Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienjam

     

    Aardbeienjam zonder suiker zelf maken


     

    Misschien wil je, net als ik liever jam zonder suiker. Maar ook zonder chemische toevoegingen. Bij de natuurvoedingswinkels zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar.

     

    Vroeger had ik een volkstuin. In de zomer kwam ik bijna iedere dag met een kist aardbeien thuis. Toen heb ik ontdekt hoe lekker zelfgemaakte jam zonder suiker is.

     

    Het is nog steeds aardbeientijd (augustus). Zoals ik in mijn vorige bericht zei, zijn de aardbeien op het ogenblik goedkoop.


     

    Voor 6 potjes aardbeienjam

    5 pond aardbeien

    0,25 liter appeldiksap (natuurvoedingswinkel)

    3 zakjes poeder *agar agar (natuurvoedingswinkel)

    Sap van een halve citroen naar keuze.

     

    * agar agar is een smaakloos zeewier dat gebruikt wordt in gerechten in plaats van (dierlijk!) gelatine.

     

     

    Bereiding

     

    • Kook de potjes met deksel een paar minuten uit. Zet ze omgekeerd op een schone theedoek
    • Was de aardbeien, met met kroontje er nog aan. (Anders was je teveel smaak weg). Doe dan de kroontjes eraf en doe de aardbeien in een heel groet pan. Breng de aardbeien aan de kook, zonder water erbij.
    • Voeg appeldiksap en eventueel citroensap toe.
    • Laat op zo hoog mogelijk vuur koken (let op overkoken) Laat het ongeveer een half uur koken of totdat je ongeveer 5/6 van de oorspronkelijke hoeveelheid hebt. Roer vaak.
    • Strooi de agar agar heel voorzichtig bij de aardbeien en laat nog twee minuten doorkoken. (je kunt de agar agar ook voor de zekerheid eerst in wat koud water oplossen)
    • Zet de jampotjes op een *houten plank. Zet een *lepel in het eerste potje en giet de jam in het potje. Doe de lepel eruit, giet nog wat jam erbij toe het potje helemaal vol zit. Draai de schroefdeksel erop. Zet het potje ondersteboven weer op de houten plank. Doe dit met alle potjes.
    •  als de potjes half afgekoeld zijn, kun je ze rechtop zetten.

     

    * gebruik van houten plank en lepel helpen voorkomen dat het potje van de hitte kapot springt.

     

    De jam kan een jaar bewaard worden. Maar hij zal wel veel eerder al op zijn.

     

     

    Bron



     


    Categorie:Eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toffee pindakaas truffels

     

    Toffee pindakaas truffels

     

     

    Ingrediënten

     

    • Toffee 
    • Pindakaas met stukjes noot
    • 100 gram pure chocolade

     

     

     

    Bereiding

     

    • Zachte toffee in stukken knippen
    • door de pindakaas rollen
    • op een plaat leggen bedekt met bakpapier 30 minuten in de vriezer.
    • Smelt de chocola 50 gram
    • dip de toffee stukken erin en leg die op bakpapier tot de chocolade hard is geworden

     

     

    Bron



    Categorie:Soms ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocotof

     

    Chocotof


     

    70 gram boter

    400 gram gecondenseerde melk blikje van Friesche Vlag

    tot net niet koken brengen

    en daar 300 gram melkchololade aan toegevoegen

    Na smelten chocolade even op redelijk hoog vuur goed doorroeren maar niet laten koken. De massa in een ingevet bakblik van 20x20 doen en voila... chocoladetoffee. Het leek aan de dunne, plakkerige kant te blijven naar na een nachtje koelkast ziet het er goed uit.

     

    Vervolgens in brokjes snijden en deze dompelen in gesmolten chocolade voor een mooi laagje.

     

    Bij dit recept moet je eigenlijk 500 gram pure chocolade gebruiken met 70 gram boter en 400 gr gecondenseerde melk. Omdat ik alleen melkchocolade had en na 4 repen van 75 gram elk een mooie consistentie was bereikt ben ik gestopt bij 300 gram.

     

    Gecondenseerde melk (met suiker) is melk die ingekookt is tot een derde van het oorspronkelijke volume. Daarna wordt de melk gehomogeniseerd, afgekoeld en gesteriliseerd. Gecondenseerde melk schift niet bij het koken en is daarom zeer geschikt voor de bereiding van saus of pudding.

     

    Als je zo'n blikje openmaakt heeft het al een beetje een caramelgeur en smaak.... Het zit dus is blikjes. Als je zo'n blikje 3,5 uur in bijna kokend water legt (helemaal onder) carameliseert de suiker in de melk en het daarna openmaakt krijg je een soort toffee achtige saus,  caramelsaus (Jamie Oliver).



    Categorie:Soms ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banoffee-pie

     

    Banoffee-pie (bananen toffeetaart)

     


     

    • een kruimelbodem maken
    • hierover de toffee* schenken,
    • royaal bedekken met plakjes banaan
    • hierover stijfgeslagen slagroom

     

    *Toffee: Blikje gecondenseerde melk 3,5 uur in bijna kokend water leggen (helemaal onder).

    Dan carameliseert de suiker in de melk en het daarna openmaken, krijg je een soort toffee achtige saus, caramelsaus.

     

     

    Voor de bereiding

    Kijk hier



     


    Categorie:Soms ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peanut Butter Pie

     

    Peanut Butter Pie


     

    Ingredients:

     

    8 ounces Philadelphia Cream Cheese

    8 ounces peanut butter (1 cup)

    1 cup powdered sugar

    1 can sweetened condensed milk

    1/2 teaspoon salt

    8 ounce container cool whip

     

    1 purchased pie shell


     

    Voor de bereiding

    Kijk hier



    Categorie:Soms ...
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamcakejes

     

    Simpele en lekkere jamcakejes, zonder suiker, zuivel, tarwe en gluten. Deze maak je even snel tussendoor, want je bent zo klaar! Je hebt van die minitaartvormpjes nodig.

    Bij Dille en Kamille, daar heb je vormpjes in alle vormen en maten! Heel leuk!

     

    Benodigdheden voor de jamcakejes (ongeveer 6 stuks!)

     

    • 75 gram kokosolie
    • 125 gram geweekte dadels (een paar uur, in water)
    • 125 gram amandelmeel
    • 1 tl wijnsteenbakpoeder
    • 2 eieren
    • snufje zout
    • 4-6 el natuurlijke jam zonder toegevoegde suikers (bijvoorbeeld va Ekoland)

     

    Zo maak je ze!

     

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Spoel de dadels af
    • Smelt de kokosolie in een pannetje
    • Doe alle ingredienten, behalve de jam, in een keukenmachine en mix tot een glad deeg ontstaat
    • Vet de vormpjes in
    • Doe een laag cakemix in de vormpjes. Doe vervolgens een eetlepel jam in het midden, en bedek de jam met nog een laagje cakemix.
    • Zet de cakejes 20 minuten in de oven
    • Wanneer ze klaar zijn, zet de oven dan eerst op een kiertje om ze langzaam af te laten koelen.

     

     

    Bron


     


    Categorie:Taart
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speltroom


    Speltroom

    1 pakje speltroom, lekker omdat het wat dikker is en te koop bij de natuurvoedingswinkel.

    Heb je deze niet in de buurt? Koop dan soja-room of gewone kookroom in de supermarkt.



    Categorie:Wat is ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnsteenbakpoeder

     

    Wijnsteenbakpoeder


    Wijnsteenbakpoeder is natuurlijk, en gewone bakpoeder is niet natuurlijk.
    In werking maakt het verder weinig uit.



    Categorie:Wat is ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade fudge

     

    Chocolade fudge zonder geraffineerde suiker en zuivel


     

    Ik ben echt trots op dit recept. Een lekkere chocoladefudge zonder geraffineerde suiker, zuivel en tarwe. Het recept kan glutenvrij gemaakt worden met bijvoorbeeld sojaroom of een andere glutenvrije room. Superlekker en gemakkelijk te maken! De balletjes zijn vrij machtig, maar wel heel erg chocolade chocolade. Prima vervanger voor de bekende chocoladerepen die kinderen vaak krijgen!

     


    Wat heb je nodig?

     

    • 125 gram dadels
    • 100 ml speltroom (biologische winkel)
    • 50 gram cacao
    • 75 gram kokosolie (ontgeurd)
    • 1 tl koffiearoma (optioneel)


     

    Bereidingswijze

    • Hak de dadels in een keukenmachine
    • Smelt de kokosolie in een pannetje
    • Voeg de kokolie, speltroom, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine
    • Doe de chocoladefudge in een kom en laat het 2 uur opstijven in de koelkast
    • Rol er balletjes van (of een andere vorm die je leuk vindt) Wees wel snel, want door je handen wordt het mengsel warm en weer plakkerig.
    • Zet de balletjes nog een uur in de koelkast en bewaar het hier ook. Zodra de balletjes weer warm worden, worden ze weer plakkeriger, dus meteen eten bij het serveren!


    Tip! Op kamertemperatuur wordt het chocolademengsel een beetje zacht. Je kunt het dan gemakkelijk gebruiken als chocoladepasta op brood!

     

     

    • Als je ze door geraspte kokos rolt worden ze wat “handzamer” en is ook erg lekker!


     

    Bron


    Categorie:Chocolade
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palms. & Brownies

     

    Palmsuiker en Brownies


    110 gram pure chocola

    125 gram boter of kokosolie in stukjes

    100 gram zoet naar voorkeur

    2 eieren

    1 el vanille extract

    100 gram amandelmeel

    1/4 tl zeezout


     

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
    2. Smelt de chocola en de boter au bain marie. 
    3. Haal het van het vuur en roer het zoet er door. 
    4. Roer vervolgens de eieren en het vanille extract erdoor. 
    5. Vouw hierna voorzichtig het amandelmeel en het zout erdoor. 
    6. Roeren tot er geen klontjes meer zijn.
    7. Giet dit mengsel in een vierkant bakblik, bekleed met bakpapier. 
    8. Bak in ongeveer 20 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen.


     

    Tips: Dit is glutenvrij, dus laat volledig afkoelen eer je er wat mee gaat doen. Als het nog warm is en je probeert het uit de vorm te halen, zal het in minstens 1036 stukken vallen en dan het liefst over de vloer... geloof me! 

    En gebruik natuurlijk vanille extract. Het vanille smaakje dat je in de supermarkt koopt is chemisch en is echt niet lekker!


     

    Nu kun je een aantal dingen doen:

    Zo laten, er mooie stukjes van snijden en direct serveren. Eventueel met wat dikke room.

    Versieren met noten. Erg lekker!

    Of met jam, ook lekker!

    Nog wat chocola smelten met boter en room en dat over de afgekoelde, ongesneden brownies schenken.

    Je kunt ze ook in stukken snijden en invriezen. Hierdoor heb je langer plezier van je brownies en als je behoefte hebt aan een choco-fix, haal je er eentje uit de vriezer en kun (redelijk) onbezorgd genieten!


     

    Bron


     


    Categorie:Taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebrownie

     

    Chocoladebrownie met fudge topping

     

     

    Wat heb je nodig


     

    voor de brownie:

    250 gram geweekte dadels

    100 gram amandelmeel

    75 gram cacao

    100 gram geraspte rauwe courgette

    2 eieren

    200 gram kokosolie

    snufje zout

    2 tl wijnsteenbakpoeder

     

    Waarom courgette? Groente in cake, zoals ook wortel en rode biet, maakt een cake lekker sponzig, ideaal voor de perfecte brownie dus! Je proeft er verder niks van, dus niet je neus optrekken bij de gedachte!

     

    Topping:

    125 gram dadels

    100 ml speltroom

    50 gram cacao

    75 gram kokosolie (ontgeurd)

    1 tl koffiearoma (optioneel)

     

    Om de cake glutenvrij te maken, vervang je de speltroom door sojaroom of een andere glutenvrije room

     

    Hoe maakt je het?

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Eerst gaan we de brownie maken: smelt de kokosolie in een pannetje
    • Doe de dadels, kokosolie, eieren in de keukenmachine en hak deze totdat het helemaal gemengd is (kan eventueel ook met een krachtige blender)
    • Voeg het amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe
    • Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette hier doorheen
    • Vet een vierkante ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier
    • Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig
    • Zet de brownie 30 minuten in de oven
    • Wanneer deze klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je ‘m eruit en laat je de brownie volledig afkoelen

     

    Voor de fudge topping:

    • Hak de dadels in een keukenmachine
    • Smelt de kokosolie in een pannetje
    • Voeg de kokosolie, speltroom, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine
    • Verdeel de chocolade fudge topping over de brownie
    • Zet het 1 uur in de koelkast om op te stijven

     

    Kijk hier wat je nog meer met die fudge kunt doen!



     

    Bron


     


    Categorie:Taart
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpro Cuisine Light

     

    De topper onder de roomproducten.




    Alpro Cuisine, een 100% plantaardige room die op dezelfde manier als kookroom gebruikt kan worden, zowel in warme als koude gerechten. Gemaakt van sojabonen, geoogst op verantwoorde wijze, en bevat 17% vet. Zonder lactose, kunstmatige smaak-, zoet,- en kleurstoffen en rijk aan calcium en vitamines. Ideaal in de keuken, voor soepen, sauzen of bijvoorbeeld als basisin een dessert of taart.

     

     

    Cuisine Light

    Ons doel: minimaliseer het vetgehalte, niet de smaak. Alpro Cuisine Cream Light is een gezonde manier om van plantaardige zuivel te genieten en dat met 5% vet.



    Bron

     

    Bron


     


    Categorie:'t Best
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomboter
     

    Vraag van de maand - augustus 2012

     

    'Wat is gezonder om op mijn brood te smeren, margarine of roomboter?'

     

    Antwoord

     

    Deze vraag beantwoord ik zonder aarzelen met: roomboter natuurlijk! En dat is ook meteen de belangrijkste reden, de natuurlijkheid van het product. Roomboter is gemaakt van het vet dat komt bovendrijven als onbewerkte melk even blijft staan. Dat vet, de room, wordt van de melk afgeschept en gekarnd en zo ontstaat boter. Boter wordt vaak echte boter of roomboter genoemd omdat in het dagelijks taalgebruik margarine en halvarine ook boter worden genoemd.

     

    Margarine en halvarine zijn weliswaar van plantaardige oorsprong, maar beslist geen natuurlijke producten. Het gaat als vloeibare olie de fabriek in en komt er als een wit smeerbaar goedje, minstens 11 ingrediënten rijker, weer uit. Wat mij betreft een veel te bewerkt product om gezond te kunnen zijn. Aan margarine worden vitamines toegevoegd die al van nature in boter voorkomen, om het op boter te laten lijken.

     

    Boter heeft qua gezondheid een slechte naam omdat het voor meer dan 50% uit verzadigd vet bestaat. Echter, uit wetenschappelijk onderzoek wordt steeds duidelijker dat verzadigd vet helemaal niet zo slecht is voor de gezondheid als tot nu toe werd aangenomen.

     

    Margarine is rijk aan onverzadigde vetten, met name omega 6. De gemiddelde Nederlander krijgt zo veel omega 6 vetzuren binnen uit koekjes, snacks en kant-en-klare producten dat de verhouding omega 6 en omega 3 vetzuren compleet verstoord is. Te veel omega 6 in het lichaam kan bepaalde ontstekingsmechanismen in het lichaam in werking zetten bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Daarnaast vraagt de vertering van beide omega’s dezelfde enzymen en door te veel omega 6 in het lichaam komt de vertering van omega 3 in het gedrang.

     

    De conclusie is dus, smeer vooral lekker roomboter op je brood, bij voorkeur grasboter. Koeien die gras eten produceren gezondere vetten dan koeien die ander voer krijgen. Richt je verder niet alleen op boter, maar varieer met de vetten die je gebruikt. Denk als bron van gezonde vetten vooral aan onbewerkte producten, zoals vette vis (zalm, haring, makreel en sardines), olijfolie en noten en zaden. Door veel te variëren krijg je verschillende soorten vet binnen, zoals verzadigd vet en de verschillende omega’s, waardoor de verhouding omega 6 – omega 3 weer gezonder wordt.


     

    Bron


    Categorie:'t Best
    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake stevia 1

     

    Carrotcake & pecannoten

     

     

    Ingrediënten

     

    • 240g volkoren speltmeel
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel SteSweet Reb-A
    • 60 g pecannoten (fijngehakt)
    • 2 eieren
    • 65ml appelmoes
    • 180 g wortelen, geraspte
    • 75 g courgette, geraspt
    • 112 g room
    • 230 g yoghurt
    • 1 eetlepel gember brood kruiden

     

     

    Bereiding

     

    • Voeg alle vochtige ingrediënten toe, met uitzondering van de eieren, en roer goed.
    • Voeg de SteSweet Reb-A poeder toe en meng goed.
    • Voeg de eieren goed mengend toe
    • Voeg de overige ingrediënten toe

     

    Plaats  het beslag in een ingevette vorm en bak op 180 ° C gedurende ongeveer 35 minuten.

     

     

    Bron

     

     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 6

     

    Amaretti

     

     

    Ingrediënten

     

    • 3 eiwitten
    • 1 snufje zout
    • 1 1/2 theelepel SteSweet Premium
    • 1/2 pakket amandelextract
    • 200 gram gemalen amandelen - geblancheerd
    • 1 mespuntje kaneel
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 25 gram inuline

     

    Bereiding

     

    • Klop de eiwitten, zout, SteSweet Premium samen stijf
    • meng de inuline erbij
    • voeg de gemalen amandelen, kaneel, amandel-extract en vanille erbij.
    • Schep met een theelepel op een met bakpapier beklede bakplaat
    • Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende ongeveer 22 minuten.

     

     

    Bron


     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 5

     

    Kerstkoekjes

     

     

    Ingrediënten

     

    • 200 g boter
    • 1 1/2 theelepel SteSweet Premium
    • 35 g inuline
    • 1 snufje zout
    • 1/4 theelepel vanille
    • 1 ei
    • 1 theelepel Citrus Smaakstoffen
    • 50 g rozijnen, fijngehakt
    • 50 g amandelen, gemalen
    • 50 g gekonfijte citroenschil, in stukjes
    • 300 g bloem

     

     

    Bereiding

     

    • Meng de boter, SteSweet Premium, inuline, zout, vanille, het ei en de Citrus Smaakstoffen samen
    • Voeg de andere ingrediënten goed bij elkaar
    • Gebruik twee theelepels om hoopjes beslag op de bakplaat te leggen
    • Bak op 180 graden Celsius gedurende 20 minuten.


     

    Bron



     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 4

     

    Hazelnoot Koekjes

     

     

    Ingrediënten

     

    • 100 g boter
    • 1 ei
    • 1 mespuntje zout
    • 3/4 theelepel SteSweet Reb-A
    • 1/4 theelepel vanille
    • 100 g Speltmeel
    • 100 gram hazelnoten, gemalen

     

     

    Bereiding

     

    • Klop de boter met het ei, SteSweet Reb-A, zout, vanille, bloem en hazelnoten in een grote kom.
    • Meng goed tot een zacht en stevig deeg.
    • Vorm een ​​3 tot 4 cm rol.
    • Zet het in de koelkast gedurende 15 minuten.
    • Snijd in 30 stuks.
    • Vorm stukjes tot balletjes en druk plat.
    • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

     

    Bak in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten bij 200 ° C tot ze goudbruin zijn.


     

    Bron



     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 3

     

    Mailänderli

     

     

    Ingrediënten

     

    • 250 g zachte boter
    • 1 theelepel SteSweet Reb A
    • 6 eidooiers
    • 1 eetlepel vanille
    • 600 gram bloem
    • schil van 2 citroenen
    • 1 ei

     

    Bereiding

     

    • Verwarm de oven voor op 170 ° C.
    • Meng de boter en SteSweet.
    • Voeg de eidooiers, vanille en citroenschil toe en meng alles goed.
    • Voeg geleidelijk de bloem al roerend toe.
    • Laat het deeg rusten

     

     

    • Rol 1/4 "dik en snijd in de gewenste vorm.
    • Klop het resterende ei, bestrijk elk koekje met het losgeklopte ei.

    Plaats op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 24 minuten.

     

    Bron



     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 2

     

    Boter koekjes

     

     

    Ingrediënten

     

    • 500 gram speltmeel
    • 200 gram boter
    • 75 gram inuline
    • 1 1/2 theelepel SteSweet Premium
    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel vanille
    • 1 theelepel schillen van citrusvruchten
    • water
    • 1 ei

     

     

    Bereiding

     

    • Meng boter (kamertemperatuur), inuline, SteSweet Premium samen.
    • Voeg de eieren, meel, vanille, schillen van citrusvruchten toe. (water, zoveel als nodig is voor de gewenste consistentie)
    • Laat het deeg gedurende een half uur in de koelkast.

     

    • Rol het deeg uit
    • Gebruik dan de koekjesvorm voor de gewenste vormen
    • Glazuur de koekjes met het extra ei
    • Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 12 tot 17 minuten.

     

    Bron


     


    Categorie:Stevia
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raw chocolate bounty’s

     

    Raw chocolate bounty’s

     

     

    50 gram kokosvet

    50 gram cacaoboter

    2 el raw cacaopoeder

    1 el carobepoeder

    100 gram ontpitte dadels


     

    Voor de vulling:

    4 el kokossnippers

    3 el gesmolten kokosolie

     1/8 tl pure stevia (of 1-2 el maple syrup-ahornsiroop)


     

    Ongeveer 6-8 muffinpapiervormpjes

    • Smelt de cacaoboter en kokosvet in een kom. Doe de boter en vet bijvoorbeeld in een kom en zet de kom in een bak met heet water.
    • Hak de dadels in een keukenmachine, met een staafmixer of met de hand zeer fijn.
    • Meng de gesmolten boter en olie met de cacao, carobepoeder en de dadels
    • Meng voor de vulling de kokossnippers met de kokosolie en de stevia
    • Doe een klein laagje chocolade in de muffinvormpjes
    • Leg een tl kokosvulling in het midden, bovenop je laagje chocolade
    • Bedek de kokosvulling weer met een laagje chocolade
    • Zet de vormpjes ongeveer 45 minuten in de vriezer (en bewaar ze daar ook in)

     

     

    Bron



     


    Categorie:Chocolade

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!