Dit is een simpel recept als u moe thuis komt en toch nog trek hebt in een snelle heerlijke taart zonder veel omslag te maken in de keuken.
> Gooi 3 kopjes bloem in de mixer > Een fikse klont boter > Erbij drie eieren en hup .. husselen
Nu pakt u een ronde magnetron bak en laat daar het mengsel inglijden Zet 5 minuten de magnetron aan op de hoogste stand
Als de taart klaar is laat u hem afkoelen en gaat u op zoek naar een dun ijzerdraadje later snijdt U daarmee de taart door midden.. dit kan alleen maar als de warmte er af is.
Nu spatelt u de vulling op onderste heflt
Voor zoet .. een fikse hoeveelheid jam uit een potje Voor hartig.. gebakken ei met spek of kant en klare pesto met stukken tomaten gemengd. Tot slot legt u de andere taarthelft als een deksel bovenop zachtjes aandrukken nu
Zonnig zal het vandaag worden is de voorspelling. Laten we dus niet teveel tijd aan koken verdoen. Laat dat al die kookprogramma's met chefkoks maar doen op de TV. Die krijgen er tenslotte voor betaald... wij niet. Dit is het recept van een eenvoudige maar smakelijke salade. Gebruik hiervoor:
Een restje macaroni Fijngesneden bleekselderij Een tomaat in schijven en een bakje eiersalade
Hussel dit allemaal door elkaar en zet het nog even weg in de koelkast in een plastic bakje. Daarna opdienen en het plastic bakje gewoon op tafel zetten. De tijd van de soepterrines is nu wel echt voorbij en we maken het ons gemakkelijk.
Je bent nog jong.. en ik begrijp ook wel dat je bietjes niet lust maar als je zoals ik de oorlog hebt meegemaakt ben je nog met bloembollensoep tevreden. Gelukkig voor jou zijn het andere tijden nu. Maar denk ook eens aan andere kinderen die het minder hebben. Die samen een Nintendo moeten delen met hun broertje en heel graag een prakje met bietjes op hun bord zouden willen hebben.
De ouderwetse feestdrank die op elke party goed in de smaak zal vallen en voor meer feestvreugde zorgt.
Koop een grote glazen pot augurken en leeg deze. Spoel goed uit.
Als u fruit in huis heeft, vooral overrijp fruit snijdt u dit in stukken en vul de pot ermee. U schenkt een literfles jenever uit net zolang tot alle fruit bedekt is. Sluit de pot goed af en zet deze weg op een donkere plaats. Als u weer wat fruit over heeft kunt u de procedure herhalen. Belangrijk is om het fruit onder de jenever te bewaren. Is de pot driekwart vol dan giet u er voor het laatst jenever op en sluit u de pot voor de laatste keer af en laat hem, beslist onaangeroerd, op een koele donkere plaats staan, voor minstens 2 maanden.
Is er dan een party kunt u de Rumtopf eindelijk openen en de feestgangers, vooral met mate inschenken.
Houdt u ook zo van bietjes? Het is zo'n gezonde groente, maar u ziet er tegen op om het klaar te maken. In dat geval kunt u het beste een supermarkt instappen en kijken bij de glazen potjes met groente. Best kans dat u daar een potje bietjes ziet staan. Koop dat en leeg het thuis in een schaaltje. doe er dan een schepje zure room op. Het is lekker en gemakkelijk.
Het beste en gemakkelijkste is om een electrische eierkoker te kopen voor een tientje en de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Geen gedoe met hete pannetjes meer en snel een fijn lekker eitje bij het ontbijt. Denkt u bij het met zout bestrooien van het eitje ook aan uw bloeddruk?