WEDERWAARDIGHEDEN
Inhoud blog
 • Groot nieuws
 • Macht of Ontwikkeling?
 • Spin in het Web
 • Gebroken Belofte

  Zoeken in blog  Archief per maand
 • 05-2017
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 01-2014
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011

  Voor mij, om gelukkig te zijn, en voor ge´nteresseerden!
  01-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je maintiendrai
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Natuurlijk gaat alles door. 
  Mijn hele leven heb ik iets willen betekenen voor anderen. Bewandelde ik daarbij mogelijk het verkeerde pad?
  Maria zei in de Sint Gertrudiskapel: "Werk met de Zachte Energie".

  Dit is zeker 'Mijn Pad'

  Leidraad: 'De zachte kracht van de zegening - Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk'. 

  Zondag 25 maart gaan Lieve Vrouw en ik wandelen. 
  Op de begraafplaats van de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting wijs ik haar de grote beukenboom, waar ik ooit
  de Ervaring 'Je maindiendrai' beleefde.
  'Je maintiendrai' ofwel 'Ik zal handhaven' heeft als symbool een leeuw met een geheven zwaard in de rechtervoorpoot en een bundel pijlen in de linkervoorpoot. De betekenis van mijn Ervaring: met de moed van een leeuw zal ik werken aan mezelf, aan eigen tekortkomingen.

  Lieve Vrouw is deze dag bijzonder ge´nteresseerd in de symboliek van hedera/klimop. Waarom? Vanwege persoonlijke ervaringen. 
  Wel, eeuwig groen en zich met wortels hechtend waardoor hij naar het licht kan klimmen, staat klimop symbool voor onsterfelijkheid. In de liturgie betreft de kleur 'groen' de overwinning van het leven op de dood.

  Volgens Lieve Vrouw kom ik niet meer terug. Om deze opmerking heb ik enkel wat gelachen, niet gevraagd waarom.

  Woensdag, 28 maart, eindelijk de Beschikking van het Centraal Justitieel Incassobureau ontvangen. De tijd lijkt daar te zijn om officieel in beroep te gaan tegen overtreding en sanctie, en de verkeerssituatie in Groesbeek bij de officier van justitie aan te kaarten.

  En donderdag met enkele studenten van groep Evenwicht leylijnen 'gezocht' rond het klooster Albertinum in Nijmegen! Tot mijn verrassing bleek het spannend voor deze jonge vrouwen om bezig te zijn met wichelroede en pendel. 
  Samen gesproken over het belang van het de wereld insturen van positieve gedachten. 
  Is praten gemakkelijker dan doen?
  Warrior Iadied

  Ad foto: Daar waar de stam zich splitst, zie ik op 1 april tegen de stam erachter een hoofd!

  Pradervand, P. (2004). De zachte kracht van de zegening - Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk. Deventer: Uitgeverij Ankh Hermes bv.

  http://www.rouwbegeleidinghedera.nl/inleiding/symbool-hedera

  Reageer (0)

  Tags:Heilig Landstichting, Begraafplaats Cenakelkerk
  04-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschap van een Tijdreiziger
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zondag 1 april bezoeken Lieve Vrouw en ik de lezing 'Boodschap van een Tijdreiziger' van Bert Janssen in Utrecht.


  Sinds het midden van de jaren negentig analyseert de heer Janssen graancirkels, met name de cirkels die veelvuldig in Wiltshire in Engeland voorkomen. Vandaag brengt hij het fenomeen 'Squaring the Circle' naar voren. 

  Hoe dat zit? 

  In meerdere graancirkels zitten al jaren hints hoe door de cirkel een vierkant getrokken kan worden dat 8 keer de cirkelomtrek snijdt en waarbij de omtrek van de cirkel en de omtrek van het vierkant 'gelijk' zijn. 


  Exact gelijk kan natuurlijk nooit want de omtrek van een vierkant is te bepalen, maar de omtrek van een cirkel is 2.pi.r (= 2 keer pi keer r), waarbij r de straal van de cirkel is en pi gelijk is aan 22/7. 

  Tja, en 22/7 heeft een oneindig aantal cijfers achter de komma: 3,14.......... 

  Pi is een getal dat maar niet geheel bepaald kan worden. 


  Wat zal ik zeggen? Net of cirkel en bol ten opzichte van vierkant en kubus een goddelijk beetje extra hebben. Natuurlijk in de gewone wereld zijn er cirkels, bollen, vierkanten en kubussen, maar toch, net of vierkanten en kubussen materieel zijn, en cirkels en bollen een spiritueel tintje hebben.


  De lezing gaat verder over krachtplekken in Engeland, de verwachte graancirkels deze zomer aldaar en groepsreizen daarheen. Bijzondere aandacht schenkt Bert Janssens aan een bijbelcitaat dat er een groot teken aan de hemel verschijnt: een vrouw bekleed met de zon, de maan onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren. 

  Hij maakt er een mooie compositie van: de zon achter de aarde en de maan onder de aarde, en daarboven in het heelal de twaalf tekens van de zodiak.


  In de pauze zijn Lieve Vrouw en ik het eens: de reizen hoeven voor ons niet. We vragen ons af of de andere aanwezigen ook last hebben van de kracht waarmee Bert Janssen het publiek toespreekt. Het lijkt van niet. Hm, aanleiding genoeg om te zegenen.

  Staand naast de bar bemerk ik plotseling dat er in de lengte van dit Zalencentrum Utrecht-Zuid, in de Amaliadwarsstraat, een sterke leylijn loopt. De kriebels gaan me over armen en benen. 


  We wandelen naar buiten, waar de leylijn zo te zien ook door de kerk gaat die voor het Zalencentrum staat. Deze kerk heeft bij aankomst reeds onze aandacht getrokken, maar alle hekken en deuren blijken op slot. Naar binnen kunnen we niet. 

  De kerk is vernoemd naar Sint Gertrudis. Jawel!

  De leylijn lijkt voorlangs het beeld van Christus in de tuin van de pastorie te lopen. Grappig, net of Hij aangeeft: 'Kijk, hier loopt de leylijn.' 


  Vlak na de pauze zegt Bert Janssen: "Daar waar de deur op slot is, moet je zijn." 

  Op het scherm in de zaal verschijnt het gezicht van Jezus. Het is een afbeelding die hij in een kerk in Engeland achter een gesloten deur aantrof.

  Lieve vrouw en ik kijken elkaar aan. Zijn opmerking is net een 'geheime' boodschap. Is het de bedoeling nog een keer naar Utrecht te gaan? Naar de Sint Gertrudiskerk? OkÚ... of!? 


  De getoonde afbeelding van Jezus blijkt dubbel te interpreteren zijn; heeft Hij de ogen gesloten of open? Lieve Vrouw en ik kijken elkaar verbaasd aan. 

  "Zie jij het ook? Het is net of er een traan uit Zijn linkeroog rolt." 

  Ja, dus.


  De lezing krijgt een mooi einde. Op het scherm staan een vierkant en een cirkel. Het vierkant gaat in de cirkel over, dan weer terug, dan weer heen, enz. 

  Tss, dit biedt heel snel de Ervaring van reizen door een 'Wormhole' op!!!

  Aan het Eind van het Wormhole zie ik een Driehoek met daarin.... ja wat? God's Alziend Oog? Of!? 

  De waarneming is te snel verdwenen omdat ik mijn ogen weer open. Nou ja, reizen was, geloof ik, niet direct de bedoeling. Of wel? 


  Op maandag lees ik een artikeltje in een oud tijdschrift, een Prana uit 1995. Het onderwerp is vrouwen in de Ramayana. Godin Sita komt er ook in voor. Godin Sita de vrouw van God Rama, Godin Sita gered door Hanuman. Hanuman: mijn Aapgod! 


  Verwonderd lees ik: 'Uiteindelijk gaat het niet om de verhalen op zich, maar om de opvoedende waarde ervan. Ook gaat het niet om een oorlog buiten ons, maar om de oorlog tussen het kwade en het goede die zich in ons afspeelt. Die verhalen worden geankerd in het onbewuste van het kind. Pas als volwassene ziet men hoe het verhaal een model blijkt te zijn voor het eigen leven hen hulp kan bieden om op de juiste wijze de confrontatie aan te gaan met alle levensprocessen.' 


  Vrijwel onmiddellijk komt het idee bij me op: 'Gaat het niet om gewone dichte deuren, maar om de dichte deur van het hart?'

  Warrior Iadied


  Ad foto: Net of de struiken en boom achter Christus een heel grote apenkop vormen. Zie er nog veel meer figuren en gezichten in: gewoon bijzonder. 


  Orshoven, J. van (12-1995 / 01-1996). Vrouwen uit de Ramayana. Prana. Deventer: Uitgeverij Ankh-Hermes. Pg. 73 tm 77.

  Reageer (0)

  Tags:Squaring the Circle, gesloten hart
  07-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Naam van God - JHWH
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De Personeelsvereniging van de Radboud Universtiteit en het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Nijmegen heeft een afdeling Radboud Reppen en Roeren die kleinschalige culturele activiteiten aanbiedt.

  Vrijgevige Vrouw heeft me uitgenodigd maandagavond 2 april 2012 mee te gaan naar een thema-avond waarin de relatie van de Franse kunst met de geneeskunde in haar dimensies onderwijs, onderzoek en patientenzorg centraal staat. 
  De lezing sluit aan bij de tentoonstelling 'The French Connection' in Museum het Valkhof, officieel de zwanenzang van kunstco÷rdinator Daan van Speybroeck van het UMC.

  De lezing in Huize Heyendael start verrassend genoeg met een interview waarin de socialisatie van de kunstco÷rdinator, geboren in Evergem in Belgie, uit de doeken wordt gedaan: Hoe kan iemand kunstco÷rdinator worden? Welke weg wordt afgelegd?

  Daan van Speybroeck benoemt gravures van Gustave Dorė, gezien zo rond zijn zestiende, zeventiende levensjaar, als zijn eerste kennismaking met beeldende kunst. 

  Ik merk dat ik de waarheid van de opmerking in twijfel trek, waarschijnlijk was het de eerste bewuste kennismaking met kunst, maar volgens mij is hij reeds eerder, onbewust dus, met kunst in aanraking geweest.


  Voor de kunstcollectie van het UMC heeft de kunstco÷rdinator door de jaren heen met een comitÚ kunst 'verzameld' die binnen het ziekenhuis 'troost' kon brengen en 'reflectie op het medisch handelen' illustreert. 

  Daan van Speybroeck toont ons waardoor hij ge´nspireerd is: onder andere het boek 'Geen ochtend ter wereld' van Pascal Quignard over de Franse barokcomponist Sainte Colombe en de daarbijhorende film 'Tous les matins du Monde'.
  Bijzonder boeiend; al werkend is hij op zoek geweest naar meer dan het, in mijn woorden, ordinair zintuiglijke. 

  We zien een schitterend filmfragment: De componist Sainte Colombe speelt met gesloten ogen op zijn gambaviool, en... ziet dan zijn overleden vrouw. Als de musicus zijn ogen weer opent, is er van een van de wafels op tafel geknabbeld. 
  "Kan kunst dit bewerkstelligen?"

  Aan het eind van de avond, na het officiŰle deel, vraag ik de heer Van Speybroeck naar zijn eerdere kennismaking dan als zestienjarige met kunst: "Als goed katholiek in de kerk van Evergem..."
  Zijn eerste reactie: "Een eenvoudige plattelandskerk..."
  Ik lach: "Nee, niet in BelgiŰ..."

  Thuis stort ik me op het web: Evergem, de Sint-Christoffelkerk.
  Vervolgens ben ik in tranen van emotie: HET SLEUTELWOORD!!!
  De Sint-Christoffelkerk heeft een preekstoel waarop op een gulden plaat in het Hebreeuws de naam van God 'JHWH' staat afgebeeld.

  Hm, is DIT de driehoek die ik zondagmiddag tijdens de presentatie van Bert Janssen's 'Boodschap van een Tijdreiziger' zag!? Ik blijk aanbeland te zijn op een website die 'de Naam van God' in de kijker wil plaatsen.

  Hm, ik heb ook een foto met een afbeelding van de Naam van God in het Hebreeuws.

  Dat de Sint-Christoffelkerk in Evergem een buitengewoon interessante geschiedenis heeft, leer ik uit het Jubileumboek geschreven door Achiel de Vos, dat ik enkele dagen later verslind. 
  De Christoffelput en nog bestaande bedevaartrituelen vertellen me dat ik hier een energetisch bijzondere plek gevonden heb. Wie weet van Sint-Christoffel?

  Veel in de Sint-Christoffelkerk, waarvan de stichtingsdatum niet exact bekend is maar Evergem wordt al in 966 genoemd, verwijst naar het buitengewone dat Daan van Speybroeck als kunstco÷rdinator zocht. Onbewust moet hij diep be´nvloed zijn, maar niemand zal in zijn jongste jaren de inrichting van de dorpskerk met het woord 'kunst' verbonden hebben.
  Drie schilderijen wil ik noemen. Van Jozef Paelinck: De EmmaŘsgangers (1918). Van Jozef Pauwels: De Kruisvinding (1854) en Onze Lieve Vrouw met het Kind (1857) 

  Tss, WEDERWAARDIGHEDEN gaat verder met hetgeen mij spontaan in de schoot geworpen wordt: ervaringen van ontroerende synchroniciteit, brokken spiritueel voedsel.
  Tja, als de spin haar web geweven heeft, wacht zij af...  spontaan vliegt er dan haar voedsel in. 
  Warrior Iadied


  Ad foto: 120101 - de calvarie bij de kerk van St-Jan de Doper in Neerlangel. Boven het kruisbeeld de driehoek met daarin in Hebreeuwse lettertekens de Naam van God.


  De Vos, A. (1986). Jubileumboek Sint-Christoffelkerk Evergem. Evergem: Sint-Christoffelconfrerie.

  Quignard, P. (1993). Geen ochtend ter wereld (Tous les matins du monde), Van Oorschot. 

  Van Speybroeck, D. (2012). The French Connection - kunstcollectie UMC St Radboud in Museum Het Valkhof, catalogus. In de Walvis.

  Corneau, A. (1991). Tous les matins du monde, DVD-speelfilm, LumiŔre.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Christoffelkerk_(Evergem)

  http://www.godsnaam.be/index.htm

  http://www.godsnaam.be/wereldwijd/belgie/evergem.htm

  https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/33800

  Reageer (0)

  Tags:The French Connection: Evergem, Sint-Christoffelkerk
  11-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in Action

  Ondertussen enkele foto's van de naam van God - JHWH - en van de calvarie en de Sint-Jan de Doperkerk in Neerlangel naar www.godsnaam.be gezonden. 
  Waarom? Gewoon omdat ik het leuk en interessant vind. 
  Oh, bij deze een oproep om mee te doen... of schiet ik nou onder mijn eigen duiven?
  Ik wil namelijk nog veel vaker foto's van de naam van God insturen. 
  Waarom de naam Jahweh zo belangrijk voor me is mag duidelijk zijn. 
  Hm, misschien toch nog eens mijn Ervaringen in Guatemala vertellen; daar in het dorp San Pedro aan het Meer van Atitlßn.

  'Zegenen' is trouwens een prettige, anonieme, bezigheid. 
  Pierre Pradervand heeft een eenvoudige omschrijving: 'Met zegenen bedoel ik, de betreffende persoon vanuit de grond van mijn hart, in alle oprechtheid, het allerbeste toewensen - zijn of haar complete vervulling en diepste geluk.'

  Mijn werk kan me volledig opslokken, maar als ik er naartoe wandel of als ik meer toeschouwer ben, houd ik me regelmatig met 'zegenen' bezig. 
  Ik kan het iedereen aanraden. Het voelt wel een beetje vreemd aan, want ik vind zegenen een enigszins vreemd werkwoord om in de mond te nemen, maar ik begin met 'Ik zegen je...'

  Hm, volgens Pradervand is 'een oprechtheid die vanuit het hart komt' de belangrijkste dimensie van de zegening, dus maak er een begeesterd stil ritueel van.
  Warrior Iadied


  Pradervand, P. (2004). De zachte kracht van de zegening - Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk. Deventer: Uitgeverij Ankh-Hermes

  Reageer (0)

  Tags:JHWH, Zegenen
  16-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christusdrager
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag wil ik me buigen over Sint-Christoffel. 

  Op 2 april heb ik kort info over Sint-Christoffel op het web verkend, en sindsdien enigszins verteerd... en gekoppeld aan andere kennis. Er is iets bijzonders met deze heilige. Alleen hoe maak ik dit duidelijk?

  Kon ik het maar in vijf woorden uitleggen. Het heeft te maken met energie. Energie die qua aard basaal blijft bestaan ook al volgt de ene expressie in materie op de andere. 


  Over Sint-Christoffel zijn meerdere verhalen in omloop. Verhalen die een spanne van honderden jaren omvatten. En daar zit de kern. Wat als aan een bepaald type energie steeds dezelfde naam is gekoppeld?

  Christoffel betekent 'Christusdrager' ofwel de persoon die de Christus-Energie draagt.

  OkÚ, en wat is Christus-Energie?

  Hm, misschien vind ik het antwoord wel door dit te schrijven of kom ik op zijn minst op een verteerbaar antwoord uit.


  Eerst maar over specifieke kwaliteiten, de Krachten. In elk gewoon dier is een bepaalde bundeling van kwaliteiten herkenbaar. Heel kort samengevat: de kwintessens. Als een mens, naast andere, dezelfde samenhang van kwaliteiten bezit dan is het betreffende dier het Krachtdier van deze persoon. 

  Waarom ik hierover begin?

  Wel, Sint-Christoffel wordt, met name in de Oosters-orthodoxe traditie van het Christendom, voorgesteld als een reus met een hondenkop. Toen ik dat las, moest ik glimlachen; Krachtdier Hond. Een seconde later fronste ik mijn voorhoofd; op een plaatje bij het artikel 'Vrouwen uit de Ramayana' in de, kort daarvoor in de kringloopwinkel Het Goed in Nijmegen aangeschafte, oude PRANA staat toch ook een man met een hondenkop?


  Hm, Valmiki, die als de schrijver van het epos Ramayana wordt gezien, leefde vierhonderd jaar voor Christus, en de verhalen in de Ramayana worden als veel en veel ouder beschouwd. 

  Iemand met de Krachten van Hond leefde toen blijkbaar ook.

  Welke zijn die Krachten?

  De kwintessens van Hond is trouw en bescherming. Zoals Ted Andrews schrijft: 'Honden zijn de trouw beschermende kameraden van de mens.' En ook: Een hond is nauwelijks klein te krijgen. Zijn liefde is reusachtig, ook al wordt hij mishandeld. Onverminderd blijft hij ons trouw.'


  Ik neem dus aan dat de Krachten van Hond de Krachten van Sint-Christoffel... van de Christusdrager zijn. Of moet ik schrijven 'Christusdrager'... degene die de Energie van Christus heeft.

  Heel eenvoudig dus: trouw en beschermend. Trouw aan wat?

  Ik kan me enkel voorstellen dat het trouw aan God is en trouw aan de Godin. En het enige dat ik daarmee kan is... trouw aan de Goddelijke kern in onszelf. Ieder van ons mensen heeft een Goddelijke kern in zich. Hoe kan ik uitleggen wat hierin belangrijk is?

  God niet buiten ons, maar in ons: vertrouwen dat wat in ons is daadwerkelijk God / goed is. 


  Trouw zijn aan mijzelf, gewoon mogen zijn wie ik ben; goed genoeg.

  En beschermend? Misschien beschermend van elk kind... dat het goed genoeg is zoals het is. Simpel... dat is dus... LIEFDE.

  Hm, genoeg Sint-Christoffel voor vandaag.

  Net even opgezocht wat PRANA betekent: levensgeest, levenskracht.

  Vind het wel mooi zo.

  Warrior Iadied


  Ad foto: De afbeelding van Rama en Sita, op pagina 75 in PRANA. Links de persoon met de hondenkop.


  Andrews, T. (1997). Luisteren naar Dieren. Haarlem: Becht, pg. 227 en 228

  Orshoven, J. van (dec. 1995 / jan. 1996). Vrouwen uit de Ramayana. PRANA - tijdschrift voor geestelijke verruiming en randgebieden der wetenschappen. 92: 21ste jaargang nummer 2, pg. 73 t/m 77.

  http://www.mijnwoordenboek.nl/synoniemen (prana)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Christoffel_(heilige)

  Reageer (0)

  Tags:Sint-Christoffel, Prana, Krachtdier Hond
  19-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In-Goddelijke-Staat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe zou ik het steeds zwaarder worden van Christus op de schouders van Sint-Christoffel, in een van de legenden over de laatste, kunnen duiden?


  Gewoon proberen!

  De legende begint met de man Reprobus, die enkel voor het allerhoogste gezag wil werken. Hij begint bij een koning, maar de koning blijkt bang voor de keizer. Vervolgens blijkt de keizer bang te zijn voor de duivel en de duivel bang voor Christus.

  Reprobus wil daarop Christus dienen en krijgt van een kluizenaar de raad om mensen op zijn rug de rivier over te zetten. Op een dag zet hij een klein kind over, maar dit kind wordt zwaarder en zwaarder en op het laatst staat Reprobus tot zijn schouders in de rivier. Dan openbaart het kind zich als Christus en doopt hij Reprobus en noemt hem Christoffel / Christusdrager.


  Hm, als Christusdrager betekent dat iemand de Goddelijke kern, Liefde, in zichzelf ontdekt heeft... wat betekent het zwaarder worden dan? 

  Stap voor stap de legende volgen, misschien kom ik dan tot een antwoord.


  Wat gebeurt er op het moment dat Reprobus Christus op zijn schouders neemt? 

  Hij draagt Liefde... in zich!

  Reprobus gaat het water in.

  Dit betekent 'voelen'; water staat symbool voor gevoelens, voor het doormaken van een proces. Hm, door gebeurtenissen en gedachten ervaart een mens verschillende gevoelens, en de kern van alle gevoelens is Liefde.

  Is de betekenis van het zwaarder worden dat het moeilijk is om de kern van Liefde te ontdekken in gevoelens?

  Misschien, maar rationeel gezien is het niet eens zo moeilijk te beredeneren. 

  Of zou de betekenis van het zwaarder worden zijn dat het zwaar is om Liefde te zijn? 

  Ja, waarschijnlijk is dit het goede antwoord.

  Op het moment dat Christus zich als zodanig openbaart, ontdekt Reprobus de Liefde in zichzelf.

  Logisch dat hij daarna de naam Christusdrager krijgt.


  Hm, Liefde is de kern van alle gevoelens is. Als ik boosheid voel, dan is de kern daarvan meestal Liefde voor mezelf; dat ik mezelf meer gun dan ik ogenschijnlijk krijg. 

  Maar los van voorbeelden... naar aanleiding van gebeurtenissen en gedachten doet Liefde zich in mij voor in VELE gevoelens.

  Kan het? Niet al die gevoelens maar ENKEL Liefde voelen? Hm, gedachten zijn mogelijk met veel discipline te sturen, maar wat de gebeurtenissen ook zijn... enkel Liefde voelen? 


  De hond is volgens mij het Krachtdier van Sint-Christoffel. De kwintessens van Krachtdier Hond is trouw en bescherming. Betekent dit: Trouw aan God en beschermend zijn ten aanzien van Liefde / de Goddelijke Kern? 

  Hoe dat te doen als mens?  


  Is het wel 'normaal' om te bedenken, te veronderstellen, dat zoiets als 'steeds in-een-Staat-van-Liefde te zijn' het doel van mensen hier op Aarde is? Is het niet goed genoeg om mens te zijn: een waaier aan gevoelens te ervaren en 'fouten' te maken in de omgang met jezelf en met anderen?

  Een echte Christoffel te zijn, lijkt me moeilijk.

  Tss, nou weet ik het niet meer.


  'En heb je het ooit geweten?'

  'Ja, ooit was ik in de Hemel, daar heerste Liefde, JHWH...'

  'Dus...'

  'Jaha, het zou mogelijk moeten zijn om deze staat, Liefde, hier op Aarde te ervaren.'


  Hm, deze ge´nspireerde conversatie voelt aan als een onverwacht geschenk. Doet me denken aan een verhaal dat ik ooit gelezen heb. Heel in het kort in eigen woorden: Nadat een kind met een bal gespeeld had, gaf het de bal af aan een ander. Waarom?  Het antwoord: "Ik heb genoten van de ervaring van het spelen met de bal, nu geef ik de bal aan een ander zodat deze persoon dezelfde ervaring kan hebben. Mijn ervaring kan ik altijd weer oproepen."


  Zou het de bedoeling van het leven op Aarde zijn om hier voor ieder individu de-Goddelijke-Staat te vestigen?

  Tss... wat een opdracht.

  Warrior Iadied


  Ad foto: Angelika (=Hemelse Bode) in Goddelijke Staat.

  Reageer (0)

  Tags:Sint-Christoffel, Liefde
  23-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Christoffel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  'Reizen' staat symbool voor groeien. 

  Hoe zal ik het zeggen? Het lijkt me voor een mens een behoorlijke 'reis' om op Aarde te groeien naar de Goddelijke-Staat 'Liefde'. 

  Hm, zou een Ziel, de Ziel van een overledene, in-Goddelijke-Staat verkeren?

  Of zou er aan die Ziel Minder-Goddelijke-Energie kunnen hangen?


  Zou een Ziel waaraan Minder-Goddelijke-Energie hangt, want dit vind ik een optie, minder goed naar de Hemel durven gaan?

  Haha, en daarvoor bidden dan de kanunniken zodat de betreffende Ziel wel Richting de Hemel durft te gaan.

  Of de overledene heeft zich, met vooruitziende blik, een graf met afbeelding van zichzelf gebouwd, zodat hij de Energie van de achterblijvers, die aan hem denken of voor hem bidden, kan 'gebruiken' om de Hemel in te gaan.

  Mogelijk is 'Wees-Gegroeten' bidden, dat is Maria om ondersteuning vragen, een goede manier om een Ziel energetisch te ondersteunen.


  In deze is in de middeleeuwen aan Sint-Christoffel, als patroon van alle reizigers, nog een bijzonder 'bijgeloof' verbonden. Hij zou beschermen tegen een 'onvoorziene dood', dat wil zeggen een overlijden zonder de Laatste Sacramenten te ontvangen.

  Oh, de Laatste Sacramenten bestaan uit een drietal rituelen: de laatste Biecht, het Heilig Oliesel en de laatste Communie ofwel het Viaticum.


  Bij de Biecht vergeeft de priester in Christus' naam de, door de in stervensgevaar verkerende zieke, opgebiechte zonden: "Ik ontsla u van uw zonden in de Naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen." 

  Hm, de Minder-Goddelijke-Energie lijkt hierdoor van de Ziel gewist te worden.


  Het Heilig Oliesel is een zalving met gezegende - daar komt het 'zegenen' weer langs - olijfolie. De priester maakt hierbij met zijn duim kleine kruisjes op het voorhoofd en de handen van de zieke. Het bijbehorende, slechts eenmaal uitgesproken, gebed luidt: 'Moge onze Heer Jezus Christus door deze heilige zalving en door Zijn liefdevolle barmhartigheid u bijstaan met de genade van zijn Heilige Geest. Moge Hij u van zonden bevrijden, u heil brengen en u verlichting geven.' 

  Goed hŔ, een tweede ritueel met het verzoek om de Minder-Goddelijke-Energie van de Ziel te wissen, ofwel nog een poging een enkeltje Hemel te bewerkstelligen.


  Bij de Communie-plechtigheid reikt de priester de hostie - een schijfje ongedesemd brood - uit aan de stervende. In de hostie is, volgens het geloof, Jezus Christus daadwerkelijk lichamelijk aanwezig. Degene die de hostie ontvangt neemt hierdoor deel aan het lijden en sterven van Jezus. Jezus die daarmee de toorn van God, ontstaan naar aanleiding van de zonden van de mensen, op zich nam. 


  Best knap opgezet: voor de zekerheid God eraan herinneren dat Zijn door Hem gezonden Zoon voor de mensheid reeds Zijn Toorn op zich genomen heeft. God zal de mensen hun zonden dus niet meer aanrekenen!

  Hm, gesterkt door de concrete nabijheid van Jezus is de overgang naar de dood mogelijk gemakkelijker. Wel, driemaal is scheepsrecht. 


  Waarschijnlijk rekenen de mensen zich eigen zonden nog wel aan.

  Haha, voor de Hemelpoort zo nodig nog enkel het Sleutelwoord Jahweh, de onbenoembare Naam van God, uitspreken.


  Hoe Sint-Christoffel beschermt tegen een 'onvoorziene dood'?

  Overal op pleinen en in kerken hingen prenten of stonden beelden van Sint-Christoffel; van de Christusdrager; van Liefde!

  Het 'bijgeloof' wordt mooi samengevat in de volgende zin: 'Op welke dag dat gij het gelaat van Christophorus zult aanschouwen, op die dag zult ge zeker geen kwade dood sterven.'

  Tss, de kracht van een afbeelding! 

  Voor de middeleeuwer met zijn korte levensverwachting waarschijnlijk een hele geruststelling.


  En voor ons?

  Warrior Iadied


  Ad foto: Sint-Christoffelpenning, bescherming voor reizigers, om op het dashboard van een auto te plakken.


   http://nl.wikipedia.org/wiki/Biecht 

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Communie

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Christoffel_(heilige)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Viaticum

  thttp://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekenzalving

  Reageer (0)

  Tags:Sint-Christoffel
  27-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef God...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Best slim om zo lang te wachten met het toesturen van een beschikking. 

  Ik heb de bezwaarprocedure doorgenomen en volgens mij kan ik het vergeten. De beschikking van mijn 'overtreding' - parkeren zonder gebruik te maken van een parkeerkaart - in Groesbeek heb ik gekregen van het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het lijkt er dus op dat mijn geld naar de Staat gaat.

  Hoe is de uitdrukking ook weer? 

  Geef de Keizer wat des Keizers is, geef God wat van God is. Zoiets. 


  Hm, wat is van God?  

  Warrior Iadied


  Ad foto: Calligrafie van Evert van Dijk, Beuningen: 1976

  Reageer (0)

  Tags:God, Keizer
  Gastenboek
 • gastenboek
 • Even weer wat bij gelezen -
 • reactie
 • Groeten
 • Prettig weekeinde

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!