WEDERWAARDIGHEDEN
Inhoud blog
 • Groot nieuws
 • Macht of Ontwikkeling?
 • Spin in het Web
 • Gebroken Belofte

  Zoeken in blog  Archief per maand
 • 05-2017
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 01-2014
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011

  Voor mij, om gelukkig te zijn, en voor geïnteresseerden!
  11-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loslaten is een kunst!

  21 april gaan Vrijgevige Vrouw en ik naar de rondleiding bij de tentoonstelling 'The French Connection" in Museum het Valkhof. Daan van Speybroeck vertelt boeiend. Het boek over de Sint Christoffelkerk in Evergem heb ik bij me en, mede door toedoen van Vrijgevige Vrouw, leen ik het boek uit. De kunstcoördinator lijkt het erg te waarderen en belooft het boek terug te zenden.

  Brr, blijkt het vervolgens toch niks voor mij. Dagen heb ik er last van want ik wil de kerk in Evergem bezoeken; bekijken of het inderdaad een energetisch waardevolle plek is. En als ik die kerk bezoek, is het betreffende boek een goede leidraad. Balen kan ik van de onrust in mijn lijf die het uitlenen van het boek bewerkstelligt. Tegen mezelf zeggen dat gevoelens tijdelijk zijn, helpt voor geen meter.

  Alsof 'ze' het erom doen - ze, wie? - tref ik een hindoeïstisch verhaal van de wijze ziener Narada. In het verhaal draait het om reïncarnatie. 
  In het kort: Narada denkt alle illusie overwonnen te hebben. Vishnu berispt hem; dit zou zelfs een god niet durven beweren. Daarop vraagt Narada aan Vishnu om hem te tonen wat illusie is. Vishnu verandert Narada daartoe, via een bad in een prachtige vijver, in een vrouw die geen herinnering heeft aan haar leven als Narada. 
  Koning Taladhvaja ziet de schitterende vrouw en geeft haar de naam 'zij wier schoonheid haar fortuin is'. Ze trouwen en krijgen zonen en kleinzonen. Op een dag, bij een aanval door een vijandelijk leger, worden zonen en kleinzonen gedood. Begrijpelijk dat 'zij wier schoonheid haar fortuin is' smartelijk treurt. 
  Dan komt Vishnu vermomd als priester voorbij: "Waarom heb jij zo'n verdriet? Alles wat gebeurd is berust enkel en alleen op een vergissing en bedrog. Wie ben jij en wiens zonen zijn gestorven?"
  Vishnu maant de vrouw de riten voor de doden uit te voeren en een ritueel bad te nemen. Bij de prachtige vijver aangekomen zegt Vishnu: "In een eindeloze reeks van wedergeboorten heb jij miljoenen vaders, echtgenoten en zonen gehad. Om wiens dood wil je treuren? Het is een dwaling die in jouw bewustzijn is ontstaan, zoals een droom waarvan je denkt dat het de werkelijkheid is."
  Op het moment dat 'zij wier schoonheid haar fortuin is' het water van de vijver inloopt, verandert zij terug in de man en ziener Narada.

  Tja, ik geloof in reïncarnatie... en toch word ik onrustig van het uitlenen van een boek. Loslaten is een kunst!

  Warrior Iadied


  De Vos, A. (1986). Jubileumboek Sint-Christoffelkerk Evergem. Evergem Sint-Christoffelconfrerie.
  http://www.beleven.org/verhaal/de_illusie_van_narada


  Reageer (0)

  Tags:reincarnatie
  12-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elden- Plataan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Maandag 23 april kom ik ter gelegenheid van een feestje rond de pensionering van Mijn Lief in Arnhem-Zuid terecht: in Elden. 

  Met open mond sta ik daar de plataan bij de Bonifatiuskerk - het witte kerkje van Elden - op te nemen. De boom met een omtrek van meer dan 7.30 meter is zo'n 250 of 275 jaar oud. 

  Hm, wat is het leven van ons mensen dan kort. Hoeveel energie is er niet door deze dikste plataan van Nederland gegaan. 

  Ik neem leylijnen waar. Globaal loopt er een krachtige lijn tussen de boom en de boerderij ernaast. Als ik bij de boom sta en naar de boerderij ernaast kijk, gaat de lijn door de kamer of het raam links naast de voordeur, dus het raam dat het verst weg is bij de Huissensedijk. 


  Dit is een plek om energie op te doen. Met deze boom wil ik nog proberen contact te maken.

  Hm, en hou oud is dit kerkje? Werd Bonifatius niet vermoord in Dokkum? 

  Warrior Iadied


  http://www.monumentaltrees.com/nl/nld/gelderland/arnhem/2391_wittekerkjevanelden/

  Reageer (0)

  Tags:Elden, Plataan
  14-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elden - Witte Kerkje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Even wat geschiedenis.
  Aangezien er in de Bronstijd waarschijnlijk van west naar oost een handelsroute over en langs de Rijn liep, wordt de Eldense polder onder Arnhem al heel lang bewoond. In het naastgelegen Meinerswijk hadden de Romeinen in elk geval een legerkamp.

  In 855 wordt de plek Elti genoemd als bezit van de benedictijneradbij Werden. Vandaag de dag is dit klooster gelegen in een stadsdeel van de stad Essen in Duitsland. Missionaris Liudger, die in 777 zijn bekeringsactiviteiten begon in Deventer, zou het klooster in Werden gesticht hebben. Liudger voltooide in het gebied van de Friezen de werkzaamheden van evangeliepredikers als Willibrord en Bonifatius.

  In het begin van de 14e eeuw kreeg de kapel van Elden de status van kerk: de Bonifatiuskerk. Vanaf 1395 staat het kerkje op de kerkenlijst van de Domfabriek in Utrecht. Veel van de kerkgeschiedenis is verloren gegaan. De huidige kerk stamt uit 1866, terwijl de toren nog uit de 15e eeuw stamt. 

  Het witte kerkje werd vernoemd naar Bonifatius, die de kerk van Rome in West-Europa vestigde en daarmee min of meer een culturele eenheid in dit gebied bewerkstelligde. 
  De missie van Bonafatius was trouwens vrij agressief. In 723 hakte hij de heilige Donareik in Geismar in het huidige Duitsland om. Toen er geen wraak volgde van de vereerde goden, stapten veel Germanen op het christelijk geloof over. 

  Ach, er is niks mis met het christelijk geloof, maar dat door de kerstening de geesten van bomen zo uit beeld zijn verdwenen, vind ik intens spijtig. Jammer dat niet meer te achterhalen is of er ooit een heidense offerplek in Elden is geweest.
  Warrior Iadied


  http://nl.wikipedia.org/wiki/Elden_(Arnhem)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten_in_Elden#Elden
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Liudger 

  http://www.meimei.nl/~ric/pmwiki/pmwiki.php?n=OnsDorp.EldenToen

  Reageer (0)

  Tags:Elden, Bonifatiuskerk
  16-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte-intermezzo

  Nee, ik ben niet ziek geworden. Ik wil kort iets vertellen over de buikpijn die ik al jaren heb. Het begint 15 september 2009 met een acute buikpijn die eerst wordt geïnterpreteerd als een galsteenaanval, maar waar later enkel een darmkoliek uit te concluderen valt. Nou ja, enkel... pijnlijk en bizar genoeg
  In de jaren daarna heb ik rechts in mijn lijf altijd buikpijn: hevig of minder hevig, meer of minder uitstralend, maar werkelijk altijd. In Nederland maar ook daarbuiten. 

  Bloed prikken, meerdere echo's maken, de uitslagen zijn altijd goed: "Gal, lever en nieren functioneren uitstekend. Er is ook geen reden om iets ernstigers te veronderstellen." 
  Dan ga ik weer naar huis, gerustgesteld en in de war, want ik heb pijn. 
  's Avonds zit ik stijf rechtop in een leunstoel. 
  's Nachts word ik er wakker van, draaien in bed kan een ramp zijn. Op mijn werk wordt mijn bureaustoel nog maar eens opnieuw ingesteld. 'Zou het aan het vele werken achter de computer kunnen liggen?'
  Langzaam maar zeker komen er meer symptomen bij; mijn rechterheupbeen lijkt aan de bovenkant te ontsteken, mijn rechterribben doen pijn.

  Er komen geen antwoorden. Nee, ik heb geen last van verstopping. Ja, ik heb een normale regelmatige dagelijkse stoelgang. Ja, een keertje aambeien, maar dat is ook zo weer over. Nee, geen last van winderigheid. Er lijken geen ophelderende antwoorden te komen. 
  Vervolgens krijg ik last van mijn rechterbovenbeen. Bobbels in de achterste spier. Via de huisarts naar een fysiotherapeut. Oefeningen om de buikspieren te versterken en diepe massages die de verdikkingen weten weg te werken. 
  Een, twee dagen geen pijn in mijn been en tralalala daar voel ik de steken en scheuten weer. Met behulp van een goede Shiatsu-therapeut is de pijn dragelijk. Maar waardoor ontstaan deze verklevingen?
  "Het lijkt wel of er 'vuil' in mijn been zakt."

  Ook de Andere Werelden betrek ik in 'mijn ellende'. In WEDERWAARDIGHEDEN doe ik hier verslag van; op 6 januari 2012 ga ik verbouwereerd door de bekeuring in Groesbeek 's avonds laat naar Dekkerswald en daar stel ik Maria de volgende vraag: "U zei dat ik Vragen kon stellen als ik ze had. Ik heb een Vraag die ik nu wil stellen. Ik heb al lange tijd Pijn in mijn Rechterheup en -been. Kunt U die Pijn wegnemen? Dank U." 
  Tss, wat geneerde ik me achteraf dat ik op deze wijze hoopte op een wonder.

  26 maart 2012 ga ik voor de zoveelste keer naar het ziekenhuis... weer een echo. Ook voor de darmen deze keer. De echoscopist zegt dat dit niet kan, een echo voor de darmen. Met gal, lever en nieren is alles nog steeds oké. Gelukkig maar.
  Dan zegt hij: "Ik kan wel zien dat er heel veel lucht in de darmen zit."
  Zijn opmerking echoot nog dagen door mijn hoofd: 'Wat kan ik daar nu mee?'
  Warrior Iadied

  Reageer (0)

  18-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Palma - Los Campanarios
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de meivakantie is het zover. Mijn Lief en ik vliegen naar La Palma naar de badplaats Los Cancajos. Wat wil ik graag aan de westkant van het eiland de kraterpijpen in Jedey 'De Klokkentorens' bezoeken en bekijken!

  Op vakantie ontbijten we meestal in het hotel. Deze keer hebben we besloten om in het appartement te ontbijten. Ik heb wel eens een keer mijn geliefde ontbijtgranen 'Kellog's All-Bran Plus' - een vezelrijk ontbijtproduct met 85% tarwezemelen - meegenomen, maar deze keer niet. In een supermarkt in het badplaatsje schaf ik muesli aan.

  Op 2 mei gaat mijn wens in vervulling. In Jedey beginnen we aan de beklimming van Vulcán Tajuya. We beginnen bij een parkeerplaatsje op 730 meter hoogte en klimmen en klimmen. Het zicht op Los Campanarios is geweldig.
  Warrior Iadied


  Reageer (0)

  Tags:La Palma, Los Campanarios
  20-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mispoes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We klimmen en klimmen, zonder hoogtemeter. 
  Vanuit het vlakke Nederland zijn we het klimmen niet gewend en dus ben ik op 1078 meter zo moe dat ik braaf de met een groen-wit symbool aangegeven weg volg in plaats van dat ik de steenmannetjes bij een weggetje linksaf naar de krater van vulkaan Tajuya zie. 
  Even later zijn de kraterpijpen niet meer te zien.  Ik denk dat we om 'een heuvel' lopen, maar dit blijkt niet te kloppen. 

  Als ik de wandelgids achteraf nog eens goed bestudeer zijn we uiteindelijk op een hoogte van 1199 meter linksaf gegaan en hoog achter Los Campanarios langs gelopen. 
  Tss, we gaan het nog een keer proberen!

  Als we na de afdaling aan de andere kant van Los Campanarios en idem van de Barranco de La Palma weer bij de auto zijn, trillen mijn beenspieren spontaan. Voor een oudere dame is dit blijkbaar een enorme beproeving... het voelt alsof ik mijn hele lichaam uitgeperst heb.
  Warrior Iadied


  Ad foto: een van Los Campanarios. Zie je de grijze man met de hoed erin?

  Reageer (1)

  Tags:Los Campanarios
  22-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta de la Cruz
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op 3 mei wordt op San Miguel de la Palma, want zo heet het eiland volledig, gevierd dat het eiland tot Castilië, Spanje, is gaan behoren. 
  Nou ja, is dat zo? Op 3 mei 1493 is de hoofdstad Santa Cruz de la Palma gesticht door Alonso Fernández de Lugo, en 3 mei is in de katholieke kerk de feestdag van het Heilig Kruis. 
  Tja, geen nieuwe markt (Noviomagus), geen dam aan de Amstel (Amsterdam), maar een Heilig Kruis (Santa Cruz).

  In plaatsjes en wijken aan de oostkant van het eiland worden op deze feestdag kruizen versierd.
  Meestal met witte stof en dan met de gouden sieraden van de vrouwen uit de betreffende gemeenschap. Er omheen wordt creatief vormgegeven aan een eigen thema. Oh, er staan vele houten kruizen langs de oude ezelpaden.
  Ik voel me verwant en ook een beetje verplicht aan dit feest want via het Fiesta de la Cruz ben ik bij Wim-del-Arte terecht gekomen, en via zijn fotoblog bij Los Campanarios, bij Hanuman en het Godenechtpaar Rama en Sita.

  Mijn Lief heeft echter niet zo'n behoefte langs verschillende versierde kruizen te wandelen en zo aan het feest mee te doen. Hm, de laatste keer werd hij ziek toen wij langs de versierde kruizen liepen, en wat baalde hij van de automobilisten die van kruis naar kruis reden en in een lange file stonden te ronken. Eigenlijk is het ook een feest van de bevolking, het bevordert de hechtheid van de gemeenschap. Toeristen kunnen zoiets lijkt me enkel kapot maken.

  Het kost me wat moeite, maar we komen overeen dat we gewoon gaan wandelen en dat we één kruis gaan bezoeken, een kruis dat we toevallig tegenkomen. Hm, dit is niet helemaal eerlijk want ik heb al aan vlaggetjes gezien dat er langs de weg die we gaan rijden een kruis versierd wordt.
  Het versierde Kruis van Botazo is met de Engelbewaarder achter het meisje en het jongetje een plaatje.
  Warrior Iadied

  Reageer (1)

  Tags:Heilig Kruis, Cruz de Botazo
  24-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Brandaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Aangezien Mijn Lief en ik de versierde kruizen laten voor wat ze zijn, worden we verrast door andere zaken. 
  Op onze wandeling van Tijarafe naar Playa del Jurado (Strand van het Venster) treffen we bij een uitzichtpunt (Mirador del Barranco Jurado) de legende van Sint Brandaan: Aan de horizon, in het westen is soms het spookeiland San Borondon te zien! 

  Hm, in de zesde eeuw na Christus komt de zeevarende Ierse monnik Sint Brandaan, al zoekend naar het paradijs, op een bijzonder eiland terecht. Als hij er een vuur ontsteekt, begint de Aarde te beven. Geschrokken en angstig licht de monnik het anker om vast te stellen dat hij zijn kamp op de rug van een walvis heeft opgeslagen.

  Tja, als ik zo'n legende lees vraag ik me altijd af hoeveel heidense elementen erin vervat zijn, en ook of en hoe het verhaal geduid zou kunnen worden.
  Thuis zal ik de legende eens bestuderen; lijkt me interessant.
  Warrior Iadied

  Reageer (0)

  Tags:Sint Brandaan
  26-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan Tajuya - Heling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zaterdag 5 mei 2012, Bevrijdingsdag in Nederland, beklimmen we voor de tweede keer boven Jedey vulkaan Tajuya. En deze keer nemen we op 1098 meter de goede afslag naar links naar de krater. Mijn Lief beklimt een top aan de kant van Jedey terwijl ik me neerzet langs de kraterrand.

  De rust en stilte hebben een ongekende intensiteit. Als Mijn Lief zich weer bij mij gevoegd heeft, besluit ik te proberen met de vulkaan contact te maken.
  Ik sluit mijn ogen en stem me af op de omgeving, dan begroet ik de vulkaan en stel me voor: "Goedemorgen Vulcán Tajuya, ik ben Thea, ooit Warrior genoemd. Ik ga niet iets specifieks vragen, maar misschien wil je me iets vertellen?"
  Het duurt even en dan zegt een voorbij zeilende Zware Stem: "Liefde is... ... ... zegenen!"

  'Tja, zegenen... zegenen... ik praktiseer het al. Ik besef het.'

  Dankbaar voor het vernomen Antwoord bid ik een Rozentientje, de Ring - van mijn Moeder - die ik draag, is daarbij behulpzaam. 
  En dan realiseer ik me: 'Trekt mijn Buikpijn nu weg!?'
  'Ja... ja... echt waar... het zal toch gebeuren... ja... '

  Verbaasd open ik mijn ogen.

  De buikpijn is weggebleven, ook na weken, en dat na jaren buikpijn. Heel dankbaar ben ik daarvoor.
  Naar La Palma gaan, is goed geweest. Kellog's All-Bran Plus eet ik ook niet meer, maar eerder heb ik dit tijdens vakanties ook gedaan en toen verdween de buikpijn niet.
  Lieve Vrouw zei later: "Mogelijk toch bijzondere energetische omstandigheden."

  Tja, verstopten de ontbijtgranen mijn darmen toch? Hoopten zich daarachter gassen op. Is het dat? Maar waarom verdween de pijn dan niet bij andere vakanties? Bleef de lucht rechtsboven in een soort uitstulping in mijn darmen hangen? Werd de darmwand daar zo dun van dat er 'vuil' in mijn rechterbovenbeen zakte? Verdween de lucht uit mijn darm op 2 mei toen ik mezelf op de wand van vulkaan Tajuya zo inspande? Perste ik de lucht er toen toch uit? Niets gemerkt van winderigheid! 
  Hoe dan ook in interactie met de Andere Wereld is de pijn verdwenen. Met dank aan Los Campanarios, Hanuman, Vulkaan Tajuya... en Maria. Ik voel me beschermd en geleid. Dankuwel!
  Warrior Iadied


  Ad foto: mijn zicht op de krater van Vulkaan Tajuya op de plek waar de pijn verdween.

  Reageer (0)

  Tags:La Palma, Vulkaan Tajuya
  28-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Converserende Reuzen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Lang heb ik getreuzeld met het beschrijven van Mijn Ervaring daar aan de kraterrand van vulkaan Tajuya. 
  Als ik haar uiteindelijk op 15 juni 2012 beschrijf, krijg ik enorme buikpijn en diarree. Gelukkig pijn in mijn hele buik en niet enkel rechts. Is het zo spannend om deze Ervaring te delen? Waarschijnlijk, ik vind het ook niet meer dan logisch dat ik erdoor overdonderd ben.

  Geniet trouwens nog erg van de foto's van mijn wandeltochten op La Palma. 
  Een foto van Los Campanarios wil ik nog delen. Het is degene die ik de titel 'Converserende Reuzen' heb gegeven.
  Warrior Iadied


  Reageer (0)

  Tags:Vulkaan Tajuya, Los Campanarios
  30-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prois de Candelaria
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na ons bezoek aan Los Campanarios besluiten Mijn Lief  en ik naar het noorden te rijden en daar naar de Prois de Candelaria te wandelen. 


  Opgewekt en blij struin ik rond door de enorme grot, die een heldere baai beschermt. Dankbaar sta ik stil bij een 'kapelletje' met Maria en Jezus. 

  Hm, Maria symboliseert voor mij Moeder Aarde en Jezus is de Verlichte Vrucht; de Vrucht van Het Licht.


  Op de  foto zie ik allemaal vlekken. Stofvlekken of wat anders? Best bijzonder. Zouden het zielen kunnen zijn?

  Warrior Iadied

  Reageer (0)

  Tags:La Palma, Prois de Candelaria
  Gastenboek
 • gastenboek
 • Even weer wat bij gelezen -
 • reactie
 • Groeten
 • Prettig weekeinde

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!