Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter light

     

    1. Becel calorie light
    2. Becel pro-activ
    3. AH Bewust light

       

      Roomboter is 'vet' gezond!

       

      Lees verder ...




    Categorie:Weetjes...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig deeg

     

    Becel Vlees & Jus in een pakje kunt u ook gebruiken voor het maken van een 'stevig' deeg, bijvoorbeeld voor appeltaart, boterkoek of koekjes. Hierbij vervangt u 100 gram boter of margarine door 80 gram Becel Vlees en Jus (in een pakje) + 2 eetlepels water.

     

    Bron


    Categorie:Weetjes...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info over suiker


    Algemene informatie over Suiker

    Mensen houden van zoet, dat is al sinds de geboorte zo. Moedermelk bevat namelijk veel suikers. Daarbij bevatten veel melkproducten suiker. Suiker bestaat in enkelvoudige en meervoudige vorm.

    Enkelvoudige suikers (fructose en glucose) nemen we rechtstreeks op in het lichaam. Deze suikers komen voor in fruit, granen, honing en noten.

    Kristalsuiker, melksuiker en moutsuiker zijn de meervoudige suikers.

    Hierbij wordt de suikerbiet of suikerriet tot suiker gemaakt.

    Daarbij is er onderscheid tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker.

    Met raffineren wordt de suiker van alle onzuiverheden ontdaan, zoals bij kristalsuiker.

    Ongeraffineerde suikers hebben nog hun vitamines, mineralen, sporenelementen en vezelstoffen.

    Suikers zijn koolhydraten. Het lichaam heeft koolhydraten nodig voor energie. Suiker wordt in het bloed omgezet tot glucose (bloedsuiker).

    Teveel suiker is niet goed voor het lichaam. Teveel suiker veroorzaakt lichaamsovergewicht en het is slecht voor de tanden. Men kan er ontzettend moe door worden. Dit komt door grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel (hypoglymekie). Suiker onttrekt ook mineralen en andere voedingstoffen uit het lichaam


    Categorie:Weetjes...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevia info

     

    Tips voor gebruik van Stevia

     

    Stevia is de ultieme suikervervanger, zoetstoffen door gebruik te maken van slechts een klein deel van het product.

     

    Het is perfect voor het gebruik in koffie, thee, speciale koffie en smoothies. Het kan ook worden toegevoegd aan ongezoete granen, fruit, haver, yoghurt of een verscheidenheid van andere voedingsmiddelen. Door de intense zoetheid van Stevia, gebruikt u de volgende aanbevelingen bij het gebruik als een vervanger van suiker.

     

    • Om een ​​theelepel suiker te vervangen, gebruik dan 1/16 van een theelepel SteSweet Reb A.
    • Vervang een eetlepel of een ons suiker met 1/8 theelepel SteSweet Reb A.
    • Een kopje (225g) suiker wordt vervangen door 1/2 theelepel SteSweet Reb A.
    • 1 pond suiker (450 g) wordt vervangen door 1 theelepel SteSweet Reb A.
    • 1 kilogram (2,2 pond) suiker kan vervangen worden door slechts 2 3/8 theelepel SteSweet Reb A.



     

    Stevia kan in allerlei bakrecepten, maar maak correcties voor het vochtverlies. Enkele tips voor het bakken met Stevia zal zorgen voor de ideale textuur en volume van uw gezonder gebakken producten.

    • Voeg een eiwit of twee toe om het volume en vocht te verhogen en om een hoger, luchtiger cake te krijgen.
    • Gebruik hogere hoeveelheden van gisting stoffen zoals bakpoeder en baking soda omdat het volume afneemt. U moet echter niet meer dan het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid in het recept gebruiken en je moet extra zout verminderen als gevolg van de natrium in het rijsmiddel.
    • Bij gebruik van Stevia om bruine suiker te vervangen, voeg 3 tot 4 theelepels melasse toe voor elk kopje bruine suiker dat u vervangt.
    • Bak je voedsel met behulp van een kleinere pan.
    • Verminder uw baktijd iets. Voor laag gebak, 10 minuten minder dan de aanbevolen geschikt is. Voor Bundt gebak of broden, te verminderen met 20 minuten. Test gebak voordat u ze uit de oven haalt.


     

    Bron


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LINKS



    http://cindykooktenbakt.wordpress.com

    http://debakparade.blogspot.nl

     

    http://www.calorielijst.nl/
     

    http://www.degezondemama.nl


    http://www.eetgoedvoeljegoed.com 

     

    http://foodwatch.nl/

    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl


    http://www.stesweet.com

    http://suikerwijzer.nl

    http://tinekescucina.blogspot.nl

     

    http://voedzo.nl/category/geen-suiker/


     


    Categorie:Links
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake


    Chocoladecake

     

    300 gram amandelmeel

    125 gram Arenga Palmsuiker (Jumbo)

    75 gram (rauwe) cacaopoeder

    1/4 tl Keltisch zeezout

    1/4 tl bicarbonaat

    2 biologische eieren

    250 ml kokosmelk

     

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Meng eerst de droge ingrediënten in een ruime kom. 
    3. Roer even door met een garde om de klontjes te verwijderen. 
    4. Doe de eieren en de kokosmelk er bij en roer goed door.
    5. Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag. 
    6. Neem een cakeblik met wat bakpapier en stort hier het beslag in,
    7. of: Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes (siliconen of met een papiertje er in)
    8. of: Verdeel het beslag in een lage ovenschaal om zo brownies er van te kunnen snijden.
    9. Bak in 30 - 35 minuten gaar. Met 30 minuten blijft de binnenkant iets smeuïg, als je het iets langer bakt, wordt de cake iets droger, mocht je niet van de textuur van zachte cake houden. 

     

    Resultaat: De bovenkant van de cake is iets hard, maar toch plakkerig en de binnenkant is smeuïg. Je proeft de kokosmelk niet en het is naar mijn mening (en die van mijn lief) ook niet te puur van smaak door de cacao.

    Variatie: Strooi wat gehakte walnoten op het beslag voordat het de oven in gaat.

     

    Bron

     


    Categorie:Taart

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!