het lappenverhaal
met liefde voor de medemens

mijn andere blog : http://blog.seniorennet.be/dino

Foto
Over mijzelf
Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: zorgen voor anderen, vooral voor mijn kleinkinderen.
de essentie van het leven gaat in onze moderne tijd verloren. mensen leven van luxe en denken dat dit eeuwig blijft duren... helaas !
Inhoud blog
  • VOOR AL WIE GEHAAST IS...
  • STREEKPRODUCTEN
  • SPELEN MET TAAL
  • BREIEN IS THERAPIE....
  • VAKANTIEKAMP
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REDDENDE ENGEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een groep van de VKSJ van Zonhoven, 59 meisjes tussen 6 en 15 jaar,  vertrok zaterdagmorgen op uitstap naar de Efteling  in het Nederlandse Kaatsheuvel.  de kinderen waren enthousiast, het beloofde een fantastische dag te worden.  maar na enkele kilometers liep het fout.  de bus zwenkte onverwachts uit naar links.  de bus bleef maar verder uitwijken naar links,  tot hij de middenberm ramde.   plots viel de chauffeur uit zijn stoel en bleef in de gang liggen,  hij had een beroerte gehad.
    de vier leidsters probeerden de chauffeur bij te brengen maar dat lukte niet.  plots nam Kathleen Vandael, de 21-jarige hoofdleidster,  plaats achter het stuur van de zwalpende bus.  ze kon de bus weer op een rechte lijn krijgen,  maar vond het rempedaal niet.  Kathleen heeft wel een rijbewijs maar had nog nooit een bus bestuurd.   uiteindelijk vond ze toch de rem  en kon de bus op de pechstrook parkeren. 
    de hele tijd dacht Kathleen maar aan één ding : " aan al die kinderen die achter me zaten,    ik ken ze allemaal, één voor één,  en de hele tijd flitste door mijn hoofd welke ramp er dreigde.  wat er met mij gebeurde, kon mij niet schelen, zolang ik die kinderen maar veilig langs de kant kreeg."  ze belden toen de hulpdiensten,  de busmaatschappij stuurde een vervangbus,  en de groep besliste om de reis naar de Efteling toch verder te zetten.
    voor de ouders van de 59 kinderen is Kathleen een heldin,  aan wie hun dochters het leven te danken hebben.  met zijn allen gingen ze de hoofdleidster uitgebreid bedanken.   het gemeentebestuur van Zonhoven maatk werk van een officiële huldiging  voor de moedige inwoonster.
    "ik voel me helemaal geen heldin,  ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen" zegt Kathleen,  die zaterdag haar laatste dag als leidster meemaakte.  door haar job in het onderwijs ,  zou ze de fakkel doorgeven en zaterdag was eigenlijk haar afscheid van de groep....
    ze is een echte reddende engel !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-09-2008, 10:34 geschreven door dino
    Reacties (2)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOEDELE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze week verscheen bij ons in belgië het maandblad "Goedele".
    Goedele Lieckens was ooit Miss België,  presenteerde talrijke programma's  en startte nu maandblad vol informatie,  interviews,  tips,  en gaat daarbij geen enkel onderwerp uit de weg.  ze zegt van zichzelf : " ik steek overal mijn neus in,  ik heb altijd een mening klaar.  ontzag voor de gevestigde orde is niet mijn sterkste kant. "
    in elk geval : het maandblad mag er zijn.
    om het weekend goed in te zetten geef ik hier de "geluktrucs"  die ik op pagina 83 vond :

    1. investeren in ervaringen en belevenissen inplaats van in materieel
        bezit.
    2. andere mensen geregeld een plezier doen.
    3. seksueel aktief blijven met dezelfde vertrouwde partner.
    4. je leven zin geven door kinderen, job, vrijwilligerswerk.
    5. passioneel in iets opgaan.
    6. dankbaarheid uiten.
    7. niet teveel aandacht besteden aan dagelijkse ergernissen.
    8. goede relaties onderhouden met vrienden en familie.
    9. blij zijn met kleine dingen en focussen op de mooie kanten van het
        leven.

    heel graag tot volgende week.  dino

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-09-2008, 12:46 geschreven door dino
    Reacties (1)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONDERDAG 4 SEPTEMBER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vandaag 4 september is in mijn gezin een dag om te onthouden : mijn lieve man Patriek is jarig !    het is heel druk op zijn werk,  loonbedrijf Houbraken,  zodat we het feestje moeten uitstellen naar zondag.  maar dat vinden we niet erg.   Patriek is al 21 jaar mijn partner,  hij is een heel rustige man  en  is als een echte vader voor mijn beide dochters  en de kleinkinderen zijn gek op hem.    na het overlijden van mijn man ,  gingen we door een donkere periode.  toen ik Patriek leerde kennen ging alles weer veel beter.  
    sinds vorig jaar bij Fien leukemie werd vastgesteld en daarna bij mij darmkanker,  is onze band nog veel hechter geworden.     zolang alles goed gaat,  sta je er niet bij stil dat het opeens gedaan kan zijn,  maar eens je zoiets meemaakt besef je dat alles in het leven zo broos is. 
    je leeft ook bewuster en maakt je geen zorgen meer om kleinigheden,  die je vroeger als grote problemen durfde te zien.  dat zullen alle kankerpatiënten met mij wel eens zijn. 
    ik ben een gelukkig mens  dat ik hier nog ben,  dat mijn kleindochter Fien ook aan de beterhand is,  dat ik een fijne man en prachige dochters heb.
    sinds maandag gaat Tom ,  mijn kleinzoon die autistisch is ,  naar een speciale school.  hij herleeft helemaal.  hij krijgt er aangepaste begeleiding,  zit in een klas met maar zeven kinderen,  en heeft het echt naar zijn zin.     de druk,  die vroeger op hem lag in een gewone school,  is weg.  het gaat allemaal op zijn eigen tempo,  hij wordt er echt begrepen...
    spijtiggenoeg zijn er veel te weinig zo'n scholen,   zodat ze eerst op een lange wachtlijst moeten,  en ondertussen in het gewoon onderwijs zitten.  dat is helemaal niet aangepast en de klassen zijn veel te groot  om deze kinderen efficient te begeleiden. 
    dat is iets waar men vanuit de regering meer zou moeten voor doen .

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-09-2008, 09:50 geschreven door dino
    Reacties (1)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SORRY...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen sorry  dat ik enkele dagen niet op mijn blog schreef. 
    ik had het zo druk met het organiseren van het verjaardagsfeest van mijn pa die 80 werd.  zondag was het zo ver !   de zon was van de partij.  ons pa viel van de ene verrassing in de andere...  ik had voor de gelegenheid place-mats gemaakt met vooraan een mooie foto van hem, met tekst ,  die ik gemaakt had met power point. 
    op de rugzijde had ik een overzicht gemaakt van de belangrijkste feiten van elk jaar sinds zijn geboorte. 
    dat vond iedereen trouwens heel interessant !    het was meteen een gespreksonderwerp,  want iedereen wou wel eens weten wat er in hun geboortejaar gebeurd was.     dan kwam zijn cadeau : we hadden allemaal samengelegd  en een teeveetje gekocht voor op zijn bureau. 
    hij had er wel al één maar dat was al heel oud,  en de nieuwe is natuurlijk super !  hij brengt namelijk veel tijd door op zijn bureau : hij is een verwoed postzegelverzamelaar  en daar kan hij alles netjes in orde brengen.      nu kan hij er de wielerwedstrijden,  biljart enz... volgen op een kwaliteitsscherm.
    hij had het echt niet verwacht  en was tot tranen toe bewogen.
    wij natuurlijk ook....
    gisteren begon in België de school.  na  twee maanden zomervakantie waren veel kinderen blij hun schoolmakkertjes terug te zien. 
    mijn kleinzoon Tom,  gaat nu naar een nieuwe school  en ik wou hem vergezellen op de eerste schooldag.     de kinderen kregen ontbijt op de speelplaats : lekkere koffiekoeken met chocomelk !  als dat geen verrassing was.  
    vandaag begint eindelijk weer het heel gewone leven voor mij : het feest is achter de rug,  de kindjes komen niet op vakantie .    het eerste wat ik wou doen is jullie allemaal laten weten wat er de laatste dagen gebeurt was .  ik wens jullie alvast een fijne week toe  en tot morgen.  dino

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2008, 07:02 geschreven door dino
    Reacties (2)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T IS WEER VOORBIJ, DIE .... ZOMER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen " 't is weer voorbij,  die mooie zomer "  zong gerard cox jaren geleden.  het werd een megahit,  en wordt nog vaak gedraaid.
    helaas kunnen we dit jaar niet spreken van een "mooie" zomer.
    vandaag wil de zon toch nog eens extra haar best doen,  en men belooft voor morgen ook mooi weertje.  gelukkig !
    wie dan weer goed was met dit mindere weer, waren de eethuisjes en tea-rooms.   bij slecht weer worden die vaker bezocht dan bij zonnig weer. 
    wat we dit jaar ook vaststelden is dat vrouwen niet meer topless zonnen.  naar het schijnt, zou dat te maken hebben met het feit dat ze  zich meer en meer bewust worden van het feit dat te lang blootstellen aan de zon gevaarlijk is.     waarschijnlijk denken de gewone mannen daar anders over.
    dit jaar was de "warme wafel" een overdonderend succes wat dan weer zijn gevolgen had voor de verkoop van ijsjes.
    het minder goede weer was ook voor pretparken een zegen,  vooral de indoor-pretparken deden het goed.
    "crocs"  blijven het strand overheersen.  de felgekleurde plastieken klompjes zijn aan de kust een hype.  het is ook heel gemakkelijk om dragen  en goed voor je voeten.
    wat ook opvalt is dat de verkoop van postkaartjes uitsterft.  de grootste oorzaak hiervan is wel de e-mail ,  het is  makkelijker,  er moet geen postzegel op,  het gaat vlug en je kan zelfs eigen fotos meesturen.

    ik hoop dat jullie allemaal van het mooie weer gaan genieten en wens jullie een fantastisch weekend.  groetjes,  dino

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    30-08-2008, 17:57 geschreven door dino
    Reacties (1)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIWERK UIT RUISELEDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gisteren was ik in Ruiselede waar ik breiwerk ging ophalen van de missiekring.  deze mensen komen samen in het klooster bij de zusters  en breien dan voor het goede doel.   bij een kopje koffie praten we wat over van alles en nog wat,  deze keer over de  "mindere zomer"....
    mijn auto was weer volgeladen toen ik naar huisging.  er waren heel mooie truitjes,  en mutsjes die ik meegeef met Trees , een vroedvrouw,  die  elk jaar  rond kerst naar Senegal gaat , om moedertjes te helpen bevallen.  het sterftecijfer bij geboorte ligt daar heel hoog,  eerst en vooral door gebrek aan hygiëne   en  nodige middelen.   zij vroeg ons kleine dekentjes en mutsjes te breien,  om die babies in te wikkelen.  door de warmte komt de voeding beter op gang  en hebben ze meer levenskansen.
    de dekentjes die ze in Ruiselede maken voer ik vandaag naar Huize Triest in Gent.  dit is een initiatief van de Broeders Van Liefde in Gent.  zij vangen daklozen op,  en helpen arme mensen.  die kunnen daar een volledige maaltijd krijgen aan € 2.   ze kunnen daar een aantal daklozen laten overnachten  voor een bepaalde tijd.  er is daar ook een gezellig samenzijn : gewoon praten of eens kaarten,  biljarten.....  ook spellen voor de kinderen zijn aanwezig.  sommige oudere mensen die het niet breed hebben komen daar overdag vertoeven om niet alleen te moeten zitten .  het is een schitterend initiatief dat spijtig genoeg niet gesubsidieerd wordt.  ze draaien uitsluitend op giften van   privé-personen  en bedrijven.
    en zo weten wij steeds waar we met onze dekens heen kunnen.....al hopen we dat we nog intiatieven vinden waar we met onze mooie dekens terecht kunnen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-08-2008, 08:03 geschreven door dino
    Reacties (4)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE CLARESSE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dankzij de duurzaam gekweekte Claresse  kan je vis eten met een proper geweten.  volgens de milieuverenigingen is deze kunstmatig gekweekte zoetwatervis een oplossing voor de overbevissing van de zeeën.  vanaf deze week is deze vis te koop. 
    Viskweker Bert-Jan Roosendaal uit Someren is al twee jaar bezig met de kweek van deze nieuwe vis.  het is een kruising tussen twee meervalsoorten die in de natuur van Nigeria voorkomt.  het is een witte zoetwatervis die in Someren via aquicultuur in miljoenenaantal gekweekt wordt.  de Claresse is een "groene" vis,  gekweekt volgens duurzame methodes.  het water waarin de vis van een larfje van enkele millimeters groeit tot een vis van een kilogram, verlaat de kwekerij niet.  het wordt ter plekke gezuiverd  en hergebruikt. op die manier gaat er ook weinig warmte en energie verloren. 
    iedereen was enthousiast bij de voorstelling van deze vis.  proeven dus,  zou  ik zeggen...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-08-2008, 09:37 geschreven door dino
    Reacties (2)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRETTIG WEEKEND GEWENST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen geluk maakt je vriendelijk,
    beproevingen maken je sterk,
    verdriet houdt je menselijk,
    mislukkingen houden je nederig,
    maar alleen de hoop laat je vooruitgaan...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-08-2008, 18:28 geschreven door dino
    Reacties (1)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ENKELE NUTTIGE TIPS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen het is al weer donderdag,  wat gaat het allemaal toch  snel.  maar we kijken uit naar het weekend. 
    graag geef ik een paar tips,  die in het huis  en daarrond   van pas kunnen komen. 
    wespen
    als je in de zomer lekker in je tuin zit een drankje te drinken kan het zijn dat je gezelschap van wespen krijgt.  wespen komen namelijk op zoetigheid af.  om op een vreedzame manier van de wespen af te komen : neem een soepkommetje gevuld met koud water met daarin enkele hele kruidnagelen en zet dit neer daar waar je de wespen niet wilt hebben.  het geeft een lekkere kucht af die wespen in ieder geval vies vinden.  zo kan je rustig genieten in de tuin van je drankje.
    sla bewaren
    voorkom verschrompelen of verrotting door de krop in zijn geheel  in een ronde goed sluitbare bak te doen.  onderin 1 of 2 stukjes keukenrol voor vochtopname.  de bak goed sluiten en even de lucht laten ontsnappen.  na een week zelfs nog heerlijk vers.
    tip : ook voor tomaat en paprika
    rozen langer goed houden
    als je dacht dat een asperientje alleen goed is tegen de hoofdpijn... ook rozen die in een vaas dreigen te verleppen,  pep je op door een asperientje aan het water toe te voegen.
    fruitvliegjes verjagen
    nare beestjes zijn dat.  vooral in de zomer zijn ze vaak in de keuken te vinden.  om ervoor te zorgen dat de vliegjes verdwijnen,  zet je een bakje met 1 dl azijn en een druppel vloeibare zeep neer.  de vliegjes zijn zo weg.
    mieren
    met de zomer komen ook de mieren.  het zijn kleine en onschuldige beestjes maar je hebt ze liever toch niet in en rond het huis.  verdelgingsmiddelen zijn doeltreffend  maar niet goed voor de gezondheid.  mieren kun je weg krijgen  door wat bakpoeder te strooien bij de plek waar ze zitten.  met een dag zijn ze voor maanden weg.  wanneer ze weer terug komen herhaal je het trucje nog een keer.  doeltreffend en niet schadelijk voor de gezondheid.
    bloedvlekken verwijderen
    bloedvlekken zijn één van de naarste vlekken die er zijn,  maar met mijn handige tip zijn ze zo verdwenen.  het is eigenlijk heel simpel,  doe er wat volle melk overheen  en wrijf het weg met een droge doek.  het resultaat is verbluffend.  dit trucje werkt ook bij chocolade vlekken.
    wondjes genezen
    ouderwetse sunlightzeep  helpt razendsnel kleine en grotere wonden te genezen.  is vettig en defecterend.  zeep natmaken en over de plek wrijven, huid laten opdrogen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-08-2008, 08:17 geschreven door dino
    Reacties (1)
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR DE CREATIEVELINGEN
    ....en ik weet dat dat er in nederland héél véél zijn. 
    enkele jaren geleden wou ik graag kaartjes leren maken.  daarvoor kon ik terecht dicht bij de deur : een winkeltje  waar je materialen kon kopen en ook cursus kon volgen.
    de microbe kreeg ik te pakken en het is voor mij een plezier een namiddagje of een paar uurtjes kaartjes te maken.
    het winkeltje,  de hobbyfarm,  wordt gerunt door katrien en dochter evelien.  in de bijna 10 jaar dat de winkel bestaat,  is het assortiment steeds uitgebreid  en aangepast .  nieuwe technieken deden hun intrede : scrapbooking,  juwelen maken...  je vindt er  ook  een groot assortiment breigarens  van beste kwaliteit.  breien lijkt weer in!  voor patchwork vindt je er de mooiste stoffen.
    af en toe zijn er opendeurdagen en wordt er gedemonstreerd.  je kan er het ganse jaar door cursussen volgen, in de namiddag of 's avonds.
    deze morgen ontving ik een mailtje dat ze nu een blog hebben : www.bloggen.be/hobbyfarm
    héél mooi en interessant  en vandaar kan je naar de website van de winkel,  je kan online bestellen,  maar het beste is eens een bezoekje brengen.  véél nederlanders weten al hun weg daarheen. 
    het is de meest uitgebreide zaak van onze streek en ver daarbuiten. 
    een regenachtige dag..... naar   de hobbyfarm is dan de perfecte uitstap.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-08-2008, 16:17 geschreven door dino
    Reacties (1)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS HET ALLEMAAL VERANDERD....

    een  knikker,  een bal en een step
    wat hadden we toen reuzepret.
    nu verlangt men enkel nog internet.

    met zijn tienen op straat,
    vrienden ondereen,
    nu in je eentje voor de computer,
    helemaal alleen

    een oude fiets,
    meestal van iemand geleend,
    nu fonkelnieuw
    volgend jaar misschien weer één?

    een boterham  met jam,
    zo uit het vuistje
    nu  een belegd broodje
    heel netjes,
    zo is het juist.

    een scheur in je broek,
    een knoop die ontbrak,
    nu netjes gestreken,
    precies een zondags pak

    ons taaltje was pittig,
    het zuiverste dialect
    nu algemeen beschaafd nederlands
    zo hoort het, 
    anders kom je nergens terecht

    dikkopjes vangen en in de wei
    kalfjes horen loeien,
    nu naar de kinderboerderij,
    om nog dieren te zien groeien

    we speelden op straat,
    geen auto in zicht,
    nu staat op iedere hoek van de weg
    een rood licht

    we konden van sleutel-en korenbloemen
    een boeketje binden,
    nu zijn het beschermde bloemen,
    enkel nog in boeken te vinden

    onze kennis raapten we op
    van de straat en uit de natuur
    nu halean we onze kennis van internet,
    uur na uur

    misschien zijn dit voor U ook herinneringen
    uit vervlogen tijden?


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-08-2008, 14:06 geschreven door dino
    Reacties (2)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SABINE DARDENNE EN LAETITIA DELHEZ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen bij de christenen is 15 augustus een feestdag : maria ten hemelopneming.  maar voor België  was 15 augustus 1996  een wel héél bijzondere dag :  die dag werden twee meisjes ,  Sabine Dardenne en Laetitia Delhez ,  door de belgische politie bevrijd uit het "horrorhuis in Marcinelle ".
    twee dagen ervoor  was Marc Dutroux gearresteerd.  hij gaf toe dat hij beide meisjes verkracht en sexueel misbruikt had. 
    op 28 mei 1996 werd de toen 12-jarige Sabine Dardenne ontvoerd toen ze op weg was naar school met haar fiets. 
    zij overleefde een gevangenschap van 80 dagen.
    na de bevrijding van Sabine  en Laetitia  werden vier slachtoffers van Dutroux ,  dood teruggevonden : Julie Lejeune en Mélissa Russo,  An Marchal en Eefje Lambrecks.
    de ganse wereld hoorde over Dutroux !  er was algemene verontwaardiging omdat er zoveel verkeerd gelopen was bij het onderzoeken van de verdwijningen van deze meisjes.  Dutroux was immers vroeger al opgepakt voor zedefeiten en was al veroordeeld geweest,  maar dit spoor was eigenlijk nooit ten gronde  onderzocht.  men was zelfs in het huis van Dutroux geweest op het ogenblik dat Julie en Mélissa  daar verbleven....

    de getuigenis van Sabine en Laetitia heeft een belangrijke rol gespeeld bij de veroordeling van Dutroux.  tijdens het proces vroegen zij hem waarom hij hen verkracht en misbruikt had.  Sabine stelde rechtstreeks de vraag waarom Dutroux haar niet vermoord had.  hij durfde haar niet eens aan te kijken...
    Dardenne heeft een boek geschreven over haar ontvoering  en gevangenschap : " ik was twaalf en fietste naar school "
    ze schreef het boek opdat de stem van de slachtoffers gehoord zou worden  en de fascinatie voor de dader(s) zou verdwijnen.
    in meerdere vertalingen werd dit boek een bestseller !!!
    er is sinds de affaire Dutroux héél véél veranderd : vroeger werden kinderen niet gehoord  en geloofd,  als het om misbruik ging,  nu hebben ze wel degelijk een stem,  en word alles beter onderzocht.   ook bij verdwijningen wordt sneller gereageerd.  dit is een goede zaak !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-08-2008, 12:36 geschreven door dino
    Reacties (1)
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANGELINA JOLIE - BRAD PITT

    meestal schrijf ik nooit over hetzelfde onderwerp op mijn twee blogs,  maar deze keer maak ik een uitzondering omdat ik , zeker in nederland , iets over dit uitzonderlijke paar wil vertellen.
    iedereen kent waarschijnlijk wel het echtpaar Angelina Jolie en Brad Pitt,  beiden acteurs.   ze zijn niet alleen bekend ,  maar gebruiken ook het geld dat ze verdienen om kinderen in de derde wereld te helpen.  zelf hebben ze zes kinderen :
    Maddox,  geboren in Cambodje in 2001 werd door Angelina geadopteerd in 2002. 
    Zahara,  geboren in 2005  in Ethiopië  en ook in dat jaar geadopteerd.
    in 2006 werd hun natuurlijke dochter Shiloh geboren.
    Pax Thien werd in 2007 op 3,5 jarige leeftijd geadopteerd.
    op 12 juli van dit jaar werd hun tweeling Knox Léon  en Vivienne Marcheline geboren. 
    ze zijn vast van plan nog kinderen te adopteren want ze willen een heel groot gezin. 
    voor de eerste foto's van hun tweeling  kregen ze 14 miljoen dollar,  geld dat ze rechtstreeks doorstorten   aan goede doelen
    op deze manier heeft het showbizzkoppel al diverse miljoenen weggegeven aan projecten over de hele wereld.
    ze doneerden één miljoen dollar aan getraumatiseerde oorlogskinderen in Irak.
    Brad en Angelina hebben speciaal voor dit soort doelen,  hun eigen Jolie-Pitt Foundation  opgericht.   ze zijn van plan een aidskliniek te bouwen in Ethiopië,  het geboorteland van Zahara,  zodat zij later het beheer ervan zou kunnen overnemen. 
    ze gaan, als de tweeling wat groter is,  naar Cambodja  met Maddox ,  zodat hij zijn geboorteland beter leert kennen.
    Angelina en Brad hebben een hart van goud  en zijn een voorbeeld voor de hele wereld !!!!!
    waarom wil ik dit speciaal in Nederland vertellen ?   omdat ik weet dat de nederlandse bevolking heel gul is,  als  er acties op touw gezet worden voor het goede doel.  ik neem daar echt mijn petje voor af. 
    Proficiat   aan de nederlandse bevolking ! 






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-08-2008, 19:08 geschreven door dino
    Reacties (1)
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTSTELLEND BERICHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Neonazi - jeugdkamp stilgelegd  in Noord - Duitsland
    bij Rostock  in Noord - Duitsland  heeft de politie vrijdag een jeugdkamp van neonazi's onderbroken.  kinderen tussen 8 en 14 jaar kregen racistische lesboeken voorgeschoteld door hun begeleiders.
    het kamp was georganiseerd door de Heimattreue Deutsche Jugend,  een beweging die zich omschrijft als een "volks- en vaderlandstrouwe beugdbeweging ".  de kinderen werden ondergebracht  op een idylisch gelegen boerderij in de bossen van Hohen-Sprenz,  20 kilometer ten zuiden van Rostock,  aan de Baltische kust.
    toen de politie het kamp onderzocht namen ze hakenkruisen,  boeken,  landkaarten.... in beslag.   volgens de speurders racistisch propagandamateriaal,  en  de HDJ  vormt een gevaar voor de jeugd.

    het is heel triestig dat na de verschrikkingen van de oorlog,  nog zo'n dingen gebeuren.  laat ons hopen dat er vrede komt,  overal op de wereld.  het lijkt een utopie,  maar wie weet...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-08-2008, 08:35 geschreven door dino
    Reacties (1)
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERINNERINGEN AAN VERVLOGEN TIJDEN....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een knikker,  een bal en een step,
    wat hadden we toen reuzepret
    nu verlangt men enkel nog internet

    met zijn tienen  op straat,
    vrienden ondereen,
    nu  voor de computer,
    helemaal alleen

    een oude fiets,
    meestal van iemand geleend,
    nu fonkelend nieuw
    volgend jaar misschien weer een?

    een beterham met jam,
    zo uit het vuistje,
    nu een belegd broodje,
    heel netjes,
    zo is het juist.

    een scheur in je broek,
    een knoop die ontbrak,
    nu netjes gestreken,
    precies een zondags pak.

    ons taaltje was pittig,
    het zuiverste dialect
    nu algemeen beschaafd nederlands,
    zo hoort het,
    anders kom je nergens terecht.

    dikkopjes vangen en in de wei,
    kalfjes horen loeien.
    nu naar de kinderboerderij,
    om nog dieren te zien groeien.

    we speelden op straat,
    geen auto in zicht,
    nu staat op iedere hoek van de weg
    een rood licht.

    we konden van sleutel- en korenbloemen
    een boeketje binden,
    nu zijn het beschermde bloemen,
    enkel nog in boeken te vinden.

    onze kennis raapten we op
    van de straat en uit de natuur.
    nu halen we onze kennis  van internet,
    uur na uur.

    misschien zijn dit ook voor u herinneringen
    uit vervlogen tijden?


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-08-2008, 06:36 geschreven door dino
    Reacties (4)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZE OMA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    onze oma

    onze oma  was een schat,
    die kookte,  naaide,  dagelijks bad.
    nimmer was haar iets teveel.
    ieder kreeg op tijd zijn deel.
    en opa kreeg voor ieder klusje,
    altijd weer een dankbaar kusje.
    's avonds rustig bij de haard,
    's zondags lekker appeltaart.
    helaas, 't is over met de pret :
    oma is aan 't internet !

    nog steeds is opa in de weer,
    maar hij krijgt geen kusje meer,
    zit vaak zielig bij de buis,
    oma liefkoost nu een muis.
    nooit meer is er appeltaart
    't is hotmail dot com apestaart.
    zelden is er warm te eten,
    haar kookkunst is ze mooi vergeten.
    internetten uur na uur,
    eten trekken uit de muur.
    een bal gehakt en een kroket,
    want oma is aan 't internet !

    laatst verloor zij duizend euro,
    poker spelend met dzjapaen.
    en een man uit san francisco
    wil nu met haar naar de disco.
    ze deed zich voor als een jonge meid
    en nu raakt ze hem niet meer kwijt.
    opa gaat alleen naar bed,
    want oma is aan 't internet !

    je moet het maar tegenkomen hé....
    toch eens leuk om te lezen.  
    vandaag  openen de olympische spelen in china.  dat zal wel heel veel mensen voor de televisie lokken.   hopelijk komen onze atleten met goud, zilver of brons naar huis,  das altijd tof.
    ik wens jullie allen een fijn weekend  en tot volgende keer.  lieve groetjes,   dino 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2008, 17:19 geschreven door dino
    Reacties (1)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZO MOEILIJK IS HET NEDERLANDS NIET.....
    zo moeilijk is het nederlands niet,  je moet het alleen maar goed lezen :

    antiloop = middel tegen diarree
    continenten = inenten op een delicate plaats van het lichaam
    papier = zwaarlijvige ier
    minister = heel kleine ster
    kaarsrecht = recht om kaarsen te vervaardigen
    vertrouwen = in het buitenland trouwen
    minimaal = kleine maaltijd
    panama = vader laat moeder voorgaan
    misleider = priester
    politicus = zoen van een politie-agent
    paling = vader van een chinees meisje
    verzuipen = drinken in het buitenland
    theoloog =  theo vertelde de waarheid niet

    we zijn al weer over de helft van de week,  hier in eeklo is het verschrikkelijk weer : regen, donder en bliksem,  heel veel wind.....
    maar na regen komt zonneschijn !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2008, 08:49 geschreven door dino
    Reacties (1)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAT IS HET !!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joep was zo'n figuur,  waar je echt helemaal gek van kan worden.  hij was altijd goedgehumeurd  en had altijd iets positiefs te melden.     als iemand hem vroeg hoe het  met hem ging,  antwoordde hij : "als het nog beter met me zou gaan,  zou ik twee keer voor je staan. "
    het was een geboren optimist.    als één van zijn personeelsleden eens een slechte dag had, zei hij altijd tegen de persoon in kwestie, dat hij het positieve van de situatie maar eens moest bekijken.
    zijn doen en laten maakten me zo nieuwsgierig,   dat ik hem op een dag vroeg : "hoe is het mogelijk, dat een mens als jij altijd positief blijft denken? "
    Joep antwoordde : " als ik 's morgens wakker word,  heb ik twee mogelijkheden : ik leef die dag in een slecht humeur  of in een goed humeur  en ik wil in een goed humeur leven.    telkens als er wat gebeurt kan ik mij die vraag stellen : lijd ik eronder of leer ik ervan?  en elke keer als iemand mij benadert om zich te beklagen, kan ik zijn beklag accepteren of hem wijzen op de positieve dingen in het leven,  want ik heb ook voor die positieve kant gekozen. "
    mijn antwoord daarop was dat het lang niet zo gemakkelijk  is als hij doet voorkomen.
    "zo makkelijk is het wel, " meende Joep,  "want jou leven bestaat uit keuzes maken en telkens weer kan je kiezen :  of en hoe je op een situatie zult reageren,  of je positief wil blijven en dat geldt je hele leven lang. "
    ik dacht lang na over Joep zijn woorden.
    korte tijd later nam ik ontslag bij mijn werkgever om voor mezelf te beginnen en we verloren contact.     maar ik dacht vaak aan Joep als ik voor het positieve leven koos en niet voor de lijdensweg.

    een paar jaar later,  hoorde ik dat Joep een ernstig ongeval had gehad op een bouwplaats : hij was 18 meter naar beneden gevallen  en na een 20 u durende operatie en 20 weken revalidatie met een stalen frame in z'n rug,    zocht ik hem op in het ziekenhuis en vroeg hem hoe het met hem ging,  gezien de omstandigheden. 
    Joep antwoordde : " als het nog beter met me zou gaan,  zou ik twee keer voor je staan. "
    ik vroeg hem wat hij dacht in de seconden voor en tijdens het ongeval.
    " het eerste wat ik dacht was of ik mijn ongeboren dochter wel zou zien,  maar toen ik op de bodem lag,  besefte ik dat ik die keuze had.
    de ambulancemensen deden hun werk voortreffelijk en zeiden mij dat het wel allemaal goed zou komen,  maar toen ik in het ziekenhuis de gezichten van de doktoren zag,  wist ik dat ze mij weinig kans gaven om te overleven.    en ik wist dat ik zelf het initiatief moest nemen  en dat deed ik ook. 
    toen de operatiezuster mij vroeg of ik ergens allergisch voor was,  antwoordde ik luidkeels "JA"
    de zusters en doktoren keken allen verbaasd naar mij en ik antwoordde :  "ZWAARTEKRACHT "
    het hele team lachte luid en ik zei dat ik besloten had om verder te leven,  dus opereer me maar als een levende en niet als een dooie.

    Joep overleefde dankzij de vakbekwaamheid  van de artsen.    maar dankzij zijn eigen positieve instelling,  die bewonderenswaardig is.     van hem leerde ik,  dat wij telkens de keuze krijgen om met volle teugen van het leven te genieten. 
    het is echt je eigen instelling  die alles bepalend is in je eigen leven ! maak je daarom geen zorgen om wat morgen gebeurt.    
    vandaag is er al genoeg om je zorgen over te maken. 
    en vandaag is het morgen waarover je je gisteren zorgen gemaakt hebt. 
    geniet van het leven,  het is het enige dat je hebt !
    aan jou de keuze.....

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-08-2008, 21:13 geschreven door dino
    Reacties (1)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WE PLEGEN 2X MEER ZELFMOORD DAN NEDERLANDERS

    crisis  als de affaire - Dutroux  en politieke onrust  zouden er de oorzaak van zijn   dat het aantal zelfmoorden  in Vlaanderen twee keer  hoger is dan in Nederland.
    België scoort laag op de geluksbarometer,  zegt de Belgische demograaf Luc Bonneux,  die het aantal zelfmoorden in beide landen heeft onderzocht.
    een echte verklaring voor het hogere aantal  zelfmoorden in België heeft Bonneux niet.  Mogelijk heeft het te maken met het Nederlandse zelfmoordbeleid  op dat gebied.  " ik denk dat de grijze cellen  in Vlaanderen  de afgelopen jaren veel meer bezig zijn geweest met de ene crisis na de andere ",  aldus Bonneux.
    volgens hem kan een algemeen gevoel van onvrede over de samenleving  de druppel zijn voor mensen die toch al overwogen zelfmoord te plegen.  de politieke crisis  rond de Belgische regering  kan daarbij ook een rol hebben gespeeld.  de zelfmoordcijfers  in Vlaanderen zijn de afgelopen maanden  gelukkig  iets gedaald.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-08-2008, 16:57 geschreven door dino
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRONSTIGE STIER BESPRINGT BOER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een Poolse boer is in het ziekenhuis beland  nadat hij werd aangevallen door een bronstige stier.  het dier verwarde de arme boer met een loopse koe.  
    de stier rukte de kleren van het lijf  van de 68-jarige boer Stan Markowski.  die had voordien de koeien verzorgd op z'n veebedrijf  in het plaatsje Wies Dlugie.  Stan probeerde de verliefde stier van zich af te schudden,  maar het beest liet niet af.  wat volgde was een dolle achtervolging op het erf en door de weilanden.
    " de stier rook aan de kleren van mijn vader,  dat die tussen de koeien had gezeten  en dacht dat die helemaal klaar was om tot de daad over te gaan ",  doet dochter Danuta het verhaal.   " wanneer mijn pa niet wilde ingaan op zijn avances,  ging de stier door het rooie.  het beest nam hem op de hoorns,  zwaaide hem heen en weer en   rukte de kleren van mijn pa zijn lijf. "
    helemaal bebloed en compleet naakt kon de Poolse boer toch ontkomen.  de man moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

    uit de krant "het laatste nieuws"  van vandaag

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-08-2008, 16:10 geschreven door dino
    Reacties (1)
    voel je hier thuis !
    Foto

    te leven is een gunst,
    te weten "hoe" is een kunst !

    Nieuws VTM
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per week
  • 31/08-06/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!