Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandkoekjes 2

     

    Zandkoekjes

     

    - 250 g speltbloem

    - 1 theelepel vanillepoeder

    - 100 g oerzoet

    - 125 g kokosnootolie

    - 1 ei


     

    Bereiding

    • Meng de bloem, vanillepoeder, oerzoet of honing, ei en de boter in een kom en roer/kneed alles goed tot een deeg.
    • Rol het deeg uit tot een dikte van1 centimeter(het is raadzaam om eerst los bloem op het werkblad aan te brengen zodat de zandkoekjes goed los kunnen komen van het blad).
    • Hierna de koekjes uitsnijden met een vormpje of glas.
    • Vet een bakplaat in en leg de zandkoekjes er op.
    • Bak de zandkoekjes 15 minuten in een oven van 200 graden.


     

    Bron

     

     


    Categorie:Koekjes
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamkoekjes

     

    Jamkoekjes



    24 koekjes

    bereiding: 1 uur



    Ingrediënten

    100 gr framboos-rode bessenjam, kersenjam of abrikozenjam

    200 gr (spelt-) meel

    1 tl wijnsteenbakpoeder

    100 gr (room-) boter

    ½ tl zout



    Bereiding

    • Snijd de boter in stukjes, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

    • Vorm staven van het deeg en leg deze minimaal 30 minuten in de koelkast.

    • Verwarm de oven voor op 175  C.

    • Snijd de deegstaven in plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

    • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.

    • Laat de koekjes afkoelen en serveer desgewenst met extra jam!



    Bron


    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honingkoekjes

     

    Honingkoekjes



    Ingrediënten

    225 gram bloem

    100 gram honing

    50 gram rietsuiker

    25 gram boter

    ½ ei

    1 theelepel kaneel

    1 theelepel kruidnagelpoeder

    1 theelepel bakpoeder

    4 eetlepels pijnboompitten

    10 gram chocolade



    Bereiding

    • Verwarm de honing, rietsuiker en boter al roerend op laag vuur tot alles goed gemengd is.

    • Haal de pan van het vuur en blijf roeren. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is.

    • Klopt het ei los en roer het door het beslag.

    • Zeef de bloem, voeg het toe en kneed het tot een glad deeg.

    • Verwarm de oven voor op 175 C Celsius.

    • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven glad oppervlak en rol uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd hier rondjes of andere vormen uit en leg ze op een ingevette bakplaat.

    • Voeg naar smaak pijnboompitjes toe en bak de koekjes 15 minuten. Laat de koekjes daarna op het rooster afkoelen.

    • Verwarm vervolgens de chocolade au bain marie. Giet de chocolade in een puntzak en versier hiermee de koekjes.

     

     

    Bron

     


     


    Categorie:Koekjes
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandkoekjes

     

    Bretoense zandkoekjes

     

    Ingrediënten

        • 125gr bloem
        • een goed snuifje zout
        • 50gr poedersuiker
        • 10gr vanillesuiker
        • 80gr boter (kamertemperatuur)
        • 1 eigeel
        • een weinig kristalsuiker


    Bereidingswijze

    1. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en doe hierin de boter en de suiker
    2. Kneed lang en stevig tot een homogene massa
    3. Maar er een rol van, doe er plasticfolie over en leg een half uur in de ijskast
    4. Zet de oven op 180gr
    5. Klop het eigeel een beetje op
    6. Haal de rol deeg uit de ijskast en snij in schijfjes van een halve centimeter
    7. Rol deze met de zijkant door het eigeel en de suiker en leg ze op bakpapier op een bakplaat
    8. Bak ze gedurende 20 à 25 minuten op 180gr

     


    Tips van Piet

    • Doe geen ei in het deeg. Zandkoekjes is geen brokkeldeeg
    • Gebruik bloemsuiker (=poedersuiker) i.p.v. kristalsuiker, omdat dit nog beter vermengt
    • Gebruik boter op kamertemperatuur. Geen gesmolten boter en geen vloeibare boter.
    • Kneedt lang genoeg zodat er binding kan ontstaan

     

    Bron

     


    Categorie:Koekjes
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade koekjes

     

    Luchtige chocolade koekjes

     

    Als je van koekjes houdt die meer op een cakeje lijken dan zul je dol zijn op dit recept. Het is makkelijk om ingrediënten te vervangen zoals noten in plaats van chocolade.

     

    Klaar in 35 minuten

    Porties: 24

     

    Ingrediënten

    • 310 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 220 gr bruine zachte suiker
    • 100 gr suiker
    • 225 gr boter, verzacht
    • 2 grote eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 300 gr bitterzoete chocolade stukjes


    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten

     

    1.

    Verwarm de oven voor op 170 C. Meng de bloem, baksoda en zout en roer goed met een garde. Zet opzij.

    2.

    Meng de suikers in een grote kom, voeg de boter toe en maak een korrelige pasta. Voeg de eieren en vanille toe en roer tot het net gemengd is. Roer niet te lang.

    3.

    Zeef de helft van het bloem-mengsel erdoor en meng. Voeg de chocolade stukjes toe en de rest van het bloem-mengsel, totdat het net gemengd is. Roer niet te lang.

    4.

    Schep het mengsel in hoopjes op een niet ingevette bakplaat, laat er 3 cm tussen. Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Leg de koekjes met behulp van een spatel direct op een koel oppervlak.

     

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

     

    Bron


    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemberkoekjes


    Gemberkoekjes

    Genoeg voor ongeveer 16 koekjes

     

    350 gram amandelmeel

    1/4 tl zeezout

    1/4 tl baking soda

    2 tl goede kwaliteit gemberpoeder

    1 el verse, geraspte gember (optioneel, hier worden de koekjes erg 'pittig' van)

    100 ml gesmolten kokosolie

    150 gram palmsuiker of een ander zoet naar keuze

    1 el citroenrasp

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Neem een ruime kom en meng hier het amandelmeel, zout en bakpoeder in. 
    3. Voeg nu de gember en de palmsuiker toe en roer nog even door.
    4. Roer nu de kokosolie en het citroenrasp erdoor.
    5. Blijf roeren/ kneden tot er een samenhangend deeg ontstaat. 
    6. Neem nu twee vellen bakpapier en druk hier het deeg tussen plat. 
    7. Neem een deegroller en rol het deeg voorzichtig uit tot een halve cm dikte.
    8. Met een vorm steek je nu koekjes uit. Ik gebruik gewoon een ronde vorm, is makkelijker. 
    9. Verwijder het deeg dat om de koekjes zit en maak hier nog meer koekjes van op dezelfde wijze. 
    10. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar. 
    11. Laat in de oven afkoelen met de deur op een kiertje. Warme amandelmeelbaksels vallen uit elkaar als ze te snel verplaatst worden.
    12. Geniet er direct van, of bewaar in een luchtdichte doos, liefst in de koelkast. 

     

    Het mooie van amandelmeelkoekjes, is dat ze voor veel verschillende diëten geschikt zijn: Glutenvrij, diabetes, Paleo, veganistisch en lactosevrij. Uiteraard kun je het recept aanpassen aan je eigen smaak, want met gesmolten boter zijn deze koekjes ook erg lekker! Maar zoals je ziet is dit een heel dieet-vriendelijk koekje!

     

    Bron


    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskoekjes

     

    Kaaskoekjes

     

    Gebruik amandelmeel om kaaskoekjes van te maken,

     

    100 gr Amandelmeel

    50 gram geraspte kaas

    1 ei

     

    Amandelmeel en geraspte kaas in de verhouding 2/3 amandelmeel en 1/3 kaas en eitje erdoor, hoopjes op een bakblik en ong. 20 min in de oven.

    Varieer ook eens met de verhoudingen en dan wordt het ook lekker.

     

    Bron


    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pindakaas-banaan-havermout koekjes


    Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    Nodig:
    2 hele rijpe bananen (260 gram, denk bruin!)
    1 el lijnzaad + 3 el warm water
    30 g pindakaas
    80 g havermout
    60 g bloem
    1 tl bakpoeder
    1 tl kaneel
    15 g kokos
    20 g rozijnen

    Hoe maak je het:
    1. Meng het lijnzaad met het warme water en laat 5 minuten staan.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    3. Prak de bananen fijn in een kom.
    4. Voeg de lijnzaad en pindakaas toe en roer goed.
    5. Voeg de bloem, havermout, bakpoeder en kaneel toe en roer even.
    6. Roer de kokos en rozijnen erdoor.
    7. Vorm kleine hoopjes beslag op de bakplaat
    8. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn

    Geeft ongeveer 15 koekjes
    Voedingswaarde per koekje:

    Kcal 74
    Eiwit 1.9
    Koolhydraten 11.1
    Vet 2.2
    Verzadigd 0.6
    Vezels 1.3
     

    Bron


    Categorie:Koekjes

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!