Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Helmut Lotti is eigenlijk kaal
  • Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven
  • Heel de wereld wil nazi-tuinkabouter
  • Familie Jackson: "Michael is vermoord om zijn geld"
  • Gezicht van Duitser begint te rotten na operatie
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    bep
    blog.seniorennet.nl/bep
    Zoeken met Google


    Ditjes en Datjes
    Na vijftig is het leven mooi alleen is de wereld dat veel minder.
    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksschandaal bij gorilla's in Zwitserse zoo

    Een ware beestenboel bij de gorilla's in de dierentuin van het Zwitserse Basel. Een vaderschapstest heeft immers uitgewezen dat de 17-jarige groepsleider Kisoro de kleine Chelewa niet verwekt heeft. De 'dader' is Viatu, een geilaardje van amper negen jaar.
    Alle regels geschonden
    "Dit is haast niet te geloven", zegt een verantwoordelijke van de zoo. "De vroegrijpe Viatu heeft alle regels van de gorillagemeenschap overtreden". Die regels zeggen dat een gorilla pas vanaf z'n twaalfde levensjaar seks mag hebben met een wijfje uit de stam.
    Nooit gerust
    Viatu liep tegen de lamp bij tests die de zoo uitvoert om gegevens te verzamelen over dieren die in gevangenschap geboren worden. En zo is ook een gorilla nooit gerust.


    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugen over maagdelijkheid zorgt voor annulering huwelijk
    In Frankrijk is een huwelijk geannuleerd omdat de echtgenote had gelogen over haar maagdelijkheid. Beiden volgen ze de islamitische leer. Voor de man was het van groot belang dat zijn bruid nog maagd was. De vrouw had hem daarvan verzekerd, maar op de huwelijksjacht ontdekte hij het tegendeel.
    Zonde
    Het huwelijk werd door een rechtbank in Lille geannuleerd wegens" een fout in de essentiële karaktereigenschappen van de partner". "Bij een scheiding wordt er een verzuiming van de plichten binnen het huwelijk bestraft. Hier was al een zonde begaan vanaf het begin," zegt de advocaat van het mannelijke 'slachtoffer'.
    Religie
    Volgens de advocaat is de religiekwestie niet essentieel. "Het gaat hier om een leugen. Die oplossing zou ook uitgesproken worden voor iemand die loog over het aantal huwelijken die hij of zij heeft gekend of voor iemand die prostituee is," aldus de advocaat. "Het gaat hier om een achterbakse karaktereigenschap."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wassen Hitler zet Berlijn op z'n kop

    Adolf Hitler in Madame Tussauds in Londen.
    Berlijn staat op z'n kop en Hitler is eens te meer de oorzaak. Zij het dat nu een wassen exemplaar van de Führer aan de basis van de heisa ligt. Dat meldt Bild.
    Naast Churchill
    Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds opent op 9 juli een afdeling in de Duitse hoofdstad. Daar zal in een bunker een beeltenis van Adolf Hitler tentoongesteld worden naast een wassen beeld van Winston Churchill.
    Joodse gemeenschap is boos
    "Dit getuigt van weinig fijngevoeligheid", zegt Benno Bleiberg van de Joodse gemeenschap in Berlijn. Hij wordt hierin bijgetreden door het stadsbestuur. "We hopen dat de figuur van Hitler in z'n juiste historische context geplaatst wordt, namelijk die van grootste misdadiger aller tijden", klinkt het protest.
    Geen foto's
    Bij Madame Tussauds toont men begrip voor deze opmerking. "We tonen Hitler als een oude, gebroken man", zegt Natalie Ruoss van het wassenbeeldenmuseum. "Op pancardes zal worden gewezen op de misdaden van het naziregime. Ook zullen de bezoekers zich niet mogen laten fotograferen aan de zijde van het Hitlerbeeld".
    Pijnlijke herinneringen
    De Joodse gemeenschap neemt geen vrede met deze susser en hoopt dat het beeld van Hitler alsnog geweerd wordt. Zij krijgen gelijk van historicus Christoph Stölzl. "De figuur van Hitler wekt bij vele mensen nog altijd pijnlijke herinneringen op. Ik begrijp dat ze daar niet meer geconfronteerd willen worden", zegt de professor

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw woont jaar lang ongemerkt in kast Japanner

    Een dakloze Japanse vrouw heeft bij een man ingebroken en een jaar lang ongemerkt op de bovenste plank van zijn kast gewoond. Dat opzienbarende nieuws heeft de Japanse politie vandaag naar buiten gebracht. De man begon argwaan te krijgen omdat er telkens voedsel verdween. De stille huisgenote werd uiteindelijk ontdekt nadat de man camera's in zijn huis had laten installeren die beelden verzonden naar zijn mobiele telefoon.
    Opgekruld
    Op een van de camera's zag hij gisteren een persoon en belde de politie met de melding dat er bij hem een inbraak gaande was. Toen agenten bij zijn woning arriveerden, stelden ze echter vast dat alle ramen en deuren netjes afgesloten waren. Bij het doorzoeken van het huis naar een mogelijk verstopte inbreker werd de 58-jarige vrouw gevonden, nerveus en opgekruld op haar zij.
    Ze had het piepkleine verblijf wat comfortabeler gemaakt door een matras neer te leggen. Ook zei ze geregeld een douche te nemen. De politie beschreef de vrouw als 'netjes en schoon'. Ze is gearresteerd wegens inbraak.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klanten zamelen geld in voor 'olifantenman' achter de kassa

     

    James O'Neal noemt zichzelf "olifantenman". Net zoals John Merrick in de bekende film zit het gezicht van O'Neal helemaal onder de tumoren. Hij werkt al zeven jaar in een supermarkt in Seatlle. Een klant zag "de persoon die James van binnen is" en startte prompt een liefdadigheidsactie om hem plastische chirurgie te laten ondergaan.

    Geliefd
    James O'Neal heeft een genetische afwijking, neurofibromatose, waardoor zijn gezicht helemaal vervormd is. Toch steekt hij zich niet weg. Integendeel, hij zit aan de kassa van een drukke supermarkt van de Safeway-keten. En... hij is zeer geliefd bij zijn klanten: "Hij is het soort mens dat je dag goed maakt".

    "Vereerd"
    Zijn vrienden lanceren nu een campagne om geld in te zamelen zodat James onder het mes kan om zijn gelaat te veranderen. Zijn werkgever schonk alvast 6500 euro. O'Neal is overweldigd. "Door al die donaties voel ik mij vereerd en trots. Het is onwaarschijnlijk wat ze voor mij willen doen."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rel rond finale 'Mijn Restaurant'
    Ligt Exquisa onterecht uit de race?
    Rond de chaotische finale van 'Mijn Restaurant' is ondertussen een halve rel uitgebroken. Twee incidenten liggen aan de basis: een fout telefoonnnummer dat de krant Het Belang van Limburg afdrukte en een sms van diezelfde krant die te vroeg aankwam.
    Het verschil?
    Het foute telefoonnummer zorgde ervoor dat Limburg-aanhangers hun stem aan Leuven gaven. Een kapitale fout, zeker als een levensdroom er vanaf hangt. Per slot van rekening bleef de eindstrijd tussen Hasselt en Leuven tot op het laatste ogenblik erg spannend. Kunnen de Limburgse stemmen die 'per ongeluk' naar Leuven zijn gegaan voor het verschil gezorgd hebben?
    Vroege sms
    Ook de sms die (alweer) door Het Belang Van Limburg werd verstuurd zorgde voor opschudding. Niet alleen door de inhoud (Leuven wint) maar ook omdat die zo'n 7 minuten voor de werkelijke ontknoping aankwam. Een inschattingsfout, omdat de ontknoping later kwam dan gepland?
    Of werkelijk een 'aandachtige' reporter die Rani had gespot bij het overstappen van helikopter naar limousine, zoals tv-visie.be meldt? In elk geval zou de sms ook het Limburgse koppel bereikt hebben, van wie opviel dat er de laatste minuten geen lachje meer afkon. Enkel zenuwen, of wisten ze inderdaad al meer?
    Geen hoogtepunt
    Tel daarbij de ronduit chaotische en rammelende uitzending, en je kan niet bepaald zeggen dat 'Mijn Restaurant' op een hoogtepunt geëindigd werd. Rani kreeg een halve hyperventilatieaanval, verklapte ei zo na de winnaars, maakte bijna geen gebruik van haar publiek aan koks en de nieuwsjournalisten blonken uit in het stellen van vragen die al 7 keer waren beantwoord: in alle kranten en op alle radiozenders.
    De limousinekwestie
    Helemaal pijnlijk werd het toen de limousines langer op zich lieten wachten dan gepland: 'Zie jij al een limousine?' 'Nee, hier nog geen limousine te zien. Is er bij jou al een limousine te zien?'. De limousinevragen werden pertinenter dan de vraag wie gewonnen had - behalve dan voor de Limburgers die ingeschreven waren op de sms-dienst van Het Belang Van Limburg.
    Gaan ze door?
    Of Yanaïka en Stephanie Exquisa verderzetten is nu wel de vraag die op ieders lippen brandt. In een eerdere uitzending drukten de twee jonge vrouwen hun twijfels uit om zo jong al zo'n schuldenlast op te bouwen. Maar in De Morgen gisteren klonk het een stuk strijdlustiger: "Wij zullen alles bekijken en hopen zeker open te gaan." In de uitzending van dinsdag zullen we het zeker weten.
    Ondertussen is ook de opvolger bekend: 'Mijn Bed & Breakfast', in een zonnig land. Maar dat wil niet zeggen dat er geen tweede reeks van 'Mijn Restaurant' op stapel staat. Met de huidige kijkcijfers is het alvast te mooi om te laten liggen voor VTM.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende indianenstam ontdekt in Amazonewoud
    In het Amazonewoud op de grens van Brazilië met Peru heeft een helikopter unieke beelden kunnen schieten van een indianenstam van wie het bestaan tot hiertoe enkel maar vermoed werd. Op de beelden is onder andere te zien hoe twee indianen, volledig rood gekleurd, de helikopter met pijl en boog beschieten. Volgens Survival International, een organisatie die de belangen van stammen wereldwijd behartigt, zijn de foto's een zeldzaam bewijs dat zulke stammen nog steeds bestaan.
    Veel van die groepen worden bedreigd door de grootschalige illegale boskap in het regenwoud. "Wat hier gebeurt, is een enorme misdaad tegen de natuur, de stammen, de fauna en is het zoveelste bewijs van hoe de 'beschaafde' volkeren de wereld om zeep helpen", zegt Jose Carlos Meirelles van Survival International. "De wereld mag de ogen hier niet voor sluiten, en moet ervoor zorgen dat deze mensen in hun natuurlijke habitat beschermd worden volgens internationaal recht. Anders worden ze met uitsterven bedreigd", voegt Stephen Corry, voorzitter van Survival International er aan toe

    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammacafé'in Gooik krijgt niet genoeg steun
    Vrouwen die borstvoeding geven, zijn meestal niet welkom op café.
    Europarlementslid Mia De Vits (sp.a), tevens gemeenteraadslid in Gooik, uit in een mededeling kritiek op burgemeester Michel Doomst (CD&V) omdat diens partij, die in deze Pajotse gemeente de meerderheid heeft, niet wil ingaan op de vraag om het lokale "mammacafé" financieel te steunen. "Is dit de partij die zich als vrouwvriendelijk en sociaal wil opstellen?", vraagt De Vits zich af.
    Gezellig samen
    Het Gooikse 'mammacafé', een initiatief van vroedvrouw Krista Dekens, is het eerste zwangerschaps- en borstvoedingscafé in Vlaanderen. Elke woensdag komen in de cafetaria van de sporthal vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven samen voor een gezellig samenzijn of om informatie op te doen. Voor de sp.a gaat het om een lovenswaardig initiatief dat gemeentelijke steun verdient.
    Normale gang van zaken
    Gooik geeft dit pas opgestart initiatief volgens Michel Doomst alle steun. "Zo geven we hen een plaats in onze sporthal en hebben er op hun vraag een luiertafel geïnstalleerd. Op onze onthaaldagen en activiteiten met jonge ouders kunnen ze aan bod komen. Van financiële steun kan echter pas sprake zijn als ze ons na een vijftal maanden een activiteitenverslag bezorgd hebben. Dit doen we steeds op die manier", aldus de Gooikse burgemeester.
    Jonge mama's zijn vaak onzeker en raken gemakkelijk geïsoleerd. Een dergelijk initiatief kan hen helpen met lotgenoten in contact te komen en relaxter met hun baby om te gaan. In 'gewone' cafés of restaurants zijn moeders die borstvoeding willen geven echter niet vaak welkom, laat staan dat er in de toiletten plaats is voor het verversen van een luier

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing veilig alternatief voor hoestsiroop

     Voor verkouden kinderen is honing een veilig alternatief voor hoestsiroop. Het gezondheidseffect is bovendien vergelijkbaar. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie waarvan de resultaten samengevat gepubliceerd staan in Test-Gezondheid, een blad van Test-Aankoop. De verbruikersorganisatie raadt wegens de bijwerkingen al langer af hoestmiddelen toe te dienen aan kinderen.
    Aan het onderzoek namen 105 verkouden en hoestende kinderen, ouder dan 2 jaar, deel. Voor ze naar bed gingen kregen ze honing, hoestsiroop (zoals de meeste hoestmiddelen met dextromethorfan) of niets. De kinderen die honing of hoestsiroop kregen moesten 's nachts minder hoesten en sliepen beter dan kinderen die niets kregen. Honing moest in dat opzicht niet onderdoen voor de hoestsiroop.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf Belgen lijdt aan Prikkelbaredarm Syndroom
    Bijna 20 procent van alle Belgen lijdt aan het Prikkelbaredarm Syndroom. Dat is de opmerkelijke uitkomst van een studie in opdracht van drie Belgische professoren die een werkgroep hebben opgericht om de aandoening te bestrijden.
    Het Prikkelbaredarm Syndroom is een aandoening die leidt tot het abnormaal, krampachtig samentrekken van de dikke darm. De symptomen zijn buikpijn, diarree, krampen, winderigheid en constipatie.
    Goede behandeling
    Uit een grootschalige studie blijkt dat 71 procent van de Belgen regelmatig darmklachten heeft. Bij één op vijf ondervraagden wijst alles in de richting van het Syndroom.
    "Veel artsen kennen de aandoening niet zodat ze vaak een verkeerde diagnose stellen", zegt professor Jan Tack. "De aandoening is nochtans goed te behandelen. De levenskwaliteit van de patiënten stijgt drastisch als de juiste medicatie wordt voorgeschreven".
    De drie professoren zullen de komende maanden zowel de bevolking als de huisartsen informeren over het Syndroom en zijn symptomen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zoo is baby zebra rijker
    De zebrafamilie in de Zoo van Antwerpen is een telg rijker. Zebra Lindy heeft een veulen op de wereld gezet. Het veulentje heeft direct goed gedronken en stond al onmiddellijk recht op zijn poten, meldt de Zoo.
    Vandaag zetten moeder en baby hun eerste stapjes buiten. Moeder Lindy is met dit veulen niet aan haar eerste jong toe. Daarom verwachten ze bij de Zoo dat de moeder ook dit nieuwe jong met de beste zorgen zal omringen. De ganse zebrafamilie in de Zoo telt nu 4 leden.
    Zebra's komen oorspronkelijk van zuidoost-Afrika en zijn bedreigd. Ze leven in groepjes onder leiding van één hengst. In de trekperiode of bij droogte verzamelen ze en kunnen ze in groepen van wel duizenden dieren samentroepen. De strepen op hun huid zorgen voor een natuurlijke bescherming. Vijanden kunnen hierdoor individuen niet goed uit elkaar houden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame neushoorn met camera vastgelegd
    Voor het eerst in vijf jaar zijn videobeelden opgedoken van de meest zeldzame neushoornsoort ter wereld. Medewerkers van het Wereldnatuurfonds (WNF) maakten beelden van een moeder en een kalf van de bedreigde Javaanse neushoorn.
    60 exemplaren
    Er leven nog maar zo'n 60 exemplaren van het dier. De uitzonderlijke beelden werden in het afgelegen nationaal park Ujung Kolon op Java gemaakt. De beelden zijn belangrijk, omdat er maar weinig geweten is over het gedrag van de neushoorn.
    Bedreigd
    Er bestaan wereldwijd vijf neushoornsoorten. Naast twee Afrikaanse soorten leven drie soorten neushoorns in Azië: de Sumatraanse, de Javaanse, de Indische of Pantserneushoorn. Vooral de Aziatische neushoorns zijn met uitsterven bedreigd.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beau Ter Ham heeft grappigste naam
    Het tijdschrift 'Over Taal' ging op zoek naar de grappigste combinaties van voor- en achternaam. Wat dacht u van Donald Duk, Ko Mies of Sytze Vliegen? De winnaar van de wedstrijd is Beau Ter Ham. Zijn voornaam betekent "mooi" in het Frans, maar als je zijn volledige naam uitspreekt, is het resultaat minder fraai. De tweede prijs gaat naar de muzikaal geïnspireerde ouders van Sido Sol (si-do-sol) en haar broer Remy (re-mi-sol). De derde die het tijdschrift bekroonde, was Dick Backes, wellicht niet toevallig een Nederlandse verkoopdirecteur

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorger opgepeuzeld door zes leeuwen

    Een 49-jarige Zuid-Afrikaan is dinsdag aangevallen en opgepeuzeld door zes leeuwen. De man was als verzorger werkzaam op een boerderij en was die ochtend hun kooi binnengestapt om de dieren water te bezorgen. Volgens de politie bleef er van het slachtoffer buiten wat vingerkootjes en ingewanden niks over.
    Het drama speelde zich af op de Uitspan-boerderij, in het noordwesten van Zuid-Afrika. De man werkte er al twee jaar. Niemand heeft de aanval gezien.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor aanval met egel
    In Nieuw-Zeeland heeft een man een boete gekregen omdat hij een tiener op straat had bekogeld met een egel. De 27-jarige dader werd veroordeeld wegens het toebrengen van lichamelijk letsel, en kreeg daarvoor een boete van 500 Nieuw-Zeelandse dollar, zo'n 250 euro.
    Het 15-jarige slachtoffer werd vanop vijf meter afstand geraakt op zijn heup. Vier stekels bleven in zijn been zitten, en hij hield er ook een bult aan over. De egel kwam er slechter vanaf. Het diertje overleefde zijn avontuur als projectiel niet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gifslang bijt man in penis
    Een Australische man die langs de kant van de weg even wilde urineren, belandde op een nogal genante manier in het ziekenhuis. Terwijl hij zijn gevoeg stond te doen, kroop er een slang tussen zijn benen en beet ze naar zijn penis.
    De man stopte een maand geleden aan de kant van de weg in Laura, zo'n 300 kilometer ten noordwesten van Cairns in het noordoosten van Australië. Het verhaal raakte gisteren pas bekend, toen de dienstdoende ambulancier het verhaal bevestigde in de krant.
    Het slachtoffer mocht volgens de ambulancier trouwens van geluk spreken. Hij werd immers gebeten door de bruine slang, een van de meest giftige slangen die in Australië voorkomen. Doordat de man de slang net op tijd zag, kon hij zich nog wegtrekken. Toch slaagde de slang erin even naar zijn lid uit te halen. Meer dan genoeg om hem te doen overgeven en kermen van de pijn.
    De ambulanciers die erbij gehaald werden, verzorgden de wonde ter plekke. Toen in het ziekenhuis bleek dat er geen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestatie in onderzoek naar blog rellen Anderlecht
    In het gerechtelijk onderzoek naar de weblog waarop vorige week opgeroepen werd tot rellen in de Brusselse gemeente Anderlecht, is gisteren een man opgepakt. Het zou niet gaan om de man die de oproep op de blog plaatste, maar om iemand die woensdag andere feiten pleegde. Dat meldt het Brusselse parket. De man verschijnt deze namiddag voor onderzoeksrechter De Coster.
    Die onderzoeksrechter voert sinds vorige week een gerechtelijk onderzoek naar de oproep op de weblog Skyrock. De oproep die daar donderdag op gezet werd, kreeg massale reacties en vrijdagavond kwam het in Anderlecht tot confrontaties tussen de politie, jongeren van allochtone origine en een harde kern van Anderlechtsuppporters.
    Oproep niet geplaatst
    Omdat de oproep op een internetpagina van een Franse server werd geplaatst, besloot het Brusselse parket onmiddellijk een onderzoeksrechter op de zaak te zetten, zodat eventueel rogatoire commissies konden gestuurd worden.
    In het kader van dat onderzoek is gisteren een man opgepakt. Wat de man precies verweten wordt, is nog niet duidelijk, wel dat hij opgepakt is voor feiten die woensdag plaatsvonden en dus niet voor de originele oproep van vorige week donderdag. Onderzoeksrechter De Coster beslist in de loop van de dag of hij aangehouden wordt

    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe dieetpil verdubbelt gewichtsverlies
    Neem één pil per dag, zes maand lang en je kan 10 kilo afvallen. Dat beweren Britse wetenschappers in de Britse krant The Daily Mail. Het effect zou te wijten zijn aan de stof tesofensine, wat nog maar drie jaar op de markt is. Experimenten leverden veel betere resultaten op dan verwacht.
    Niet snoepen
    Tesofensine pakt dat deel van de hersenen aan dat honger controleert. Meer zelfs, van zodra je eet, voel je je verzadigd en de drang tot snoepen wordt volledig onderdrukt. Na zes maand is het netto-effect een gewichtsverlies van bijna tien kilo, of twee keer zoveel als de dieetpillen die al op de markt zijn.
    Gewone of dieetpil
    Aan de studie werkten 200 mannen en vrouwen met overgewicht mee. Ze kregen allemaal een pil te slikken, een werkelijke dieetpil of een placebo, terwijl ze een beetje minder aten dan normaal. Wie de pillen met de laagste dosis nam, verloor zo'n vier kilo, wat overeenkomt met het gemiddelde verlies bij andere dieetpillen.
    Dubbele dosis
    Werd de dosis verdubbeld, dan verdubbelde ook het gewichtsverlies. De variant die op de markt komt, heeft waarschijnlijk de 'medium'-sterkte waarbij op tien maand nog steeds zo'n 10 procent van het gewicht kan verloren worden. Als ook op de voeding gelet wordt, en je meer gaat bewegen, zou dat 20 procent kunnen worden.
    Levenskwaliteit
    "Het effect op de kwaliteit van het leven en op de gezondheid zijn niet te tellen. Door zo'n gewichtsverlies daalt de kans op hartziekten, diabetes en kanker. Bovendien daalt de nood voor (dure) 'vermageringsoperaties', waarbij de maag of darmen worden ingekort", haalt de krant aan.
    Nadelen en neveneffecten
    Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Experts waarschuwen voor het gebruik van de pil, die als snelle en gemakkelijke oplossing zal worden gebruikt, terwijl het eet- en beweegpatroon niet aangepakt worden.
    Bovendien is de lijst neveneffecten niet min: misselijkheid, diarree of constipatie, slapeloosheid, stemmingswisselingen en een verhoogde hartslag, wat aanleiding geeft tot een verhoogde kans op een hartaanval. Meer onderzoek zal moeten uitmaken over de neveneffecten opwegen tegen de voordelen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kans op borstkanker na hormonentherapie
    Eenhormonentherapie doe langer dan vijf jaar duurt, verhoogt het borstkankerrisico bij vrouwen met 73 procent. Gemiddeld stijgt het borstkankerrisico voor vrouwen met hormonentherapie met 37 procent, in vergelijking met vrouwen zonder therapie.
    Eens de therapie wordt stopgezet, duurt het vijf jaar eer het kankerrisico daalt tot het niveau van vrouwen die nooit aan een hormonentherapie zijn begonnen.
    Dat blijkt uit een studie van het Duits kankeronderzoekscentrum die zes jaar duurde. In totaal namen 3464 borstkankerpatiënten en 6657 gezonde vrouwen tussen de 50 en 74 jaar oud deel aan het Duitse onderzoek over de hormonen die ze innemen of ingenomen hebben.
    De studie bevestigt eerdere Amerikaanse studies.
    Verschillend preparaat, verschillend effect
    Volgens het Duitse centrum hebben verscheidene hormoonpreparaten een verschillend effect: zo verdubbelt over een periode van vijf jaar een combinatietherapie van oestrogeen en progestagenen het borstkankerrisico, terwijl dat bij een therapie enkel gebasseerd op oestrogeen maar om een stijging van 15 procent gaat.
    Ook verschillend type kanker?
    Volgens de onderzoekers toont de studie dat de verscheidene hormoontherapieën een invloed hebben op het ontstaan van verschillende types borstkanker.
    "Met onze nieuwe gegevens geven we de artsen in Duitsland degelijk informatie zodat ze hun patiënten kunnen waarschuwen over het risico en het gebruik van de hormonentherapie, " stelt Prof. Chang-Claude. De zogenaamde MARIE-studie is in het vaktijdschrift "International Journal of Cancer" gepubliceerd.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees spuit melk uit zijn ogen

    Een vreemde Chinees, die Zhang Yinming uit Shandong.

    Zhang Yinming uit Shandong is een vreemde Chinees. Hij kan melk uit zijn ogen spuiten en ballonnen opblazen met zijn oren. Hij vertoonde zijn kunstjes in Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu. Terwijl hij de melk twee meter ver uit zijn ogen spuit, blaast hij de ballonnen op, schrijft People's Daily. Verbaasde toeschouwers zegden dat ze het nooit zouden geloven zonder het zelf te zien


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai fopt schoorsteenveger in Denemarken
    Een papegaai heeft een schoorsteenveger gefopt in Denemarken. De man hoorde vanop het dak een hulpkreet en belde de politie.
    Gênant
    Een schoorsteenveger in Glamsbjerg beleefde een gênant moment toen de agenten aankwamen. De politie ging op zoek naar de hulpbehoevende en keek vreemd op toen ze een sprekende papegaai aantroffen die om hulp riep, schrijft Ekstra Bladet.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser rijdt op kameel gevangenis binnen

    In de Duitse stad München is een man de gevangenis op een kameel binnengereden. Hij had een bekeuring van 25 euro niet betaald en moest daarom een dagje in de cel gaan zitten. Uit protest maakte hij op zijn kameel een opmerkelijke intrede.
    "Daarmee wil ik het Openbaar Ministerie signaleren dat in hun diensten veel ezels of kamelen moeten zitten, als ze, om 25 euro te incasseren, een dag celstraf vonnissen. Die dag kost de belastingbetaler zeker 140 euro", zei de man. Gevangenisdirecteur Hans-Herbert Moser begroette de nieuweling op applaus. Zijn boete zal hij nadien

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrachter citeert Shakespeare

     
    Een zakenbankier met een Oxford-diploma citeerde Shakespeare terwijl hij een vrouw verkrachtte in de flat van zijn slachtoffer. De man zit achter de tralies. Dat meldt de London Telegraph op zijn website.
    Othello
    De prooi van Londenaar Paramasivam Sivasothy (44) slaagde er in de hulpdiensten te bellen. Op de opname-apparatuur van de politie is te horen dat de aanrander passages uit Othello van William Shakespeare citeert. Om welke citaten het gaat, werd niet bekendgemaakt. Sivasothy heeft de feiten voor de rechtbank bekend. Hij riskeert drie jaar cel.


    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca-Cola verwijdert bewaarmiddel dat DNA-schade kan veroorzaken

    Coca-Cola, 's werelds grootste producent van frisdranken, wil een additief uit die dranken verwijderen dat kan leiden tot hyperactiviteit en dat schade kan toebrengen aan het DNA, zo schrijft de Independent on Sunday. Dat geldt niet voor alle producten, maar een drank als Coke light zal het bewaarmiddel natrium benzoaat niet langer bevatten.
    Hyperactief door E211
    Natrium benzoaat, beter bekend als E211, komt in natuurlijke vorm voor in verschillende vruchten, maar wordt in een veel hogere concentratie ook gebruikt om te beletten dat bruisende drankjes gaan 'beschimmelen'. Vorig jaar waarschuwde een Britse scheikundige, professor Peter Piper, al dat E211 in gist bepaalde celfuncties kon uitschakelen en hetzelfde effect zou kunnen hebben op mensen. Daarnaast werd natrium benzoaat ook opgenomen in de lijst met E-additieven waarvan medisch onderzoek aantoonde dat ze hyperactitivteit in de hand werkten.
    Coke Light
    Coca-Cola liet nu weten natrium benzoaat te hebben verwijderd uit wat in Amerika Diet Coke en hier Coke Light heet - waaraan wel werd toegevoegd dat de firma zelf geen onderzoek had laten verrichten naar de eventuele neveneffecten van E211- en beloofde "ernaar te streven het gebruik van natrium benzoaat stop te zetten waar dat technisch mogelijk is".
    Fanta en Dr. Pepper
    Dat geldt echter (nog) niet voor drankjes zoals Fanta en dr. Pepper, zo werd duidelijk gemaakt. Ook concurrerende dranken met een hoog zuurgehalte zoals Irn-Bru of Pepsi Max of Lo-ucozade gaan nog altijd over de toonbank met E211 erin

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Greenpeace is blij met weigering veldproef transgene populieren

    Milieuorganisatie Greenpeace verwelkomt de beslissing van de minister van Klimaat en Energie Paul Magnette en minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx om een veldproef met transgene (genetisch gemodificeerde) populieren niet toe te laten.
    De milieuorganisatie verheugt zich vooral over de onderliggende motivatie van de ministers. "Ze hebben voorrang gegeven aan een langetermijnvisie en rekening gehouden met de gevolgen van de toekomstige commercialisering van de transgene bomen", aldus Greenpeace. Een brede analyse van de impact van ggo-teelten moet volgens Greenpeace ook centraal staan tijdens de discussies in het kader van de Lente van het Leefmilieu, een breed maatschappelijk overleg over het milieu op initiatief van de federale regering.
    De veldproef met gemanipuleerde populieren om de productie van biobrandstoffen te vergemakkelijken, werd aangevraagd door het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Volgens Greenpeace zet de veldproef de deur open voor de commercialisering van transgene bomen. Commercialisering zou volgens de organisatie aanzienlijke risico's voor het milieu met zich meebrengen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische vissers vangen reuzeninktvis

    Australische vissers hebben voor de zuidoostelijke kust een reuzeninktvis van zes meter lang gevangen. Volgens kapitein Rangi Pene was het 227 kilogram zware dier al dood toen het in hun netten terechtkwam.
    Er waren tien mannen nodig om de reuzeninktvis op een draagberrie te krijgen. Het wordt momenteel in een diepvriezer bewaard in Portland (Victoria). Later deze week zal het worden overgebracht naar een museum. Daar zullen onderzoekers trachten te achterhalen welk type inktvis het is, hoe oud het was en hoe het stierf.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagier luchthaven krijgt cannabis cadeau van douane
    Een vliegtuigpassagier die van het Japanse Narita naar Tokio vloog, heeft ongemerkt een pakketje wiet van de douane gekregen. De douane stopte het zondag in het zijvakje van zijn willekeurig gekozen koffer om te kijken of de drugshonden het zouden opsporen, aldus functionarissen.
    De honden in Tokio wisten het in kranten gewikkelde blik niet te vinden en de dienstdoende douanebeambte vergat in welke koffer hij de cannabis had gestopt. "Ik weet dat het verboden is om bagage van passagiers voor deze doeleinden te gebruiken", zei de beambte. "Maar ik wilde de honden beter leren zoeken."
    De douane hoopt dat de passagier de krap 150 gram drugs met een straatwaarde van omgerekend 6.000 euro, terugbrengt. In Japan is zowel hard- als softdrugs ten strengste verboden

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke kinderen mogen geen ritje met ezel maken

    De beroemde ezels van Blackpool.
    Dikke kinderen mogen voortaan geen ritje meer maken op de ezels van de Engelse badstad Blackpool. Dat meldt The Sun. Stadswachten zullen er op toezien dat kinderen die meer dan vijftig kilo wegen niet meer op de rug van de honderd beroemde ezels van Blackpool kruipen.
    Lunchbreak
    Deze nieuwe regel is een aanvulling van het zestig jaar oude Donkey Charter van de badplaats. Daarin staat onder meer dat de ezels een lunchbreak moeten krijgen, recht hebben op vakantiedagen en op gezette tijden naar de veearts op onderzoek moeten.
    Marteling
    "We kunnen er niet omheen: kinderen worden almaar dikker", zegt een woordvoerder van het stadsbestuur. "We willen de pret niet bederven, maar aan de andere kant zijn zwaarlijvige kinderen een marteling voor de ezelsruggen

    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flirtende vrouwen maken relaties stuk
    Mannen die in het gezelschap vertoeven van flirtende vrouwen, gaan minder liefdevol om met hun wederhelft. Een eeuwenoud vermoeden dat voor het eerst ook wetenschappelijk is bewezen tijdens een Canadees onderzoek.
    Het onderzoek toont aan dat heren die regelmatig worden omgeven door jonge vrouwen, meer kans maken op een echtscheiding. Het beeld van de eigen partner moet er nadien aan geloven. Om een voorbeeld te noemen: docenten kennen een hoger scheidingscijfer, omdat ze met jonge 'verleidingen' meer in contact komen.
    Onderzoek
    Zowel mannelijke als vrouwelijke vrijwilligers dienden lingeriemodellen te beoordelen met een cijfer in functie van aantrekkelijkheid. Een deel kreeg enkel abstracte kunst te zien.
    Nadien dienden ze hun eigen partners te beoordelen op gronden van aantrekkelijkheid, intelligentie, warmte en verlangen. Het vervolg valt te raden: jongens die de lingeriemodellen bekeken, gaven hun eigen partners een lager cijfer. Bij vrouwen hadden de beelden geen effect op de beoordeling van hun wederhelft.
    De vrijwilligers kregen nadien een video te zien met flirterige dames. Deze kregen door de heren ook hogere cijfers toegemeten. Bij vrouwen misten de beelden hun effect.
    Bevruchten
    De reden is puur biologisch. Het mannelijk succes hangt, evolutionair gezien, af van de mate van reproductie. Hoe meer vrouwen interesse tonen (lees: ze kunnen bevruchten), hoe beter. Vrouwen zijn veel selectiever. Zij gaan op zoek naar de ideale man voor hun nageslacht en hebben hun eigen criteria.
    Volgens Dr. Mishra, die het onderzoek leidde, tonen heren veel meer interesse voor dames die seksueel in hen geïnteresseerd lijken. Vrouwen zijn dan meer te vinden voor heren die maatschappelijk en materieel welgestelder zijn.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex zet blote kont van overspelige man te kijk

    Pasha Cummings voelt zich flink in het kruis getast.
    Tweehonderd affiches van een blote kont sieren het straatbeeld van het Engelse stadje Durham. De billen horen bij Pasha Cummings (40). De man is er van overtuigd dat de 'affichecampagne' het werk is van zijn ex-vrouw Carol.
    De tekst onder de billen is duidelijk: "Pasha Cummings is een lul, een lieger en bedrieger! En Sandra Beckworth is geen haar beter". De foto werd genomen tijdens een barbecue. Een flink 'gelanceerde' Pasha liet tijdens dat tuinfeestje zijn broek zakken. Een uitspatting die nu verstrekkende gevolgen heeft.
    Relatie met baas
    Voor Pasha is het duidelijk dat zijn ex hier de hand in heeft. Het koppel ging in september uit elkaar. Ze waren zes jaar samen. Hij zou haar in de steek hebben gelaten voor Sandra Beckworth, Pasha's baas in het verzorgingstehuis waar hij werkt. De man beweert dat hij pas twee maanden na de breuk een relatie is begonnen met Sandra.
    "Carol was erg verbitterd toen ik haar verliet. Nu heeft ze wraak genomen", zegt Pasha. Zijn ex is inmiddels uitgeweken naar Cyprus.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede kind mag na aardbeving in China

     

    China maakt een uitzondering op de strenge eenkindpolitiek in de gebieden die getroffen werden door de aardbevingen.
    Echtparen uit Chengdu en twee andere steden in de Chinese provincie Sichuan die door de aardbeving van twee weken geleden hun enige kind hebben verloren mogen nog een kind nemen. Ook ouders wier enige kind ernstig gewond of gehandicapt is geraakt door de aardbeving krijgen toestemming om nog een kind te nemen.
    Streng eenkindbeleid
    Om de overbevolking tegen te gaan voert China sinds het eind van de jaren zeventig van de vorige eeuw een streng eenkindbeleid. Uitzonderingen daargelaten mogen echtparen slechts één kind krijgen. Volgens de commissie voor gezinsplanning van Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, vallen echtparen die hun kind hebben verloren onder de geldende uitzonderingen.
    Geen boetes voor onwettig kind
    De commissie meldde ook dat echtparen die bij de aardbeving een onwettig kind hebben verloren daarvoor geen boetes meer hoeven te betalen, maar reeds betaalde boetes niet terugkrijgen. Stellen die in strijd met de wet meer kinderen hebben worden daarvoor in China beboet. Als echtparen met meer kinderen hun wettige kind hebben verloren kunnen ze hun onwettige kind, als dat nog geen 18 is, door de overheid laten erkennen.
    62.000 doden
    Het dodental van de aardbeving van 12 mei staat op 62.000. Doordat veel scholen zijn ingestort bevinden zich onder de slachtoffers naar verhouding veel kinderen. Naar schatting vierduizend kinderen zijn hun beide ouders kwijtgeraakt en veel Chinezen hebben zich aangemeld om een door de aardbeving verweesd kind te adopteren. De commissie voor gezinsplanning maakte ook bekend dat stellen zoveel kinderen mogen adopteren als ze willen. En echtparen die een kind adopteren wiens ouders bij de aardbeving om het leven zijn gekomen worden niet beboet als ze later zelf nog een kind krijgen






    Blog als favoriet !



    Archief per week
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 03/11-09/11 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!