het lappenverhaal
met liefde voor de medemens

mijn andere blog : http://blog.seniorennet.be/dino

Foto
Over mijzelf
Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: zorgen voor anderen, vooral voor mijn kleinkinderen.
de essentie van het leven gaat in onze moderne tijd verloren. mensen leven van luxe en denken dat dit eeuwig blijft duren... helaas !
Inhoud blog
  • VOOR AL WIE GEHAAST IS...
  • STREEKPRODUCTEN
  • SPELEN MET TAAL
  • BREIEN IS THERAPIE....
  • VAKANTIEKAMP
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IS LENTE !!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    voelen jullie je ook zo goed,  nu de zon haar beste beentje voorzet?   ik geniet er echt van : 's morgens de vogels horen fluiten,  en dan stilaan het zonnetje dat tevoorschijn komt...  je voelt je een heel ander mens,  en hebt zin om van alles en nog wat te doen.
    ik vond een heel toepasselijk gedichtje dat ik graag met jullie deel :

    lente is...
    groeien en bloeien
    leven en stoeien
    lente is...
    warm en zalig
    fleurig en kleurig
    lente is...
    nestjes bouwen
    restjes sjouwen
    lente is...
    vogels die zingen
    eendjes die springen
    lente is...
    bloesems die geuren
    en heel veel kleuren
    lente is...
    liefde en vreugd
    wat doet de lente deugd !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2009, 11:24 geschreven door dino
    Reacties (1)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERUUR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dit weekend is het weer zo ver :  we mogen de klok één uur vooruit draaien.  twee uur wordt drie uur !
    het is een jaarlijkse gewoonte,  maar het is toch steeds nog een weekje wennen.   een voordeel is dat we 's avonds een uurtje langer kunnen genieten van het daglicht.
    en dan maar hopen dat de zon schijnt,  want  daar hebben we wel behoefte aan na zo'n regenweek. 
    ik wens dus iedereen een zonnig,  prettig weekend.  geniet ervan  en rust op tijd  want  zaterdagnacht is een uurtje korter !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2009, 07:54 geschreven door dino
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOED NIEUWS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik heb goed nieuws,  eigenlijk... SUPERNIEUWS !!!!
    onze jongste dochter en haar man verwachten hun eerste kindje.  ze hebben er lang naar uitgekeken,  maar eindelijk is het zo ver.  in het jaar dat ze beiden 30 jaar worden,  verwelkomen ze hun eersteling.  hun kleine wondertje zal geboren worden rond 9 november
    we zijn allemaal heel blij met hen.  vooral mijn twee andere kleinkinderen tom en fien,  die al 11 en 9 jaar worden,  zullen dit heel bewust meemaken.  ze vinden het heel fijn dat ze een neef of een nichtje krijgen.  het is ons derde kleinkindje,  en voor mijn ouders het tiende achterkleinkindje.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2009, 07:50 geschreven door dino
    Reacties (1)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSE GROENTEN KWEKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Presidentsvrouw Michelle Obama begint in de tuin van het Witte Huis een eigen moestuintje.  daar wil ze groenten kweken,  die dan door de kok van het Witte Huis zullen klaargemaakt worden voor het gezin Obama,  maar ook voor de gasten.  ze nodigde kinderen uit om haar te helpen de grond klaar te maken.  later mogen ze helpen om te planten en te oogsten.  in de Verenigde Staten werden vorig jaar al 40 procent méér zaden verkocht,  en dat zal nu,  met het voorbeeld van Michelle Obama,  zeker nog hoger zijn. 
    in Nederland was dat 15 procent méér. 
    er is niet alleen de crisis,  met de stijging van de prijs van de levensmiddelen.  er is ook de ongerustheid over de bestrijdingsmiddelen bij de landbouw.  tegelijk is het ook de nieuwe lifestyle.  in de VS spreken ze zelfs van een groene revolutie. 
    wat er ook van zij : verse groentjes zijn gezond.  en als je ze zelf kan kweken,  geeft dat nog eens plezier.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    24-03-2009, 18:04 geschreven door dino
    Reacties (1)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEILIJKE VRAGEN (1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kinderen stellen soms moeilijke vragen waar je niet direkt een antwoord op kan verzinnen....
    een maandblad vroeg het aan experts  die een antwoord gaven 'op kindermaat' :
    waarom huilt een poes niet met tranen?
    Paul Wijnen,  dierenarts :  een poes huilt niet met tranen  omdat ze geen verdriet kent zoals jij en ik.  om verdriet te hebben,  moet je eigenlijk erg slim zijn.     alleen wij,  mensen,  zijn slim genoeg om te begrijpen dat iets verdrietig is.      zelfs als een poes erg veel pijn heeft,  zal ze niet huilen,  maar hooguit zielig miauwen,  en steeds zonder tranen.     kinderen huilen om aan mama en papa te laten weten dat ze pijn hebben en getroost willen worden.      kleine poesjes laten aan hun mama weten dat ze zich alleen voelen,  honger of pijn hebben door hard te miauwen.
    waarom kan onze hond niet praten?
    Paul Wijnen,  dierenarts :  mensen kunnen met elkaar praten doordat ze een mondholte hebben,  een tong,  lippen en stembanden in de keel.     de stembanden van de hond zijn helemaal gelijk  aan die van ons,  maar de mondholte, tong en lippen zijn totaal anders van vorm.     door die andere vorm kan de hond niet dezelfde geluiden en klanken voortbrengen zoals  wij doen  en kan hij dus niet praten zoals een mens.     toch kunnen dieren aan elkaar en ook aan ons, mensen iets duidelijk maken zonder stem.     zo 'vertellen' ze ons dat ze boos zijn door hard te grommen.     wil een hond 'zeggen' dat hij wil spelen of blij is,  dan  kwispelt hij met zijn staart en huppelt hij in het rond.      heeft hij honger, dan gaat hij blaffen en bij pijn gaat hij janken.
    waarom vallen we niet van de aardbol?
    Frank Deboosere, meteoroloog en weerman op één : de aardbol waarop wij leven is rond.     aan de andere kant van de aardbol wonen er ook mensen.     en inderdaad, die vallen niet van de bol.      dat komt omdat de aarde alles naar zich toe trekt.      we noeman dat de 'zwaartekracht'.  alles wordt naar het middelpunt van de aarde of naar het midden van de bol getrokken.      dan maakt het niet uit of je in australië,  voor ons de onderkant van de bol,  of hier in nederland woont.     de zwaartekracht is overal dezelfde.
    waarom is de lucht blauw?
    Frank Deboosere,  meteoroloog en weerman bij één : de lucht zelf straalt geen licht uit,  want 's nachts is de hemel zwart.     er moet dus een speciale 'lamp' aanwezig zijn  om die lucht overdag blauw te maken.    die lamp of lichtbron is de zon.     eigenlijk straalt de zon wit licht uit.     dat witte licht bestaat dan weer uit alle kleuren van de regenboog.  als het witte zonlicht invalt op heel kleine luchtdeeltjes van onze dampkring - een kring die rond de aarde hangt- dan wordt  het licht uitgestrooid   in alle richtingen.        je kan dit vergelijken met een lantaarn tijdens een mistige nacht.     het licht van die lantaarn lijkt dan niet alleen te komen van  de lichtbron zelf,  maar ook een beetje van de omgeving.      het licht wordt namelijk door de fijne mistdruppeltjes uitgestrooid.     net hetzelfde gebeurt met het witte licht van de zon,  bestaande uit vele kleuren .    de blauwe kleur wordt het best uitgestrooid,  de groene al iets minder en de rode het minst van allemaal,  met als resultaat : de hemel kleurt blauw.     omdat het witte   zonlicht dus een beetje van zijn kleur is kwijtgeraakt,  ziet de zon er van op de aarde iets anders uit.      wit min blauw is namelijk gelijk aan geel.       en inderdaad,  wij zien de zon als geel.

    dit waren al enkele van de vragen.  later volgen er nog.
    vandaag wens ik jullie een fijne week,  die start alvast met zon. 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2009, 09:58 geschreven door dino
    Reacties (1)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OMA ' S MIDDELTJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wie herinnert zich niet oma's middeltjes tegen verkoudheid,  hoofdpijn.....?
    er zijn er heel wat. 
    platte cola kalmeert buikpijn :  bij diarree verlies je veel vocht,  waardoor het gehalte mineralen en glucose in je lichaam daalt.  dit zijn beide stoffen die belangrijk zijn voor je lichaamsfuncties.  zonder beide stoffen zou je lichaam dehydrateren.  om dat te voorkomen kan je cola drinken en gezouten chips eten,  met mate natuurlijk....
    rijpe bananen helpen bij diarree :  fruit heeft de reputatie de darmtransit te bevorderen,  maar rijpe bananen vormen hierop een uitzondering.  ze bevatten vezels die de stoelgang binden.
    van lavendel slaap je beter :  lavendel is niet slaapverwekkend,  maar je wordt er rustiger van zodat je makkelijker inslaapt.
    thee verzacht de keelpijn : van een dampende kop thee gaan je bloedvaten open en krijg je een betere afoer van de stoffen die de pijn veroorzaken.
    wisselbaden genezen wintertenen : dompel je voeten drie minuten onder in warm water,  daarna dertig seconden in koud water.  door de warmte zullen de bloedvaten eerst helemaal open gaan zetten,  vervolgens zullen ze door de koude volledig dichtklappen.  op die manier wordt het bloed weggeduwd en de bloedopstapeling , de oorzaak van de kloofjes,  weggewerkt.
    eucalyptus houdt je hoofd helder : eucalyptus is een van de topingrediënten van Vicks. een kom dampend water en een beetje eucalyptus doen wonderen.  de stoomdampen doen in je luchtwegen een condensatie ontstaan en voeren zo de kleine slijmen mee  naar diepere luchtwegen. of ze zorgen ervoor dat die slijmpjes gemakkelijker worden verwijderd bij het snuiten.  dat kan een verzachtend effect hebben,  maar het heeft geen invloed op de virussen die de verkoudheid veroorzaken.

    helpen deze middeltjes? de één gelooft erin ,  de andere niet... je moet het zelf eens uitproberen.  hoewel met dit weertje  voelt iedereen zich wel kiplekker. 
    geniet van de natuur met een fijne wandeling of een fietstocht,  het is heel gezond !     de natuur komt in bloei en het is gewoonweg prachtig !
    ik wens jullie een prachtig en zonnig weekend. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-03-2009, 07:49 geschreven door dino
    Reacties (1)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LENTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen heb je het al gemerkt? 
    de lente is er....
    daarom voor alle toffe mensen :
    een mandje met lentewensen !
    een portie zonneschijn voor iedere dag
    een buikje vol lentekriebels kan er ook wel bij
    een potje met veel glimlach
    zo wordt je superblij
    een doosje vol dromen mogen we ook niet vergeten
    een emmer vol vriendschap...zeker weten !
    we proppen er ook nog wat vreugde bij
    en natuurlijk nog een zakje geluk,
    dan kan deze lente niet meer stuk
    en nu nog mijn lentegroetjes er bovenop
    zo nu zijn mijn lentewensen op.

    de lente begon voor ons al goed
    we kregen goed nieuws : alle testen van fientje waren goed
    ze moet geen medicatie meer nemen,  de nabehandelingsfase is voorbij
    we kunnen hoopvol de toekomst tegemoet zien.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2009, 08:03 geschreven door dino
    Reacties (2)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN GOED KINDERTIJD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen uit een grootschalig britse studie,  genaamd 'a good chilhood' (een goede kindertijd),  waaraan twee jaar werd gewerkt,  blijkt het volgende :
    geluk
    slechts één op drie ouders denkt dat twee ouders die met elkaar opschieten belangrijk is voor het geluk van hun kinderen.  opvallend : bij de kinderen is 70 pct die erkent dat hun geluk afhangt van hoe hun ouders met elkaar omgaan.  tegelijk vindt 60 pct van de ondervraagden dat ouders niet genoeg tijd doorbrengen met hun kinderen.
    angst en depressie
    nochtans doen kinderen het het best in een liefhebbend tweeoudergezin.  kinderen van gescheiden ouders hebben 50 pct meer kans om slechte schoolresultaten te halen, minder populair te zijn of te lijden aan gedragsstoornissen als angst en depressie.
    individualisme&materialisme
    een andere bevinding was het 'rampzalige individualisme' in de maatschappij, die zowel personlijke verantwoordelijkheid als de goede zaak hebben beschadigd.
    kinderen blijken dan weer hoogst materialistisch, zelfs  in hun vriendschapsbanden.  "door sites als Facebook is het aantal vrienden veel belangrijker dan leren investeren in de sterkte en de diepte van die vriendschappen,"  schrijven de onderzoekers;
    werkende moeders
    de twee belangrijkste veranderingen die het leven van kinderen moeilijker heeft gemaakt zijn de moeders die gaan werken en een 'explosie' aan echtscheidingen
    gescheiden ouders
    die economische onafhankelijkheid leidde naar een tweede verandering : het aantal echtscheidingen.  daardoor leeft een derde van de britse 16-jarigen zonder vader.
    'de schade' aangericht door deze 'gebroken familie' is al zichtbaar bij kinderen vanaf 3 jaar, meldt het rapport.  "als hun ouders opschieten met elkaar,  hebben ze minder kans om depressief of agressief te zijn.  hoe vaker ze hun vader zien,  hoe beter ze het zullen doen in hun leven.
    afwezige vader
    de afwezig vader is 'een echt probleem', volgens onderzoekers,  ook al is de vader lang niet zo belangrijk in het leven van een kind als de moeder.  toch beïnvloeden  vaders het welzijn van hun kind.
    "hoe meer betrokken de vaders,  hoe meer vrienden de kinderen hebben.  ze zijn ook meer empatisch,  hebben een hoger zelfvertrouwen,  zijn meer tevereden met hun leven en ze bereiken méér op academisch niveau.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2009, 06:00 geschreven door dino
    Reacties (1)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOEILIJKE DAG GISTEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren had ik een moeilijke dag :  mijn kleindochter fientje die leukemie heeft ,  moest naar het uz gent voor een ganse dag onderzoeken,  om de nabehandelingsfase van haar ziekte af te sluiten.  alles,  maar ook maar alles werd gecontroleerd : fotos, scans...  en op het einde van de dag een ruggemerg-én beenmergpunctie.  de nacht ervoor kon ik niet echt de slaap vatten.  ik wou dat ik alles in haar plaats kon doen,  maar ja ,  dat gaat natuurlijk niet.  fien zelf had donderdagavond goed gegeten,  omdat ze gistermorgen nuchter moest zijn voor de eerste onderzoeken en bloedafname.  ze is altijd optimist en een heel flinke meid.  ze heeft dan ook alles goed doorstaan,  en moest na de puncties nog 12 uur plat liggen. 
    nu is het afwachten hoe de resultaten zijn : hebben ze nog sporen van de leukemie gevonden?  donderdag weten we  het. 
    het sluit een periode van twee jaar af van maanden ziekenhuis,  om de tien weken een punctie,  elke week bloedafname... niet met dieren in contact komen,  niet gaan zwemmen.... 
    t zijn allemaal dingen die het leven van deze kinderen beperken. 
    het kinderkankerfonds probeert hierbij een beetje te helpen.  zo kon fien vorig jaar een weekje naar Villa Pardoes,  bij de Efteling.  daar kunnen patiëntjes met een levensbedreigende ziekte even op vakantie gaan en genieten van de mooie dingen in de Efteling. 
    in het Uz Gent is een speciale afdeling voor kinderkankerpatiëntjes,  die alom bekend is.  van overal komen kankerpatiëntjes er naartoe. het is er echt heel goed : de aanpak van de kinderen,  de begeleiding van zowel patiëntjes als ouders is super.   ik heb er heel moeilijke momenten beleefd met ons fientje maar ook fijne .  je vraagt je af waarom zoveel kinderen al geconfronteerd worden met die vreselijke ziekte.  je leert er ook wel dat we moeten blij zijn met de kleine dingen in het leven,  en gelukkig zijn als we gezond zijn.  gezondheid is niet te koop.
    en blije mensen leven langer !
    prettig weekend gewenst.  dino

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2009, 09:56 geschreven door dino
    Reacties (3)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOODKNUPPELEN ZEEHONDJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gisteravond heeft de Russische Regering besloten de jacht op babyzeehonden rond de Witte Zee te verbieden.  Premier Vladimir Poetin zei vorige week al dat het doodknuppelen van de drie weken oude dieren "een bloederige zaak is die duidelijk al veel eerder verboden had moeten worden". 
    ik was blij dit te lezen in onze krant "het Laatste Nieuws".  dit is toch een lichtpunt in de tunnel,  er is natuurlijk nog een lange weg te gaan.
    dierenrechtenorganisaties zetten zich al jaren in om hier een verbod op te krijgen,  want zeg nu zelf : hoe kan je zo'n mooi diertje pijn doen en doden.....

    de zeehondenjacht is vooral te vinden in Canada,  Groenland en Namibië.  jaarlijks worden wereldwijd 900.000 zeehonden gedood. 
    de EU werkt aan een totaalverbod op de handel in zeehondenbont.  gisteren keurde de commissie interne markt en consumentenzaken van het Europees Parlement een voorstel hiertoe goed. 

    tijdens mijn zoektocht naar meer informatie,  zag ik dat er in nederland een website is ,  waar je heel wat  kan vinden over deze situatie : www.bontvoordieren.nl  ik zou zeggen : neem er eens een kijkje .
    Pamela Anderson stuurde de Nederlandse Koningin Beatrix zelfs een brief  in verband met het kweken van dieren voor bont,  na haar bezoek aan Nederland. 

    ik hoop dat met de tijd het doden van dieren voor bont overal ter wereld verboden wordt.  ik hoop dat jullie het met me eens zijn.  
    groetjes,  dino 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2009, 09:38 geschreven door dino
    Reacties (1)
    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEEL HARTELIJK BEDANKT !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het is "week van de vrijwilliger" !
    een moment om even stil te staan bij de vele vrijwilligers die onze maatschappij telt,  en dat zijn er niet weinig. 
    geen grote verhalen,  geen superhelden  maar gewone mensen die een deel van hun vrije tijd investeren in initiatieven  om andere mensen te helpen : mensen die ziek zijn,  minder mobiel,  arm,  eenzaam.....
    deze vrijwilligers maken het leven van die mensen aangenamer  en leefbaarder. 
    dat men deze week deze vrijwilligers eens extra in de bloemetjes zet,  is niet meer dan normaal. 
    ik ben overtuigd dat veel van onze lezers  vrijwilligerswerk verrichten,  en daarom :  heel hartelijk bedankt ! 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2009, 19:47 geschreven door dino
    Reacties (1)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EENZAAMHEID
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eenzaam zijn is erg,  maar het is bovendien heel ongezond !
    eenzaamheid verhoogt je bloeddruk, stressniveau  en het risico op een depressie.  daarmee zijn deze gevoelens even slecht voor je gezondheid als roken of overgewicht.
    de meeste eenzame mensen hebben een hogere bloeddruk dan mensen met een druk sociaal leven.     hierdoor is het risico bij eenzamen drie keer zo groot om hartziekten te ontwikkelen  en hebben ze twee keer zoveel kans om hier aan te sterven.  eenzamen slapen ook slechter,  voelen zich  vermoeiender tijdens de dag en nemen sneller slaappillen.  ook hun immuunsysteem is zwakker.     de onderzoekers ontdekte dat eenzame mensen meer cortisol in hun bloed hebben,  dit kan je bloeddruk gevaarlijk verhogen zodat je hartaanvallen en beroertes kan krijgen. 
    Professor Cacioppo : "vooral bij ouderen  kan eenzaamheid gevaarlijk zijn,  omdat ze sowieso al zwakker zijn."
    "steeds meer mensen raken sociaal geïsoleerd.  onze maatschappij is zo individualistisch,  mensen communiceren eerder via internet,  dan een persoonlijk gesprek.  dit komt deels omdat de maatschappij vergrijst,  maar ook omdat we later trouwen en minder kinderen krijgen."
    daarom raadt de professor eenzame mensen aan om te proberen vrienden te maken via liefdadigheidswerk.  het is beter enkele goede vrienden te hebben,  dan veel losse contacten.

    ik ondervind bij onze actie dat je er heel veel mensen leert kennen,  waarvan sommigen echt vrienden voor het leven worden.  je helpt de medemens,  en voelt je daardoor veel beter.  het schept een heel mooie band !
    fijn weekend gewenst.  dino


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2009, 07:45 geschreven door dino
    Reacties (1)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN GLAS MELK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    hallo  nederland,  fijn  karnaval  gevierd?
    hier heb ik een tekstje die  ik graag met jullie deel.

    op een dag toen een arme jongen huis-aan-huis kleding probeerde te verkopen  om zijn studie te betalen,  realiseerde hij zich dat hij nog maar tien cent bezat.     hij had honger en besloot om bij het volgende huis wat eten te vragen.      hij had ineens geen honger meer toen een mooie jonge vrouw opendeed.    in plaats van eten te vragen,  vroeg hij een glas water.
    zij zag dat hij erge honger had en daarom bracht zij hem een groot glas melk.     hij dronk het erg langzaam op en vroeg toen : "hoeveel krijgt U van mij?"
    "je bent mij helemaal niets verschuldigd" antwoordde zij, "mijn moeder heeft ons geleerd nooit iets te accepteren als je iemand een dienst bewijst."
    hij antwoordde : "dan dank ik U uit het diepst van mijn hart."
    toen Howard Kelly het huis verliet voelde hij zich lichamelijk gesterkt en geloofde hij weer in de goedheid van de mens.
    jaren later, werd dezelfde jonge vrouw ernstig ziek.  de plaatselijke dokters stonden voor een raadsel.  ze stuurden haar door naar een grote stad waarvan ze wisten dat daar specialisten waren die in staat zouden zijn een goede diagnose van haar vreemde ziekte te maken.
    dokter Howard Kelly werd geconsulteerd .      toen hij haar naam hoorde en uit welke plaats ze kwam,  twinkelden zijn ogen bij een herinnering die hem te binnen schoot.
    hij ging naar haar kamer en herkende haar meteen .  hij ging terug naar de onderzoekskamer vastbesloten zijn uiterste best te doen om haar leven te redden.
    vanaf die dag gaf hij extra speciale aandacht aan die zieke.     na een lange strijd werd de ziekte overwonnen.
    dokter Kelly gaf instructies om de nota voor authorisatie naar hem te sturen.      bij ontvangst keek hij ernaar en schreef iets in de kantlijn  en stuurde de nota dan door naar haar kamer.
    zij dacht,  toen zij de enveloppe opendeed,  dat daar de rekening zou aantreffen die ze dan voor de rest van haar leven zou moeten afbetalen.  mar toen ze hem uiteindelijk inzag...viel haar oog op iets wat in de kantlijn van de rekening  erbij geschreven was :
                   volledig betaald met een glas melk.
                   dokter Howard Kelly
    tranen van vreugde welden op .  ze bad : "dank U Heer,  omdat Uw liefde de handen en harten van de mens heeft samengebracht."

    een goede daad die je vandaag doet kan eens naar jou of iemand van wie je houdt terugkeren,  als je dat niet verwacht.
    mocht het niet naar jou terugkeren,  dan heb je tenminste het verschil in deze wereld gemaakt. 
    en is dat niet waar het allemaal om draait?

    dat is ook wat ik voel bij   onze actie : dat kleine verschil dat we maken...


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2009, 07:45 geschreven door dino
    Reacties (1)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HART VOOR MEKAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen op woensdagavond gaat bij ons op de commerciële zender het programma "Hart voor Mekaar"
    een man had een mailtje naar de programmamakers gestuurd : zijn vrouw,  moeder van twee kleine kindjes,  is terminaal.  er werd bij haar vorig jaar kanker vastgesteld  en het is al uitgezaaid...
    zij is een grote dierenvriend,  en hij wou haar een mooie dag bezorgen waar de dieren centraal staan. 
    en het werd een superdag voor haar :  zwemmen met de dolfijnen  in het Boudewijnpark in Brugge.  daarna mocht ze mee op pad met de dierenverzorgers van de Zoo in Antwerpen.  ze genoot er echt van !
    er was iets waar ze zich zorgen over maakt : haar oudste zoontje van zes,  doet op 3 mei zijn eerste communie  en daar zou ze heel graag nog bij zijn. 
    Rani  van "hart voor mekaar"  vroeg of ze het tof zou vinden als ze deze gebeurtenis eerder zouden kunnen laten plaatsvinden,  zodat ze er zeker bij kan zijn.
    vijf weken later kon haar zoontje,  in aanwezigheid van klasgenootjes en familie,  zijn eerste communie doen, gevolgd door een groot feest.
    ik hoop dat ze 3 mei  ook nog is als de klasgenootjes,  samen met haar zoontje  hun eerste communie doen....
    wat mij geweldig trof in deze reportage was het volgende :  iemand vroeg aan deze vrouw wat zij nog wenste : ze antwoordde dat ze alles had ! 
    en dat voor iemand die weet dat ze niet lang meer te leven heeft....
    hier kunnen we een les uit  trekken : blij zijn met wat we hebben !
    we maken ons al te veel zorgen om kleinigheden,  en beseffen soms niet hoe gelukkig we zijn  met gewone dingen.
    als je gezond bent,  dan ben je een gelukkig mens.  iemand die terminaal is,  beseft dat maar al te goed... 
    je kinderen zien opgroeien,  is niet altijd gemakkelijk,  maar weten dat je het niet meer zal meemaken,  dat moet erg zijn .
    begrijp je  wat ik bedoel?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-02-2009, 07:53 geschreven door dino
    Reacties (2)
    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het is wel niemand ontgaan dat het vandaag Valentijn was.  de etalages waren allemaal prachtig versierd met rode hartjes ...
    de bloemenwinkeltjes deden gouden zaken,  en ja wij vinden het wel fijn dat de "liefde" eens centraal staat.
    "liefde" was gisteren ook het sleutelwoord  op de bijeenkomst van kankerpatiënten in het inloophuis van de Vlaamse KankerLiga  in Brugge.
    Ingeborg was uitgenodigd om te komen spreken.
    wie is Ingeborg?  Ingeborg Sergeant (1966) is bij ons in België bekend als zangeres. 
    ze vertegenwoordigde ooit het Eurovisiesongfestival voor ons land. 
    ze is ook bekend als presentatrice van verschillende programma's op teevee.   in het kader van Wondere Wereld,  een programma rond esoterie en gezondheid, kwam zij in contact met Roland Verschaeve.  deze ontmoeting veranderde haar leven.
    Roland Verschaeve (1950) verdiept zich al jaren in het ontwaken van het lichtlichaam en de regenboog van kleuren die onze persoonlijk evolutie weerspiegelen. 
    op de ontmoeting met Roland volgen intense cursusjaren.  hij werd haar leraar.  Deze momenten leidden tot nieuwe inzichten, vreugde en liefdevolle openbaringen.
    in Brugge opende Ingeborg het centrum   voor meditatie, Dru Yoga ...  "de revolutie".  je vind alles over haar en haar centrum op www.ingeborg.ws

    het was een heel leerrijke voormiddag met haar,  en alle mensen op de bijeenkomst waren heel geëmotioneerd.  we kregen allen een bon om een gratis les Dru Yoga bij te wonen,  en daar ga ik dankbaar gebruik van maken.
    ik wens jullie allen nog een fijn weekend


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2009, 22:19 geschreven door dino
    Reacties (1)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CORNEL NGALEKU CHILDRENS CENTRE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een groep vrouwen uit Watervliet (dorpje aan de Nederlands-Belgische grens)  noemt zich "de vierkantjes" en breit reeds van in het begin voor mijn actie.  zij kwamen in contact met dames uit Nederland,  die reeds lang dekentjes maken en deze opsturen of meegeven voor goede doelen ,    zoals  voor het Cornel Ngaleku Children Centre  in Tanzania. 
    Rosette,  de voorzitster van de vierkantjes,  vroeg mij of zij met de  dames dekentjes mocht meegeven. 
    voor mij was dat zeker geen probleem,  want de bedoeling van mijn actie is mensen helpen  waar ook ter wereld. 
    deze week kreeg Rosette bericht uit Nederland :
    beste allemaal, 
    het laatste bericht van Olga en Piet de Haas uit Tanzania. 
    het gaat daar allemaal naar wens.  onze dekentjes doen goed dienst.  er wordt gezocht naar een nieuw te bouwen centrum elders en dan zullen  onze dekentjes weer een toepassing vinden.  voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in het Cornel Ngaleku Children Centre :
    www.ngalekucentre.com


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-02-2009, 21:37 geschreven door dino
    Reacties (1)
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAMENNAAIDAG

    het idee voor een  "samennaaidag van onze lapjes"   krijgt stilaan vaste vorm.  we hebben al een datum geprikt : dinsdag 21 april. 
    we gaan die dag proberen een beetje door onze voorraad lapjes te raken en heel mooie dekens te maken.  we starten 's morgens om 9.30u en gaan door tot 's avonds 17 uur. 
    we hopen dat Trees Van Hove eens langs kan komen om over haar werk in Mbour in Senegal te praten, en misschien wat foto's te laten zien.  we gaan zelf informatie geven over de projecten waar we dekens voor maken... 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2009, 12:16 geschreven door dino
    Reacties (1)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOP DIE ZINLOZE EN BARBAARSE PRAKTIJKEN...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een tijdje geleden las ik een artikel in een weekblad dat mij heel diep trof.  ik wil er een passage uit halen om met jullie te delen :

    jaarlijks sterven in ons land honderdduizenden dieren in laboratoria en onderzoekscentra.  "broodnodig",  beweren wetenschappers.  "onzin", zegt Danny Flies van Anti Dierenproeven Coalitie,  een actiegroep die protesteert tegen het gebruik van dieren voor onderzoek.  " er moet een einde komen aan die barbaarse folterpraktijken.  er zijn voldoende alternatieven voor de overigens niet eens zo betrouwbare dierenproeven."
    proefdieren worden gebruikt om meer te weten te komen over effecten van medische behandelingen,  van nieuwe of gemuteerde chemische stoffen aangewend  in produkten die door mensen gebruikt en geconsumeerd zullen worden.  in de labo's gebruikt men verscheidene dieren, maar meestal gaat het om apen, honden, katten,  ratten en muizen. 
    "dierenactivisten spelen in op de emoties van het publiek",  zeggen wetenschappers  die bij dierenproeven zweren.  "maar ze zeggen er niet bij dat het hondje op de foto als proefdier het leven van heel wat mensen kan redden."
    "je kunt het ook omkeren",  zegt Danny Flies,  "het zijn de wetenschappers die emotionele en morele chantage plegen.  zij zijn het die doen uitschijnen alsof mensen maar twee keuzen hebben : of dierenproeven,  of het leven van hun kinderen op de helling plaatsen. "  toch zijn er ook   wetenschappers die vinden dat dierenproeven hopeloos verouders zijn  en zelfs een behoorlijk risico vormen.  dat de industrie op grote schaal dierenproeven blijft uitvoeren uit bezorgdheid voor de volksgezondheid,  is je reinste emotionele chantage. 

    hopelijk kan het protest van de dierenactivisten de overheid overtuigen om maatregelen te nemen,  zodat de dieren een waardig leven kunnen leiden,  ver van labo's en onderzoekcentra.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-02-2009, 10:09 geschreven door dino
    Reacties (1)
    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen sinds een paar weken loopt bij ons op de commerciële zender een nieuw programma : " het mooiste meisje van de klas".
    maar tijdens één van de programma's gebeurde iets wat wel niemand verwachtte :
    is het een mooie lovestory of een bitter verhaal?  in het Vtm-programma " het mooiste meisje van de klas " viel Wendy als een blok voor haar jeugdliefde Roger.  gevolg : twee gezinnen uit elkaar gerukt...
    het begon allemaal bij de kapper van Wendy,  die haar inschreef voor het programma.  dit is een programma waarin familie en vroegere schoolvrienden vertellen over dat ene bijzonder meisje die in hun schooltijd veel indruk op hen maakte.  toen Wendy tijdens het programma haar eerste schoolliefje Roger terugzag, werd ze hals over kop verliefd,  en Roger ook. 
    de programmamakers hadden Roger gevraagd om over zijn eerste liefje te vertellen : Wendy was 14 en Roger 16 en waren twee jaar samen,  tot Roger weer zin kreeg om met zijn vrienden uit te gaan.  zes maand later had hij er al spijt van maar ja,  hij durfde niet meer teruggaan...  ze verloren mekaar uit het oog.  ze trouwden elk met een ander en kregen kinderen.  af en toe vroegen ze zich wel eens af hoe het met de ander zou zijn,  maar daar bleef het bij ... tot in het programma. 
    " ik wist dat ik voor 'het mooiste meisje van de klas' over Wendy moest vertellen, maar niet dat ik haar zou zien.    hij kreeg op de opnamedag een boeket bloemen in de hand geduwd,  de deur ging open en daar stond Wendy !  zijn Wendy !
    " vijftien jaar huwelijk leken in één seconde weg"  vertelt Roger.
    Wendy glimlacht : " ik trilde op mijn benen, dacht dat ik een hartaanval zou krijgen.  de makers vroegen ons om te dansen en toen wist ik al : ik wil hem nooit meer kwijt....
    een mooi liefdesverhaal ,  maar toch eentje met weerhaken : zowel Wendy als Roger waren vijftien jaar getrouwd en hadden elk twee kinderen.
    de dagen nadien zagen Roger en Wendy elkaar in het geniep,  maar ze hielden dit niet vol en bekenden aan hun partner dat ze verliefd waren...  drie weken later gingen ze samenwonen. 
    hun ex-partners verzetten zich tegen het uitzenden van deze aflevering maar de programmamakers hadden daar nu al zoveel tijd in gestoken,  en hebben het toch uitgezonden, weliswaar aangepast,  zodat het minder pijnlijk werd.
    Wendy en Roger bekijken de uitzending nog elke avond, vlak voor het slapengaan.  "het is zo'n mooi verhaal dat we er maar niet genoeg van kunnen krijgen"
    ze vinden het wel heel erg voor hun partners maar,  zo zeggen ze :
    " vroeger waren er vier mensen ongelukkig en nu nog slechts twee.  zij zullen zeker ook nog gelukkig worden. "
    dit alles kon ook gebeuren tijdens een klasrëunie of een bijeenkomst van 40-jarigen of zo,  maar het gebeurde in een televisieprogramma..  sommigen hebben hierop kritiek,  maar niemand kon dit voorzien. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-02-2009, 08:58 geschreven door dino
    Reacties (1)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLO ..... EINDELIJK TERUG !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    sorry  dat jullie zo lang moesten wachten om hier nog eens iets te lezen,  maar onze pc liet het afweten.  degene die hem moest repareren,  was zich aan het voorbereiden voor een examen en was vergeten de nodige stukken te bestellen... daarom dat het allemaal zo lang duurde,  maar gelukkig is alle ellende nu voorbij.  ik ben supergelukkig dat ik eindelijk weer wat op mijn blogje kan schrijven.
    eerst en vooral wou ik het over Lucas hebben .   een cameraploeg van Ketnet volgde hem bij het uitdelen van alles wat er met de containers naar Senegal vertrok,  bij de plaatselijke bevolking.    sommige dorpjes moesten per bootje aandoen. 
    voor wie het niet kon zien op tv  kan je alles (her-)bekijken op :
    http://karrewiet.ketnet.be/ketnet/subsites/karrewiet/html/dossier/Senegal/index.html
    het is echt super wat die jongen daar gedaan heeft.  in mijn ogen een echte held !

    vorige week was er de nieuwjaarsvergadering bij de missiekring in ruiselede. 
    ik bracht een echtpaar mee uit Eeklo,  die kwam vertellen over hun vzw Negro Y Rubia. 
    ze richtten hun vzw op in juni 2006.  ze steunen het dorp Toubacouta in Senegal.  de armste gezinnen krijgen materiële steun.  ze bouwden een informatica schooltje  zodat de jeugd een kans krijgt op een beter toekomst.  in april dit jaar gaan William en Carine terug naar Toubacouta,  om te zien of alles daar goed gaat met het schooltje  en ook met de gezinnen die ze financieel steunen.
     
    op de vergadering vertelden ze dus over hun vzw en waar ze allemaal mee bezig zijn om de mensen van dit dorp,  in eigen omgeving,  vooruit te helpen.  het was echt heel interessant.
    Carine en William waren heel blij om zo hun werk eens onder de aandacht te kunnen brengen.
    u kan méér lezen over hun vzw op  www.everyoneweb.com/vzwnegroyrubia
    je kan ook een gezin adopteren voor 20 euro per maand.  reeds tien gezinnen worden zo financieel geholpen.  Carine en William hebben van ieder gezin een dossier gemaakt en een filmpje zodat je ziet hoe ze wonen,  hoe het gezin leeft.... je kan er ook mee corresponderen,  en een bezoekje brengen.

    binnenkort,  op 21 april is er een "aanéénzetdag  van de lapjes",  een idee van Antoinette.  samen met haar créaclub gaan we die dag eens extra ons best doen om zoveel mogelijk dekens te maken.  dit gaat door in Vinkt,  gelegen tussen Aalter en Deinze.  verdere gegevens volgen later.

    blij  weer op mijn blog te kunnen schrijven,  zal ik vannacht slapen als een roos !
    een heel gelukkige dino


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-02-2009, 21:31 geschreven door dino
    Reacties (1)
    voel je hier thuis !
    Foto

    te leven is een gunst,
    te weten "hoe" is een kunst !

    Nieuws VTM
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per week
  • 31/08-06/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!