Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate Chips


    Vegan Suikervrije Chocolate Chips

     

    Nodig:

    • 1 el halvarine (ik heb gewoon ‘boter’ voor op brood gebruikt)
    • 1 tl melk
    • 4 el cacao
    • 125ml suiker of zoetstof
    • 1 el bloem

     

    Hoe maak je het:

    1. Doe de melk en halvarine in een kommetje en zet 30seconde in de magnetron totdat de halvarine gesmolten is.
    2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en prak het met een vork tot zich een deeg vormt, kneed het eventueel nog even door tot het een samenhangend deeg is.
    3. Neem een stuk plastic folie, leg het deeg erop, leg hier weer een stuk folie op en rol het uit tot ongeveer 3 mm dikte.
    4. Leg de deegplak met folie op een bord en zet 1h in de diepvries.
    5. Haal uit de diepvries en snijd in stukjes.

     

     

    Bron

     


    Categorie:Chocolade
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemberkoekjes


    Gemberkoekjes

    Genoeg voor ongeveer 16 koekjes

     

    350 gram amandelmeel

    1/4 tl zeezout

    1/4 tl baking soda

    2 tl goede kwaliteit gemberpoeder

    1 el verse, geraspte gember (optioneel, hier worden de koekjes erg 'pittig' van)

    100 ml gesmolten kokosolie

    150 gram palmsuiker of een ander zoet naar keuze

    1 el citroenrasp

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Neem een ruime kom en meng hier het amandelmeel, zout en bakpoeder in. 
    3. Voeg nu de gember en de palmsuiker toe en roer nog even door.
    4. Roer nu de kokosolie en het citroenrasp erdoor.
    5. Blijf roeren/ kneden tot er een samenhangend deeg ontstaat. 
    6. Neem nu twee vellen bakpapier en druk hier het deeg tussen plat. 
    7. Neem een deegroller en rol het deeg voorzichtig uit tot een halve cm dikte.
    8. Met een vorm steek je nu koekjes uit. Ik gebruik gewoon een ronde vorm, is makkelijker. 
    9. Verwijder het deeg dat om de koekjes zit en maak hier nog meer koekjes van op dezelfde wijze. 
    10. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar. 
    11. Laat in de oven afkoelen met de deur op een kiertje. Warme amandelmeelbaksels vallen uit elkaar als ze te snel verplaatst worden.
    12. Geniet er direct van, of bewaar in een luchtdichte doos, liefst in de koelkast. 

     

    Het mooie van amandelmeelkoekjes, is dat ze voor veel verschillende diëten geschikt zijn: Glutenvrij, diabetes, Paleo, veganistisch en lactosevrij. Uiteraard kun je het recept aanpassen aan je eigen smaak, want met gesmolten boter zijn deze koekjes ook erg lekker! Maar zoals je ziet is dit een heel dieet-vriendelijk koekje!

     

    Bron


    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskoekjes

     

    Kaaskoekjes

     

    Gebruik amandelmeel om kaaskoekjes van te maken,

     

    100 gr Amandelmeel

    50 gram geraspte kaas

    1 ei

     

    Amandelmeel en geraspte kaas in de verhouding 2/3 amandelmeel en 1/3 kaas en eitje erdoor, hoopjes op een bakblik en ong. 20 min in de oven.

    Varieer ook eens met de verhoudingen en dan wordt het ook lekker.

     

    Bron


    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pindakaas-banaan-havermout koekjes


    Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    Nodig:
    2 hele rijpe bananen (260 gram, denk bruin!)
    1 el lijnzaad + 3 el warm water
    30 g pindakaas
    80 g havermout
    60 g bloem
    1 tl bakpoeder
    1 tl kaneel
    15 g kokos
    20 g rozijnen

    Hoe maak je het:
    1. Meng het lijnzaad met het warme water en laat 5 minuten staan.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    3. Prak de bananen fijn in een kom.
    4. Voeg de lijnzaad en pindakaas toe en roer goed.
    5. Voeg de bloem, havermout, bakpoeder en kaneel toe en roer even.
    6. Roer de kokos en rozijnen erdoor.
    7. Vorm kleine hoopjes beslag op de bakplaat
    8. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn

    Geeft ongeveer 15 koekjes
    Voedingswaarde per koekje:

    Kcal 74
    Eiwit 1.9
    Koolhydraten 11.1
    Vet 2.2
    Verzadigd 0.6
    Vezels 1.3
     

    Bron


    Categorie:Koekjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter light

     

    1. Becel calorie light
    2. Becel pro-activ
    3. AH Bewust light

       

      Roomboter is 'vet' gezond!

       

      Lees verder ...




    Categorie:Weetjes...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevig deeg

     

    Becel Vlees & Jus in een pakje kunt u ook gebruiken voor het maken van een 'stevig' deeg, bijvoorbeeld voor appeltaart, boterkoek of koekjes. Hierbij vervangt u 100 gram boter of margarine door 80 gram Becel Vlees en Jus (in een pakje) + 2 eetlepels water.

     

    Bron


    Categorie:Weetjes...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info over suiker


    Algemene informatie over Suiker

    Mensen houden van zoet, dat is al sinds de geboorte zo. Moedermelk bevat namelijk veel suikers. Daarbij bevatten veel melkproducten suiker. Suiker bestaat in enkelvoudige en meervoudige vorm.

    Enkelvoudige suikers (fructose en glucose) nemen we rechtstreeks op in het lichaam. Deze suikers komen voor in fruit, granen, honing en noten.

    Kristalsuiker, melksuiker en moutsuiker zijn de meervoudige suikers.

    Hierbij wordt de suikerbiet of suikerriet tot suiker gemaakt.

    Daarbij is er onderscheid tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker.

    Met raffineren wordt de suiker van alle onzuiverheden ontdaan, zoals bij kristalsuiker.

    Ongeraffineerde suikers hebben nog hun vitamines, mineralen, sporenelementen en vezelstoffen.

    Suikers zijn koolhydraten. Het lichaam heeft koolhydraten nodig voor energie. Suiker wordt in het bloed omgezet tot glucose (bloedsuiker).

    Teveel suiker is niet goed voor het lichaam. Teveel suiker veroorzaakt lichaamsovergewicht en het is slecht voor de tanden. Men kan er ontzettend moe door worden. Dit komt door grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel (hypoglymekie). Suiker onttrekt ook mineralen en andere voedingstoffen uit het lichaam


    Categorie:Weetjes...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevia info

     

    Tips voor gebruik van Stevia

     

    Stevia is de ultieme suikervervanger, zoetstoffen door gebruik te maken van slechts een klein deel van het product.

     

    Het is perfect voor het gebruik in koffie, thee, speciale koffie en smoothies. Het kan ook worden toegevoegd aan ongezoete granen, fruit, haver, yoghurt of een verscheidenheid van andere voedingsmiddelen. Door de intense zoetheid van Stevia, gebruikt u de volgende aanbevelingen bij het gebruik als een vervanger van suiker.

     

    • Om een ​​theelepel suiker te vervangen, gebruik dan 1/16 van een theelepel SteSweet Reb A.
    • Vervang een eetlepel of een ons suiker met 1/8 theelepel SteSweet Reb A.
    • Een kopje (225g) suiker wordt vervangen door 1/2 theelepel SteSweet Reb A.
    • 1 pond suiker (450 g) wordt vervangen door 1 theelepel SteSweet Reb A.
    • 1 kilogram (2,2 pond) suiker kan vervangen worden door slechts 2 3/8 theelepel SteSweet Reb A.



     

    Stevia kan in allerlei bakrecepten, maar maak correcties voor het vochtverlies. Enkele tips voor het bakken met Stevia zal zorgen voor de ideale textuur en volume van uw gezonder gebakken producten.

    • Voeg een eiwit of twee toe om het volume en vocht te verhogen en om een hoger, luchtiger cake te krijgen.
    • Gebruik hogere hoeveelheden van gisting stoffen zoals bakpoeder en baking soda omdat het volume afneemt. U moet echter niet meer dan het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid in het recept gebruiken en je moet extra zout verminderen als gevolg van de natrium in het rijsmiddel.
    • Bij gebruik van Stevia om bruine suiker te vervangen, voeg 3 tot 4 theelepels melasse toe voor elk kopje bruine suiker dat u vervangt.
    • Bak je voedsel met behulp van een kleinere pan.
    • Verminder uw baktijd iets. Voor laag gebak, 10 minuten minder dan de aanbevolen geschikt is. Voor Bundt gebak of broden, te verminderen met 20 minuten. Test gebak voordat u ze uit de oven haalt.


     

    Bron


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LINKS



    http://cindykooktenbakt.wordpress.com

    http://debakparade.blogspot.nl

     

    http://www.calorielijst.nl/
     

    http://www.degezondemama.nl


    http://www.eetgoedvoeljegoed.com 

     

    http://foodwatch.nl/

    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl


    http://www.stesweet.com

    http://suikerwijzer.nl

    http://tinekescucina.blogspot.nl

     

    http://voedzo.nl/category/geen-suiker/


     


    Categorie:Links
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake


    Chocoladecake

     

    300 gram amandelmeel

    125 gram Arenga Palmsuiker (Jumbo)

    75 gram (rauwe) cacaopoeder

    1/4 tl Keltisch zeezout

    1/4 tl bicarbonaat

    2 biologische eieren

    250 ml kokosmelk

     

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Meng eerst de droge ingrediënten in een ruime kom. 
    3. Roer even door met een garde om de klontjes te verwijderen. 
    4. Doe de eieren en de kokosmelk er bij en roer goed door.
    5. Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag. 
    6. Neem een cakeblik met wat bakpapier en stort hier het beslag in,
    7. of: Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes (siliconen of met een papiertje er in)
    8. of: Verdeel het beslag in een lage ovenschaal om zo brownies er van te kunnen snijden.
    9. Bak in 30 - 35 minuten gaar. Met 30 minuten blijft de binnenkant iets smeuïg, als je het iets langer bakt, wordt de cake iets droger, mocht je niet van de textuur van zachte cake houden. 

     

    Resultaat: De bovenkant van de cake is iets hard, maar toch plakkerig en de binnenkant is smeuïg. Je proeft de kokosmelk niet en het is naar mijn mening (en die van mijn lief) ook niet te puur van smaak door de cacao.

    Variatie: Strooi wat gehakte walnoten op het beslag voordat het de oven in gaat.

     

    Bron

     


    Categorie:Taart

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!