Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake stevia 1

     

    Carrotcake & pecannoten

     

     

    Ingrediënten

     

    • 240g volkoren speltmeel
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel SteSweet Reb-A
    • 60 g pecannoten (fijngehakt)
    • 2 eieren
    • 65ml appelmoes
    • 180 g wortelen, geraspte
    • 75 g courgette, geraspt
    • 112 g room
    • 230 g yoghurt
    • 1 eetlepel gember brood kruiden

     

     

    Bereiding

     

    • Voeg alle vochtige ingrediënten toe, met uitzondering van de eieren, en roer goed.
    • Voeg de SteSweet Reb-A poeder toe en meng goed.
    • Voeg de eieren goed mengend toe
    • Voeg de overige ingrediënten toe

     

    Plaats  het beslag in een ingevette vorm en bak op 180 ° C gedurende ongeveer 35 minuten.

     

     

    Bron

     

     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 6

     

    Amaretti

     

     

    Ingrediënten

     

    • 3 eiwitten
    • 1 snufje zout
    • 1 1/2 theelepel SteSweet Premium
    • 1/2 pakket amandelextract
    • 200 gram gemalen amandelen - geblancheerd
    • 1 mespuntje kaneel
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 25 gram inuline

     

    Bereiding

     

    • Klop de eiwitten, zout, SteSweet Premium samen stijf
    • meng de inuline erbij
    • voeg de gemalen amandelen, kaneel, amandel-extract en vanille erbij.
    • Schep met een theelepel op een met bakpapier beklede bakplaat
    • Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende ongeveer 22 minuten.

     

     

    Bron


     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 5

     

    Kerstkoekjes

     

     

    Ingrediënten

     

    • 200 g boter
    • 1 1/2 theelepel SteSweet Premium
    • 35 g inuline
    • 1 snufje zout
    • 1/4 theelepel vanille
    • 1 ei
    • 1 theelepel Citrus Smaakstoffen
    • 50 g rozijnen, fijngehakt
    • 50 g amandelen, gemalen
    • 50 g gekonfijte citroenschil, in stukjes
    • 300 g bloem

     

     

    Bereiding

     

    • Meng de boter, SteSweet Premium, inuline, zout, vanille, het ei en de Citrus Smaakstoffen samen
    • Voeg de andere ingrediënten goed bij elkaar
    • Gebruik twee theelepels om hoopjes beslag op de bakplaat te leggen
    • Bak op 180 graden Celsius gedurende 20 minuten.


     

    Bron



     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 4

     

    Hazelnoot Koekjes

     

     

    Ingrediënten

     

    • 100 g boter
    • 1 ei
    • 1 mespuntje zout
    • 3/4 theelepel SteSweet Reb-A
    • 1/4 theelepel vanille
    • 100 g Speltmeel
    • 100 gram hazelnoten, gemalen

     

     

    Bereiding

     

    • Klop de boter met het ei, SteSweet Reb-A, zout, vanille, bloem en hazelnoten in een grote kom.
    • Meng goed tot een zacht en stevig deeg.
    • Vorm een ​​3 tot 4 cm rol.
    • Zet het in de koelkast gedurende 15 minuten.
    • Snijd in 30 stuks.
    • Vorm stukjes tot balletjes en druk plat.
    • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

     

    Bak in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten bij 200 ° C tot ze goudbruin zijn.


     

    Bron



     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 3

     

    Mailänderli

     

     

    Ingrediënten

     

    • 250 g zachte boter
    • 1 theelepel SteSweet Reb A
    • 6 eidooiers
    • 1 eetlepel vanille
    • 600 gram bloem
    • schil van 2 citroenen
    • 1 ei

     

    Bereiding

     

    • Verwarm de oven voor op 170 ° C.
    • Meng de boter en SteSweet.
    • Voeg de eidooiers, vanille en citroenschil toe en meng alles goed.
    • Voeg geleidelijk de bloem al roerend toe.
    • Laat het deeg rusten

     

     

    • Rol 1/4 "dik en snijd in de gewenste vorm.
    • Klop het resterende ei, bestrijk elk koekje met het losgeklopte ei.

    Plaats op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 24 minuten.

     

    Bron



     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 2

     

    Boter koekjes

     

     

    Ingrediënten

     

    • 500 gram speltmeel
    • 200 gram boter
    • 75 gram inuline
    • 1 1/2 theelepel SteSweet Premium
    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel vanille
    • 1 theelepel schillen van citrusvruchten
    • water
    • 1 ei

     

     

    Bereiding

     

    • Meng boter (kamertemperatuur), inuline, SteSweet Premium samen.
    • Voeg de eieren, meel, vanille, schillen van citrusvruchten toe. (water, zoveel als nodig is voor de gewenste consistentie)
    • Laat het deeg gedurende een half uur in de koelkast.

     

    • Rol het deeg uit
    • Gebruik dan de koekjesvorm voor de gewenste vormen
    • Glazuur de koekjes met het extra ei
    • Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 12 tot 17 minuten.

     

    Bron


     


    Categorie:Stevia
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes stevia 1

     

    Chocolate chip cookies

     



    Ingrediënten

     

    - 125 gram bloem

    - 1/2 tl bakpoeder

    - snuifje zout

    - 0,5 gram wit steviapoeder (premium organic, min. 80% stevioside)

    - 1/2 tl vanille-extract

    - 1 ei

    - 100 gram zoutloze goede boter

    - chocoladestukjes (suikervrij of min. 70% cacao)

     


     

    Bereidingswijze

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

     

    Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

     

    Doe het ei en de stevia in een kom en klop schuimig. Doe de zacht geworden boter erbij en klop tot een geheel. Meng met het bloemmengsel en maak tot een deeg. Meng er de chocoladestukjes onder.

     

    Vorm er koekjes van en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 15-20 minuten in de oven

     

     

    Bron

     

     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevia gr.

     

    Hoeveelheden Stevia

     

     

    Suiker

    Premium

    Light +E

    Light + I

    Reb A

     

    thl   /   gr

    thl   /   gr

    thl   /   gr

    thl   /   gr

      50 gr

    1/4   -  0,4

    11/2 -  4,16

     1    -  4,16

    1/10  -  0,16

    100 gr

    1/2   -  0.8

     3     -  8,33

     2    -  8,33

    1/5    -  0,33

    200 gr

    3/4   -  1,6

     6     - 16,66

     3    - 16,66

    1/3    -  0,66

    250 gr

    1      -  2,0

    71/2 - 20,82

     4    - 20,82

    2/5    -  0,83

    300 gr

    11/4 -  2,4

    9      - 25,0

     5    - 25,0

    1/2    -  1,00

     

     

    Bron

     

     


    Categorie:Stevia
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevia Light+I

     

    SteSweet Light + I

     

    SteSweet Stevia Light + I combineert de zoetheid van Reb A, de liefste extract van de Stevia plant, met de natuurlijke, plantaardige vezels inuline. Dit product is warmtestabiel en kan worden gebruikt voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld koken, bakken of tafelzoetstof.

     

    Ingrediënten: Inuline, steviolglycosiden (Reb A 97%).

     

    1 theelepel SteSweet Stevia Light + I (0 calorieën) is gelijk aan 50 gram suiker (200 calorieën)

    1 pot bevat 75 gram.

     


    Aanbevolen gebruik:

     

    In de Europese Unie, is de aanvaardbare dagelijkse inname voor Stevia bepaald op 4 mg Steviol equivalenten per kg lichaamsgewicht. Dit is gelijk aan 12 mg Reb A per kg lichaamsgewicht.

     

    Dit betekent dat u veilig kunt verbruiken tot ongeveer 30 gram SteSweet Light + I per dag (voor volwassenen met een lichaamsgewicht van 60 kg).

     

     

    Bron


     


    Categorie:Stevia
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevia info

     

    Tips voor gebruik van Stevia

     

    Stevia is de ultieme suikervervanger, zoetstoffen door gebruik te maken van slechts een klein deel van het product.

     

    Het is perfect voor het gebruik in koffie, thee, speciale koffie en smoothies. Het kan ook worden toegevoegd aan ongezoete granen, fruit, haver, yoghurt of een verscheidenheid van andere voedingsmiddelen. Door de intense zoetheid van Stevia, gebruikt u de volgende aanbevelingen bij het gebruik als een vervanger van suiker.

     

    • Om een ​​theelepel suiker te vervangen, gebruik dan 1/16 van een theelepel SteSweet Reb A.
    • Vervang een eetlepel of een ons suiker met 1/8 theelepel SteSweet Reb A.
    • Een kopje (225g) suiker wordt vervangen door 1/2 theelepel SteSweet Reb A.
    • 1 pond suiker (450 g) wordt vervangen door 1 theelepel SteSweet Reb A.
    • 1 kilogram (2,2 pond) suiker kan vervangen worden door slechts 2 3/8 theelepel SteSweet Reb A.



     

    Stevia kan in allerlei bakrecepten, maar maak correcties voor het vochtverlies. Enkele tips voor het bakken met Stevia zal zorgen voor de ideale textuur en volume van uw gezonder gebakken producten.

    • Voeg een eiwit of twee toe om het volume en vocht te verhogen en om een hoger, luchtiger cake te krijgen.
    • Gebruik hogere hoeveelheden van gisting stoffen zoals bakpoeder en baking soda omdat het volume afneemt. U moet echter niet meer dan het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid in het recept gebruiken en je moet extra zout verminderen als gevolg van de natrium in het rijsmiddel.
    • Bij gebruik van Stevia om bruine suiker te vervangen, voeg 3 tot 4 theelepels melasse toe voor elk kopje bruine suiker dat u vervangt.
    • Bak je voedsel met behulp van een kleinere pan.
    • Verminder uw baktijd iets. Voor laag gebak, 10 minuten minder dan de aanbevolen geschikt is. Voor Bundt gebak of broden, te verminderen met 20 minuten. Test gebak voordat u ze uit de oven haalt.


     

    Bron


    Categorie:Stevia

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!