WEDERWAARDIGHEDEN
Inhoud blog
  • Groot nieuws
  • Macht of Ontwikkeling?
  • Spin in het Web
  • Gebroken Belofte

    Zoeken in blog



    Archief per maand
  • 05-2017
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011

    Voor mij, om gelukkig te zijn, en voor geïnteresseerden!
    07-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I-A-O-Oefening
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Terwijl we in de eigenlijk te grote cirkel staan, beginnen we meteen. Ik denk nog: 'De I-A-O-Oefening is aan de orde...' Maar het gaat allemaal te snel en ik had tenslotte al besloten niks te zeggen. Hm, een beetje suf; ik had al eerder bedacht dat de I-A-O-Oefening een goede oefening is om van een verzameling mensen een rustig samenwerkende groep te maken. 

    Waar deze oefening vandaan komt? Wat de oefening inhoudt? Hm, geen idee, volgens mij hebben Wijze-Vrouw-Die-Leidt en Zorgzame-Vrouw deze oefening in de Landschapsgroep geïntroduceerd. In elk geval hebben we op zondag 30 november 2014 deze oefening gedaan in het Kronenburgerpark. Staand 'in het dal' bij de taxussen. Oh, en we doen haar ook regelmatig op onze zaterdagse bijeenkomsten. Hm, niet standaard. 
    Ik geloof dat dat een van de weinige regels van de Landschapsgroep is: de bijeenkomsten niet in vaste regels, in vaste rituelen, vastleggen. Liefst van voorzitter wisselen, idem verschillende personen oefeningen laten leiden, verschillende oefeningen doen, enzovoort, enzovoort. Eigenlijk heel natuurlijk en organisch. Nou ja, veel kan er niet mis gaan, en als er iets mis zou gaan... dan is dat niet fout, dan hebben we hooguit ontdekt dat de gevolgde weg beter niet opnieuw gelopen kan worden. Weer wat geleerd! 

    De I-A-O-Oefening wordt heel rustig staand in een kring uitgevoerd.
    - De I: je staat wat ingezakt met licht gebogen knieën en hoofd, en dan strek je rustig je lichaam op. 
    -->Ieder staat op zich in de groep!
    - De A: je houdt je armen ontspannen gestrekt naast je lichaam, met de handpalmen naar voren, een weinig van je lichaam af. Vervolgens leun je gestrekt héél weinig naar achteren.
    --> Heel diep onder de grond vormen de lichamen van de deelnemers nu een snijpunt. Samen staan we open voor het goede uit de kosmos. 
    - De O: Met de armen op dezelfde wijze naast het lichaam, leun je gestrekt héél weinig naar voren. 
    -->Ver boven de grond vormen de lichamen van de deelnemers nu een snijpunt. Wat we samen ontvangen hebben, zijn we bereid aan de Aarde te schenken. 
    De I-A-O-Oefening doe je 3 keer achter elkaar. 
    --> Een verzameling mensen is een groep geworden, een groep met een intentie.

    Toen we destijds in het Kronenburgerpark stonden, zag ik aan het eind van de oefening op de hoek van de Kronenburgersingel en de Stieltjesstraat een mooi stalen kunstwerk. Verrast realiseerde ik me dat dit kunstwerk een deel van de I-A-O-Oefening voorstelt, namelijk de A: het openstellen van de groep naar de energie van de kosmos. Ik genoot van de synchroniciteit.

    Toen, 30 november 2014, ben ik wat naar boven gelopen om van meer dichtbij een foto van het kunstwerk te maken. Ondertussen heb ik opgezocht van wie het kunstwerk is. Van Dicky Brand, een Rotterdamse beeldhouwster. Het heet: Boom van Dicky. Haar inspiratie vond ze in het protest dat er was tegen het rooien van een serie oude bomen op genoemde hoek. Het kunstwerk stelt een deel van een gekapte boom voor. Een boom met een stervormige kroon. Prachtig vind ik de zespuntige kroon/ster bovenin dit kunstwerk; evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke... een ideaal van me! 

    Wijze-Vrouw-Die-Danst heeft trouwens nog een mooie toelichting gegeven op de I-A-O-Oefening, namelijk dat I-A-O te interpreteren is als 'Ik ben de Alpha en de Omega'. Vertaald: zowel het Begin als het Einde. De oefening is daarmee tevens een oproep om het Christusbewustzijn - de Liefde - aldaar op dat moment bij de deelnemers aanwezig te laten zijn.

    Wat ik verder ondertussen onderkend heb, is dat de I-A-O-Oefening in de beweging een ruit vormt, en de ruit is onder andere een van de symbolen van Maria Magdalena! Een ruit is net als de zesvormige ster een afbeelding van het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Tss, zou de ruit een verbeelding zijn van het bewust accepteren van het bestaan van het mannelijke en het vrouwelijke? En de zesvormige ster van de daadwerkelijke integratie ervan in een mens? Boeiende gedachten! 

    Nou ja, mede doordat ik mijn mond hou, doen we de I-A-O-Oefening op 7 juni 2015 niet in het Valkhofpark. En nu is het dus belangrijk dat ik geloof hecht aan het idee dat er niks verkeerd is gegaan!

    Warrior Iadied

    Info over het kunstwerk is te vinden op: http://www.nijmegen.nl/kos/kunstwerk.aspx?id=712 
    Foto: Boom van Dicky, op de hoek van de Kronenburgersingel en de Stieltjesstraat.





    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, Kronenburgerpark, IAO
    09-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quetzalcoatl
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Levenslustige-Man is snel. De Landschapsgroep stelt zich op midden tussen de twee grote bomen, twee esdoorns. De kring is eigenlijk te groot; we staan ver van elkaar. De I-A-O-Oefening breng ik niet te berde. Zonder dralen krijgen we de opdracht om de ogen te sluiten en In-Liefde-te-Staan.

    Als Ik Mijn Ogen sluit, verbind Ik Me met Boven en Beneden. Ik voel de Kundalinikracht door Me heen gaan en focus Mijn Aandacht op Mijn Hart. Eerst neem Ik weinig waar. 
    'Tja, de Kring is nogal Groot!'
    Maar dan verschijnt een Rafelige Kronkelige Witte Energiecirkel ter Hoogte van onze Hartchakra’s. Na Korte Tijd vult de Cirkel zich en verandert in een Donzig Witte Wolkachtige Schijf. De Kracht van de Liefde neemt toe. Ik zie hoe vanaf Onze Groep Twee Grote Ronde Grijze Signalen omhoog het Heelal ingaan. Ik volg Ze omhoog en dan... ben ik plots Quetzalcoatl, de Gevederde Slang. Ik-Quetzalcoatl glijd Golvend Ver en Diep door het Blauwzwarte Heelal. Verrukkelijk wat een Oneindige Vrijheid!

    Na een Tijdje herinner Ik-Quetzalcoatl Mij dat Ik-Quetzalcoatl als Ik-Thea op het Valkhof sta. En dan sta Ik daar weer als Ik-Thea. Ik-Thea kijk naar Boven en zie hoe Quetzalcoatl zich neervlijt aan de Rand van de Hoogste Cirkel die de Leden van de Landschapsgroep gecreëerd hebben. Met Aandacht kijkt de Gevederde Slang naar de Verrichtingen van de Landschapsgroep. Nog Hoger kijken een Aantal Gouden Engelen toe.

    Dan bemerk Ik-Thea opeens dat Leprechaun rechtsachter Mij staat. Hij instrueert Vele Kleine Doorzichtige Lichtwezens dat Ze de Liefde, die Wij daar manifesteren, mogen meenemen ten Bate van Heling, Herstel en Creatie. 
    ‘Oh, Ze zijn dit niet gewoon! Het gebeurt blijkbaar zo Weinig dat Mensen in Liefde Staan met de Bereidheid deze Liefde los te laten voor de Fijnstoffelijke Wezens die deze Liefde nodig hebben en kunnen gebruiken dat De Fijnstoffelijke Wezentjes niet eens weten wat ze moeten doen.' 
    De Doorzichtige Kleintjes rennen al gauw Heen en Weer. Opvallend is dat Ze allemaal naar het Oosten rennen. Waarom? Een Wat Groter Doorzichtig Lichtwezen neemt een Enorme Pluk uit het Midden van Onze Liefdeswolk. Een Groot Gat wordt Zichtbaar... maar Het vult zich Snel met Onze Liefde. 

    Dan zie Ik dat de Liefdeswolk Hier en Daar aan de Randen loslaat: het kost blijkbaar Inspanning om Bewust Liefde te ervaren. Als de Liefdeswolk los is, stijgt Zij Razendsnel Omhoog, krimpt enigszins ineen en valt dan met een Enorme Vaart naar Beneden: Plop, de Aarde in. 

    Het is prettig met elkaar uit te wisselen wat er allemaal gezien en gehoord is. Wat de anderen vertellen, ga ik hier niet neerschrijven; dat is aan hen. Zou het ook niet kunnen! Zelf vertel ik niet dat ik in het Heelal Quetzalcoatl was... ik durf niet. Hm, ik heb er een paar weken over moeten nadenken, en dat ik het hier nu wel vertel hangt samen met een Belofte...

    Warrior Iadied

    Foto: Het heelal boven de twee esdoorns in het Valkhofpark. Recht vooruit, richting noordoost, staat de Barbarossaruïne.

    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, Valkhofpark, Esdoorn, Quetzalcoatl
    11-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebroken Belofte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Na de uitwisseling gebeurt er ineens van alles tegelijk. Iemand zegt: "Laten we elkaar handen geven." 
    Er wordt opgemerkt dat we te ver uit elkaar staan, dus de groep schuift ineen en plots ergert zich iemand aan tassen die in de kring liggen: ze worden erbuiten geplaatst. Het lijkt de bedoeling om het 'In-Liefde-Staan' opnieuw te doen! Handen worden gegeven, rechterhand boven.
    'Oei, hierover heb ik vanmorgen gehoord! Dat het niet goed is... handen geven!' 
    Maar ik houd mijn mond; te onzeker om dit standpunt te beargumenteren of de leiding 'over te nemen'. 

    Met de gedachte 'Er is Liefde genoeg om Dit te doen', sluit ik mijn ogen. De Ontketende Energie is Overdonderend. Ik moet Moeite doen om echt Liefde te blijven voelen. De Liefde dendert ook in een Hoog Tempo door Onze met Elkaar Verbonden Handen. 
    Ik bemerk dat Leprechaun Zich met Zijn Armen vasthoudt aan Mijn Lijf; Kleinere Fijnstoffelijke Wezens houden zich vast aan Jassen en Broekspijpen; Eentje klemt zich vast aan Mijn Rechterbeen. 'Wat zijn We aan het doen? En waarom?' 

    We laten vrijwel gelijktijdig elkaars handen los en Levenslustige-Man slaat op een kleine koperen klankschaal: einde! 
    Ook nu wisselen we ervaringen uit. Ik ben te beduusd om te zeggen dat ik dit niet had willen doen. Ik vertel ook niet dat Ik deze Ochtend in een Andere Dimensie tegen de Lichtwezens gezegd heb dat Ik begrepen had dat Handen geven niet de Nedoeling is bij In-Liefde-Staan. O, wat voel ik me daar op dat Valkhof beroerd! 

    's Avonds zit Leprechaun Ontspannen bij Mij Thuis op de Bank. We praten na. "Je wist het..." zegt Hij Licht Verwijtend. Ik schaam Me een Ongeluk. 
    We hadden het werkelijk niet moeten doen. Het was niet goed voor ons en ook niet voor de Fijnstoffelijke Wezens. 

    Ondertussen heb Ik de Lichtwezens Mijn Excuses aangeboden en daarbij beloofd dat Ik de Ervaring op WEDERWAARDIGHEDEN zet. Nou ja, dit verwoorden hier op WEDERWAARDIGHEDEN doe ik ook als bedankje aan de Engel Gabriël. Gabriël mocht ik ontmoeten in de Bovenwereld: boven de Eerste Linde achter Vrije School Meander in Nijmegen. 
    Dankzij de Steun van Gabriël heb Ik, in de relatie met mijn moeder, Mijn Innerlijke Kind geheeld. 
    Hm, het betreffende verhaal is me te persoonlijk voor WEDERWAARDIGHEDEN. 

    Na enkele weken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik beter mijn eigen verantwoordelijkheid dien te nemen. Ik hoef anderen niet te overtuigen dat iets niet goed is om te doen, maar ik kan altijd melden dat ik iets niet wil doen. Als ik dat doe dan geef ik een ander de kans naar mijn argumenten te informeren en daarna kan elke volwassene zelf kiezen of hij of zij al of niet aan de voorgestelde actie of oefening meedoet. 

    Warrior Iadied 

    Foto: een schildering in de Sint Nicolaaskapel op het Valkhof

    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, Valkhof
    12-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin in het Web
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Na de uitwisseling stelt iemand voor om ons nog af te stemmen op de energie van de Waal. De rivier stroomt hier eigenlijk recht op Nijmegen af en gaat dan met een bijna haakse bocht richting het Westen. Hoog op rand van de Valkhofheuvel kijken we naar de rivier. Er hangt een onprettige geur. Met alle zwervers, verslaafden en illegalen in Nederland ontstaan er plaatsen waar het niet erg hygiënisch verpozen is. Tja, dat laten we ons dan samen overkomen! 

    Als ik me op de Waal richt,
    zie Ik hoe de Waal een Positieve Waterige Invloed op de Stad uitoefent. Als een Web stroomt de Energie door de Aarde onder het Centrum van Nijmegen heen. Op het Keizer Karelplein wordt de Waterige Energie van de Waal opgepakt en met de Vuurkracht van Daar getransformeerd tot Vitale, Creatieve Energie die vervolgens  op Allerlei Plekken in de Stad gedropt wordt.
    Hm, vanaf het Centrum van het Keizer Karelplein laat een Enorme Spin op Meerdere Belangrijke Plaatsen in de Stad en Daarbuiten Vitale Creatieve Energiedruppels neerkomen.
    Prachtige beelden; wat een rijkdom.

    Bij de uitwisseling weet Zorgzame-Vrouw me te raken met een prachtig lied waar de Waal haar aan herinnert. Na de uitwisseling is de groep moe en sommigen hebben het koud. We gaan ons bij ’t Hoogstraatje opwarmen en chocolademelk of koffie drinken. Ik wacht op Mijn Lief en uiteindelijk ben ik de laatste die afrekent, de andere leden zijn allemaal al weg, en dan krijg ik een prachtig cadeau. 
    “Was u bij die groep die... had gewandeld?” 
    Aan de intonatie en de aarzeling in de stem van deze Intelligente-Jonge-Vrouw hoor ik dat ze weet dat we niet enkel gewandeld hebben. 
    “Nee, we waren op Het Valkhof en hebben daar ‘In-Liefde-gestaan’ dat wil zeggen we hebben ons verbonden met Boven en Beneden en daarna zeg maar in het Midden in onze Harten Liefde gevoeld zodat Fijnstoffelijke Wezens daarvan gebruik kunnen maken.” 
    Ze reageert begripvol: “O, en toen hebben jullie die Liefde dus gegeven.”
    “Nee,” reageer ik, “we voelen de Liefde en zijn bereid deze Liefde los te laten voor hen die er helende acties voor bomen, de natuur of de omgeving mee kunnen uitvoeren.” 
    “O,” reageert, Intelligente-Jonge-Vrouw, “dat heeft me altijd al geïnteresseerd.” 
    Ik schrijf voor haar de gegevens van WEDERWAARDIGHEDEN op, en dan reageert ze: “O, ik geef het ook aan mijn moeder; die is ook al eens met zoiets bezig geweest.” 

    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, Valkhofpark, Waal
    13-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macht of Ontwikkeling?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Na de uitwisseling is de groep moe en sommigen hebben het koud. We gaan ons bij ’t Hoogstraatje opwarmen en chocolademelk of koffie drinken. Knappe-Man-Die-Hoort en ik blijven staan bij het standbeeld van de engel die bij de zuidwestelijke ingang van het Valkhof staat. Het standbeeld is een geschenk van de Nijmeegse Burgerij bij de opening, in augustus 1865, van de spoorweg Nijmegen-Cleve. Die spoorweg functioneert al langere tijd niet meer. EENDRACHT MAAKT MACHT is de begeleidende tekst. 
    Ik: "Het gaat niet om macht... het gaat om persoonlijke ontwikkeling." 
    Knappe-Man-Die-Hoort beaamt dit. We vragen ons af wie de krans mag ontvangen die de engel lijkt te gaan weggooien. 
    "Wie weet... de Spin - de Godin - midden op het Keizer Karelplein."
    Vrolijk gaan we naar het pannenkoekenrestaurant. 

    Na een gezellig samenzijn spreek ik in het restaurant af met Mijn Lief en dus ben ik uiteindelijk de laatste die afrekent; de andere leden zijn allemaal al naar huis. Bij het afrekenen krijg ik een prachtig cadeau.
    “Was u bij die groep die... had gewandeld?”
    Aan de intonatie en de aarzeling in de stem van deze Intelligente-Jonge-Vrouw hoor ik dat ze weet dat we niet enkel gewandeld hebben.
    “Nee, we waren op Het Valkhof en hebben daar ‘In-Liefde-gestaan’
    dat wil zeggen we hebben ons verbonden met Boven en Beneden en daarna zeg maar in het Midden in onze Harten Liefde gevoeld zodat Fijnstoffelijke Wezens daarvan gebruik kunnen maken.”
    Ze reageert begripvol: “O, en toen hebben jullie die Liefde dus gegeven.”
    “Nee,” reageer ik, “we voelen de Liefde en zijn bereid deze Liefde los te laten voor hen die er helende acties voor bomen, de natuur of de omgeving mee kunnen uitvoeren.”
    “O,” reageert Intelligente-Jonge-Vrouw, “dat heeft me altijd al geïnteresseerd.”
    Ik schrijf voor haar de gegevens van WEDERWAARDIGHEDEN op, en dan reageert ze: “O, ik geef het ook aan mijn moeder; die is ook al eens met zoiets bezig geweest.”

    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, Valkhofpark, Waal
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zondagavond 5 juli 2015 vertellen Wijze-Vrouw-Die-Leidt en Zorgzame-Vrouw mij over de inhoud van een lezing die zij over Elementarwesen - Fijnstoffelijke Wezens - gegeven hebben. Boeiend, heel verrassend gaat het over huisgeesten en papierwezens. Zorgzame-Vrouw overhandigt mij de door haar naar voren gebrachte liedtekst die mij op het Valkhof zo raakte. De tekst is van de hand van de mystieke dichter Angelus Silesius (Silezische bode of engel). Angelus Silesius is het pseudoniem van de oorspronkelijk lutherse arts Johannes Scheffler, aangenomen nadat hij zich in 1653 tot het katholicisme bekeerde. 

    Die Gottheit ist ein Bronn, aus ihr kommt alles her,
    und geht auch wieder hin. Drum ist sie auch ein Meer.

    De tekst spreekt me aan omdat de Godheid als vrouwelijk wordt betiteld... en dat voor die tijd!

    De Godheid is een bron, uit haar komt alles voort,
    en gaat er weer in terug. Daarom is zij ook een zee.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Angelus_Silesius
        

    Reageer (0)

    Tags: Nijmegen, Waal
    29-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot nieuws

    Computers die niet werken zoals het hoort, een arm die breekt... en dan is het blijkbaar tijd voor pauze als het gaat om berichten op WEDERWAARDIGHEDEN. De vorm die ik gekozen had, was om bij elk bericht een foto te plaatsen. Deze vorm brak me ook op. Mooi vind ik het nog altijd.

    In de tussentijd heb ik veel beleefd en geleerd. Op zich te verwachten. Vandaag wil ik op WEDERWAARDIGHEDEN een bericht delen omdat de feiten me zo gelukkig maken. In de afgelopen tijd ben ik een Duitse website gaan waarderen: die van het Lebensnetz. Er staan maandmeditaties op, welke tevens visualisaties behelzen. Ik doe deze meditaties... en wil er nog meer mee doen! Bijvoorbeeld een groep opstarten rond deze meditaties.

    Voor de periode van 20 april tot en met 20 mei 2017 heeft Marko Pogačnik een meditatie geschreven met de titel: Actualiseren van de eigen integriteit.
    De stappen in de meditatie, o.a. twee cirkels die elkaar overlappen, en die vervolgens van horizontaal rechtop gezet worden, vormen uiteindelijk een prachtig beeld.  
    Lees de maandmeditatie zelf maar! De verwijzing naar de betreffende website staat onderaan. Op de betreffende pagina kun je kiezen voor de Duitse of Engelse taal. Kies wel de meditatie die bij de periode 20 april tot en met 20 mei 2017 hoort.

    Nou ja... tot zover 20 april tot en met 20 mei 2017. Op 22 mei 2017 valt er vervolgens in Engeland bij Dorset een graancirkel in de nabijheid van de Cerne Abbas Giant... EN LAAT DIE GRAANCIRKEL EEN PERFECT BEELD WEERGEVEN VAN GENOEMDE MEDITATIE / VISUALISATIE.
    Nu zitten er vast rechten op de afbeeldingen van de graancirkels op de website van de Crop Circle Connector, dus je zult er wat moeite voor moeten doen om de betreffende graancirkel te bekijken. Hm, onderzoekspassie verwacht ik wel van de lezer van WEDERWAARDIGHEDEN. Onder de maand 'MAY' vind je de graancirkel van 22 mei 2017. De informatie onder Comments en Articles maakt mij nog steeds zeer vrolijk. Succes en geniet met me mee.
    Warrior Iadied


    http://www.lebensnetz-geomantie.de/lebensnetz.html

    http://www.cropcircleconnector.com/2017/2017.html




    Reageer (0)

    Tags:integriteit, graancirkel, Pogacnik, Dorset
    Gastenboek
  • gastenboek
  • Even weer wat bij gelezen -
  • reactie
  • Groeten
  • Prettig weekeinde

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!