Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Helmut Lotti is eigenlijk kaal
  • Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven
  • Heel de wereld wil nazi-tuinkabouter
  • Familie Jackson: "Michael is vermoord om zijn geld"
  • Gezicht van Duitser begint te rotten na operatie
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    bep
    blog.seniorennet.nl/bep
    Zoeken met Google


    Ditjes en Datjes
    Na vijftig is het leven mooi alleen is de wereld dat veel minder.
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken paardrijder de cel in

     

    Een Poolse boer heeft een nachtje in de cel mogen brommen omdat hij dronken op een paard rondzwalpte. Voor de politie was het dan ook een koud kunstje om de zigzaggende Grzegorz Majewski (57) aan de kant te zetten. Een ademtest wees uit dat de drinkebroer zes keer boven de toegestane limiet zat, wat hem ook nog eens een boete van 440 euro opleverde. "Hij zei dat hij enkel wat frisse lucht wilde na een stevig avondje zuipen met vrienden. Wat hij er wel vergat bij te vertellen, was dat hij een serieus gevaar vormde voor andere weggebruikers", aldus een politiewoordvoerder

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strippers in hun blootje gezet

     

    Leden van 'The Thunder From Down Under'.
    Australische mannelijke strippers hebben een show in Amerika moeten afzeggen omdat... al hun kleren gestolen waren. Het 'kostuumdrama' deed zich voor in Annapolis (Maryland): dieven gingen aan de haal met hun vrachtwagen, waarin voor duizenden euro's aan stripteasemateriaal opgeslagen lag. Het bonte gezelschap biedt nu een beloning van 3.200 euro aan aan de man of vrouw die hen een gouden tip kan bezorgen.
    "Ze waren er niet goed van", weet manager Bradford Singh. "Misschien was de dader wel een van de dames die per se een slipje wilde." Als gevolg van de onverwachte diefstal moesten de erotische dansers van 'The Thunder From Down Under' een optreden in Rhode Island afzeggen. Met zo'n artiestennaam kan de grote doorbraak niet meer veraf zijn.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betrapt bij seks in biechtstoel tijdens mis

     

    De Italiaanse politie heeft in de Dom van Cesena een man en een vrouw betrapt die tijdens de mis in een biechtstoel aan orale seks deden. Een kerkganger hoorde zondag tijdens de kerkdienst vreemde geluiden en gekreun uit de biechtstoel en belde de politie.
    "We zijn atheïst"
    De agenten trokken het gordijntje weg en ontdekten de man en de vrouw van 31 en 32 jaar oud. Die brachten als excuus naar voren dat zij atheïsten zijn: "Voor ons is seks in een kerk zoals seks in welke plaats dan ook."
    De carabinieri namen het stel mee terwijl de mis gewoon doorging. Er is aangifte gedaan wegens obscene handelingen in het openbaar, verstoring van een religieuze ceremonie en handeling in strijd met de openbare eerbaarheid.
    Reparatiemis
    De bisschop van Cesena in de regio Emilia Romagna heeft alle gelovigen opgeroepen om vrijdag naar een reparatiemis te komen die de ontheiliging van hun kathedraal ongedaan moet maken.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase man laat vader vermoorden om job te krijgen

    Uit frustratie over zijn werkloosheid heeft een man uit India zijn vader laten vermoorden. Hij hoopte zo diens baan te kunnen overnemen. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.
    De verdachte betaalde een familielid omgerekend circa 1.600 euro voor de moord. Die werd dit weekeinde gepleegd, een dag voordat de vader met pensioen zou gaan.
    De verdachte hoopte dat de moord niet opgelost zou worden en hij uit medelijden de baan van zijn vader zou krijgen, aldus het hoofd van de politie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop ons speelgoed en red Exquisa
    Limburg wil Stephanie en Yanaïka, de verliezers van het televisieprogramma 'Mijn Restaurant! ', helpen om Exquisa open te houden. "We krijgen enorm veel vragen van mensen die benefietacties willen organiseren", zegt schepen Rob Beenders van Hasselt.
    De eerste concrete actie komt van vijf tienermeisjes uit Tongeren. Zij gaan speelgoed en wafels verkopen om het restaurant te redden. "Limburgers helpen elkaar nu eenmaal", klinkt het in koor

    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarden kiezen voor crematie uit angst verwaarlozing graf
    Oudere mensen kiezen steeds vaker voor een crematie omdat ze hun kinderen of kleinkinderen niet tot last willen zijn. Ze vrezen dat hun grafsteen toch maar zou wegkwijnen op het kerkhof.
    De uitvaartsector stelt vast dat 70 procent van de jongeren aangeeft dat ze na hun dood gecremeerd willen worden.
    Vorig jaar zijn 45.663 mensen gecremeerd, 3 procent meer dan in 2006. De bestaande crematoria kunnen de vraag op piekmomenten niet meer bijhouden. Dit jaar verwacht de sector dat het aantal sterfgevallen met tien procent zal stijgen, na het historisch lage cijfer van vorig jaar, dat onder de 100.000 zakte

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stropers maken jacht op neushoorns Nepal

    Stroperij in de Himalaya eist een zware tol onder de bedreigde neushoorns in Nepal. Vorig jaar waren in de jungle van het zuidwesten van Nepal nog 31 exemplaren van de eenhoornige dieren. Nu zijn er in het nationale park Bardiya negen vermist.
    "Dit is zeer ernstig", aldus een woordvoerder van het park. "Als het zo doorgaat hebben we binnenkort geen neushoorn meer over." In april arresteerden de autoriteiten een militair die in het park twee neushoorns zou hebben gedood.
    In Nepal zijn nog ongeveer 425 eenhoornige neushoorns over. Over de grens, in het noorden van India, leven nog 1855 dieren. Maar ook daar is stroperij een probleem. Jagers doodden in het noordoosten van India dit jaar al zeker tien neushoorns.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderdjarige spookrijder veroorzaakt botsing

    Een echtpaar van 100 en 99 jaar is gisteravond in het Nieuw-Zeelandse Wellington met hun auto in de verkeerde richting de snelweg opgereden. Brokken konden niet lang uitblijven. Na amper twee kilometer botsten ze frontaal met een tegenligger.
    Lichtgewond
    De politie van Wellington heeft vandaag meegedeeld dat alle betrokkenen bij het ongeluk, de spookrijders en de tegenligger, enkel wat oppervlakkige verwondingen hebben opgelopen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektricien kan tegen straffe stroomstoten
    Foto MEYERS.
    Constantin Craiu (51) uit Buzau is een straffe kerel. De Roemeense elektricien kan tegen de sterkste stroomstoten. Zo werkt hij nooit met bescherming. "Is niet nodig, ik overleef alles", luidt het.
    Afwijking
    Bij wijze van vermaak steekt hij als eens twee nagels in het stopcontact en houdt die dan simpelweg vast. "Mijn vingers voelen dan alleen maar wat warmer aan", zegt hij. "Op een dag moest ik de elektriciteit van een gebouw herstellen. Ik had mijn collega gevraagd om de stroom uit te schakelen. Pas na de klus merkte ik dat hij dat vergeten was maar daar heb ik niets van gevoeld", beweert Craiu. De Roemeen kreeg al de bijnaam 'Electric Man' nadat hij een demonstratie gaf aan een paar journalisten. Hij nam gewoon twee elektriciteitsdraden vast en speelde zelf schakelaar om een lamp aan en uit te zetten. Volgens specialisten is Craiu inderdaad een uitzonderlijk geval. Waarschijnlijk heeft hij een afwijking die ervoor zorgt dat zijn hart immuun is voor stroomstoten

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakken veroorzaken kettingbotsing
    Honderden slakken hebben een kettingbotsing veroorzaakt in Duitsland. Er warer zes wagens bij de crash op de B14 nabij Stuttgart betrokken. Er vielen geen menselijke slachtoffers. Dierlijke des te meer.
    Spekglad
    De platgereden slakken maakten het wegdek zo glad als ijs waardoor de auto's begonnen te slippen en op elkaar inreden. Politie en hulpdiensten moesten de weg verscheidene uren aflsuiten om de vermorzelde en nog levende diertjes van de baan te schrapen.
    Klimaatverandering
    Natuurdeskundigen denken dat de klimaatverandering aan de basis ligt van de massale slakkenmigratie. De dieren zouden op zoek zijn naar een meer geschikte habitat.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dertien gewonden bij ongeluk in Duitse chemieklas

    Bij een scheikundeles op een gymnasium in Duitsland is vandaag een glazen bak met anderhalve liter salpeterzuur ontploft. Twaalf leerlingen raakten gewond door rondvliegend zuur of door inademing van de dampen.
    Verwondingen vallen mee
    Ook een leraar, die na de explosie hulp probeerde te bieden, kreeg dampen binnen. Waarschijnlijk vallen de verwondingen evenwel mee, zei de politie. De scheikundeleraar, die de proef had opgezet, bleef ongedeerd.
    Iedereen naar huis
    De elfhonderd leerlingen van het gymnasium in Göttingen werden na de explosie naar huis gestuurd. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodzieke man wint weddenschap van z'n leven
    Een doodzieke man heeft de weddenschap van zijn leven gewonnen. Jon Matthews (58) werd al maanden geleden opgegeven door de dokters. De Brit ging toch een weddenschap aan, hij zou juni halen. Hij hield woord en houdt 6.315 euro over aan zijn weddenschap.
    Longkanker
    Acht maanden geleden zegden de dokters tegen de man uit Milton dat hij niet eens Kerstmis zou halen. De dokters constateerden in april 2006 een vorm van longkanker bij de man. "Iemand met dezelfde diagnose leefde nog 25 maanden en dat was hoogst uitzonderlijk", aldus Matthews. Hij belde een bookmaker en ging de weddenschap aan dat hij het nog langer dan 25 maanden zou uitzingen. Graham Shape betaalt met plezier. "Ik heb nog nooit een winnende klant met zoveel plezier uitbetaald." Matthews schenkt de helft van het bedrag aan een kankerfonds.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We bewegen niet te weinig, we eten gewoon te veel
    De enorme toename van het aantal mensen met obesitas (ernstig overgewicht) in de afgelopen decennia, is niet toe te schrijven aan een minder actieve leefstijl, zoals de afgelopen jaren algemeen werd aangenomen.
    Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM) en de Universiteit van Aberdeen in Schotland.
    Groei
    Alles wijst erop dat de groei van het aantal mensen met zwaar overgewicht vooral wordt veroorzaakt door een toegenomen consumptie, stelt Klaas Westerterp, hoogleraar Humane Energetica in Maastricht en coauteur van het wetenschappelijk artikel dat deze week verschijnt in het International Journal of Obesity.
    Vet
    Op dit moment heeft ruim 20 procent van de Amerikaanse en Engelse bevolking last van obesitas en 30 tot 40 procent van overgewicht. Die mensen eten meer dan ze verbruiken. Het teveel aan energie wordt opgeslagen als vet.
    In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, ontstaat dat vet niet door gebrek aan beweging, maar door overconsumptie, schrijven de onderzoekers.

    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksschandaal bij gorilla's in Zwitserse zoo

    Een ware beestenboel bij de gorilla's in de dierentuin van het Zwitserse Basel. Een vaderschapstest heeft immers uitgewezen dat de 17-jarige groepsleider Kisoro de kleine Chelewa niet verwekt heeft. De 'dader' is Viatu, een geilaardje van amper negen jaar.
    Alle regels geschonden
    "Dit is haast niet te geloven", zegt een verantwoordelijke van de zoo. "De vroegrijpe Viatu heeft alle regels van de gorillagemeenschap overtreden". Die regels zeggen dat een gorilla pas vanaf z'n twaalfde levensjaar seks mag hebben met een wijfje uit de stam.
    Nooit gerust
    Viatu liep tegen de lamp bij tests die de zoo uitvoert om gegevens te verzamelen over dieren die in gevangenschap geboren worden. En zo is ook een gorilla nooit gerust.


    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugen over maagdelijkheid zorgt voor annulering huwelijk
    In Frankrijk is een huwelijk geannuleerd omdat de echtgenote had gelogen over haar maagdelijkheid. Beiden volgen ze de islamitische leer. Voor de man was het van groot belang dat zijn bruid nog maagd was. De vrouw had hem daarvan verzekerd, maar op de huwelijksjacht ontdekte hij het tegendeel.
    Zonde
    Het huwelijk werd door een rechtbank in Lille geannuleerd wegens" een fout in de essentiële karaktereigenschappen van de partner". "Bij een scheiding wordt er een verzuiming van de plichten binnen het huwelijk bestraft. Hier was al een zonde begaan vanaf het begin," zegt de advocaat van het mannelijke 'slachtoffer'.
    Religie
    Volgens de advocaat is de religiekwestie niet essentieel. "Het gaat hier om een leugen. Die oplossing zou ook uitgesproken worden voor iemand die loog over het aantal huwelijken die hij of zij heeft gekend of voor iemand die prostituee is," aldus de advocaat. "Het gaat hier om een achterbakse karaktereigenschap."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wassen Hitler zet Berlijn op z'n kop

    Adolf Hitler in Madame Tussauds in Londen.
    Berlijn staat op z'n kop en Hitler is eens te meer de oorzaak. Zij het dat nu een wassen exemplaar van de Führer aan de basis van de heisa ligt. Dat meldt Bild.
    Naast Churchill
    Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds opent op 9 juli een afdeling in de Duitse hoofdstad. Daar zal in een bunker een beeltenis van Adolf Hitler tentoongesteld worden naast een wassen beeld van Winston Churchill.
    Joodse gemeenschap is boos
    "Dit getuigt van weinig fijngevoeligheid", zegt Benno Bleiberg van de Joodse gemeenschap in Berlijn. Hij wordt hierin bijgetreden door het stadsbestuur. "We hopen dat de figuur van Hitler in z'n juiste historische context geplaatst wordt, namelijk die van grootste misdadiger aller tijden", klinkt het protest.
    Geen foto's
    Bij Madame Tussauds toont men begrip voor deze opmerking. "We tonen Hitler als een oude, gebroken man", zegt Natalie Ruoss van het wassenbeeldenmuseum. "Op pancardes zal worden gewezen op de misdaden van het naziregime. Ook zullen de bezoekers zich niet mogen laten fotograferen aan de zijde van het Hitlerbeeld".
    Pijnlijke herinneringen
    De Joodse gemeenschap neemt geen vrede met deze susser en hoopt dat het beeld van Hitler alsnog geweerd wordt. Zij krijgen gelijk van historicus Christoph Stölzl. "De figuur van Hitler wekt bij vele mensen nog altijd pijnlijke herinneringen op. Ik begrijp dat ze daar niet meer geconfronteerd willen worden", zegt de professor

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw woont jaar lang ongemerkt in kast Japanner

    Een dakloze Japanse vrouw heeft bij een man ingebroken en een jaar lang ongemerkt op de bovenste plank van zijn kast gewoond. Dat opzienbarende nieuws heeft de Japanse politie vandaag naar buiten gebracht. De man begon argwaan te krijgen omdat er telkens voedsel verdween. De stille huisgenote werd uiteindelijk ontdekt nadat de man camera's in zijn huis had laten installeren die beelden verzonden naar zijn mobiele telefoon.
    Opgekruld
    Op een van de camera's zag hij gisteren een persoon en belde de politie met de melding dat er bij hem een inbraak gaande was. Toen agenten bij zijn woning arriveerden, stelden ze echter vast dat alle ramen en deuren netjes afgesloten waren. Bij het doorzoeken van het huis naar een mogelijk verstopte inbreker werd de 58-jarige vrouw gevonden, nerveus en opgekruld op haar zij.
    Ze had het piepkleine verblijf wat comfortabeler gemaakt door een matras neer te leggen. Ook zei ze geregeld een douche te nemen. De politie beschreef de vrouw als 'netjes en schoon'. Ze is gearresteerd wegens inbraak.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klanten zamelen geld in voor 'olifantenman' achter de kassa

     

    James O'Neal noemt zichzelf "olifantenman". Net zoals John Merrick in de bekende film zit het gezicht van O'Neal helemaal onder de tumoren. Hij werkt al zeven jaar in een supermarkt in Seatlle. Een klant zag "de persoon die James van binnen is" en startte prompt een liefdadigheidsactie om hem plastische chirurgie te laten ondergaan.

    Geliefd
    James O'Neal heeft een genetische afwijking, neurofibromatose, waardoor zijn gezicht helemaal vervormd is. Toch steekt hij zich niet weg. Integendeel, hij zit aan de kassa van een drukke supermarkt van de Safeway-keten. En... hij is zeer geliefd bij zijn klanten: "Hij is het soort mens dat je dag goed maakt".

    "Vereerd"
    Zijn vrienden lanceren nu een campagne om geld in te zamelen zodat James onder het mes kan om zijn gelaat te veranderen. Zijn werkgever schonk alvast 6500 euro. O'Neal is overweldigd. "Door al die donaties voel ik mij vereerd en trots. Het is onwaarschijnlijk wat ze voor mij willen doen."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rel rond finale 'Mijn Restaurant'
    Ligt Exquisa onterecht uit de race?
    Rond de chaotische finale van 'Mijn Restaurant' is ondertussen een halve rel uitgebroken. Twee incidenten liggen aan de basis: een fout telefoonnnummer dat de krant Het Belang van Limburg afdrukte en een sms van diezelfde krant die te vroeg aankwam.
    Het verschil?
    Het foute telefoonnummer zorgde ervoor dat Limburg-aanhangers hun stem aan Leuven gaven. Een kapitale fout, zeker als een levensdroom er vanaf hangt. Per slot van rekening bleef de eindstrijd tussen Hasselt en Leuven tot op het laatste ogenblik erg spannend. Kunnen de Limburgse stemmen die 'per ongeluk' naar Leuven zijn gegaan voor het verschil gezorgd hebben?
    Vroege sms
    Ook de sms die (alweer) door Het Belang Van Limburg werd verstuurd zorgde voor opschudding. Niet alleen door de inhoud (Leuven wint) maar ook omdat die zo'n 7 minuten voor de werkelijke ontknoping aankwam. Een inschattingsfout, omdat de ontknoping later kwam dan gepland?
    Of werkelijk een 'aandachtige' reporter die Rani had gespot bij het overstappen van helikopter naar limousine, zoals tv-visie.be meldt? In elk geval zou de sms ook het Limburgse koppel bereikt hebben, van wie opviel dat er de laatste minuten geen lachje meer afkon. Enkel zenuwen, of wisten ze inderdaad al meer?
    Geen hoogtepunt
    Tel daarbij de ronduit chaotische en rammelende uitzending, en je kan niet bepaald zeggen dat 'Mijn Restaurant' op een hoogtepunt geëindigd werd. Rani kreeg een halve hyperventilatieaanval, verklapte ei zo na de winnaars, maakte bijna geen gebruik van haar publiek aan koks en de nieuwsjournalisten blonken uit in het stellen van vragen die al 7 keer waren beantwoord: in alle kranten en op alle radiozenders.
    De limousinekwestie
    Helemaal pijnlijk werd het toen de limousines langer op zich lieten wachten dan gepland: 'Zie jij al een limousine?' 'Nee, hier nog geen limousine te zien. Is er bij jou al een limousine te zien?'. De limousinevragen werden pertinenter dan de vraag wie gewonnen had - behalve dan voor de Limburgers die ingeschreven waren op de sms-dienst van Het Belang Van Limburg.
    Gaan ze door?
    Of Yanaïka en Stephanie Exquisa verderzetten is nu wel de vraag die op ieders lippen brandt. In een eerdere uitzending drukten de twee jonge vrouwen hun twijfels uit om zo jong al zo'n schuldenlast op te bouwen. Maar in De Morgen gisteren klonk het een stuk strijdlustiger: "Wij zullen alles bekijken en hopen zeker open te gaan." In de uitzending van dinsdag zullen we het zeker weten.
    Ondertussen is ook de opvolger bekend: 'Mijn Bed & Breakfast', in een zonnig land. Maar dat wil niet zeggen dat er geen tweede reeks van 'Mijn Restaurant' op stapel staat. Met de huidige kijkcijfers is het alvast te mooi om te laten liggen voor VTM.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende indianenstam ontdekt in Amazonewoud
    In het Amazonewoud op de grens van Brazilië met Peru heeft een helikopter unieke beelden kunnen schieten van een indianenstam van wie het bestaan tot hiertoe enkel maar vermoed werd. Op de beelden is onder andere te zien hoe twee indianen, volledig rood gekleurd, de helikopter met pijl en boog beschieten. Volgens Survival International, een organisatie die de belangen van stammen wereldwijd behartigt, zijn de foto's een zeldzaam bewijs dat zulke stammen nog steeds bestaan.
    Veel van die groepen worden bedreigd door de grootschalige illegale boskap in het regenwoud. "Wat hier gebeurt, is een enorme misdaad tegen de natuur, de stammen, de fauna en is het zoveelste bewijs van hoe de 'beschaafde' volkeren de wereld om zeep helpen", zegt Jose Carlos Meirelles van Survival International. "De wereld mag de ogen hier niet voor sluiten, en moet ervoor zorgen dat deze mensen in hun natuurlijke habitat beschermd worden volgens internationaal recht. Anders worden ze met uitsterven bedreigd", voegt Stephen Corry, voorzitter van Survival International er aan toe






    Blog als favoriet !



    Archief per week
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 03/11-09/11 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!