Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkaassoep
    Boerenkaassoep

    2 el boter
    1 el olijfolie
    1 grote ui, fijngesneden
    4 stengels selderij
    1 kg witte aardappelen, geschild en in blokjes
    1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
    400 g wortels, geschrapt en fijngesneden
    1 1/2 - 2 liter groentebouillon
    400 g Goudse kaas, korst verwijderd, geraspt
    6 plakken boerenbrood of stokbrood
    2 el kervel of peterselie, fijngesneden
    zout, peper

    Smelt de boter in de pan totdat zich schuim begint te vormen. Voeg dan de ui en de selderij toe en fruit ze 5 minuten totdat de groenten goudkleurig zijn.
    Voeg de in blokjes gesneden aardappel, de bloemkoolroosjes en wortels toe en bak ze 5 minuten mee totdat ook deze goudkleurig zijn. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken totdat alle groenten gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de helft van de kaas bij de soep en roer zachtjes om de kaas te verdelen.
    Grill de boterhammen aan beide kanten. Leg op de bovenkant de andere helft van de kaas en grill totdat de kaas gesmolten is. Schenk de soep in diepe borden en leg er een warm sneetje brood met kaas op.
    Strooi er de fijngesneden kervel of peterselie overheen en dien de soep direct op.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:13 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel kikkererwten a la sam
    250 gr Basmatirijst
    2 blikken kikkerwten a 400 gr
    2 uien
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels olijfolie
    1 blik tomatenblokjes 400 gr
    1.5  bouillon
    1 laurierblaadje
    peper en zout

    Bereiding:
    Rijst gaar koken volgens verpakking.
    Kikkerewten laten uitlekken.
    Ui en knoflook pellen en snipperen,bakken in de pan.
    Tomaatblokjes bouillon en laurier toevoegen.
    Gehaal 15 min stoven.
    Laurierblad verwijderen.Op smaak brengen met zout en peper lekker met sla.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:09 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met puree en gehakt(sheperds pie)
    Voor 4 porties:
    750 gr aardappels
    1 tl komijn
    2 grote uien
    1 vleestomaat
    1/2 bosje peterselie
    1 el olie,300 gr rundergehakt
    1 el tomatenpuree
    zout en peper
    1 el paneermeel
    50 belegen goudse kaas
    30gr boter
    boter voor de vorm

    Stap1: De aardappelen wassen in een pan met ruim water doen.De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken.

    2: De uien schoonmaken.De uien in ringen snijden.En enkele bv in blokjes.De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dune plakjes snijden.Peterselie wassen en fijnhakken.

    3:De olie in een koekenpan verhitten en de uien bakken,tot ze glazig zijn.Gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree zout peper peterselie paneermeel toevoegen en erdoor roeren.

    4:De kiaas grof raspen(kan ook geraspte kaas!) De aardappels aardappels schillen en in plakjes snijden 1/2 cm of puree van maken.
    Oven voorverwarmen op 220 graden.

    5:Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten,de ui en het gehakt in laagjes inleggen.
    Eindigen met een laagje puree of aardappels.
    Kaas en botervlokjes eroverheen verdelen.
    In de oven 200 graden ong 25 min bakken.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:06 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza calzone

    Pizza calzone

    300 g witte bloem
    1 zakje gedroogde gist
    4 el olijfolie
    zout, peper
    1,25 dl melk
    400 g champignons
    5 tomaten
    200 g salami
    100 g bacon
    350 g gruyere
    1 ui
    8 el tomatenpuree
    2 el vers broodkruim
    paprikapoeder, naar smaak
    geperste knoflook, naar smaak
    knoflookzout, naar smaak
    gehakte verse oregano of marjolein
    zonnebloemolie voor bestrijken

    Zeef de bloem in een kom en roer de gist erdoor. Voeg de olijfolie, 1 tl zout en de melk toe; kneed dit alles tot een soepel deeg. Als het deeg plakt, voegt u wat extra bloem toe. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. Kneed opnieuw en verdeel het in 2 porties. Rol elke deeghelft uit tot een ronde vorm en leg een ervan op een ingevette bakplaat. Snijd de champignons, tomaten, salami, bacon, kaas en ui. Zet deze ingredienten apart. Meng de tomatenpuree en het broodkruim, voeg zout, peper, paprikapoeder en knoflook naar smaak toe. Spreid het tomatenpureemengsel uit over het deeg (laat de randen vrij) leg de tomatenschijfjes erop en strooi er zout, peper, paprikapoeder en knoflookzout over, naar smaak. Leg de andere uitgerolde deeghelft erop; druk de randen goed op elkaar. Bestrijk met wat olie en bestrooi met bloem. Bak de calzone in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20-30 minuten goudbruin.

    17-12-2011 om 19:02 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomaten(groente)soep
    1 a 2 liter water
    2 a 4 bouillonblokjes
    1 mergpijp(soepbot)
    500 gram gehakit
    2 blikjes tomatenblokjes
    1 a 2pakken gezeefde tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    vermicelli

    Bereiding:
    Doe het water met de mergpijp in de pan na een balf uur de bouillonblokjes er bij doen.
    In de tussentijd het gehakt kruiden met gehakt kruiden.
    Soepballetjes van draaien en erbij doen.
    Dan de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten bij doen.
    Inhoud van het tomatenpuree blikje ook bij doen en 2 en half uur laten trekken.
    Op het laatst vermicelli bij doen.*laatste kwartier*

    Soepgroente
    Als je tomaten/groentesoep wilt dan kan je dat met de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toevoegen.
    Je kan er ook nog champignons of paprika bij toevoegen in blokjes.

    Eet smakelijk

    Tip>goed proeven en evt na smaak meer zout bij doen.

    17-12-2011 om 18:53 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippensoep met prei
    kippensoep met prei

    1 potje kippenbouillon
    1 prei, in ringetjes
    1 bouillonblokje
    vermicelli
    ketjap

    Doe de kippenbouillon in de pan. Vul het potje 2x met water en schenk dit erbij. Breng de bouillon aan de kook. Doe er dan de prei, vermicelli en bouillonblokje bij. Laat 5 minuten doorkoken. Roer er 2 el ketjap door.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:49 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nasi a la han
    Nasi a la han

    300 g rijst
    150-200 g visfilet
    500 g champignons
    nasi mix, water

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de vis. Als deze bruin is, de champignons erbij doen en mee laten bakken. Daarna water en mix erbij, volgens de verpakking. 5 minuten laten doorkoken. De rijst erdoor roeren en even opwarmen.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:44 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot puree
    Benodigdheden:
    750 gr aardappels
    6 eetlepels olijfolie
    2 tenen knoflook
    1 bosjee lenteui
    8 gedroogde tomaten
    75 gr geraspte kaas
    450 gr rundergehakt
    2 zoete uien
    1 ei
    1 blik tomatenblokjes
    doperwten en worteltjes

    Bereiding:

    Kook de aardappels gaar en maak door toevoeging van het ei en de olijfolie puree van.
    Voeg de in ringetjes gesneden lenteui en in reepjes gesneden tomaatjes en de kaas toe.
    Maak op smaak met wat zout en peper en de uitgeperste knoflook.
    Snijd de ui in ringen en bak het gehakt rul in een eetlepel olie en bak de uien mee.
    Schenk de tomaten met sap toe en kruid met zout en peper.
    Schep het gehakt mengsel met doperwten en worteltjes in een ovenschaal en verdeel de puree erover.
    Besprenkel met wat olie en zet in een voorverwarmde oven va 175 graden tot de puree bruin is gekleurd.

    Geef er een salade bij.

    Eet smakelijk


    Tip leg er gekookte eieren in en druk ze in het puree..
    Heerlijk voor erbij

    17-12-2011 om 18:42 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza met groenten
    Dikke pizza met groenten

    1 tl gedroogde gist
    350 g tarwemeel
    zout
    4 el olijfolie, plus extra voor bestrijken en invetten
    220 g tomaten (blik), uitgelekt en in stukjes
    2 el tomatenpuree
    4 tl olijfolie
    2 teentjes knoflook, uit de knijper
    20 verse spinazieblaadjes
    125 g kleine champignons, in dunne plakjes
    1 rode paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
    1/2 rode ui, fijngehakt
    125 g courgette, in plakken gesneden
    1/2 tl gedroogde oregano en tijm
    125 g mozzarella, fijngehakt

    Vermeng de gist met 1.75 dl lauw water in een kom. Laat het 5-10 minuten staan, totdat het mengsel schuimig is. Zeef het meel en wat zout in een andere kom en maak een kuiltje in het midden. Roer er de aangelengde gist en de olie doorheen om een deeg te vormen. Kneed 5 minuten, of totdat het deeg glad en elastisch is.
    Vet een kom lichtjes in met olie. Leg het deeg in de kom en dek af met huishoudfolie die met olie is bestreken. Laat het deeg 1 uur op een warme plaats rijzen, totdat het deeg verdubbeld is in volume. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kneed het deeg kort, rol het dan uit of druk het uit in een springvorm van 30 cm doorsnee. Meng de tomaten en tomatenpuree door elkaar en spreid dit over de bodem uit. Verwarm daarna 2 tl olie in een pan, bak de knoflook en de spinazie 3 minuten, of totdat de spinazie slap is. Laat uitlekken en schik de spinazie over de tomaten.
    Leg de resterende groenten, de kruiden en de mozzarella bovenop de pizza. Besprenkel het met de rest van de olie en bak de pizza in 30 minuten goudbruin.

    17-12-2011 om 18:39 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauwfilet
    Kabeljauwfilet met cheddar en tomaten

    boter
    150 g belegen cheddar, geraspt
    4 tl grove mosterd
    4 el creme fraiche
    4 dikke stukken kabeljauw, 175 g per stuk
    zout, zwarte peper
    3 tomaten, in plakjes

    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 ovenschaaltjes in.
    Meng de cheddar, mosterd en creme fraiche. Leg in elk bakje een stuk vis en breng deze op smaak met een beetje zout en peper. Bedek de kabeljauw met tomatenplakjes en schep er vervolgens het kaasmengsel over.
    Bak de vis 25 minuten boven in de oven, totdat de kaas is gesmolten en goudbruin is geworden en de vis stevig en door en door gaar is.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:29 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noedels
    Noedels 4 personen

    250 g noedels
    300 g kip, in blokjes gesneden
    500 g kool, fijngesneden (Chinese kool, paksoy, spitskool enz)
    ketjap, vissaus
    olie

    Marineer de kip in de ketjap en de vissaus. Maak vervolgens de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de kip, zonder de marinade. Voeg daarna de kool toe en laat deze slinken. Voeg de marinade toe en eventueel nog wat extra ketjap en vissaus. Even warm laten worden en daarna de noedels erdoor roeren.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:22 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische Piendang Teloz (Eieren)
    Ingredienten:

    1 klein gesneden ui                                            3 eetlepels water
    1 teentje knoflook                                               1 eetlepel azijn
    half theelepel laos                                               3 eetlepels ketjap manis
    1 tl sambal oelek                                                 2 eetlepels bruine suiker
    1 eetlepel olie                                                      4 hard gekookte eieren


    Bereiding:

    Vermeng de klein gesneden ui met de uitgeperste knoflook,de laos en de sambal.
    Wrijf het mengsel fijn in een vijzel,verhit de olie in een pan en fruit hier in de kruidenmengsel ca 3 min.
    Voeg het water azijn de ketjap en de suiker toe.
    Breng alles aan de kook.Draai het vuur laag en laat de saus ca 3 min zachtjes koken.

    Pel de eieren en snijd ze overlangs door midden.Leg de eieren helften in een schaal en schend de warme saus er over heen.

    17-12-2011 om 18:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoorkip
    Ingredienten:
    2 kilo Drumstiks ongemarineerd                  5 eetlepels ketjap manis
    2 tl Djahe                                                1 fles tomatenketjup
    2 tl Djintan                                              1 groot blikje tomatenpuree
    2 tl ketoembar                                          5 eetlepels olie
    3 teentjes knoflook                                    3 grote uien
    Sambal naar smaak                                    zout en peper

    Bak de ui en haal die uit de olie met een schuimspaan.
    Bak daarna de gekruide drumsticks aan beide kanten bruin.
    Maak ondertussen een mengsel van de Djahe Ketoembar knoflook sambal tomatenpuree tomatenketjup en de uien,giet dit geheel over de kip en laat het geheel goed pruttelen en al omscheppend met water er bij.
    Om het geheel iets dunner te maken.
    En als nodig is er nog wat ketjap manis bij doen.

    Eet smakelijk!!

    17-12-2011 om 18:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkoolschotel met vruchten
    Ingredienten:
    1 kg Aardappelen geschild
    600 gram zuurkool
    500 gram gehakt gekruid met zout en peper
    1 grote ui gehakt in stukjes
    1 blikje ananasstukjes
    1 grote banaan in plakjes gesneden
    700 gram belegen kaas geraspt

    Bereiding:
    Kook de aardappels,stamp ze tot puree met melk en een klontje boter.
    Laat de ananas  uitlekken,stoof de zuurkool zacht met het vocht van de ananas.
    Bak de ui bruin.
    Voeg dan het gehakt toe en bak dat rul uit.
    Doe onderin een ovenschaal de helft van de puree verdeel daaroverheen het gehakt en de zuurkool,
    verdeel de ananasstukjes en de banaan op de zuurkool bedek de bovenste laag met de rest van de puree en strooi de kaas er bovenop.
    Zet de schotel in de hete oven tot de kaas gesmolten is en licht gegratineerd.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 18:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sajoer boontjes
    1 ui
    2 teentjes uitgeperste knoflook                                                5 dl bouillon(water)
    1 tl sambal oelek                                                                      suiker
    1 tl laos                                                                                   500 gr sperzieboontjes
    1/4 tl trassie                                                                             sap van halve citroen
    zout,olie                                                                                   1 eetlepel santen mix

    Bereiding:

    Snijd de ui klein,maak de knoflook schoon en pers deze uit.
    Meng de ui met de knoflook de sambal de trassie laos en wat zout en wrijf het geheel fijn.
    Fruit de gezeefde kruiden in wat hete olie ca 2 min.
    Voeg de schoongemaakte sperziebonen en de bouillon en het water toe.
    Breng het geheel aan de kook en laat de sperziebnen bijna gaar worden.
    Voeg tenslotte het citroensap en een schepje suiker en de santen doe en laat alles nog even goed doorkoken.

    Eet smakelijk
    (er is een kant en klare variant in de winkel maar vers komt de smaak beter ten goede) het proberen waard!
    Heerlijk met rijst en kip

    17-12-2011 om 18:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijst met tomatensaus
    Rijst met tomatensaus 4 personen

    300 g kip, in blokjes
    2 uien, gesnipperd
    300 g rijst
    blik perziken
    pak gezeefde tomaten
    ketjap
    olie

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de uien in de hete olie. Voeg de kip toe en bak deze bruin. Voeg de tomatensaus toe met een paar el ketjap. Breng aan de kook en laat een tijdje doorkoken. Snijd de perziken in stukjes en voeg bij de saus. Serveer met de rijst.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:20 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerbakschotel met krieltjes en tuinerwten
    Ingredienten:

    Voorgekookte krielaardappeltjes
    3 plakken vleeswaren(kipfilet etc) of blokjes elk 100 gr
    1 doos tuinerwten/wortelschijfjes van Iglo
    2 bosuitjes,klein gesneden
    4 eetlepel chilisaus
    olie om in te bakken
    zout en peper

    Bereiding:
    Dep de krieltjes droog verhit 4 eetlepel olie in de wok.
    Bak de krieltjes bruin,snijd de vleeswaren in reepjes doe het samen met de iglo groenten bij de krieltjs en roerbak tot de wortel plakjes zacht zijn.
    Pers de knoflook er bovenuit en roer de uitjes door het groentemengsel.
    Breng op smaak met zout en beetje peper,schep de chilisaus erdoorheen
    even goed verhitten.

    Eet smakelijk..

    17-12-2011 om 18:20 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni a la sam

    Benodigdheden:

    1 pak macaroni
    ham in blik of runder of kip rookworsten 2 stuks
    soepgroente grootpak
    2 grote blikjes tomatenpuree
    1 pak gezeefde tomatenpuree
    1 pond rundergehakt
    vetsin knoflookpoeder gehaktkruiden
    zonnebloemolie

    Bereiding:

    Doe het water met zonnebloemolie in de oan en betje zout en breng het aan de kook.
    Doe dan de macaroni in de pan en laat het koken zo als op het pak staat.
    Daarna afgietn en uit laten lekken.

    Tijdens het koken van de macaroni het gehakt kruiden met gehaktkruiden.
    Pak een braadpan en bak het gehakt rul dus korrelig.
    Snijd de rookworst in plakjes en doe die bij het gehakt en dan de gezeefde tomaten erbij en de tomatenpuree met de soepgroenten.
    Doe de vetsin en knoflookpoeder overheen en het geheel door elkaar roeren,daarna macaroni goed doorscheppen.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 18:19 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofpot met champignons

    Stoofpot met champignons 4 personen

    750 g riblappen
    500 ml water
    2 uien
    750 g champignons
    paprikapoeder
    50 g bloem
    zout, peper
    olie, boter
    braadpan

    Snij de riblappen in blokjes. Snipper de ui en snij de champignons en reepjes. Verhit de olie met de boter. Bak de riblappen 5 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze opzij. Bak de champignons 5 minuten op een laag vuur, tot ze zacht zijn. Voeg dan beetje voor beetje de bloem toe en laat dit 5 minuten bakken op laag vuur. Daarna de paprikapoeder, het vlees en het water toevoegen. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat het vlees ongeveer 3 uur sudderen. Controleer regelmatig of er genoeg vocht in de pan zit. Voeg anders nog wat water toe. Na 3 uur sudderen, voegt u de champignons toe en laat de pan nog 1/2 uur op laag vuur opstaan. Serveer dit met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

    17-12-2011 om 18:19 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommersalade
    2 tl lepels suiker
    0.tl zout
    2 lepels suiker
    2 tl peper
    wat peterselie
    wat pepermunt
    1 a 2 teentjes geperste knoflook
    Eventueel azijn

    Alles goed door elkaar roeren en 4 uur afgedekt in de koelkast.

    Eet smakelijk

    heerlijk met bbq vlees en stokbrood.

    17-12-2011 om 17:48 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!