfde vraag moeten stellen.
    Ook: Ik had een bril met geel glas gekocht - vond dat erg prettig totdat ik de bril opzette en hij met een luide knal net voor mijn ogen kapotsprong. Ik heb uren erge pijn aan mijn ogen gehad en was ook bang voor beschadiging. Ik wilde, dat dit aan de fabrikant werd door gegeven, zodat andere mensen niet hetzelfde hoefden mee te maken. Uiteindelijk lukte het ook en werd het goed opgevangen. Maar eerst kwam ik in gesprek met "een computer", die na twee opmerkingen steeds weer hetzelfde antwoord gaf. U krijgt Uw geld terug. Ik werd pissig. Ik hoefde in eerste instantie mijn geld helemaal niet terug, daar ging het mij niet om.  
                                    

    14-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Boerenprotest. Als je opruimt kom je zo af en toe iets tegen wat je bijna vergeten was. Een foto deze keer van mijn jongste broer en mij aan het werk bij de vrienden van mijn ouders. Een boerenechtpaar met een hele schare kinderen, wat in Brabant heel gewoon was en ook nogal aangemoedigd werd door de kerk. Wij gingen er "spelen" in de vakantie, maar dat spelen was ook geregeld werken, want onder de kinderen werden allerlei taken en taakjes verdeeld. Zo heb ik leren melken, aardbeien wieden en plukken, kippen zoeken die ontsnapt waren. Ook de biggetjes trokken er geregeld tussenuit. Wij hadden indertijd een hond, die als wij -kuuus kuuus- riepen er vandoor ging en warempel met het hele spul weer terugkwam. Kortom ik heb aan die tijd de beste herinneringen, maar voor dat gezin was het een zwaar leven daar in Brabant. 
    Waarom dit verhaaltje -  De werkzaamheden waren te versnipperd, de opbrengsten teveel afhankelijk van allerlei omstandigheden enz. enz.
    Vanuit de landbouwvoorlichting werden de bedrijven geholpen te saneren, dat in samenwerking met de Boerenleenbank (nu Rabo). De opzet was goed: Was een bedrijf levensvatbaar, dan kon het uitbreiden en meer specialiseren. Dat laatste is n.m.m. uit de hand gelopen. Te grote eenheden, met alle problemen die daarmede samenhangen. Er is niet voor niets een naam aan gegeven:  Bioindustrie.  In de industrie verwerk je hout, metaal, wol enz. Maar dieren verdienen toch een andere benadering? Ik snap ook wel, dat het gemakkelijk is om van de zijlijn commentaar te leveren. Maar als wij dieren zo nodig op moeten eten kunnen we ze toch minstens goed behandelen als ze nog leven. 

    06-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Boerenprotest: Echt de boeren in het algemeen hebben mijn sympatie maar: Het lijkt mij niet zo handig om zwaardere acties aan te kondigen op de T.V.  als je weet dat er gasten mee gaan doen, die er op uit zijn rotzooi te trappen. Er is blijkbaar een groep, die er een sport of roeping van heeft gemaakt zich te laten horen. Waar het over gaat maakt hen niets uit.  
    Waar ik wel van baal is het disrespect voor onze vlag. 
    Gauw weer zoals het hoort    ROOD WIT EN BLAUW
                Een mooie zonnige week!!!                             




    01-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer
    Zomer rond de vlinderstruik:





    27-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefening! minimaal 7 keer de beweging uitvoeren!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Schouders losmaken heeft al effect op beweging van het hoofd. Je gebruikt de beweging van het hoofd de hele dag. Je kijkt rond, omhoog om iets te pakken enz. enz.
    Het hele gebied rond de schouders en de nekspieren werken nauwgezet samen. 

    Ga op de rug liggen. Eventueel een kussen in de knieholtes (ev. op bed).
    Leg een arm langs het oor omhoog of omlaag langs de romp. Til de arm rechtop en til dan de schouder op, alsof je het plafond wilt aanraken, laat eerst de schouder weer op de grond (op bed) zakken en dan de arm  weer terugleggen langs het oor omhoog of omlaag.

    Natuurlijk beide armen oefenen. Langzaam bewegen - anders nemen spieren, die je net niet wilt trainen de beweging over.
    Het is goed als een arm een aantal keren heeft bewogen te voelen hoe de schouders verschillen.

    Deze oefening kan ook op een stoel - goed rechtop zitten natuurlijk. Een arm omhoog optillen dan de de schouder verder optillen, schouder weer laten zakken en daarna met een zwaai de arm weer terug omlaag. Of een soortgelijke beweging met de arm naar voren.
     

    26-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bewegen is belangrijk; dat horen we steeds en ik zal de laatste zijn die dat ontkent. Haak niet af als iets niet meer zo vlot gaat als vroeger. Bedenk wat wel kan. Ik heb veel gezwommen in mijn  leven, maar de schoolslag is de laatste tijd een ramp voor mijn knieën. Ik ontweek het door veel op mijn rug te zwemmen. Ook fijn maar door met mijn rechterknie nu in een soort fietsbeweging (i.pl.v. zijwaarts) te draaien gaat het goed. Was wel wennen, maar zoals met veel dingen: Oefening baart kunst.


    22-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    De brieven van de KPN beginnen met: geachte heer/mevrouw. In deze tijd waarin vaak jejijd en gejoud wordt is dat toch een verademing. Mensen die ik ken mogen ook al zijn ze veel jonger gerust je en jij tegen mij zeggen. Van vreemden denk ik al gauw, dat ik niet met ze geknikkerd heb. 
    Ik wens U (en jullie) allen een goed weekeinde: (met een bloemetje)






    20-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn weer volop aan het oefenen in de ouderengroep. Natuurlijk is het aantal yoga-oefeningen, die je op een stoel kunt doen beperkt. Gelukkig heb ik een ruime fantasie (Hmmm). Al mijn aantekeningen uit het verleden, boeken en google komen eraan te pas. Uitgaande van de bedoeling, dat zoveel mogelijk spieren en spiertjes worden getraind heb ik heel fijne programma's kunnen maken. Wat ik heel belangrijk vind is het tempo en de aandacht voor de adem. Voor wie het kan eindigen we achter de stoel voor wat staande oefeningen. Er zijn gymoefeningen bij, die heel goed op een "yogamanier" gedaan kunnen worden. 
    De komende tijd zal ik wat vragen beantwoorden en oefeningen uitleggen.


    17-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Een bloemetje voor de zondag. 





    10-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Demonstreren is ons goed recht. Dat heb ik in het verleden ook gedaan en voor een goede zaak kan ik nu ook nog wel de straat op gaan. 
    Op dit moment denk ik ook we zouden eens kunnen demonstreren tegen al dat gedemonstreer en vooral tegen de verharding. Tegen al die gasten, die er een sport van hebben gemaakt om de zaak zo te verpesten en te verzieken. 
    In mijn jonge jaren heb ik voor de landbouwvoorlichting gewerkt. De inrichting van bedrijven met minder versnippering was toen vooral voor de "kneuterboeren" een goede oplossing. Dat een en ander zo jammerlijk uit de hand is gelopen in de bio-industrie is ontzettend jammer. Gelukkig is er een tendens om naar een betere balans te zoeken.
    We zijn een met de natuur - dat heb ik een beetje uit willen drukken met deze tekening.






    08-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Omdat het vandaag zo'n mooi weer is - Voor iedereen een bloemetje. Dat is het mooie van iets leuks maken. Je hebt er meerdere keren plezier van. Nu omdat ik het weg kan geven,





    07-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    De laatste tijd komt van bloggen niet zoveel. De actieve lijst van Seniorennet nl. is ook erg gekrompen. Eigenlijk best jammer. Ik ga mijn leven beteren en ik start met een bijenwas (encaustic) tekening. Een heel leuke hobby, maar wat prijzig. Ik heb bij deze tekening wel wat waskrijtjes gebruikt. 
    Mooie foto's uitwisselen waar we een beetje blij van worden in deze hectische tijd. 






    19-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een hele puzzel om de juiste mensen op de juiste werkplek te krijgen. Maar als al die mensen die op dit moment aan het onderzoeken zijn en rapporten schrijven het werk konden doen waar ze voor zijn opgeleid?? De buraucratie in de zorg en het onderwijs vergt veel tijd van de mensen die er werken. Rapporten, die vaak in een la verdwijnen en later herschreven en onderzocht moeten worden omdat ze verouderd zijn enz enz. Ook daar werken weer veel mensen aan. Werken met je handen wordt vaak onderbetaald. Dat is ook niet te begrijpen. Ik ben benieuwd hoe dat alles op den duur uitpakt. 
    Zo langzamerhand wordt het zomer! Laten we hopen dat het niet te warm gaat worden. Anders moeten we met z'n allen nog leren "regendansen".

    29-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste nieuws!!!
    Laatste nieuws vanuit Amerika: Onderwijzers bewapent u !! 
    En nieuws vanuit Rusland:  Rusland is niet in oorlog !!
    Ben ik nou gek?





    21-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    We wonen in de polder. Open landschap met veel knotwilgen. Oude knotten zijn ware kunstwerkjes. Er groeit vaak van alles op en zelfs een heuse vlier zoals op deze foto. Ook bouwen eenden soms hun nest er bovenop. De kuikens laten zich dan gewoon naar beneden vallen om dan verder te gaan zwemmen. Je boft als je het net op tijd kunt zien. 
    Mooie lentedagen!!!





    13-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zal wel aan mij liggen, maar soms snap ik er niets meer van. We worden aangeraden ons voedsel regionaal te kopen. Prima dan hoeft het zo min mogelijk per vliegtuig en/of vrachtwagen te worden aangevoerd. Met het oog op ons klimaat enz. heel goed te begrijpen.
    Maar wat hoorde ik vanmorgen. In laboratoria worden (voor miljoenen) proeven gehouden om op maanstof plantjes te kweken.
    Dus ik eet lekker verse kaas van de boer next door - maar de tuinkers komt in de toekomst van de maan.
    Och ik weet ook wel dat het niet om de tuinkers gaat maar om te kijken of op de maan plantengroei mogelijk is. Maar er is nog zoveel te onderzoeken op onze aardbol; zouden we daar voorlopig niet beter al die energie en geld in kunnen steken.

    05-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEVRIJDINGSDAG 1944
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze foto mijn vader met zijn hoed (en pijp)   - hij is op die foto zo rond de 42 jaar.  Deze foto is me heel dierbaar. Ik kan me de situatie nog goed voor de geest halen. De bevrijding van Tilburg door de Canadezen. Daarna trokken de Schotten door de straten; we keken onze ogen uit.
    Later begreep ik, dat het  toen nog zeker geen feest was voor de rest van Nederland. Voor boven de rivieren moest de hongerwinter nog komen.

    Laten we hopen, dat de afschuwelijke oorlog die nu gaande is ook spoedig eindigt. Het is toch onvoorstelbaar, dat als je een land wilt innemen, eerst de boel kapot schiet. Mensen, die dan jouw onderdanen moeten worden zo verschrikkelijk behandelt. Of je kunt alleen maar regeren door angst te zaaien en  onderdrukking. Dappere jongens stoere knapen!!!



    01-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Er is weer een nieuw boek uit over het belang van onze bomen. Het boek van Suzanne Simard: Op zoek naar de moederboom. 
    In 1991 kocht ik een boek van Jeffrey Goelitz. Ook over dit onderwerp. Zolang duren veranderingen. Als er al iets verandert.  Bedroevend eigenlijk, dat intussen er zoveel wordt verwoest. Zeker nu bosbranden en overstromingen vaker voorkomen is het voor de wereld belangrijk om zuinig te zijn op wat we hebben en daar goed voor te zorgen.

    20-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Noten dwarrelen door de kamer
       noten dwarrelen door de nacht
          zoeken naar een melodie die ik ze niet geven kan
             muziek die op een wonder wacht.

    22-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oorlog
    Het is toch verschrikkelijk, dat de situatie zoals op deze foto voor veel mensen actueel is!!! 
      
    Ik kwam deze foto toevallig tegen op internet. Wij moesten ons huis uit; we woonden tussen dit viaduct en de spoorbrug over het Wilhelminakanaal in Tilburg. Beiden gebombardeerd. Wat een ellende en dan te bedenken, dat er na zoveel jaren nog steeds mensen in die soort van ellende zitten. Het is al erg genoeg dat ook door natuurrampen zoveel kapot wordt gemaakt. Het geld en de energie, dat gestoken wordt in oorlogstuig zou beter besteed kunnen worden aan voor iedereen een veiliger plek op onze wereldbol te verwezenlijken.. Maar zolang er leiders rondlopen, die geen vrede voorstaan zal dat wel een vrome wens blijven.
    Waren alle mensen wijs en deed eenieder wel - De aarde was een paradijs nu is het vaak een hel. 






    10-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

          

          Tik de kleine foto aan en zing mee!   
          Een goede jaarwisseling met de beste voornemens.

    06-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag en antwoord inf.
    Bericht van 27 mei 2008   (Zo begon mijn blog!)
    Soms doet een berichtje me goed: AD 24 mei j.l.
    "Huisvrouwen deden het dertig jaar geleden al, maar het bedrijfsleven heeft er iets langer over gedaan om de waarde van Yoga in te zien"  Binnen het bedrijfsleven wordt het nu geregeld aangeboden aan het personeel in de hoop, dat ontspanning hen persoonlijk en de groepssfeer ten goede komt.
    Toen ik met de lessen begon, was het voor de echtgenoten en mannelijke kennissen van de deelneemsters maar een vreemde activiteit. Dat werd dan ook vaak duidelijk gezegd. Maar we hielden de moed erin en niet zonder resultaat overigens.
     
    Nu in deze tijd is yoga in allerlei vormen haast niet meer weg te denken in het grote aanbod van mogelijkheden om te bewegen

    02-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerzielen// Na 72 jaar
       Ik mocht niet te dichtbij
         afscheid nemen
            Zo ging dat in die tijd
                 Even kijken vanuit
                     de gang     mijn vader
                          Mijn herinnering
                              dat beeld
                                   en de woorden
                                        DAG LIEVE MEID 

    29-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
      Overgave van de natuur aan de seizoenen
         Bomen en takken geven ons noten
            bessen voor de vogels en appels voor de taart
              Genietend in oktober verheug ik me op december
                  en de nieuwe kleurenpracht in maart.






    26-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    De kaardebol. (Ook weer uit het niets in mijn tuintje opgekomen). Deze foto heb ik echter gemaakt in de Biesbosch daar stonden er wat meer! Zo mooi kan de herfst zijn:





    15-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    De televisiering uitgereikt. Ook genomineerd maar net niet gewonnen het programma "een huis vol".
    Begrijp me niet verkeerd. Kinderen die er zijn hebben recht op liefde, verzorging en kansen. Als dat allemaal een beetje lukken wil is dat het mooiste wat er is.
    Ik heb wel problemen met ouders, die absoluut geen rekening houden met de overbevolking en vinden, dat hun gezin best heel groot kan worden. Zelfs een eigen programma op TV vind ik teveel van het goede. 

    10-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je ouder wordt dan gaan veel mensen, die je kent dood. Soms veel te vroeg als ze eigenlijk niet gemist kunnen worden. Er was een echtpaar bij mij op yoga jaren geleden. Hij werd in die tijd blind en zij waren en werden nu nog meer een eenheid. Hadden veel gereisd en bleven dat doen. Samen op de fiets enz. enz. Haar ogen waren ook zijn ogen. Zij is vorige week veel te jong gestorven. Ik kan me niet voorstellen hoe groot zijn verdriet moet zijn. 
    Hij schreef danook dat hij nu pas gehandicapt is. Ik word er stil van. 
    Het hart heeft hij zelf geschilderd en dat heb ik van hem gekregen.

    07-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen was het zover. Ik heb mijn yogauurtje weer terug bij de ouderen. Helaas zijn er een paar dames overleden. Anderhalf jaar Corona heeft er voor de meesten wel ingehakt. De oudste deelneemster is 97 en wij hebben allemaal een reuze respect voor haar.
    Wat nieuwe gezichten en de wil om er weer iets gezelligs van te maken naast het belang van de beweging, in ons geval op yoga afgestemd. Het blijft toch mijn stokpaardje: naast andere beweging - of dat nou zwemmen, fietsen, hardlopen en een prettige gymles is - is het kunnen ontspannen en aandacht geven aan dieper liggende spieren en een rustige ademtraining van belang. Het is zelfs zo dat andere "sporten" beter gaan als je op tijd ook rust en adem de nodige aandacht geeft. Dat kan ik zeggen uit ervaring. Ik heb vele duizenden kilometers gefietst en ontelbare keren gezwommen. Daar is ook behoorlijk de klad ingekomen en ik hoop dat ik het zwemmen en de aqua oefeningen weer snel als vanouds kan oppakken.
    Mijn advies: Blijf (eventueel aangepast) in beweging.






    03-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Wij hebben ons allemaal achter de oren gekrabt denk ik. Na een half jaar gaan we vrolijk verder met het oude kabinet. Er zijn wat mensen weggelopen, dus helemaal oud zal het niet zijn. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat ik ook hoorndol zou worden van alle kritiek en gedoe de laatste tijd. Er zijn veel fouten gemaakt dat is duidelijk, maar draag dan oplossingen aan i.pl.v. steeds maar dat hakketakken. Ik word er wat nerveus van. Kan gelukkig goed ontspannen en ik ontpan ook als ik naar zo'n prachtig plaatje uit de natuur kijk. Ook dat gaat door op het oude - moet mogelijk zijn dus.





    23-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren, toen ik zo lang in de file stond, was ik voor de laatste keer in het apartement van mijn zus geweest. Dat is heftig - voor mij althans. Ja wat wil je dan als aandenken. Een waterkokertje in de vorm van een theepotje; dat gebruikten we als ik daar was. Twee glaasjes uit de erfenis van mijn moeder, waarvan ik er al eentje had. Och verder is er alleen de herinnering aan haar. Samen in Rome, in Barcelona en Parijs en de vele keren dat we samen, het hier en nu en wat staat ons te wachten na de dood doornamen en bezoekjes aan de Italiaan in Oss. Samen luid zingend in de auto op weg naar bijv. een familielid enz. Zij 86 ik 82 jaar. Mijn hemel dan word ik toch een beetje sentimenteel als ik mijn drie mooie, sterke dochters zie. Zo is het leven en daar hebben we het maar mee te doen!!!





    22-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ach ach
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen reed ik richting Deil op de A15. Kort na het passeren van de afslag Arkel is daar aan de andere kant van de weg een naar ongeluk gebeurd. Vrachtauto in brand, maar gelukkig geen persoonlijke slachtoffers. Toen ik op de middag, uren later, nietsvermoedend terug reed naar huis reed ik een file in en dat duurde en dat duurde maar. Voor mij reed een vrouw boembats op een auto voor haar. We stonden eigenlijk stil nota bene. A 15 een lange stoet van vrachtauto's richting Duitsland. 
    Een ding: ik heb nog nooit zoveel treinen op de Betuwelijn gezien. 


    17-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
       
    Geniet van het mooie weer zoals bijv. deze prachtige bok, die wij ooit zagen bij het kanaal bij Vught.






    14-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sentimental journey
    Fietsen langs de Bodensee. Das kommt nie wieder!





    07-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Drie nieuwe "familieleden" Dat is nog eens andere koek dan al die ellende!!





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen las ik een goede n.a.v. de demonstratie in Amsterdam:
    Als je overal tegen bent ben je nergens voor!
    Ik ben voor veel dingen  - teveel om op te noemen, maar vooral voor goed overleg op allerlei terreinen.
    Met alleen maar tegenstemmers komen we geen stap verder.

    06-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar - Actueel
    Kan me niet aan de indruk ontrekken dat al die mensen in Amsterdam gisteren zich mooi voor het karretje van Thierry Baudet hebben laten spannen. 





    03-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als ik er verder zo over loop te denken dan schaam ik me eigenlijk. "Een zwaar leven over mijn vriend Boef". Een hond die met zijn gatje in de boter was gevallen bij o.a mijn drie dochters. Wij zijn in de gelegenheid er grapjes over te maken. Maar ondertussen: mensen worden overvallen door overstromingen, mensen zijn op de vlucht voor onderdrukking en jonge meisjes, zomaar uit school gehaald in Nigeria enz enz.
    Wij in dit postzegellandje zijn niet eens in staat een regering te vormen die in welvaart en in overleg een bestuur kan vormen. Moeten wij niet ons allemaal schamen??

    02-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomaar
    Nog even over onze Boef. Op deze foto zie je dat hij een "héél zwaar leven" had. Moest hij ook nog mee boodschappen doen. Ik denk dat hij Brigitte Kaandorp tot haar zo populaire liedje heeft geinspireerd. (google maar even)
    De fiets is inmiddels 53 jaar oud en staat nog bij mij in de schuur, doet het nog maar is verdrongen door mijn nwe fiets met trapondersteuning.
    Och ja en de melk zat nog in flessen en in een tomado rekje.
    Waar is de tijd gebleven!!!






    26-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Qatar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Al die afschuwelijke berichten over de bouw van het voetbalstadion in Qatar. 
    Gaan we er echt naar toe om te voetballen. Luxe ontvangsten met gouden borden voor de kop.
    Ik vrees van wel - Ik hoop van niet!!!

    22-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Onze boef was zoals ik al zei een geweldige huisvriend. Zelfs pietje was hem de baas. 
    Waren alle mensen ook maar zo vriendelijk en beschermend.





    13-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
    Zoals de kauwen de buurt hebben overgenomen hebben de slakken mijn tuintje als voederplaats ontdekt. De courgette (in pot) hebben ze al verslonden, ondanks koffiedrab en eierschalen. Aan een pompoenplant zit nu een heel klein pompoentje. Ik zou het toch wel leuk vinden als dat tenminste lukt. Ik heb een soort van couveuse om de boreling gemaakt. Ik kan niet wachten tot ik er soep van kan maken!!! 





    06-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een verdriet
    Mijn zus jarig - 87 jaar 20 juli 2021 - 10 dagen later is zij gestorven. Een mooi mens is niet meer. Ik ben trots dat ik haar zus mocht zijn.



    Vier uur in de nacht kan niet slapen
       wakkere dromen van toen en nu heel bewust
           dromen die mij leiden tot ik weer wegdommel
               in een milde rust.



                          ♥♥♥♥♥


    Foto

    Foto

    U kunt vragen stellen  per email  over adem en ontspanning.

    Is het antwoord ook voor anderen interessant dan neem ik het op in mijn blog.
     
    U krijgt zeker antwoord.


    Mooi initiatief-
    Foto is link voor muziek voor 
    VRIJHEID EN GERECHTIGHEID
    Foto

     


    EVEN KIJKEN  PRACHTIG  !!
    ALLE MENSCHEN WERDEN BRÜDER
    Youtube film  - Foto aantikken
    Foto

    ♥♥♥♥♥




    BEGIN NOOIT EEN DAG MET DE SCHERVEN VAN GISTER
    GISTER EN ALLE VORIGE DAGEN EN JAREN ZIJN VOORBIJ,
    BEGRAVEN IN DE TIJD.

    JE KUNT ER NIETS AAN VERANDEREN.

    Yogainformatie
  • Yoga Startpagina
  • PASTORALE

  •  


     





    Actie kennis en liefde vormen de sleutel tot het leven

    Actie omdat het ons prikkelt om onze zaken in orde te maken

    Kennis omdat het onze geest ontwikkelt zodat we zien wat we doen

    En liefde omdat het het hart verwarmt om geluk te brengen

    D. Baloti Lawrence




    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2010
  • 2009
  • 2008



  •  


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!