|
|
|
Voor mij, om gelukkig te zijn, en voor geïnteresseerden! |
|
|
02-07-2012 |
Schoonheid - Serene Sfeer |
Vlak voor de terugreis tref ik een afgeschreven bibliotheekboek: De eenzame bruid. Echt een roman voor de terugweg in het vliegtuig.
Al lezend word ik getroffen door de volgende zin: 'Er zijn veiliger manieren om naar schoonheid en een heilige sfeer op zoek te gaan.'
Het geeft me te denken; ik ben nu helemaal naar La Palma gegaan en heb nieuwsgierig een berg beklommen. Hoe zou dit zitten in Nederland? Kan het gemakkelijker? Het idee vat post om in WEDERWAARDIGHEDEN gewoon de vredevolle plekken te gaan beschrijven. Hm, en meer contact met bomen te zoeken en van de interactie verslag te doen. Warrior Iadied
Putney, M.J. (2002). De eenzame bruid. Vianen: The House of Books, pg. 84.
|
|
Tags:Tempel van Hoshan
|
|
04-07-2012 |
Tempel van Hoshan |
Hm, de man uit 'De eenzame bruid' heeft als jonge jongen, niet lang na de dood van zijn moeder, in een map met Chinese tekeningen een afbeelding van de Tempel van Hoshan aangetroffen: "Het leek een visioen van de hemel - een heilige plek van onvergetelijke schoonheid, zwevend tussen de bergen aan de andere kant van de wereld."
Ja, natuurlijk vindt hij een begeleider / begeleidster die hem, in het begin van de achttiende eeuw toen China gesloten was voor 'buitenlanders' en na de nodige prettige en minder prettige obstakels, naar de Tempel van Hoshan weet te brengen.
En ja, het intrigeert me wat de pelgrim naar de Tempel van Hoshan ervaart. Althans hoe de schrijfster dit verwoord: "Hoshan straalde een heilige energie uit van zowel nederigheid als verlichting. Hij kan het in alle vezels van zijn wezen voelen."
In de Tempel voelt en 'doorleeft' de man eerst zijn schaduwkanten en daarna neemt hij in zichzelf een diep gevoel van vrede waar: "Hij voelde een overweldigend en machtig medelijden met alle lijdenden van de hele wereld, en wist dat het een zwakke afspiegeling was van het eindeloze medeleven van het goddelijke voor de hele mensheid - zoveel medelijden dat er ook voor hem genoeg was. hij voelde de verering in zich opwellen.
Was dit de zuiverheid van ziel die bij de christenen genade werd genoemd? Heel vreemd dat hij over de halve wereld was gereisd om te vinden wat de priesters hem in preken hadden proberen uit te leggen, maar waarnaar hij nauwelijks had geluisterd.
In mijn einde vind ik mijn begin. Voor hem was het begin de ontdekking van een vrede die diep in zijn ziel was doorgedrongen. De rusteloosheid die hem sinds zijn kinderjaren had geplaagd, was verdwenen alsof die nooit had bestaan.
Innerlijke vrede was niet iets dat je alleen aan het uiteinde der aarde vond, maar je kon - moest - het ook in je eigen hart vinden."
Mooi hè, ben benieuwd of ik plekken met een schone en serene sfeer weet te ontdekken. Warrior Iadied
Putney, M.J. (2002). De eenzame bruid. Vianen: The House of Books, pg. 160, 162 en 163.
|
|
Tags:Tempel van Hoshan, Vrede
|
|
06-07-2012 |
Rosarium Mariae |
In De Gelderlander lees ik een berichtje dat op 27 mei in Renkum het meditatie- en wandelpark Rosarium Mariae plechtig geopend wordt.
Uit respect voor de Aarde (Vulkaan Tajuya), voor Moeder Aarde, voor Maria; uit dankbaarbeid voor het verdwijnen van de buikpijn en natuurlijk uit nieuwsgierigheid naar het nog steeds redelijk onbekende van de Rozenkrans besluit ik op 28 mei naar Renkum te gaan.
Het Rosarium Mariae blijkt een lieve tuin met hoge bomen achter de kerk Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming te zijn.
De twintig mysteriën van de rozenkrans zijn uitgebeeld in de vorm van iconen in houten kapellen. Ze zijn in vier verschillende vormen uitgevoerd. Zo hebben de blijde, de droevige, de glorievolle en de geheimen van het Licht elk hun eigen vorm.
Gemediteerd of gezocht naar Contact heb ik niet, maar het is een vredevolle omgeving en een mooi staaltje van samenwerking in de gemeente, waarbij ook de kinderen creatief hebben meegedaan.
Ook in het kerkje, uit 1922, heb ik niet gezocht naar Contact. Dankbaar bid ik wel bij het Mariabeeld; nog steeds onder de indruk van het verdwijnen van mijn buikpijn.
Renkum is reeds in de Middeleeuwen een bedevaartplaats rond Maria. Sinds 1380 blijken er bij een houten Mariakapel in de uiterwaarden bij Renkum wonderen gebeurd te zijn: mensen hebben er tekens en aanwijzingen ontvangen. Hm, zou de kerk op de energetisch krachtige plaats staan?
Hoe dan ook Moeder van Toevlucht wordt Maria wel genoemd en mensen ervaren nog steeds haar voorspraak: 'Ora pro Nobis' ofwel 'Bid voor Ons'.
Het beeldje werd in de Middeleeuwen met geschenken overladen. Die geschenken waren zo waardevol dat in Redichem, zoals Renkum toen heette, ter bescherming van kapelletje en beeldje Schutterij Onze Lieve Vrouwe Gilde werd opgericht.
In 1401 stuurt de Franse katholieke koning Karel VI bijzondere relikwieën: een stukje hout van het Kruis van Jezus en een scherpe stekel van de Doornenkroon die Jezus als Koning der Joden was opgezet.
Sorry hoor, toen ik dit las en nu ik dit schrijf, kreeg en krijg ik onbedwingbare lachneigingen. 'De Hervorming' begrijp ik weer des te beter. Het grappige is dat ik die lachneigingen bij 'Wonderen' niet heb. Hm, zou het waar kunnen zijn, ik bedoel van dat hout en die stekel? Oh...!?
De Hertog van Gelre, die het beeldje als zijn eigendom beschouwt, vraagt de Augustinessen van Zwolle in Redichem een klooster te stichten. In 1405 is het er: Sancta Maria.
In 1574 krijgt Renkum echter ook te maken met de Hervorming en wordt het kapelletje vernield. De zusters nemen het beeldje mee naar Arnhem en later betrekken ze, in 1596, een klein klooster in Wageningen. Vervolgens gaat het beeldje naar de paters Dominicanen in Utrecht, die het een plaatsje geven in hun schuilkerk aan de Walsteeg.
In 1850 richt een pastoor in Utrecht een nieuwe kerk in en het Mariabeeldje brengt hij in alle onschuld naar de zolder van de pastorie. Enkele weken later geeft hij tuinman Christoffel Verheem de opdracht de zolder op te ruimen en 'het oude hout' op te ruimen. Christoffel vindt het beeldje echter mooi en weet het ten geschenke te krijgen.
Als rond 1890 wit in de mode komt, verft Christoffel het kleurige beeldje wit. Het beeldje maakt nog de nodige omzwervingen. Op www.mariavanrenkum.nl is het te lezen. Wel een beetje verstopt; zoek onder 'bedevaarten' en ga dan helemaal naar de laatst regel van die pagina!
Op 6 mei 1928, de eerste zondag van de Mariamaand, komt het beeldje in een glazen schrijn weer in Renkum aan. Feest! Met vlaggen, guirlandes en wimpels!
Tot de tweede wereldoorlog worden er weer bedevaarten gehouden. Aan het eind van de oorlog gaat het beeldje voor een tweede keer in ballingschap, maar op 19 mei 1946 wordt 'Maria' weer plechtig ingehaald. In 2004 wordt het beeldje gerestaureerd.
Tja, hoe wordt een beeldje waarbij Jezus op Maria's schoot staat ook weer genoemd? Oh ja, Maria Sophia... Wijsheid die werkt vanuit de volle breedte van het universum.
Geen gek idee om Contact te proberen te maken met die Wijsheid.
In principe is er op de laatste zondag van mei een 'Ziekenbedevaart', dan wordt het kerkje Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming ontdaan van de houten banken om plaats te bieden aan rolstoelen en bedden. In verband met de opening van het Rosarium Mariae is dat dit jaar gelaten. Hm, waarom voelt dit niet geheel goed?
Warrior Iadied
http://www.mariavanrenkum.nl
|
|
Tags:Renkum, Rosarium Mariae
|
|
08-07-2012 |
Ora Pro Nobis |
Het beeld van Maria in top van de gevel van de kerk Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming in Renkum raakt me. Zie je de twee slangen onder haar voeten? Zouden twee leylijnen elkaar hier ontmoeten?Elkaar kruisen? Best mogelijk.
En dan die zeven vijfpuntige sterren rond haar hoofd. Deze pentagrammen staan in het sjamanisme voor magie. Ik vind het een mooie samenhang met de oudste verhalen over deze plek. Warrior Iadied
|
|
Tags:Renkum, Kerk OL Vrouw Ten Hemelopneming.
|
|
10-07-2012 |
Oude Kerkjes |
6 juni 2012 zit ik op het terras van café-restaurant-hotel Spijker in Beek tegenover het schattige Bartholomeuskerkje. Het is een geliefde plek om te pauzeren tijdens een fietstocht. Ik wil er een keer wat nader onderzoek over doen en eens zien of ik in contact kan komen met de plek of een van de bomen; er staat een schitterende taxus.
Op het terras zit een vrolijke, spontane vrouw en ik raak met haar over het kerkje met het omheinde kerkhof aan de praat. Ze kent het Bartholomeuskerkje, maar vertelt me dat het oudste kerkje van Nederland aan de Binnendorpseweg in Oosterbeek bij Arnhem staat.
Geweldig, twee nieuwe plekken om te ontdekken. Warrior Iadied
|
|
Tags:Beek, Oosterbeek
|
|
12-07-2012 |
Candelaria |
Begin juni 2012 doe ik op het web een leuke ontdekking: tss, wat een vertaling van Candelaria: Maria Lichtmis. Ik heb er altijd vreemde associaties bij... lichtekooi, bijvoorbeeld. Sorry, een foutieve associatie want de naam Lichtmis verwijst naar een eucharistieviering met veel kaarsen.
Tijdens deze mis wordt de opdracht van Jezus in de Tempel gevierd; elke eerstgeborene van het mannelijk geslacht moest immers, volgens de joodse religie, veertig dagen na zijn geboorte in de Tempel aan de Heer worden toegeheiligd. Volgens het evangelie van Lucas herkennen Simeon en Hanna in de Tempel in Jezus een bijzonder teken met betrekking tot val of opstanding en bevrijding. Simeon zegt onder andere: "een licht dat voor de heidenen straalt." Is deze opmerking de aanleiding om een mis met veel kaarsen te vieren? Hmm....
Voor de vierde eeuw AD ligt de nadruk van het feest op Jezus. Toen heette het feest Ypapanti ofwel Ontmoeting; het ontmoeten van eerst de herders, daarna de drie wijzen uit het oosten en als laatste met Simeon en Hanna in de tempel bij de opdracht aan God. Dit laatste is natuurlijk ook een ontmoeting!
In West-Europa wordt het feest pas na de 8e eeuw gevierd en de nadruk komt daarbij meer op Maria te liggen. Het feest heet dan Purificatio ofwel Reiniging. Oh, in de joodse cultuur is de reiniging van de moeder, na de geboorte van een baby, een religieuze verplichting. De geboorte van een kind werd gezien als een groot wonder: bij God vergeleken was de mens maar gering en onwaardig. In gevolge deze visie is de reiniging een dankritueel: een teken van dankbaarheid bij een geboorte-ervaring.
Candelaria / Maria Lichtmis wordt gevierd op 2 februari: veertig dagen na 25 december, in de vierde eeuw vastgesteld als de geboortedatum van Jezus. Hm, op 1 februari werd in de voor-christelijke tijd het Keltisch lichtfeest Imbolc gehouden, namelijk in het midden tussen de zonnewende en het lentepunt. Toch mooi, die vermenging van het heidense met het christelijke, en de ommezwaai naar Maria, naar het vrouwelijke vind ik opmerkelijk. Waarom zou dit gebeurd zijn? Warrior Iadied
Ad foto: een geweldige Indische laurierboom naast het kerkje uit 1530 in Tijarafe in het noordwesten van La Palma: Iglesia Nuestra Senora de la Candelaria.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maria_Lichtmis http://www.heiligen.net/heiligen/02/02/02-02-0001-jezus.php
|
|
Tags:La Palma, Tijarafe, Candelaria
|
|
14-07-2012 |
Arnhem - Bronbeek |
Het thema lijkt wel reiniging te zijn! Op 10 juli bezoek ik Bronbeek in Arnhem. Wat een prachtige gebouwen en wat een schitterend park. Dichtbij de achterste parkeerplaats staat een grote boom, er staat een bordje bij: Kaukasische Vleugelnoot. Ik bewonder de mij onbekende boom en maak er een paar foto's van. Prachtig... alsof er een hoofd, nee een beest met een wat spitse snuit, tussen de takken zit.
'Wel, niet, wel, niet, wel, niet!'
Dan denk ik: 'Gewoon doen!'
Tegen Mijn Lief zeg ik: "Ik ga proberen contact met deze boom te maken."
Hij bromt een akkoord.
Terwijl ik wil gaan zitten, vallen me de platte wortels op hetzelfde niveau als de grond op. Ik zet me enkele meters voor het naambordje op een wortel: hard en tamelijk koud.
Ik sluit Mijn Ogen en maak me, in gedachten, klein en loop vooruit naar de Boom toe: "Is hier een Ingang?"
Ik zie niks. Naast het Naambordje blijf ik staan en houd me aan 'de IJzeren Paal' vast. Ik zie een Vage Blauwe vlek, maar er zit geen Vooruitgang in Mijn Reis .
Dus open ik mijn ogen en bekijk de boom nogmaals. Achter het naambordje zit wel degelijk een soort spleet: 'Misschien niet open.'
Voor de Tweede Keer sluit ik Mijn Ogen, en dan ga ik horizontaal door de Wortel, waarop ik zit. De Cellen hebben Houtige Wanden en zijn langwerpig en hoekig. Hoewel de Randen scherp zijn, bezeer ik me niet.
Dan sta ik bij het Bewustzijn... net water waarop olie drijft: gouden, blauwe, paarse kleuren. Heel bijzonder van vorm: honderden Steile Punten komen uit het Oppervlak omhoog, daartussen de Kleurige Holtes.
Ik begroet het Bewustzijn van de Boom: "Goedemiddag, ik ben Thea, ooit Warrior genoemd. Ik kom U begroeten, heb geen specifieke Vraag maar misschien heeft U iets voor mij!?"
Als antwoord verandert het Oppervlakte van het Bewustzijn, de Punten sluiten zich aaneen en vormen een Linksdraaiende Spiraal. De Spiraal neemt mij op en stuwt mij omhoog.
'Ga ik naar de Bovenwereld? Wat daar te doen?'
De Cellen waarlangs ik reis hebben wat Zachtere Wanden. Ik word tot boven de Kruin van de Boom gelicht. De zon schijnt en het Heelal is groots en wat koel.
Naast mij praten vrouwen met luide stem: "Wat is dit voor boom?"
"Een acacia?"
"Nee..."
Er loopt iemand in mijn richting en verwijdert zich dan weer.
Even later antwoordt een mannenstem: "Een Kaukasische Vleugelnoot."
Door de Energie van het Gebeuren om me heen, sta ik te zwaaien boven de Kruin van de Boom. Onder me heerst een Verwachtingsvolle Stilte. Ik-Warrior besef dat er van me verwacht wordt dat ik wat zeg.
'Maar wat...'
Op de een of andere manier is er haast bij: 'Kan de Boom me moeilijk hoog houden?'
Dan springt het me te binnen: "Ik zegen Bronbeek en alle Bewoners vanuit het Diepste van mijn Hart en wens hen het Allerbeste."
Nauwelijks heb ik deze Woorden uitgesproken of ik ga bliksemsnel omlaag.
Uit het Bewustzijn van de Boom klinken vele, blijde Stemmen. Blijkbaar wordt wat ik gezegd heb erg gewaardeerd. Ze zingen voor me: "Hallelujah, Hallelujah... Hallelujah, Halleeeluuuujah...ah."
Ik lach; zo zingt het Colourful City Koor 'Indonesia...'
Terwijl ik lach spiraalt Het Bewustzijn van de Boom in Twee Dikke Ronde Armen om me heen: ik word totaal omhuld. Net of ik opgenomen word in een Bolle Vlam. Het is een Reiniging; minder goede Energie wordt weggenomen en ik word gevuld met een Bleke Goudblauwe Rustige Energie.
"Zo is het goed, ga nu," zegt een Zware Stem.
Het lijkt de Boom veel Kracht te kosten; ik zit vrijwel onmiddellijk gewoon in mezelf, in Thea op de wortel.
Dit is zo fijn, ik wil dit echt meer gaan doen. Weer thuis leer ik op het web dat de Kaukasische Vleugelnoot gauw last heeft van late nachtvorst. Zou dit een reden kunnen zijn dat de Energie van de Boom minder krachtig leek? Hm, als de cellen inderdaad zo groot en langwerpig zijn, lijkt zelfbescherming me moeilijk.
Warrior Iadied
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaukasische_vleugelnoot http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_kaukasische_vleugelnoot.htm
|
|
Tags:Arnhem, Bronbeek, Kaukasische Vleugelnoot
|
|
16-07-2012 |
Zachte Kracht |
Soms maken kleine dingen me zo blij! Op 11 juni vraagt studente Grote-Kleine-Lieve-Vrouw uit de groep Evenwicht naar het verhaal over de witte en zwarte vogels dat ik voorgelezen heb toen ik met haar en enkele anderen bij het Albertinum naar leylijnen zocht: "Hoe heet dat boek?"
Blij geef ik het antwoord: "De zachte kracht van de zegening - Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk. Geschreven door Pierre Pradervand. Ik zal het je mailen." Zo gezegd, zo gedaan. Ik probeer nog even de gelijkenis van de witte en zwarte vogels van de Afrikaanse wijze Tierno Bokar over te typen, maar dat is teveel werk.
Och, het doet me gewoon goed. Misschien kan ik Grote-Kleine-Lieve-Vrouw wel overtuigen van het goede van het zegenen: van de zachte kracht van de zegening. Wanneer waren we ook weer in het Albertinum? O ja, 29 maart jongstleden. Warrior Iadied
Pradervand, P. (2004). De zachte kracht van de zegening - Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk. Deventer: Uitgeverij Ankh-Hermes
|
|
Tags:Pierre Pradervand, Zegening
|
|
18-07-2012 |
Vredesvogels |
Woensdag 13 juni ga ik met Vrijgevige Vrouw lunchen in het centrum van Nijmegen. Naderhand wandelen we door de stad en komen in de buurt van de St.-Stevenskerk uit. Vrijgevige Vrouw stelt voor naar binnen te gaan en even de stilte te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan.
Kaarsjes kunnen in de St.-Stevenskerk niet opgestoken worden, maar we zetten ons - in de voormalige Mariakapel - naast de doopvont op een bankje onder het momument voor burgemeester Ian Iosselet. Dan besluit ik een poging te doen met de Geestkracht van de St.-Stevenskerk contact te maken.
Ik sluit mijn ogen en stel me voor: "Goedemiddag, ik ben Thea, ooit Warrior genoemd. Ik ben hier met Vrijgevige Vrouw. Ik wil graag spreken met de Kracht van deze Plek, deze Kerk."
Voor mijn Ogen breken de Grote Donkere Marmeren Tegels open. Vreemd, er is Geen Geluid bij. Wat een Stoffige Puinhoop. Een Grote, Dikke Blonde Man zit er tussen. Hij ziet er nogal wild uit: ongeschoren, ongekamd Te Lang Haar. Hij draagt Vuile Kleding: een soort Groene Overal met een Overhemd met Blokken van een Onbestemde Kleur.
Hij kijkt me aan, maar stelt zich niet voor. Met een Strootje of stokje zit Hij tussen zijn Tanden te prikken. Vervolgens kijkt Hij van me af, naar rechts.
"Goedemiddag," zeg ik nog maar eens.
Weer kijkt Hij me aan, maar nog steeds geen Woord. Hij kauwt op het Strootje tussen zijn tanden.
Dan zegt Hij plompverloren: "De Vredesvogels vliegen!"
Ik sta Hem een beetje stom aan te kijken: 'Wat bedoelt Hij daar nu mee?'
In mijn Gedachten komt Zuid-Amerika op. Waarom?
"Naar Zuid-Amerika?"
"Over de Hele Wereld," luidt Zijn Antwoord.
"Waar is dat voor nodig?"
"Om te overleven," reageert Hij.
Al kauwend op zijn Strootje staart Hij voor zich uit.
Ik zit weer naast Vrijgevige Vrouw bij de doopvont.
Tss, ik merk dat ik verbaasd ben. Wat zou de Man bedoeld hebben. Ik denk aan vliegtuigen en aan aliens, en merk dat ik er niet veel wijzer van word.
'Wat zei hij trouwens? Vredevogels of Vredesvogels? Ik weet het niet zeker.
De volgende dag brengt een leuke verrassing: het Jubileumboek van de Sint-Christoffelkerk Evergem zit in mijn brievenbus. Fijn, dat er eerlijke mensen zijn. Warrior Iadied
Ad foto: Toren Sint-Stevenskerk gefotografeer 19 februari 2012 (120219).
|
|
Tags:Nijmegen, Sint Stevenskerk, Vredessvogels
|
|
20-07-2012 |
WEDERWAARDIGHEDEN |
Aan het eind van het schooljaar vinden de gezellige etentjes plaats. Zo zit ik op 15 juni met een aantal collega's in een romantische ambiance te dineren. Het gesprek komt op de sociale media. Een van de collega's vertelt dat ze via een sociaal medium vernam van het overlijden van een bekende. Toen ze bekeek wat deze bekende allemaal geschreven had, kwam ze min of meer bij een dagboek, een heel leven, uit. Eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Zeg maar dat ze zo intiem de ander niet wilde kennen.
Naar aanleiding van deze opmerking heb ik een tijdje zitten nadenken. WEDERWAARDIGHEDEN vertelt het nodige van mij en mijn leven. Toch blijft veel, heel veel van mijn dagelijks leven buiten beeld. Ik denk aan familie, vrienden, mijn werk, andere hobby's, enz. WEDERWAARDIGHEDEN betreft zoveel mogelijk mijn spirituele ervaringen.
Een duidelijker doel dan het delen van deze ervaringen lijk ik niet te hebben. Toen ik aan WEDERWAARDIGHEDEN begon, wilde ik delen waaraan ik op spiritueel gebied zelf vreugde beleefde; waar ik gelukkig van werd, en zo wil ik ook graag doorgaan, nogal associatief en voor zover ik er tijd voor heb of maak. Als een ander mens erdoor geïnspireerd wordt dan is dat fantastisch. Verder wil ik mijn eigen leven zoveel mogelijk voor mezelf houden. Vast niet teveel gevraagd. Warrior Iadied
|
|
Tags:WEDERWAARDIGHEDEN
|
|
22-07-2012 |
Oude Wijze Plataanman |
In het kader van het contact maken met bomen fiets ik zaterdag 16 juni met Mijn Lief naar Elden. Het weer is goed; dreigende luchten maar het blijft droog. Bij de boom maak ik eerst van alle kanten foto's. De leylijn voelt breed aan; enkele meters. Hij loopt inderdaad ongeveer evenwijdig met de Huissensedijk. Het is een mooi donkerrood bakstenen huis waar de lijn doorheen gaat.
De plataan staat in de voortuin van een zwaar verwaarloosd witgepleisterd huis.
Ik besluit op de dijk in het gras te gaan zitten. Rechts, voor me, een grijze electriciteits- of kabelkast. Eigenlijk zit ik wel heel dicht bij de boom, maar het voelt wel goed.
Ik sluit mijn ogen en stem me af op de omgeving: de geluiden van het verkeer; de kracht van de zwoele wind die langs mijn wangen vlaagt; de zomerse geuren van gras en bloemen. Ik voel de verbinding met de Aarde: in mijn Bekkenbodem ervaar ik de draaiende, energetische Acht. Dan zeg ik: "Goedemiddag Plataan, ik ben Thea-Warrior en ik wil graag een Gesprek met Je voeren. Ik heb geen Specifieke Vraag, maar misschien wil Je me iets vertellen of laten ervaren..."
Het duurt even en dan verschijnt in Mijn Beeld een Blauwwitzilveren Vloeistofspiegel, aan de Overzijde stijgt er een Blauwwitzilveren Damp omhoog.
"Ga zo door," antwoordt een Vriendelijke Stem.
"Dankuwel, waarmee precies?"
"Met je Gezonde Levensstijl en met het contact zoeken met Bomen," luidt het Antwoord.
Dan zie ik een Oud en Wijs Blauwwitzilveren Gezicht voor met. Het is een Mannengezicht met Lang Haar.
'Oh,' denk ik, 'net Gandalf uit de Lord van de Ring.'
Dan zeg ik: "Oh, ik heb misschien toch wel een Vraag. Weet U wat de Geestkracht van de Sint Stevenskerk bedoelde toen Hij zei dat de Vredevogels vliegen?"
Wijze Plataanman glimlacht: "Je hebt er in gedachten heel dichtbij gezeten. Het betreft de Zegenende Wensen; de Zegeningen."
'Natuurlijk!'
Dan zie ik mezelf op de Dijk zitten, en ben geheel mezelf. Ik voel hoe het Blauwwitzilveren Licht me daar omhelst. Alles wat maar een Donker Plekje in Mijn Lijf is, wordt eruit getrokken. Het Blauwwitzilveren Licht vult me.
Ik glimlach: 'Oef, wat is dit prettig.'
Wijze Plataanman kijkt me liefdevol en verwachtingsvol aan.
Ik kijk Hem aan en zeg: "Ik zegen je, Wijze Oude Man, uit het Diepst van mijn Hart en ik wens Je het Allerbeste."
Terwijl ik dit zeg, voel ik hoe Mijn Hart zich opent en hoe er Gouden Energie uitstroomt. De Gouden Energie gaat naar de Wijze Oude Man en omvat vervolgens de Gehele Plataan.
Oude Wijze Plataanman straalt!
In een intense rust en stilte open ik mijn ogen en kijk naar de grijsgroen geschakeerde stam van de plataan: 'Wat mooi!'
Dit is dus de bedoeling van het contact maken met een boom: energie-uitwisseling!
Hm, die gezonde leefstijl waar Oude Wijze Plataanman over sprak, betreft het granengebruik. Mijn Lief heeft een andere spijsvertering dan ik. Hij snakt dagelijks naar granen, en ik... ik ben er nu heel voorzichtig mee.
Toch een beetje suf, dat ik gisteren met Lieve Vrouw wel over de Vliegende Vredevogels heb gesproken en me niet heb gerealiseerd dat het de Zegeningen betrof. Naar aanleiding van de gelijkenis van de witte en zwarte vogels had ik het kunnen weten, maar ja, ik wist het niet. Hm, op het moment dat ik Oude Wijze Plataanman de vraag stelde, drong ergens diep in mezelf het woord 'Gedachten' op, maar ja... toen had ik de vraag al gesteld.
Warrior Iadied
|
|
Tags:Elden, Plataan
|
|
|
|
Gastenboek |
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
E-mail mij |
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
|
|
|
|