Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Helmut Lotti is eigenlijk kaal
  • Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven
  • Heel de wereld wil nazi-tuinkabouter
  • Familie Jackson: "Michael is vermoord om zijn geld"
  • Gezicht van Duitser begint te rotten na operatie
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    jaap1
    blog.seniorennet.nl/jaap1
    Zoeken met Google


    Ditjes en Datjes
    Na vijftig is het leven mooi alleen is de wereld dat veel minder.
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven
    Nu de Mexicaanse griep zich steeds sneller verspreidt, begint bij sommige mensen een gevoel van paniek te leven. Geen nood, de Britse krant The Times geeft vijftien tips om een griepepidemie te overleven. Let wel: deze tips dateren van de vorige grote griepepidemie in 1918-1919.

    1) Neem een heet mosterdbad
    2) Gebruik je elektrische deken om je lakens te verluchten, drogen en opwarmen. Geen gevaar voor oververhitting of kortsluiting
    3) Eet kloek voedsel, want griep valt alleen de zwakkeren aan
    4) Ovaltine helpt tegen alles
    5) Steriliseer de lucht in de slaap- en woonkamers met de hulp van een gasbrander
    6) Neem medicatie als Coca Wine of Milton, wat het griepvirus in drie minuten knockout slaat
    7) Magische muntjes: zuig een muntje en overleef de griep
    8) "Behandel de symptomen, dat is het enige dat de wetenschap kan doen."
    9) Verrijk je bloed en kalmeer je zenuwen met 'Hall's wine'. Het versterkt de weerstand, versterkt de zwakken en houdt de gezonden gezond.

    Voor wie het niet gelooft: deze tips komen uit advertenties die 90 jaar geleden in de krant werden afgedrukt. Bewijs daarvan vind je hier.

    Tegenwoordig luiden tips om (minder) ziek te worden wel anders:

    1) Haal een griepvaccin, met voorrang voor wie werkt in de gezondheidszorg en voor kinderen
    2) Was regelmatig je handen
    3) Ga zo snel mogelijk naar de dokter als je de symptomen van de griep vertoont
    4) Eet verse groenten en fruit of neem vitaminesupplementen om je weerstand te optimaliseren
    5) Slaap voldoende

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel de wereld wil nazi-tuinkabouter

     

    De nazi-tuinkabouter van de Duitse kunstenaar Ottmar Hörl kan rekenen op bijzonder veel belangstelling. Mensen uit de hele wereld willen een exemplaar van de kabouter die de Hitlergroet brengt, zegt Hörl. Bij de geïnteresseerden zitten volgens de kunstenaar veel gerenommeerde Joodse kunstverzamelaars uit de VS.

    Verboden in Duitsland
    Hörl heeft in totaal zevenhonderd nazi-kabouters gemaakt, meldt de Telegraaf. Die waren eerder te zien in Gent en het Italiaanse Zuid-Tirol zonder dat er iemand over klaagde. Nazisymbolen, zoals het hakenkruis en de met de uitgestrekte rechterarm gebrachte Hitlergroet, zijn in Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog echter verboden. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de tuinkabouter illegaal is of onder de vrijheid van kunst valt, die door de grondwet wordt gegarandeerd.

    Ironie
    Volgens Hörl hebben de Joodse belangstellenden zijn "ironie precies begrepen". "De kabouter toont aan dat de mensen een gevaarlijke massa kunnen vormen, als er rituelen en gebaren worden gebruikt die veeleer mensvernederend zijn dan sociale bedoelingen hebben. Denk aan de gestrekte arm van de Hitlergroet," zegt hij.

    Geen neonazi's
    Aanvragen van neonazi's heeft hij niet ontvangen: "Nazi's zien zichzelf toch als groot, blond en heldhaftig," meent de kunstenaar. "Die eigenschappen heeft toch geen tuinkabouter?"

    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie Jackson: "Michael is vermoord om zijn geld"

     

    Zanger Michael Jackson is om het leven gebracht door een groep samenzweerders die azen op het geld van de popster. Dat zegt althans zijn zus La Toya Jackson in de Britse zondagskranten.

    Meer waard dood dan levend

    "Volgens onze familie is Michael vermoord. Ik voel gewoon dat het om het geld te doen was. Michael was meer dan een miljard dollar waard door de rechten op zijn muziek. Daarom is hij vermoord. Dood was hij meer waard dan levend."

    Schimmige figuren
    Volgens de 53-jarige La Toya was haar broer in de macht van schimmige figuren die de King of Pop manipuleerden. Zij zouden ervoor hebben gezorgd dat Jackson afhankelijk werd van medicijnen, zodat ze hem als een marionet konden sturen.

    "Eenzaamste man ter wereld"

    Ook zouden ze de familie op afstand hebben gehouden. Als gevolg van het complot zou Jackson volgens zijn zusje de ''eenzaamste man ter wereld'' zijn geweest.

    Juwelen en cash gejat uit huis
    Verder stelt La Toya dat er op de dag van Jacksons dood juwelen en 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) uit de woning van de popzanger verdwenen zijn, een bedrag dat volgens haar doorgaans contant rondslingerde in het huis.

    Ruim twee weken geleden overleed Jackson aan de gevolgen van een hartstilstand. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. De politie sluit moord vooralsnog niet uit.

    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezicht van Duitser begint te rotten na operatie

     

    Een 58-jarige Duitser die een routine-ingreep moest ondergaan, pakte de schrik van zijn leven toen hij daags nadien merkte dat zijn gezicht langzaam begon te rotten. Dat schrijft Bild.

    Winfried Zietlow had een knobbeltje in zijn nek en wilde dat weg. Een ingreep van niks, vertelden de dokters van een gerenommeerde Duitse kliniek. Ze spoten wat alcohol in een bloedvat waardoor de ader zou dichtslibben en het knobbeltje zou verdwijnen. Maar een dag later merkte hij dat zijn gezicht zwart begon te worden. "Ik zag er uit als een leprapatiënt", zegt Zietlow in Bild.

    Baard
    We zijn nu anderhalf jaar verder en de ex-turnleraar (les geven gaat niet meer) lijdt nog steeds onder de operatie. Hij heeft nog altijd pijn als hij eet, zijn baard groeit naar binnen in zijn mond en zijn gezicht lijkt verlamd. Hij eist nu 60.000 euro schadevergoeding van de kliniek en nog eens 100.000 euro aan misgelopen inkomsten.

    Volgens zijn advocate gaat het om een medische fout. Bij de kliniek ontkennen ze dat er fouten zijn gemaakt en beweren ze dat Zietlow goed genoeg wist wat de risico's waren. Iets wat Zietlow op zijn beurt dan weer ontkent. Momenteel ligt de Duitser opnieuw in het ziekenhuis voor een hersteloperatie, de vierde al sinds de misgelopen operatie. (sps)

    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga: "Ik ben gewoon het rare meisje"

     

    Lady Gaga mag dan wel succes hebben, toch voelt de Amerikaanse zangeres zich een buitenbeentje in de showbizzwereld. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

    "Ik ben altijd wel een beetje een buitenbeentje geweest. Ondank het feit dat ik nu zelf een beroemdheid ben in showbizzland, ga ik niet graag met beroemdheden om. Ik pas eigenlijk gewoon niet in dat wereldje. Ik hou het liever een beetje bij mezelf."

    "Ik ben gewoon het rare meisje en daar neem ik vrede mee. Lady Gaga is wie ik ben, inclusief pruik en strik. Ik ga ermee slapen."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry op geheime dates met "engel" Natalie Imbruglia

     

    De Britse prins Harry gaat in het geheim op stap met de Australische zangeres/actrice Natalie Imbruglia. Hij noemt haar "engel". Het koppel zou afspreken in een café in Windsor. Dat ligt zowel dicht bij het huis van Imbruglia als bij dat van de Queen: Windsor Castle.

    "Hou komt daar graag omdat het er rustig is", vertelt een insider aan de Britse tabloid 'Grazia'. "Ze zijn er zich erg van bewust dat de mensen hen samen zullen spotten." Recent nog werden de twee celebrity's backstage gezien op een festival in Londen. "Harry was toen een beetje stout met Natalie. Hij kneep in haar achterste en lachte", aldus een bron.

    Innig
    "Maar ze waren ook innig met elkaar. Harry noemde haar herhaaldelijk 'engel' en zij speelde met zijn haar." De bodyguards van Harry hadden het over zijn "lief" om hun toegang tot het festival mogelijk te maken. "Ze zeiden heel specifiek dat Harry zou afkomen met zijn vrienden en zijn lief. Er was maar één meisje tussen de vrienden van de prins."

    "Het optreden van The Killers volgde het koppel vanop de zijkant van het podium. Hij kon maar niet van haar lijf blijven: knuffelen, kussen..." Hun vriendschap ontstond toen Harry (24) zich in februari in dokterskostuum een weg wist te banen naar Imbruglia's feestje voor haar 34ste verjaardag in Londen. "Het is geen geheim dat Harry haar altijd al leuk vond en hun relatie is langzaam gegroeid", beweert de insider nog. Als daar maar geen kindjes van komen...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Michael Jackson begraven met witte handschoen"

     

    Michael Jackson zal worden begraven met een van zijn beroemde witte Swarovski handschoenen. Dat meldt TMZ. Volgens verschillende bronnen zou het zus La Toya zijn geweest die heeft aangedrongen om Michael te begraven met zijn handelsmerk.

    Het is Dorothy Gaspar, eigenaar van Gaspar Gloves in Los Angeles en ontwerpster van de handschoenen voor de 'This is it-Tour', die met de onthullingen naar buiten kwam.

    Gaspar is ook de vrouw die 12 jaar geleden de Swarovski handschoenen voor The King of Pop had ontworpen. Waar Michael zal worden, is nog steeds een raadsel.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britney straks in Antwerpen

     

    Vanavond is het eindelijk zover. Dan maakt Britney Spears haar lang verwachte intreden in het Antwerpse Sportpaleis. Exact vijf jaar na haar laatste concert in ons land, is het in Antwerpen meteen het enige concert in de Benelux tijdens haar Circus-tour. Britney zit aan haar vijftiende concert op Europese bodem tijdens haar tournee.

    Circustent
    De tournee van de zangeres begon in maart in de Verenigde Staten. Bij de concerten staat het podium net als in een circustent in het midden van de zaal. Daar krijgt u een mix van acrobatie, gewaagde acts en verbluffende gymnastiek te zien. Britney brengt zowel hits uit het verleden, aangevuld met nieuwe liedjes als Womanizer en Piece of Me.

    Privéleven
    Britney brak tien jaar geleden als tiener door met haar hit 'Baby One More Time'. De laatste jaren kwam de zangeres vooral in het nieuws door perikelen in haar privéleven. Deze tournee is vooral bedoeld om de carrière van de zangeres opnieuw uit het slop te halen.

    Nog tickets beschikbaar
    Het concert begint om 20u met een voorprogramma van Sliimy. De deuren van het Sportpaleis openen om 18u. Er zijn nog enkele tickets van 72 en 89 euro beschikbaar. Voor 120 euro kan u vanavond aan het podium staan.

    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Moonwalksite' van Stubru blijkt wereldwijd succes

     

    Muziekzender Studio Brussel pakte na de dood van popster Michael Jackson uit met een speciaal eerbetoon aan de "King of Pop". Op de website www.eternalmoonwalk.com wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan "de langste moonwalk ooit".

    Twitter
    Iedereen kan zijn eigen versie van de moonwalk - de typische achterwaartse danspas van Jackson - opsturen. Die video's worden dan achter elkaar gemonteerd. Volgens reclamebureau De Mortierbrigade, die mee achter het concept zit, is de site een gigantisch succes. Vandaag was het zelfs het meest "getwitterde" onderwerp ter wereld.

    Al honderden meters gemonteerd
    De site blijkt een wereldwijd succes bij Jackson-fans. Op de site is al voor honderden meters achter mekaar gemonteerde "moonwalk" te zien. Onder de inzendingen zitten ook speciale video's, onder meer van "moonwalkende" fietsers, katten, legoblokjes, bierglazen, enz... De website is terug te vinden op www.eternalmoonwalk.com.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen Jackson nog bij lijkschouwer voor onderzoek

     

    De herdenkingsplechtigheid voor Michael Jackson mag dan gisteren plaats gevonden hebben, wanneer en waar zijn begrafenis zal plaatsvinden is nog steeds niet bekend. En mogelijk zal de King of Pop niet onmiddellijk begraven worden want een lijkschouwer heeft onthuld dat een deel van Michaels hersenen nog steeds onderzocht wordt. Dat meldt de Britse krant The Telegraph vandaag.

    Volgens lijkschouwer Ed Winter wordt een deel van Michaels hersenen nog steeds onderzocht en zal dat nadien aan de familie van de zanger terug bezorgd worden. Maar eerst moeten er nog neuropathologische tests uitgevoerd worden, die mogelijk de doodsoorzaak kunnen achterhalen.

    "Michael nog niet begraven"
    Het is niet ongewoonlijk dat een lijkschouwer een deel van de hersenen bij zich houdt. Volgens Winter wachten sommige families dan wel om hun geliefde te begraven totdat ze dat deel ook teruggekregen hebben, maar de familie van Michael Jackson heeft niet laten weten wat ze van plan zijn. "Het laatste wat ik gehoord heb, is dat ze zijn lichaam nog niet gaan begraven."

    Op de overlijdensakte, die werd ingevuld door zus LaToya, staat zowel de doodsoorzaak als de plaats van begrafenis als onbekend aangeduid.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse vrouw bevalt van eeneiige drieling

     

    Een 34-jarige vrouw is in de Duitse stad Bonn bevallen van een eeneiige drieling. De drie meisjes komen voort uit één bevrucht eitje en hebben hetzelfde genetische materiaal. Uiterst zeldzaam, want dat fenomeen komt slechts voor bij één op één miljoen geboortes. Alexandra, Adriana en Antonia kwamen al op 18 juni ter wereld via een keizersnede, maar het nieuws werd nu pas bekendgemaakt.

    De drie zusjes werden vijf weken te vroeg geboren maar zijn alle drie kerngezond. "We hadden moeite om het allemaal te vatten: drie meisjes, die dan nog eens identiek zijn. Ongelooflijk", deelde een overgelukkige mama Karina mee. De vrouw en haar man hebben overigens al twee dochters, Anna (6) en Diana (2).

    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans spotten geest Michael Jackson in Neverland

     

    Tijdens een live-uitzending van Larry King op CNN filmde een cameraploeg als bij toeval een vreemde verschijning in de gang van Michael Jacksons landgoed Neverland. Fans claimen meteen dat het gaat om de geest van de overleden 'King of Pop'.

    De zogezegde geest dwaalde rond in een van de gangen en was binnen een paar seconden alweer verdwenen. De beelden werden vertoond tijdens het programma 'Inside Neverland', waarin Larry King een gesprek had met Michaels broer Jermaine. De camera stond gericht op een lange gang. Aan het einde van de gang verschijnt de 'dwalende schaduw' in beeld.

    Aanvankelijk merkten de filmploeg en Larry King de vreemde verschijning niet op. Maar nadat het filmpje op YouTube werd gezet, ontstonden snel de eerste geruchten. Fans van de popster denken dat het om de geest van Michael Jackson gaat.

    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot drie miljoen Belgen met Mexicaanse griep na zomer
    Viroloog Marc Van Ranst
    Viroloog Marc Van Ranst
    Tot nog toe riep de Belgische griepcommissaris Marc Van Ranst op om niet te panikeren over de Mexicaanse griep. Maar zeven griepdoden per dag tegen eind augustus noemt hij nu wel "een realistische voorspelling". Volgens Van Ranst kan tot een derde van de bevolking besmet geraken. De 12,6 miljoen vaccins die ons land besteld heeft, zullen tegen dan nog niet klaar zijn.

    Vakantiegangers
    Heel wat populaire vakantielanden zijn risicogebieden. Tot nu toe kwam het virus België enkel binnen via landgenoten die in het buitenland zijn geweest. Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten lokken echter heel wat Belgen tijdens de zomervakantie. Daarom verwacht Van Ranst dat het aantal gevallen na de vakantie fel zal stijgen.

    Thuis blijven
    De echte grieppiek verwacht de viroloog in september, als de scholen weer open gaan. De Mexicaanse griep is dodelijk, hoewel de meeste mensen er van af komen door een weekje thuis te zitten. Voor wie al verzwakt is of een andere kwaal heeft, kan de griep echter fataal zijn. Van Ranst waarschuwt bedrijven dat ze er rekening moeten mee houden dat een groot deel van hun werknemers thuis zal blijven in september en oktober.

    Scholen dicht?
    Een echte voorspelling kan Van Ranst nog niet doen. In het ergste geval zullen de scholen hun deuren moeten sluiten. In het beste geval zullen de meeste mensen er maar weinig van merken

    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb 15 kinderen met Michael en eis zijn geld en lichaam
    Michael Jackson en 'zijn' drie kinderen.
    De duidelijk zwarte Nona Jackson beweert ook de moeder te zijn van de blanke kinderen van Michael Jackson.
    De duidelijk zwarte Nona Jackson beweert ook de moeder te zijn van de blanke kinderen van Michael Jackson.
    Michael Jackson in de clip van 'Billie Jean'.
    Michael Jackson in de clip van 'Billie Jean'.
    De 'Billie Jean'-sage lijkt zich te herhalen. Een vrouw die beweert dat ze getrouwd is met Michael Jackson eist dat zijn lichaam aan haar wordt overgedragen. Nona Jackson beweert tevens dat ze vijftien kinderen heeft gekregen met Jackson en heeft een eis van 93 bladzijden lang ingediend bij de familie Jackson.

    Mijn vader, Satan
    "Alle bezittingen van mijn man en zijn gelden (sic) moeten onmiddellijk aan mij overgedragen worden. Het lichaam van mijn man moet overgebracht worden naar het lichaam van de lijkschouwer (sic) of naar het dodenhuisje. Hoewel hij op aarde gestorven is, leeft hij bij mijn vader, Satan de Duivel Khalid Lucifer". Een rechter in Los Angeles vermoedt dat het om een gestoorde vrouw gaat die last heeft van de warmte en weigerde gevolg te geven aan haar verzoek.

    "Ik schenk hem de eeuwigheid"
    De vrouw zette na de dood van Michael Jackson een bericht op het internet: "Ik ben een weduwe geworden, ik heb mijn prijs betaald voor mijn liefde voor Michael Jackson. De eeuwigheid, dat is alles wat ik hem kan schenken. Hij moest op zijn minst één keer in zijn leven bemind worden, en dat heb ik gedaan. Zo kan ik op een dag ook in vrede sterven". De vrouw beweert ook dat ze de echte moeder is van Jacksons drie kinderen.

    De vrouw, Nona Paris Lola Ankhesenamun Jackson, heeft al eerder claims omtrent Michael Jackson gedaan, maar geen enkele werd ontvankelijk verklaard. "Haar bewijsmateriaal toont geen enkele genetische verwantschap aan", oordeelde een rechter vorig jaar. De man had moeite niet in een slappe lach te ontsteken.

    09-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse snijdt ongeboren baby uit buik van vrouw

     

    Korena Roberts werd gisteren beschuldigd van moord.
    Agenten hebben in Oregon het opengesneden lichaam van een 21-jarige vrouw teruggevonden. Uit onderzoek bleek dat haar baarmoeder opengesneden was en dat haar ongeboren kindje eruit gehaald werd. De politie heeft de 27-jarige Korena Roberts aangehouden op verdenking van moord.

    Nooit zwanger geweest
    De politie kwam de zaak op het spoor toen ze vrijdagavond gebeld werden omdat een baby niet meer ademde. De hulpdiensten werden erbij gehaald, maar die konden alleen maar vaststellen dat er geen hulp meer mogelijk was voor de boreling. De dokters stelden bovendien vast dat de moeder, Korena Roberts, nooit zwanger geweest was.

    Na ondervraging bleef Roberts beweren dat het kindje van haar was, maar de agenten vonden bij een inspectie van het huis het levenloze lichaam van de 21-jarige Heather Snively. Volgens de dokters kreeg de vrouw klappen op haar hoofd met een bot voorwerp en werd ze nadien opengesneden. Het is nog niet duidelijk of ze stierf aan de verwondingen aan haar hoofd of aan de bloeding van haar opengesneden buik.

    Contact met zwangere vrouwen
    Volgens de onderzoekers had Roberts haar familie en vrienden al maandenlang wijs gemaakt dat ze zwanger was. Intussen zocht ze zoveel mogelijk contact met zwangere vrouwen. Heather Snively was één van hen. De 21-jarige vrouw was nog maar pas naar Oregon verhuisd omdat haar vriendje en de vader van het kind er een betere job gevonden had. Vrijdagavond sloeg hij alarm toen zijn vriendin niet thuis kwam.

    Snively's moeder liet weten dat Roberts en haar dochter elkaar nog maar een paar weken kenden. Ze hadden elkaar leren kennen via een online koopjesdienst. Roberts was op zoek naar babykleertjes en raakte aan de praat met Snively. De twee spraken uiteindelijk af en toen sloeg het noodlot toe voor de 21-jarige.

    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikker die constant van kleur verandert is God in India

     

    Een kikker die constant van kleur verandert, wordt in India aanbeden als een god. Honderden gelovigen trekken dagelijks naar het huis van eigenaar Reji Kumar in Kerala om te bidden en mirakels af te dwingen.

    Reji ontdekte de kikker terwijl hij de planten water aan het geven was. Groot was zijn verbazing toen het witte beest geel werd en zelfs grijs uitsloeg nog voor hij ermee thuis geraakt was. "'s Nachts zag die kikker donkergeel, waardoor zijn inwendige organen zowaar zichtbaar werden. Echt een mirakel dat dat dier zich in zoveel verschillende gedaantes kan presenteren." Toch verloopt niet alles naar wens. "Wat ik hem ook geef qua eten, hij speelt niets binnen. Ik ben radeloos op dat vlak."

    Een van de bekendste zoölogen van het land zal de 'regenboogkikker' nu aan een verdere studie onderwerpen. "Kikkers veranderen soms van kleur om mogelijke aanvallers af te schrikken", aldus professor Oommen V. Oommen. "Dit exemplaar wijzigt echter zo vaak dat er wel iets speciaals mee aan de hand moet zijn."

    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksspel met touw werd mister Kung Fu fataal
    HLN update   De Amerikaanse acteur David Carradine heeft zich opgehangen in een hotel in Bangkok. Een kamermeisje vond de 72-jarige Amerikaan aan een gordijnkoord in een kast in zijn suite in het vijfsterrenhotel Park Nai Lert. Hij was naakt en had een koord rond zijn nek en genitaliën.

    Lijkschouwers in het Bangkok Chulalongkorn Hospital bevestigen dat Carradine "niet stierf op natuurlijke wijze". De Thaise politie vertelde Australische collega's dat "Carradine waarschijnlijk stierf door masturbatie". Politiechef generaal Worapong Siewpreecha bevestigde ook dat er ook een touw rond zijn genitaliën was gebonden en dat dat verbonden was met de gordijnkoord rond zijn nek.

    Carradine was in Bangkok voor de opnames van de film 'Stretch' van de Franse regisseur Charles de Meaux. Collega's raakten ongerust toen hij eergisteren niet was komen opdagen voor het eten en ze hem via de telefoon op zijn kamer niet konden bereiken.

    Auto-erotische verstikking
    Volgens familie en vrienden toonde de man geen tekenen van levensmoeheid, integendeel. "Hij zat vol leven en wou altijd werken. Een geweldige mens," zegt zijn manager Chuck Binder. Dat doet vermoeden dat de acteur overleed aan een bizar spelletje van auto-erotische verstikking, waarbij iemand opgewonden raakt door zichzelf te verstikken. In 1997 overleed ook INXS-zanger Michael Hutchence in dergelijke omstandigheden.

    De politie bevestigt dat de acteur naakt in zijn kast aan een koord hing. Er zijn geen aanwijzingen dat Carradine werd aangevallen of dat er iemand anders in de kamer was geweest, luidt het.

    Carrière
    De Californiër heeft in zijn meer dan 40 jaar durende carrière in meer dan 100 bioscoop- en televisiefilms gespeeld. Enkele jaren geleden was hij als booswicht Bill in het bloederige tweeluik 'Kill Bill' (2003-2004) van cultregisseur Quentin Tarantino ('Pulp Fiction') te zien.

    Hij verwierf echter vooral bekendheid in de jaren zeventig met de figuur van de boeddhistische Shaolin-monnik Kwai Chang Caine in de langlopende martial art-reeks 'Kung Fu'. In de jaren negentig speelde hij in de sequel van de reeks de rol van zijn kleinzoon in 'Kung Fu: The Legend Continues.'

    Vijf keer getrouwd
    Carradine produceerde verschillende trainingsfilms met oefeningen in de oosterse sporten Tai chi en Qigong. Hij is vijf keer getrouwd en heeft drie kinderen, waaronder de actrices Calista en Kansas.

    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur in de war door koude winter en warme lente

     

    De natuur is "helemaal in de war geraakt" door de lange, koude winter en de daaropvolgende extreem warme aprilmaand stellen natuurwaarnemers en wetenschappers vast. Bomen en struiken bloeien uitbundiger maar korter, vlinders die al jarenlang niet meer zijn gezien, duiken ineens op en in de Scheldemonding is sprake van een explosie van roze sterslakken.

    Uitbundige bloei, maar korter
    Bomen en kruiden bloeien uitbundiger maar korter en ruim twee weken vroeger dan normaal. Door de droogte zijn minder dan 50 procent gewone padden overgezet dan in 2008. Mezen missen mogelijk een deel van de rupsenpiek. Er worden opvallend veel exemplaren van de vlinder oranjetipje gezien, ook op plaatsen waar ze al meer dan tien jaar niet zijn waargenomen. En in de Zeeuwse delta wordt een ongekend groot aantal jonge zeepokken en een explosie van rose sterslakken gezien.

    De gemiddelde temperatuur in april 2009 zou bijna drie graden hoger liggen dan normaal. Alleen april 2007 was nog warmer. Ook is er weinig neerslag gevallen. Na de koude winter en de vrij zachte maart worden planten en dieren plotseling geconfronteerd met extreem hoge temperaturen.

    Trend
    De natuur is na de trage start in het begin van 2009 inmiddels ruim twee weken vroeger dan twintig jaar geleden. De trend van de voorgaande jaren wordt hiermee weer opgepakt. Daslook, scherpe boterbloem, brede orchis en tal van andere soorten die doorgaans pas begin mei bloeien waren in de tweede helft van april al volop te zien.

    Padden desastreus

    De paddentrek kwam door de aanhoudende vrieskou pas laat op gang maar de trek lijkt alweer voorbij. Sommige paddenwerkgroepen spreken van een desastreus jaar en halen nog geen 35 procent van het aantal padden dat zij in 2008 van de ene naar de andere kant van de weg hielpen.

    Mezen missen rupsen
    Volgens ornithologen zijn veel in ons land overwinterende vogels door de relatief koude winter in een niet al te beste conditie het broedseizoen begonnen. Door de extreme versnelling van de natuur hebben ze niet die kans gehad. Omdat veel mezen nu pas gaan nestelen, missen ze waarschijnlijk de rupsenpiek die weer afhankelijk is van de groei van het blad.

    Vlinders
    Vlindersoorten hebben wel baat bij de hoge temperaturen in april. Het oranjetipje bijvoorbeeld verschijnt van oudsher voor het eerst rond 1 mei. De vlinder wordt echter al volop gezien en het zijn er ook veel meer dan normaal. Zelfs op plekken waar de soort al tien jaar niet of nauwelijks wordt gezien, wordt de vlinder dit voorjaar gemeld. Meer rare vaststellingen zijn verzameld op de site natuurbericht.nl.(mvl)

    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse varkensgriep: tijd om ons zorgen te maken
     In New York heerst momenteel paniek nadat bij 75 kinderen uit een privéschool in Queens symptomen zijn vastgesteld die overeenstemmen met die van de gevallen in Mexico. 
     De Mexicaanse overheid zou trouwens veel te laat gereageerd hebben. Tot donderdagavond hield ze vol dat het om een gewoon griepje ging, terwijl er al verschillende weken door plaatselijke artsen gemeld was dat er iets mis was. 
     Opvallend is dat in Mexico vooral gezonde jongvolwassenen getroffen worden door het virus. Dat heeft het gemeen met de Spaanse Griep, die meer dan 40 miljoen slachtoffers eiste wereldwijd in 1918 en 1919.  
     De varkensgriep is in het verleden al wel vaker overgeslagen op mensen. Maar wat angstaanjagend is, is de beschrijving van het Amerikaanse CDC (Center for Disease Control) van het huidige virus: een combinatie van genetische segmenten uit de menselijke griep, de Noord-Amerikaanse variant van vogelgriep en varkensgriepen uit Amerika, Europa en Azië. 
     De Mexicaanse autoriteiten zijn nu wel begonnen een grootschalige vaccinatiecampagne met vooral Tamiflu, dat het virus afremt, maar niet stopt. Er zijn overigens slechts 1 miljoen dosissen beschikbaar. In Mexico wonen 110 miljoen mensen. 
    HLN update   We moeten ons op dit moment "absoluut zorgen maken" om de mogelijke gevolgen van de Mexicaanse varkensgriep die al tientallen mensenlevens heeft geëist volgens viroloog en griepexpert Ab Osterhaus. Het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en -preventie (CDC) zei dat het vermoedelijk te laat is om de uitbraak binnen de perken te houden.

    Paniek in NYC
    In New York heerst momenteel paniek nadat bij 75 kinderen uit een privéschool in Queens symptomen zijn vastgesteld die overeenstemmen met die van de gevallen in Mexico.

    WHO: alle hens aan dek
    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verkeert in staat van alarm: "het is alle hens aan dek nu", liet een woordvoerder weten. De WHO is erg ongerust door de aard en de rare verspreiding van het virus. Er zou al een scenario klaarliggen waarbij uitgegaan wordt van 2 miljard besmettingen wereldwijd, maar daar konden we geen bevestiging van krijgen.

    Ook volgens Osterhaus is er kans op een pandemie en moeten er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen. De WHO maakte bekend dat SHOC, het Strategisch Actiecentrum voor de Gezondheid, in actie treedt. Het centrum richt zich op acute problemen met de volksgezondheid.

    Meer dan duizend gevallen
    In de Verenigde Staten en Mexico zijn de afgelopen weken honderden gevallen van varkensgriep opgedoken. In Mexico stierven al 70 mensen aan de ziekte. In Mexico zijn er ongeveer duizend gevallen van de nieuwe variant van de varkensgriep.

    Regering zweeg (tot het laat was)
    De Mexicaanse overheid zou trouwens veel te laat gereageerd hebben. Tot donderdagavond hield ze vol dat het om een gewoon griepje ging, terwijl er al verschillende weken door plaatselijke artsen gemeld was dat er iets mis was.

    1 miljoen vaccins voor 110 miljoen Mexicanen
    De Mexicaanse autoriteiten zijn nu wel begonnen een grootschalige vaccinatiecampagne met vooral Tamiflu, dat het virus afremt, maar niet stopt. Er zijn overigens slechts 1 miljoen dosissen beschikbaar. In Mexico wonen 110 miljoen mensen. De campagne is gericht op alle inwoners van de hoofdstad die nog niet zijn ingeënt met de gangbare antigriepvaccins. In Mexico Stad wonen naar schatting 22 miljoen mensen.

    Mondmasker
    De bevolking in Centraal-Mexico wordt gevraagd, indien mogelijk vergaderplaatsen, bioscopen, bars en restaurants te mijden. Voorts moet de bevolking, eveneens indien mogelijk, een mondmasker dragen en bij begroetingen geen handen schudden. In de Verenigde Staten werden acht gevallen vastgesteld: zes in Californië en twee in Texas. Daar zijn nog geen dodelijke gevallen gemeld.

    Volgens Amerikaanse wetenschappers is het virus, dat normaal gesproken alleen bij dieren voorkomt, een nieuw subtype is van het Influenza A-virus H1N1. Het is overdraagbaar van mens op mens, en dat is nieuw bij varkensgriep.

    Nog geen vaccin
    Voor grote griepuitbraken liggen noodscenario's klaar. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoekt momenteel de omvang en de mogelijke gevolgen van de ziekte. Volgens Osterhaus is het goede nieuwe dat de bestaande antivirus middelen werken tegen de varkensgriep. Dat wordt wel geralitiveerd door de Amerikanen, die daar het woordje "soms" aan toevoegen.

    Een vaccin is er sowieso nog niet. Het duurt vermoedelijk enkele maanden voordat dat gereed is.

    Onlangs in Mexico geweest en beetje koorts?
    Mensen die recent in Mexico zijn geweest en onverklaarbare griep of koorts hebben, worden aangeraden binnen te blijven. Binnen Europa zijn er nog geen gevallen van de ziekte bekend. Er is ook nog geen negatief reisadvies gegeven voor Mexico.

    België
    Het interministeriële Commissariaat Influenza, dat destijds werd opgericht bij de uitbraak van de vogelgriep, zal vanavond vanaf 19 uur bijeenkomen om te kijken of er ook maatregelen in België moeten worden genomen. "Ik verberg mijn ongerustheid niet. We nemen deze situatie heel ernstig", aldus viroloog Marc Van Ranst, commissaris Influenza.

    Verschillende landen, in Latijns-Amerika maar ook Canada en Frankrijk, namen al wel preventieve maatregelen.

    Gelijkenissen met Spaanse Griep
    Opvallend is dat in Mexico vooral gezonde jongvolwassenen getroffen worden door het virus. Dat heeft het gemeen met de Spaanse Griep, die meer dan 40 miljoen slachtoffers eiste wereldwijd in 1918 en 1919. De gangbare risicogroepen bij de jaarlijkse "gewone" griepgolven zijn ouderen en jonge kinderen. Van dezen vormt de groep ouderen verreweg de grootste risicogroep. De Spaanse griep echter, had de hoogste mortaliteit in de leeftijdsgroep 14- tot 21-jarigen.

    Na het onderzoeken van de longen van personen die aan de Spaanse griep zijn gestorven en in Alaska zijn begraven is het virus nagemaakt. Hieruit bleek dat de griep vooral de mensen in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar trof en het virus dus de sterkste immuunsystemen opzoekt. Dit zou ook weer het geval kunnen zijn met deze epidemie.

    Cocktail

    De varkensgriep is in het verleden al wel vaker overgeslagen op mensen. Alleen in de Verenigde Staten gebeurde dat in de afgelopen drie decennia al drie keer. Bij deze uitbraken overleden drie mensen. Maar wat angstaanjagend is, is de beschrijving van het Amerikaanse CDC (Center for Disease Control) van het huidige virus: een combinatie van genetische segmenten uit de menselijke griep, de Noord-Amerikaanse variant van vogelgriep en varkensgriepen uit Amerika, Europa en Azië.

    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps koppel zoekt op dak met geweer naar papegaai

     

    (archieffoto)
    In Antwerpen is de politie gisteren uitgerukt voor twee mensen die met een wapen over een dak liepen in het Schipperskwartier. Het bleek te gaan om een man en een vrouw die hun ontsnapte papegaai Sjoeke aan het zoeken waren.

    De vogel was gaan vliegen, en het koppel zat op het dak te speuren naar het beest door het vizier van een luchtkarabijn. Omwonenden belden daarop de agenten, die het wapen even in beslag namen.

    Uiteindelijk kreeg het koppel een tweede keer agenten over de vloer, toen bleek dat de politie Sjoeke had kunnen vangen op de Groenplaats. "Hij had wel in de hand van een van de politiemannen gebeten en de combi ondergescheten", vertelt het opgeluchte baasje Nathalie Tys in de Concentra-kranten.






    Blog als favoriet !



    Archief per week
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 03/11-09/11 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!