4 blikjes mais op nat van ieder 140 gram 1 stuk fetta kaas verkruimeld koriander-peterselie peper en zout van ieder een theelepel. 2 eieren 2 kopjes bloem 1 theelepel komijn
Laat de mais van 2 1/2 blikje uitlekken en droog tussen een handdoek. dan neem je een blender, doe er de mais in samen met de rest van de ingredienten, uitgezonderd de rest mais en de fetta. dit mix je goed glad. Het moet een dik beslag zijn. Doe het in een kom, voeg dan de 1 1/2 blikje resterende mais, die je eerst ook gedroogd hebt bij, die moet ganse blijven, de fetta doe je er ook bij roer alles goed om en bak kleine hoopjes in een koekepan
Kan ook zonder feta en zonder komijn wat je lekker vindt.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
Meng in een grote (!) kom de tomatenpassata met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas.
Fruit de ui in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika en champignons toe en laat nog even bakken. Roer door het tomatenpassatta/ricottamengsel. Roer er dan de uitgelekte pasta door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Vet een grote ovenschaal in en schep er de helft van het mengsel in. Bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Schep de andere helft van het mengsel er bovenop. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas .
4 kippenpoten 2 el zongedroogde tomatentapenade 600 g aardappelen, iets kruimig, schoongeboend 3 el olijfolie 1/2 bakje verse rozemarijn 1 courgette, in plakken 1 bakje cherrytomaten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de kippenpoten in met de tapenade. Leg ze in een braadpan en bak ze 10 minuten in de oven. Snij ondertussen de ongeschilde aardappelen in dunne parten. Schep ze om met de olie en peper en zout naar smaak. Voeg toe aan de kippenpoten in de braadpan, leg de takjes rozemarijn ertussen en bak nog 20 minuten. Leg de plakken courgette tussen de aardappelen en de kip en verdeel de tomaten erover. Bak nog 15 minuten, Smakelijk eten!
Maak een pan met aardappelpuree.(kan zelfs kant en klaar uit pakje ook lekker. Snijd de rauwe gewassen andijvie fijn in reepjes(halve bos) gooi erbij. Uitje fijn snijden ook bij doen. Zout peper nootmuskaat bij doen. Evt gekookt ei in plakjes doorheen doen.
300 g kipfilet kerriepoeder blikje tomatenpuree kilo tomaten, in stukjes gesneden 2 uien knoflook, gesnipperd bouillonblokje aardappelen 4 gekookte eieren
Snij de kipfilet in kleine stukjes. Fruit de ui met de knoflook aan in wat olie, roerbak de kipfilet erbij. Als die aan alle kanten gekleurd is, kunnen de tomaten erbij. Als de tomaten wat zijn geslonken, doe je de tomatenpuree, een dikke eetlepel kerriepoeder en het bouillonblokje erbij. Giet er water bij tot alles onder staat. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe dit erbij. Laat een half uur pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Als het nodig is, giet je er af en toe nog een scheut water bij. Door de aardappelen wordt de saus dik. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een schepje sambal. Leg de gekookte eieren in de saus. Smakelijk eten!
250 gr Basmatirijst 2 blikken kikkerwten a 400 gr 2 uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes 400 gr 1.5 bouillon 1 laurierblaadje peper en zout
Bereiding: Rijst gaar koken volgens verpakking. Kikkerewten laten uitlekken. Ui en knoflook pellen en snipperen,bakken in de pan. Tomaatblokjes bouillon en laurier toevoegen. Gehaal 15 min stoven. Laurierblad verwijderen.Op smaak brengen met zout en peper lekker met sla.
Voor 4 porties: 750 gr aardappels 1 tl komijn 2 grote uien 1 vleestomaat 1/2 bosje peterselie 1 el olie,300 gr rundergehakt 1 el tomatenpuree zout en peper 1 el paneermeel 50 belegen goudse kaas 30gr boter boter voor de vorm
Stap1: De aardappelen wassen in een pan met ruim water doen.De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken.
2: De uien schoonmaken.De uien in ringen snijden.En enkele bv in blokjes.De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dune plakjes snijden.Peterselie wassen en fijnhakken.
3:De olie in een koekenpan verhitten en de uien bakken,tot ze glazig zijn.Gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree zout peper peterselie paneermeel toevoegen en erdoor roeren.
4:De kiaas grof raspen(kan ook geraspte kaas!) De aardappels aardappels schillen en in plakjes snijden 1/2 cm of puree van maken. Oven voorverwarmen op 220 graden.
5:Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten,de ui en het gehakt in laagjes inleggen. Eindigen met een laagje puree of aardappels. Kaas en botervlokjes eroverheen verdelen. In de oven 200 graden ong 25 min bakken.
300 g witte bloem 1 zakje gedroogde gist 4 el olijfolie zout, peper 1,25 dl melk 400 g champignons 5 tomaten 200 g salami 100 g bacon 350 g gruyere 1 ui 8 el tomatenpuree 2 el vers broodkruim paprikapoeder, naar smaak geperste knoflook, naar smaak knoflookzout, naar smaak gehakte verse oregano of marjolein zonnebloemolie voor bestrijken
Zeef de bloem in een kom en roer de gist erdoor. Voeg de olijfolie, 1 tl zout en de melk toe; kneed dit alles tot een soepel deeg. Als het deeg plakt, voegt u wat extra bloem toe. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. Kneed opnieuw en verdeel het in 2 porties. Rol elke deeghelft uit tot een ronde vorm en leg een ervan op een ingevette bakplaat. Snijd de champignons, tomaten, salami, bacon, kaas en ui. Zet deze ingredienten apart. Meng de tomatenpuree en het broodkruim, voeg zout, peper, paprikapoeder en knoflook naar smaak toe. Spreid het tomatenpureemengsel uit over het deeg (laat de randen vrij) leg de tomatenschijfjes erop en strooi er zout, peper, paprikapoeder en knoflookzout over, naar smaak. Leg de andere uitgerolde deeghelft erop; druk de randen goed op elkaar. Bestrijk met wat olie en bestrooi met bloem. Bak de calzone in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20-30 minuten goudbruin.
300 g rijst 150-200 g visfilet 500 g champignons nasi mix, water
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de vis. Als deze bruin is, de champignons erbij doen en mee laten bakken. Daarna water en mix erbij, volgens de verpakking. 5 minuten laten doorkoken. De rijst erdoor roeren en even opwarmen. Smakelijk eten!
Benodigdheden: 750 gr aardappels 6 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook 1 bosjee lenteui 8 gedroogde tomaten 75 gr geraspte kaas 450 gr rundergehakt 2 zoete uien 1 ei 1 blik tomatenblokjes doperwten en worteltjes
Bereiding:
Kook de aardappels gaar en maak door toevoeging van het ei en de olijfolie puree van. Voeg de in ringetjes gesneden lenteui en in reepjes gesneden tomaatjes en de kaas toe. Maak op smaak met wat zout en peper en de uitgeperste knoflook. Snijd de ui in ringen en bak het gehakt rul in een eetlepel olie en bak de uien mee. Schenk de tomaten met sap toe en kruid met zout en peper. Schep het gehakt mengsel met doperwten en worteltjes in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Besprenkel met wat olie en zet in een voorverwarmde oven va 175 graden tot de puree bruin is gekleurd.
Geef er een salade bij.
Eet smakelijk
Tip leg er gekookte eieren in en druk ze in het puree.. Heerlijk voor erbij
1 tl gedroogde gist 350 g tarwemeel zout 4 el olijfolie, plus extra voor bestrijken en invetten 220 g tomaten (blik), uitgelekt en in stukjes 2 el tomatenpuree 4 tl olijfolie 2 teentjes knoflook, uit de knijper 20 verse spinazieblaadjes 125 g kleine champignons, in dunne plakjes 1 rode paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden 1/2 rode ui, fijngehakt 125 g courgette, in plakken gesneden 1/2 tl gedroogde oregano en tijm 125 g mozzarella, fijngehakt
Vermeng de gist met 1.75 dl lauw water in een kom. Laat het 5-10 minuten staan, totdat het mengsel schuimig is. Zeef het meel en wat zout in een andere kom en maak een kuiltje in het midden. Roer er de aangelengde gist en de olie doorheen om een deeg te vormen. Kneed 5 minuten, of totdat het deeg glad en elastisch is. Vet een kom lichtjes in met olie. Leg het deeg in de kom en dek af met huishoudfolie die met olie is bestreken. Laat het deeg 1 uur op een warme plaats rijzen, totdat het deeg verdubbeld is in volume. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het deeg kort, rol het dan uit of druk het uit in een springvorm van 30 cm doorsnee. Meng de tomaten en tomatenpuree door elkaar en spreid dit over de bodem uit. Verwarm daarna 2 tl olie in een pan, bak de knoflook en de spinazie 3 minuten, of totdat de spinazie slap is. Laat uitlekken en schik de spinazie over de tomaten. Leg de resterende groenten, de kruiden en de mozzarella bovenop de pizza. Besprenkel het met de rest van de olie en bak de pizza in 30 minuten goudbruin.
boter 150 g belegen cheddar, geraspt 4 tl grove mosterd 4 el creme fraiche 4 dikke stukken kabeljauw, 175 g per stuk zout, zwarte peper 3 tomaten, in plakjes
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 ovenschaaltjes in. Meng de cheddar, mosterd en creme fraiche. Leg in elk bakje een stuk vis en breng deze op smaak met een beetje zout en peper. Bedek de kabeljauw met tomatenplakjes en schep er vervolgens het kaasmengsel over. Bak de vis 25 minuten boven in de oven, totdat de kaas is gesmolten en goudbruin is geworden en de vis stevig en door en door gaar is. Smakelijk eten!
250 g noedels 300 g kip, in blokjes gesneden 500 g kool, fijngesneden (Chinese kool, paksoy, spitskool enz) ketjap, vissaus olie
Marineer de kip in de ketjap en de vissaus. Maak vervolgens de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de kip, zonder de marinade. Voeg daarna de kool toe en laat deze slinken. Voeg de marinade toe en eventueel nog wat extra ketjap en vissaus. Even warm laten worden en daarna de noedels erdoor roeren. Smakelijk eten!
Ingredienten: 2 kilo Drumstiks ongemarineerd 5 eetlepels ketjap manis 2 tl Djahe 1 fles tomatenketjup 2 tl Djintan 1 groot blikje tomatenpuree 2 tl ketoembar 5 eetlepels olie 3 teentjes knoflook 3 grote uien Sambal naar smaak zout en peper
Bak de ui en haal die uit de olie met een schuimspaan. Bak daarna de gekruide drumsticks aan beide kanten bruin. Maak ondertussen een mengsel van de Djahe Ketoembar knoflook sambal tomatenpuree tomatenketjup en de uien,giet dit geheel over de kip en laat het geheel goed pruttelen en al omscheppend met water er bij. Om het geheel iets dunner te maken. En als nodig is er nog wat ketjap manis bij doen.
Ingredienten: 1 kg Aardappelen geschild 600 gram zuurkool 500 gram gehakt gekruid met zout en peper 1 grote ui gehakt in stukjes 1 blikje ananasstukjes 1 grote banaan in plakjes gesneden 700 gram belegen kaas geraspt
Bereiding: Kook de aardappels,stamp ze tot puree met melk en een klontje boter. Laat de ananas uitlekken,stoof de zuurkool zacht met het vocht van de ananas. Bak de ui bruin. Voeg dan het gehakt toe en bak dat rul uit. Doe onderin een ovenschaal de helft van de puree verdeel daaroverheen het gehakt en de zuurkool, verdeel de ananasstukjes en de banaan op de zuurkool bedek de bovenste laag met de rest van de puree en strooi de kaas er bovenop. Zet de schotel in de hete oven tot de kaas gesmolten is en licht gegratineerd.
300 g kip, in blokjes 2 uien, gesnipperd 300 g rijst blik perziken pak gezeefde tomaten ketjap olie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de uien in de hete olie. Voeg de kip toe en bak deze bruin. Voeg de tomatensaus toe met een paar el ketjap. Breng aan de kook en laat een tijdje doorkoken. Snijd de perziken in stukjes en voeg bij de saus. Serveer met de rijst. Smakelijk eten!
Voorgekookte krielaardappeltjes 3 plakken vleeswaren(kipfilet etc) of blokjes elk 100 gr 1 doos tuinerwten/wortelschijfjes van Iglo 2 bosuitjes,klein gesneden 4 eetlepel chilisaus olie om in te bakken zout en peper
Bereiding: Dep de krieltjes droog verhit 4 eetlepel olie in de wok. Bak de krieltjes bruin,snijd de vleeswaren in reepjes doe het samen met de iglo groenten bij de krieltjs en roerbak tot de wortel plakjes zacht zijn. Pers de knoflook er bovenuit en roer de uitjes door het groentemengsel. Breng op smaak met zout en beetje peper,schep de chilisaus erdoorheen even goed verhitten.
1 pak macaroni ham in blik of runder of kip rookworsten 2 stuks soepgroente grootpak 2 grote blikjes tomatenpuree 1 pak gezeefde tomatenpuree 1 pond rundergehakt vetsin knoflookpoeder gehaktkruiden zonnebloemolie
Bereiding:
Doe het water met zonnebloemolie in de oan en betje zout en breng het aan de kook. Doe dan de macaroni in de pan en laat het koken zo als op het pak staat. Daarna afgietn en uit laten lekken.
Tijdens het koken van de macaroni het gehakt kruiden met gehaktkruiden. Pak een braadpan en bak het gehakt rul dus korrelig. Snijd de rookworst in plakjes en doe die bij het gehakt en dan de gezeefde tomaten erbij en de tomatenpuree met de soepgroenten. Doe de vetsin en knoflookpoeder overheen en het geheel door elkaar roeren,daarna macaroni goed doorscheppen.
750 g riblappen 500 ml water 2 uien 750 g champignons paprikapoeder 50 g bloem zout, peper olie, boter braadpan
Snij de riblappen in blokjes. Snipper de ui en snij de champignons en reepjes. Verhit de olie met de boter. Bak de riblappen 5 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze opzij. Bak de champignons 5 minuten op een laag vuur, tot ze zacht zijn. Voeg dan beetje voor beetje de bloem toe en laat dit 5 minuten bakken op laag vuur. Daarna de paprikapoeder, het vlees en het water toevoegen. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat het vlees ongeveer 3 uur sudderen. Controleer regelmatig of er genoeg vocht in de pan zit. Voeg anders nog wat water toe. Na 3 uur sudderen, voegt u de champignons toe en laat de pan nog 1/2 uur op laag vuur opstaan. Serveer dit met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
800 g vastkokende aardappelen, schoongeboend 1 bakje cherrytomaatjes 1 aubergine, in blokjes van 1 cm 1 courgette, in halve plakjes 3 el olijfolie 500 g koolvisfilet, ontdooid bakpapier
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in dunne parten. Verdeel de aardappelparten met alle groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en besprenkel met peper en zout naar smaak. Bak in de oven in circa 35 minuten gaar. Snijd de vis in 6 stukken en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de vis de laatste 10 minuten tussen de groenten. Smakelijk eten!