Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Helmut Lotti is eigenlijk kaal
  • Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven
  • Heel de wereld wil nazi-tuinkabouter
  • Familie Jackson: "Michael is vermoord om zijn geld"
  • Gezicht van Duitser begint te rotten na operatie
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    max_en_bente
    blog.seniorennet.nl/max_en_
    Zoeken met Google


    Ditjes en Datjes
    Na vijftig is het leven mooi alleen is de wereld dat veel minder.
    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waris Dirie dient geen klacht in
    Het Somalische fotomodel Waris Dirie, die in maart zei dat ze was ontvoerd in Brussel en slecht behandeld door de Brusselse politie, heeft uiteindelijk geen enkele klacht ingediend, aldus het parket. "Dit bewijst enkel dat ze maar wat vertelde", luidt het in Le Soir.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen prijsafspraken voor een zak friet
        "Er zijn geen prijsafspraken gemaakt voor de prijs van een zak frieten". Dat zegt minister voor Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld), op basis van een vooronderzoek van de dienst voor mededinging naar de prijsvorming van Belgische frieten.
    Het onderzoek kwam er na een verschillende prijsevolutie van de aardappel en de zak friet, en vermoedens van prijsafspraken. Die zouden gemaakt zijn via de prijsberekeningsmodule op de website van Navefri, de beroepsfederatie van de frituuruitbaters.
    Belgische goud
    Uit het onderzoek bleek dat er niets mis was met de berekeningsmodule van Navefri. Enkel de tekst voor leden werd aangepast om onduidelijkheden te vermijden.
    Vandaag sluit Van Quickenborne het 'frietzakincident' samen met de voorzitter van Navefri, Bernard Lefèvre, af met een pakje Belgisch goud.
    Unizo
    Ondernemersorganisatie Unizo dringt er bij Van Quickenborne op aan economisch advies van sectororganisaties over kostprijsberekening nu in alle duidelijkheid te beschouwen als een normale opdracht van een beroepsorganisatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdachte opgepakt voor moord op De Vleeschauwer
    Het gerecht van Dendermonde heeft een oude verdachte van de moord op Peter De Vleeschauwer opnieuw opgepakt. Dat meldt de VRT. Bij het parket van Dendermonde ontkennen ze het nieuws niet, maar willen ze er voorlopig niet over communiceren.

    De persoon werd eerder al opgepakt, maar werd destijds vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen. Er zouden nu nieuwe verklaringen tegen hem zijn afgelegd. Hij is vandaag voor de raadkamer verschenen.

    Rijkswachter Peter De Vleeschauwer werd in 1996 ontvoerd uit de rijkswachtkazerne van Sint-Niklaas, en later vermoord teruggevonden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie verzint dood klasgenoten en veroorzaakt massahysterie
    De Highway Patrol kwam zelf langs om alles echt te laten lijken.
    In Californië hebben de politie en leerkrachten van een middelbare school studenten wijsgemaakt dat zesentwintig klasgenoten omgekomen waren bij een aantal verkeersongevallen. Er brak een zodanige massahysterie uit bij de studenten dat het verzonnen verhaal weer moest worden ingetrokken. Een leugentje om bestwil, heette het, om de leerlingen ervan te weerhouden dronken achter het stuur te kruipen.
    Leugen
    Om alles zo echt mogelijk te laten lijken kwam de snelwegpolitie zelf naar de school om de slechte tijding te melden. Sommige studenten vielen flauw en anderen gingen volledig door het lint. Er restte de wansmakelijke 'grappenmakers' niets anders dan te bekennen dat het allemaal gelogen was.
    Doel bereikt
    Het groepsverdriet maakte al snel plaats voor woede en ongeloof. Wie te laat vernam dat het om opgezet spel ging, zag ook plots 'dode' vrienden opdagen in de school. Complete chaos heerste er dus, maar de schooldirectie toonde geen berouw. "De studenten waren getraumatiseerd, maar dat was ook onze bedoeling."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dief verkiest gevangenis boven eigen vrouw

    Er bestaan verschillende manieren om van het gezaag van uw partner af te raken, maar de 45-jarige Luigi Folliero schiet zonder twijfel de hoofdvogel af. Nog maar twee dagen was deze boef ontslagen uit de gevangenis van Napels of hij stond er al terug, met de smeekbede hem opnieuw achter de tralies te stoppen.
    Folliero kreeg als straf voor zijn diefstallen twee jaar cel opgelegd, maar mocht na een jaar brommen al naar huis. Onder huisarrest weliswaar, en die voorwaarde was er duidelijk te veel aan. "Ze stopt maar niet met zagen en klagen. Alles is beter dan die hel te moeten verdragen, dus daarom kom ik me hier weer aanmelden", biechtte hij tegen de stomverbaasde cipiers op.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affaire kan tweevoudige moordenaar van executie redden

    Een achttien jaar oude dubbele moordzaak in Texas moet helemaal opnieuw gedaan worden omdat de rechter en de openbaar aanklager van toen een affaire zouden gehad hebben. De inzet voor de beschuldigde is niet gering, want hij kreeg in 1990 de doodstraf opgelegd. Enkel de geruchten over de vermeende relatie tussen beide gerechtsmedewerkers hebben verdachte Charles Dean Hood al die jaren van een dodelijk spuitje behoed. Vorige week bevestigde een voormalige advocaat nog dat de liefdesrelatie tussen beiden in die tijd algemeen bekend was.
    "Een intieme relatie betekent niet alleen dat de rechter de argumenten van de openbaar aanklager in dit geval allicht zomaar klakkeloos gevolgd heeft, maar ook dat er heel wat persoonlijke contacten plaatsgevonden hebben buiten de vertrouwelijkheid van de rechtbank", staat er nu in een tussenarrest te lezen. Toch nog een sprankeltje hoop dus voor Hood, wiens executie normaal gezien voorzien was op 17 juni.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buikpijn blijkt baby te zijn

    In bad kruipen om de buikpijn te verzachten en eruit komen met een baby rijker. Het overkwam Claire Hubbard uit het Britse Yorkshire precies op haar 23ste verjaardag. De jongedame wist niet eens dat ze zwanger was, dus hechtte ze niet zoveel aandacht aan de last die ze rond haar maagstreek ondervond. Tot minuten later plots Aaron ter wereld kwam. Claire belde in paniek de hulpdiensten, die haar naar het ziekenhuis brachten.
    Voor vriendje Pete Gilliver was de komst van de koter zo mogelijk nog een grotere schok dan voor Claire. "Van wie is die kleine?", vroeg hij ongerust aan de rand van haar ziekenbed. "Hij is van jou", stelde Claire hem gelukkig al snel gerust. Een baby stond allerminst op hun verlanglijstje, want Claire kreeg zelfs injecties om de ovulatie te onderdrukken.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag de dertiende veiliger dan gewone vrijdag
    Bent u voor het ongeluk geboren? Komt u vandaag liever het huis niet uit? Het is tenslotte vrijdag de dertiende, en dan durft er al wel eens wat mislopen. Volgens Nederlandse statistici is die vrees ongegrond. "Vrijdag de dertiende is zelfs veiliger dan eender welke andere vrijdag", zeggen ze.
    Gisteren publiceerde het Nederlandse Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) een studie waaruit moet blijken dat er minder ongelukken en diefstallen gebeuren en minder branden voorkomen wanneer de dertiende van een maand op een vrijdag valt dan op andere vrijdagen.
    Waar verzekeraars op de meeste vrijdagen ongeveer 7.800 schademeldingen binnen krijgen van verkeersongevallen, blijft de teller op een vrijdag de dertiende staan op gemiddeld 7.500 gevallen. Ook het aantal brandmeldingen op vrijdag de dertiende ligt met 690 lager dan de 720 meldingen die verzekeraars doorgaans op vrijdag ontvangen. Wel ligt de totale schadeomvang van branden op vrijdag de dertiende gemiddeld iets hoger dan op andere vrijdagen (670.000 euro tegen 640.000 euro).
    "Ik kan maar moeilijk aannemen dat het komt omdat mensen op vrijdag de dertiende onbewust voorzichtiger zijn, maar statistisch gezien is rijden op vrijdag de dertiende veiliger", vertelde CVS-statisticus Alex Hoen aan het magazine Verzekerd

    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel licht remt depressie bij demente bejaarden

     

    Demente bejaarden die langdurig in goed verlichte ruimten zitten, hebben minder last van depressieve buien en een slecht humeur. Veel licht remt ook de cognitieve achteruitgang.
    Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN). De resultaten verschenen gisteren in het gezaghebbende Journal of the American Medical Association (JAMA).
    Bij mensen met dementie raakt de biologische klok geleidelijk van slag, waardoor ze 's nachts slechter slapen. Extra licht remt dit proces.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pad overleeft in maag van hond

     

    Een reuzenpad heeft meer dan een half uur in de maag van een hond overleefd. De hond braakte het beestje uit en het diertje sprong kwakend verder.
    Giftig voor honden
    Bella was aan het spelen in de tuin in het Australische Blakewell toen de viervoeter de kikker inslikte. "Ik ging de hond eten geven en merkte de pad op. Al etende slikte Bella het beestje in", vertelt Jackson Crews. Crews belde onmiddellijk de dierenkliniek. "Ze gaven Bella een middeltje om te kotsen en dat deed ze onmiddellijk. Alleen kwam er geen pad uit haar muil. Ze kreeg toen een spuitje en pas dan gaf ze de pad over." De dierendokters hebben de reuzenpad geadopteerd en Spew genoemd. Volgens de veeartsen heeft Bella geluk gehad omdat een reuzenpad giftig kan zijn voor een hond. Volgens haar baasje was haar gulzigheid haar redding. "Ze heeft het beestje in een keer ingeslikt en dat was haar redding!"

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw mag geen barbecuesaus met alcohol kopen

     

    Een vrouw van 25 ging nog snel naar de winkel om wat barbecuesaus maar toen Claire Birchell aan de kassa wilde afrekenen, werd ze verrast. Ze kreeg de saus niet mee omdat er twee procent alcohol in zat. Het winkelpersoneel stuurde haar wandelen.
    Inschattingsfout gemaakt
    Verbouwereerd verliet ze het filiaal van Tesco in Bedford op zoek naar haar schoonbroer Philip. Samen zouden ze de saus wel even gaan halen maar het draaide anders uit. Ook met zijn identiteitskaart in de hand ving hij bot. Het personeel wilde de saus niet aan hem verkopen omdat hij de fles zou doorgeven aan Claire. "Het was ongelooflijk alsof we gewoon ergens die ganse fles zouden gaan opdrinken." Volgens een woordvoerder van de winkelketen Tesco is het personeel voorzichtig met de verkoop van alcohol maar in dit geval is er sprake van een "inschattingsfout" en biedt de winkel haar verontschuldigingen aan".

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangere man bevalt begin juli van meisje
    Thomas Beatie tijdens een echo.
    De ondertussen wereldberoemde zwangere man bevalt begin juli van een meisje. De 34-jarige Thomas Beatie uit het Amerikaanse Oregon werd als vrouw geboren (Tracy Lagondino), maar liet zich tien jaar geleden ombouwen tot man. Zijn baarmoeder liet hij echter niet wegnemen. Wellicht op 3 juli zal hij met een keizersnede bevallen van een dochtertje.
    In de Britse tabloïd News Of The World geeft Beatie samen met zijn vrouw Nancy (45) een uitgebreid interview over hun ongewone zwangerschap. "Ik ben in mijn 36ste week en voel me super", zegt de man. "Ik heb op internet gelezen dat vele zwangere vrouwen rugpijn krijgen, maar ik zeker niet. Alles verloopt schitterend, ik ben de gelukkigste man ter wereld. We denken zelf aan meer kinderen."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidegom blijkt vrouw

     
    In Frankrijk is opnieuw ophef ontstaan rond een huwelijk. Dit keer omdat de bruidegom, tot verrassing van zijn toekomstige echtgenote, een vrouw bleek te zijn. Vorige week was Frankrijk in rep en roer toen een huwelijk tussen twee moslims nietig werd verklaard omdat de bruid in de huwelijksnacht geen maagd bleek te zijn.
    Hulpmiddelen
    Het nieuwe geval betreft een 23-jarige vrouw, Stéphanie, die zich Stéphane noemde. Ze liet haar levensgezellin twee jaar lang in de waan dat ze een man was. Zij wist haar partner al die tijd met niet nader genoemde hulpmiddelen te misleiden, schrijft de krant L'Union.
    Geknoeid met identiteitskaart
    Pas bij de burgerlijke stand in het kleine Oost-Franse stadje Vitry-le-François viel ze door de mand, omdat ze alleen een kopie van haar identiteitsbewijs kon overhandigen. Op de kopie was de letter 'M' van masculin (mannelijk) bovendien van een ander lettertype dan de overige letters.
    Het gemeentehuis nam contact op met het gemeentehuis in haar geboorteplaats om een kopie van haar geboortebewijs op te vragen. Uit dat certificaat bleek het ware geslacht van de bruidegom.


    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakelbaby "voor tweede keer geboren"
    In de Verenigde Staten is een baby voor de tweede keer ter wereld gekomen. Toen Keri McCartney vier maanden zwanger was van dochter Macie werd een tumor ontdekt op het staartbeentje van de foetus. Dokters beslisten de tumor te verwijderen. Daarvoor moesten ze overgaan tot een prenatale operatie. Eens de buik was opengesneden, werd de baarmoeder uit het lichaam gehaald. Daarop werd de foetus voor de helft bloot gelegd, waarna chirurgen de tumor verwijderden. Nadien werd de foetus opnieuw in de baarmoeder geplaatst en alles opnieuw dichtgenaaid.
    Moeder Keri werd sindsdien rond de klok verzorgd om eventuele complicaties het hoofd te bieden. Tien weken later kwam Macie gezond en wel -voor de tweede keer- ter wereld. Moeder en dochter verblijven ondertussen al een maand in het hospitaal. Dit weekend mogen ze wellicht naar huis.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boonen betrapt op cocaïne
    HLN breaking news   Tom Boonen is betrapt op cocaïne. De wielrenner liep op 25 mei - drie dagen voor de Ronde van België - tijdens een controle buiten competitie tegen de lamp. Dat is ons bevestigd door de Vlaamse Gemeenschap, twee verschillende gerechtelijke bronnen en het dopingagentschap WADA. Gisterenavond waren er huiszoekingen gepland in de woning van zijn ouders in Postel en in die van zijn vriendin Lore in Meerhout.
    Vanoppen
    Boonen werd al eerder in verband gebracht met cocaïne, toen eind december zijn goeie vriend en veldrijder Tom Vanoppen door de Vlaamse dopingcontroleurs op coke werd betrapt. Tijdens zijn ondervraging wees Vanoppen toen Boonen als de dealer van zijn cocaïne aan.
    Er volgden toen al huiszoekingen, ondermeer in de ouderlijke woning in Postel.
    Rijbewijs kwijt
    Vorige week nog speelde Boonen voor de tweede keer in zes weken tijd zijn rijbewijs kwijt. Dinsdagnacht werd hij in zijn Audi Variant door de politie aan de kant gezet op de ring rond Mol. Hij reed 180 op een plaats waar je maar 90 mag. Hij had 1,0 promille en dus te veel gedronken.
    Zes weken daarvoor liep Tom Boonen ook al tegen de lamp. Op donderdag 24 april reed hij in Postel 120 per uur op een plaats waar 70 is toegelaten. Ook toen werd zijn rijbewijs meteen voor veertien dagen ingetrokken.
    Lamborghini
    In april 2007 reed Tom Boonen zijn gele Lamborghini aan diggelen. Hij knalde toen tegen een elektriciteitspaal "omdat hij een kat wilde ontwijken". In 2006 was Boonen het gezicht van Levenslijn, de VTM-actie die dat jaar in het teken stond van verkeersveiligheid.






    Blog als favoriet !



    Archief per week
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 03/11-09/11 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!