Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Helmut Lotti is eigenlijk kaal
  • Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven
  • Heel de wereld wil nazi-tuinkabouter
  • Familie Jackson: "Michael is vermoord om zijn geld"
  • Gezicht van Duitser begint te rotten na operatie
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    belgisch_meisjeev
    blog.seniorennet.nl/belgisc
    Zoeken met Google


    Ditjes en Datjes
    Na vijftig is het leven mooi alleen is de wereld dat veel minder.
    04-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehond verkracht pinguïn

     

    Seksuele dwang is in het dierenrijk zeldzaam. Wetenschappers uit Zuid-Afrika waren dan ook geschokt toen ze op Antartica een zeehond zagen die een Koningspinguïn aan het verkrachten was. Dat meldt de BBC
    De wetenschappers dachten eerst dat de zeehond de pinguïn aan het vermoorden was. De zeehond lag 45 minuten op de vogel. Hij gaf op toen het niet tot de 'daad' kwam. De wetenschappers denken niet dat de pinguïn gewond is geraakt.
    Seksueel gefrustreerd
    Het is onduidelijk waarom de zeehond van 100 kilo zich aan de Koningspinguïn van 15 kilo vergreep. Geleerden denken dat de jonge zeehond seksueel gefrustreerd is en totaal onervaren op dat gebied. Hij kon waarschijnlijk geen gelijke partner vinden, denkt ooggetuige Nico de Bruyn van de Universiteit van Pretoria.
    Homo's en prostituees
    Van andere pinguïns is meer bekend over hun seksuele gedrag. Stormbandpinguïns kunnen homoseksueel gedrag vertonen. Adéliepinguïns 'prostitueren' zichzelf om nestmateriaal te krijgen en een op de zeven Keizerspinguïns veranderen elk jaar van partner.

    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad keert na twee jaar terug naar huis
    Ozzy is terug. De schildpad verdween spoorloos in juli 2006 en is tot groot ongeloof van de eigenaars teruggekeerd. "Het is ongelooflijk", zegt Marie Swartz Alvetof. Ze verliest haar lieveling geen seconde meer uit het oog en neemt hem nu mee naar haar werk.
    Onverhoopte geboorte
    Ozzy werd in 2004 geboren en ging met de familie samen op vakantie in het Zweedse Norrköping. Zijn ouders, Ester en Gustaf zijn al twintig jaar lang de huisschildpadden van de familie. Na jaren proberen was er eindelijk een kleintje. "We hadden de hoop al opgegeven maar plots was er een schildpadje. We waren zo blij dat we de krant belden", vertelt Marie.
    Zomerhuis verkocht
    Twee jaar later was het verdriet groot toen Ozzy verdwenen was. "Mijn broer wilde Ozzy laten zien aan zijn vriendin maar hij vond hem niet meer. We gingen op zoek maar hij was verdwenen." Een intensieve zoektocht van twee dagen leverde niets op. "We waren altijd op de hoede, altijd maar zoeken als we gingen wandelen. We reden het gras ook heel voorzichtig af." De familie gaf de hoop op en verkocht het zomerhuis. Ze zouden Ozzy toch nooit meer zien.
    Mee naar werk
    Tot vorige week een oude buur hen vertelde dat Ozzy gezien was in de buurt van hun vroegere zomerhuisje. "We gingen kijken en konden onze ogen niet geloven. Ik zag het meteen, het was Ozzy!", aldus Marie. En zo is de verloren zoon na twee jaar terug met een paar schrammen en littekens van zijn avontuur. "Hij had kou en was vermoeid. We weten niet of hij gevochten heeft met andere dieren." Marie verliest hem geen seconde meer uit het oog. "Hij gaat meer naar mijn werk. Mijn collega's zijn blij dat ik hem terug heb", besluit Marie.

    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder allergie door hondenvacht

    Kinderen die last hebben van allergieën als astma, eczeem en hooikoorts, zijn gebaat met een hond als huisdier. Dat blijkt uit een Duits onderzoek van zes jaar waarbij 9.000 kinderen werden getest. De resultaten werden gepubliceerd in het European Respiratory Journal.
    Beter immuunsysteem
    Kleintjes die opgroeien met een hond, blijken minder heftige reacties te hebben van het immuunsysteem. Hierdoor kampen ze net minder met pollen en allergenen die op hetzelfde systeem inwerken.
    Vacht
    Opmerkelijk is dat het effect zich niet voordoet bij kinderen die maar af en toe contact hebben met de viervoeter. De reden heeft te maken met de vroege blootstelling aan bacterieën op de vacht van het dier. Zo ontwikkelen kleuters al vroeger een sterker immuunsysteem.


    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste panda van Japan sterft aan hartaanval
    Bezoekers leggen bloemen aan de kooi van Ling Ling.
    Ling Ling, de oudste reuzenpanda van Japan, is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. De populaire inwoner van een zoo in Tokyo werd 23 jaar, wat overeenkomt met zowat 70 'mensenjaren'. Voor zover bekend is Ling Ling de vijfde oudste mannetjespanda ter wereld.
    Rouw
    Vanochtend werd Ling Ling dood aangetroffen in de Uneo zoo. Verzorgers en bezoekers zijn in diepe rouw. Tal van bloemen werden neergelegd voor zijn kooi. Gisteren pas werd besloten om Ling Ling uit z'n kooi te halen omdat hij het gejoel van de bezoekers niet meer kon hebben.
    Eetlust verloren
    Het ging de jongste tijd immers niet zo best met Ling Ling, zegt Motoyasu van de Uneo zoo. "Sinds vorige zomer had de stakker z'n eetlust verloren en kreeg hij hart- en nierproblemen. Die zijn hem fataal geworden."
    Naar Mexico om te paren
    Ling Ling werd in 1985 geboren in een dierentuin in Peking. In 1992 verhuisde hij naar Tokyo. De reuzenpanda reisde tot driemaal toe naar Mexico om daar te paren. Die pogingen mislukten keer op keer.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6.000 euro voor wie het varken van Pink Floyd-ster terugvindt
    Een beloning ter waarde van 6.330 euro en vier 'lifetime' tickets voor het Coachella-festival in Californië, dat is wat Pink Floyd-ster Roger Waters overhad om zijn opblaasbaar reuzenvarken terug in zijn bezit te krijgen. Het 'kunstwerk' van twee verdiepingen hoog ging toepasselijk vliegen tijdens het nummer... 'Pigs', de climax van Waters set op het Californische podium. Op de onderbuik stond 'Obama' geschreven als steunbetuiging voor de democratische presidentskandidaat Barack Obama.
    Lang moest de ex-Floyd-bassist niet wachten op heuglijk nieuws. Zijn varken werd - weliswaar in twee stukken - teruggevonden in de buurt van een exclusieve countryclub in La Quinta. Vermits twee verschillende families de ontdekking deden, werd de geldprijs opgesplitst en mogen twee leden van beide gezinnen hun leven lang gratis naar het Coachella-festival.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiven beschoten met dartspijltjes

     

    In Seattle zijn duiven gespot met een soort dartspijltje in hun kop. Dierenorganisaties staan voor een raadsel en loven een premie uit voor een tip. "De pijltjes werden afgevuurd met een luchtpistool net boven de ogen van de duiven", zegt Tori Perry van een dierenorganisatie. "Hoe langer de pijlen in de kop blijven zitten, hoe groter het risico wordt op infecties en een pijnlijke dood."
    Ook dierenklinieken hebben al meldingen gekregen. "Het is moeilijk om de gewonde dieren te vinden en te behandelen. Ze kunnen nog goed vliegen en voor dierenartsen is het moeilijk om de beestjes te vangen", zegt een medewerker van een dierenziekenhuis.

    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn komt om bij botsing tijdens show in Seaworld
     
    Dolfijnenshow in de Discovery Cove in Seaworld
    Tijdens een spectaculaire show in het waterpark Seaworld in Orlando zijn zaterdag twee dolfijnen tegen elkaar gebotst. Een van de dieren is aan zijn verwondingen bezweken. Het slachtoffer is de dertigjarige Sharky. De andere dolfijn is ongedeerd.
    Onderzoek
    De twee dolfijnen botsten metershoog in de lucht tijdens hun optreden in de Discovery Cove. Op het moment van het ongeval 'hingen' de dieren in het midden van de waterbak, zo'n 15 meter van de toeschouwers verwijderd. "We zoeken uit wat er mis is gelopen om te voorkomen dat zo'n incident zich nog voordoet", zegt Becca Bides van Seaworld.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen papegaai terug omdat hij 'I love you' roept

     

    Een zeldzame geelnek amazonepapegaai, die bijna twee maanden geleden werd gestolen uit het Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien (NOP) in Veldhoven, is in België teruggevonden door zijn altijd herhaalde kreet 'I love you' te roepen. Bezoekers van de Belgische kopers van de beschermde vogel herinnerden zich een bericht uit de regionale en lokale kranten waarin de papegaai als vermist werd opgegeven.

    De nieuwe eigenaar bracht de papegaai terug naar de handelaar. De dief is nog niet opgespoord, verklaarde directeur Tonny van Meegen van de papegaaienopvang.

    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Duikende' chihuahua steelt de show op de Filipijnen

     Een chihuahua in een duikerspak heeft een modeshow voor honden in de Filipijnen op zijn naam geschreven. Uitgedost met een zuurstoffles, zwemvliezen en een duikbril troefde de vijfjarige Mondex alle concurrentie af.
    Op de tweede plaats eindigde Tucker, eveneens een vijfjarige chihuahua die een hele dag als cowboy moest rondhossen. De alternatieve 'schoonheidsverkiezing' werd gehouden in een winkelcentrum in Manila.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens gooien dode ree van viaduct

     
    Twee jongens hebben gisterenmiddag vanaf een viaduct bij het Nederlandse Enschede een dode ree op de autosnelweg gegooid. De politie is nog steeds op zoek naar de daders. Een automobiliste, die het kadaver maar net kon ontwijken, moest in shock een tijdje opgevangen worden door Slachtofferhulp.
    Het zou gaan om twee jongens tussen de zestien en twintig jaar oud. De politie is op zoek naar getuigen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servische bijen gaan naar de kerk
    Een religieuze bijenhouder heeft in Servië bijenkorven gemaakt die de vorm hebben van een klooster of kerk. Zijn uitleg? "Bijen hebben toch ook een ziel? Hiermee breng ik mijn twee grote passies met elkaar in contact", aldus de 58-jarige Slobodan Jeftic.
    "Ik zorg er dus niet alleen voor dat mijn bijen een goede plek hebben om te leven en hun honing te maken, ook hun zielen zijn bij mij in goede handen", klinkt het. Alle korven hebben de vorm van orthodoxe kerken of kloosters.






    Blog als favoriet !



    Archief per week
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 03/11-09/11 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!