Honingkoekjes
Ingrediënten
225 gram bloem
100 gram honing
50 gram rietsuiker
25 gram boter
½ ei
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels pijnboompitten
10 gram chocolade
Bereiding
Verwarm de honing, rietsuiker en boter al roerend op laag vuur tot alles goed gemengd is.
Haal de pan van het vuur en blijf roeren. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is.
Klopt het ei los en roer het door het beslag.
Zeef de bloem, voeg het toe en kneed het tot een glad deeg.
Verwarm de oven voor op 175 C Celsius.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven glad oppervlak en rol uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd hier rondjes of andere vormen uit en leg ze op een ingevette bakplaat.
Voeg naar smaak pijnboompitjes toe en bak de koekjes 15 minuten. Laat de koekjes daarna op het rooster afkoelen.
Verwarm vervolgens de chocolade au bain marie. Giet de chocolade in een puntzak en versier hiermee de koekjes.
Bron
Categorie:Koekjes
|