Foto
JOT   is mijn bijnaam.  Ik woon  in de Alblasserwaard.
Ik ben in 1938 geboren in Tilburg.
Van beroep ben ik yoga-lerares. Dat is ook altijd een van mijn hobby's geweest. Ik vind het prettig mijn ervaring met anderen te delen. Vandaar de mogelijkheid vragen te stellen over adem en/of ontspanning.

Ook gids ik met alle plezier in de Alblasserwaard .

Foto's maken van o.a. de natuur. 
Ppsjes maken van  eigen materiaal.

Ik geef je graag advies over adem en ontspanning!!
Foto


ATTENTIE!!
Oefeningen mogen nooit een noodzakelijk bezoek aan de dokter vervangen.

Imagenetz.de links: 
Info en oefeningen voor ontspanning.
Te downloaden:

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Een gedeelte van de informatie, die op mijn blog heeft gestaan  over ontsp. en adem  is samengevoegd.   De strips ( adem 1. en adem 2. zijn linken naar Imganetz.de) 

 

 

ONDERSTAANDE LINKEN
ppsjes te downloaden via imagenetz.de
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
------
Foto

Mooie zandanimatie: Logo =Link
Kseniya Simonova

Foto

 

interessante links
 • Brabant/jeugdsentiment
 • vogels -allerlei / geluiden
 • sterrenplaatje van de dag/incl.kalender
 • Stoomtrein Goes- Borsele
 • Info. Hoge Veluwe
 •   Vrede op aarde
  Foto
  TO JOT betekent in het engels noteren
  I jot  -
  you jot  - 
  he jots enz.

  Das Jot is Duits voor de letter.
  Foto
  Foto
  Kwan Yin/  Quan Yin

  Godin van mededogen.

  Vergelijkbaar met de westerse Maria staat ze symbool voor vrouwelijkheid en moederschap en deelt haar liefde met iedereen zonder voorwaarden.
  For this blog to translate into
  language
   of your choice? 
  Select your language below.

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  SeniorenNet-jot

  18-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.actueel DE GLASBAK
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De glasbak bestaat 40 jaar. Met ons milieugroepje kaartten wij allerlei onderwerpen aan in onze gemeente. Zo kwam er ook in ons dorp een paar jaar eerder zelfs de eerste glasbak van toen nog de firma Malta. Dat is het begin geweest van een n.m.m. succesvolle ophaaldienst van glas. Onze toenmalige burgemeester had voor het in gebruik nemen snel wat flessen bij elkaar gegrist; zodat ook een halfvolle whisky fles in de bak verdween. Op de uitroep: wat zonde!  wist hij snel een antwoord. Hierbij doop ik u bak enz. 
  Vergeleken bij de foto is er gelukkig veel verbeterd aan het ophalen van ons glas. 

  10-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wereldwijd bestaan er zo'n 15.000 kernwapens. De VS en Rusland beschikken over 93% van die kernwapens. Een afschuwelijke gedachte en wat geeft Trump dan het recht om andere landen te verbieden dergelijke wapens te ontwikkelen. Gaat hij zelf het startsein geven tot ontmanteling?
  Een hele klus 15.000 wapens ontmantelen, maar dat zal er toch van moeten komen als we nog ooit een wereldvrede willen bereiken.


  24-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer - jammer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na bijna 10 jaar (in mei a.s.)  bloggen heb ik nu in ieder geval voorlopig mijn gastenboek verwijderd. Door die waanzinnige reclame is voor mij en andere bloggers de lol eraf. Ik snap trouwens nog steeds niet hoe ze de code kunnen ontwijken. Het aantikken van de vragen zoals het nu gaat is ook niet zo leuk. Ik zoek nog wel naar een andere oplossing.
  Ik blijf wel geregeld op andere blogs een kijkje nemen. 
  Iedereen hartelijk dank voor de bezoekjes en wensen in de afgelopen 10 jaar.


  08-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er wordt weleens geklaagd, dat de Engelse taal langzaam in ons woordengebruik insluipt. Dat is ook zo - waarom handsfree als handenvrij ook duidelijk zou zijn. Zo zijn er wel meer voorbeelden te bedenken.
  Een uitzondering wil ik toch wel maken
   Prachtig gevonden: Arms were made for hugging!!

   

  22-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLOGGING EN JOGGING
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Las in de krant, dat plogging het nieuwe jogging wordt. Dat tenminste voor mensen, die een goed hart voor het milieu hebben en bereid zijn onderweg al lopende vuilnis op te rapen. Dus dat wordt een loop met hindernissen; niet springen maar bukken.
  Nu deed mijn echtgenoot dat al 20 jaar geleden - ik zie hem nog terugkomen uit de Biesbosch met weer een plastic zak met rommel. Al houden we onze omgeving maar schoon dan zijn we al een eindje op de goede weg en misschien doet goed voorbeeld goed volgen. 
  Voorlopig is er nog genoeg te ploggen als ik zo links en rechts om me heen kijk.
  JAMMER en eigenlijk te gek voor woorden !!! 

  25-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen de meeste van onze voorvaderen nog in lemen hutten woonden en grote gezinnen nauwelijks het hoofd boven water konden houden. Toen we nog lijfeigenen waren - kwam er handel op gang met verre landen. Die handel bracht veel welvaart naar onze contreien; maar het duurde nog veel tijd en strijd voordat heel ons land enigszins in die welvaart kon delen. De geschiedenis leert, dat er veel fout is gegaan en niet alleen door ons de Nederlanders. We kennen inmiddels de discussie, die jammer genoeg weer mensen verdeelt.
  Laten we ervan uitgaan dat de zending, die toen op gang kwam, begon met de beste bedoelingen. Een van de missionarissen, die het geloof ging brengen was Peerke Donders. Hij heeft lange tijd geleefd tussen en gezorgd voor melaatsen.
  Peerke Donders heeft een eigen kapel in Tilburg, waar krukken en dankbetuigingen hangen van mensen, die op zijn voorspraak zouden zijn genezen. 
  Ook heeft hij een eigen standbeeld in het Wilhelminapark. Om dat standbeeld gaat het nu, er is kritiek op de autoritaire houding van de zgn. blanke man.  
  Tja wat moeten we daar nu mee?  Zo'n beeld zou nu niet meer gemaakt worden denk ik - hoop ik - en dat is nu juist wat we bereikt hebben. We zijn er nog lang niet en leven nog niet in een maatschappij waarin ieder gewaardeerd en gerespecteerd wordt.
  Laten we proberen beter te luisteren naar elkaar. Laten we elkaar ook niet onnodig schuldgevoelens aanpraten. 


  24-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  Op internet is het goed en soms emotioneel toeven. Zo vond ik een bericht over mijn vader met lovende woorden. Een bericht van 69 jaar geleden.
  Ook vond ik deze foto van de onderwijsploeg van de mulo, De nonnen hadden wel andere kappen gekregen zie ik. Kappen die wat veiliger in het verkeer zijn denk ik.  De non in het midden was het hoofd van de school. Zr. Judith - ze liep met een stok en die gebruikte ze ook voor andere zaken. Bijv. als er jongens in de straat stonden. Dan mochten wij niet met onze fietsen het hek uit en stak ze die stok rustig tussen je spaken.  12-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joke Smitprijs 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gloria Wekker heeft de Joke Smitprijs 2017 gewonnen. 
  Met het gedicht van Joke:   ER IS EEN LAND WAAR VROUWEN WILLEN WONEN...... heb ik een poos geleden een pps gemaakt. Kan een idee te ideaal zijn? Ik denk het niet en nodig je dan ook uit om even de pps te bekijken. Even de foto aantikken.
  Ik zet wel vraagtekens bij het steeds maar aanhalen van ons "verkeerde" verleden. Moeten we niet blij zijn, dat we dat in ons land voor een groot gedeelte achter ons hebben gelaten; we de discussie toelaten over dit soort onderwerpen.  Het steeds maar naar voren halen van wat verkeerd ging ooit lokt een tegenreactie uit, die we ook niet willen. Daar zijn de afgelopen weken weer voorbeelden te over van.
  De maand van in de mensen een welbehagen is er weer - laten we voor dat doel ons beste beentje voor zetten.
   

  04-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actualiteiten
  Er zit toch iets heel moois in de stekels van deze tamme kastanjes. Ik hoop, dat er uiteindelijk ook iets goeds tevoorschijn komt uit al de discussies, die momenteel volop gevoerd worden. Of het nu over #MeToo of over zwarte Piet gaat - onderwerpen waar veel verdriet en boosheid achter schuilgaat. Zwarte Piet wordt zelfs aangegrepen om "lekker" rotzooi te trappen en te schelden. Heel dom vind ik dat!!
  Ik herinner me nog, dat we op school uit "Het Nederlandsche Lied" zongen. Daar kwamen zinnen in voor, die nu niet meer kunnen denk ik. Bijv. Wie Neerlandsch bloed door'daderen vloeit "van vreemde smetten vrij". 
  Jeetje, dat sluit momenteel 60% van onze bevolking uit denk ik. Van mijn vaders kant gaat de stamboom bekend terug tot in 1600 in Tilburg. Maar van alles wat in de familie later is aangetrouwd enz. weet ik het zo net nog niet. Van buiten Tilburg was je al een vreemdeling zeker, die verdwaald was zeker!!
                            01-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 november
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Allerzielen - 2 november.
  Vroeger gingen wij met de school naar de kerk pesjonkelen. Door te bidden: een Onze Vader en vijf Weesgegroetjes dan de kerk uit en weer terug weer bidden en de kerk uit enz. redde je iedere keer een ziel uit het vagevuur. Als kind vond ik dat een prachtig idee en ik was in de veronderstelling, dat ik zo heel veel mensen (zielen) kon helpen.
  Dat zal allemaal wel niet zo eenvoudig liggen, maar de intentie was goed. Het is in ieder geval een dag om terug te denken aan onze gestorven familie en vrienden. Een extra kaars kan ik wel aansteken - licht in de duisternis !! 

  27-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen     Nog een mooie herfstweek!!!

  Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn, dat de klok een uur teruggaat.Van mij mag het. Zomers wat eerder donker is ook best gezellig te maken met wat kaarsen en lampjes. Dat uurtje extra slapen een keer per jaar offer ik dan graag op.

  16-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar een muziekje op de maandagmorgen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bijdrage aan een betere wereld. Muziek verbindt. Van deze muziek word je zelfs een beetje vrolijk.  (Geloof me: Ik steek heus mijn kop niet in het zand!! Weet wel wat er allemaal gaande is; het wordt alleen tijd dat de positieve kant - het goede in mensen -meer aandacht krijgt). 

  Tik het fotootje aan en zing mee!!

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  De vogel krijgt geleidelijk zijn vorm.

  08-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel - Ik kreeg een Panorama cadeau????
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onder het mom van satire mag je vloeken - mensen enorm belachelijk maken - schelden en vloeken. Je mag mensen persoonlijk rare eigenschappen toedichten en buiten dat - je krijgt zelfs een vaste rubriek in bijv. Panorama. Mensen betalen om naar je voorstelling te komen kijken enz./   Proficiat!!
  Nu zijn er ook mensen, die van alles menen te kunnen zeggen, maar ze hebben vergeten te vermelden, dat het satire is. Steeds maar die blubber en steeds maar hetzelfde:                                                 
  Waar het hart vol van is loopt de mond van over!! 
  Zielig hoor.  

  28-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag: Waarom aandacht voor onze energie zo belangrijk is in de yogabeoefening.
  Als we bedenken, dat alles energie is en dat die energie door onze "gedachtenenergie" is te beïnvloeden naast het feit dat we vaak ongemerkt reageren op energie om ons heen, dan is het duidelijk dat we daar een positieve invloed op kunnen uitoefenen.
  Niet alleen kunnen we daardoor onze gezondheid verbeteren, maar ook de wereld om ons heen. Dat zijn wel grote woorden, maar het spreekwoord is niet voor niets;
  Verbeter de wereld begin bij jezelf. Dan draag je in ieder geval bij aan de positieve energie rond de wereld. 

  23-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  In de steen zit het beeld, maar soms wil je toch wat anders. Als ik er naar kijk zie ik een kikker, maar het moet toch een vogel worden. Over een tig aantal uren hakken, schuren en polijsten zullen we zien of dat lukken gaat. Ik heb er zin in.

  14-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomaar
  Waar ik me ook heel goed bij voel is knutselen en schilderen. Dit schilderij maakte ik niet met verf, maar met lijmen in kleur en allerlei materialen. Een goede besteding van een regenachtige dag op een heel prettige plek bij atelier 2handjes in Dongen.

  13-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook actueel gelukkig
  Naast de ellende op de wereld zijn er gelukkig ook veel goede en hoopgevende situaties. Waar ik bijv. blij van wordt:
  -De hulp bij nood en het werk van vele, vele vrijwilligers. Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik mijzelf ook goed voel als ik wat vrijwilligers werk doe. Het werkt naar twee kanten.
  -Ik lees, dat jonge ondernemers, die succes hebben steeds meer oog krijgen om te investeren in een gezondere wereld en zich zelf niet zo "vergulden".
  -Heb je al eens flash mobs op U tube bekeken - zeker doen geeft ook een prettig sfeertje.
  -O ja en er is nog zo'n mooie foto van een koning en een burgemeester. 
  Zijn er toch nog mensen, die daar wat negatiefs achter zoeken - JE ZOU ZE WAT!!!


  10-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Deze foto is niet actueel. Ik kwam hem toevallig tegen op internet. Wij moesten ons huis uit; we woonden tussen dit viaduct en de spoorbrug over het Wilhelminakanaal in Tilburg. Beiden gebombardeerd. Wat een ellende en dan te bedenken, dat er na zoveel jaren nog steeds mensen in die soort van ellende zitten. Het is al erg genoeg dat ook door natuurrampen zoveel kapot wordt gemaakt. Het geld en de energie, dat gestoken wordt in oorlogstuig zou beter besteed kunnen worden aan voor iedereen een veiliger plek op onze wereldbol te verwezenlijken..  
  Waren alle mensen wijs en deed eenieder wel - De aarde was een paradijs nu is het vaak een hel. 


  03-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag : Waarom je langzaam beweegt bij yoga. Bijv. bij de rug oefeningen.
  Bij snelle  - krachtige bewegingen gebruik je de buitenste laag van je spieren meer als de onderliggende spierlagen. Die onderliggende spierlagen houden bij pijn en stijfheid ook veel spanning vast. Als de bovenliggende spieren hard zijn, zelfs vaak knopen hebben en pijnlijk zijn, profiteren ze ook van langzame aandachtige bewegingen. 
  Je kunt wel stellen, dat er dan een betere "samenwerking" tussen de spierlagen opgeroepen wordt. Je kunt niet echt ontspannen als je spieren stijf en pijnlijk aanvoelen.                        ♥♥♥♥♥


  Foto

  Foto

  U kunt vragen stellen  per email  over adem en ontspanning.

  Is het antwoord ook voor anderen interessant dan neem ik het op in mijn blog.
   
  U krijgt zeker antwoord.


  Mooi initiatief-
  Foto is link voor muziek voor 
  VRIJHEID EN GERECHTIGHEID
  Foto

   


  PPS  Streekcentrum
  Het Liesvelt
  te Groot Ammers

  Zoals het was!!!!


  Foto

  EVEN KIJKEN  PRACHTIG  !!
  ALLE MENSCHEN WERDEN BRÜDER
  Youtube film  - Foto aantikken
  Foto


  Awards bekijken met een mooi muziekje!!
  Tik de bloemenfoto aan voor link:

  Foto

  ♥♥♥♥♥
  BEGIN NOOIT EEN DAG MET DE SCHERVEN VAN GISTER
  GISTER EN ALLE VORIGE DAGEN EN JAREN ZIJN VOORBIJ,
  BEGRAVEN IN DE TIJD.

  JE KUNT ER NIETS AAN VERANDEREN.

  Yogainformatie
 • Yoga Startpagina

 •  


   

  Actie kennis en liefde vormen de sleutel tot het leven

  Actie omdat het ons prikkelt om onze zaken in orde te maken

  Kennis omdat het onze geest ontwikkelt zodat we zien wat we doen

  En liefde omdat het het hart verwarmt om geluk te brengen

  D. Baloti Lawrence
  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2010
 • 2009
 • 2008 •  


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!