- 0,5 gram wit steviapoeder (premium organic, min. 80% stevioside)
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 ei
- 100 gram zoutloze goede boter
- chocoladestukjes (suikervrij of min. 70% cacao)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
Doe het ei en de stevia in een kom en klop schuimig. Doe de zacht geworden boter erbij en klop tot een geheel. Meng met het bloemmengsel en maak tot een deeg. Meng er de chocoladestukjes onder.
Vorm er koekjes van en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 15-20 minuten in de oven
SteSweet Stevia Light + I combineert de zoetheid van Reb A, de liefste extract van de Stevia plant, met de natuurlijke, plantaardige vezels inuline. Dit product is warmtestabiel en kan worden gebruikt voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld koken, bakken of tafelzoetstof.
Ingrediënten: Inuline, steviolglycosiden (Reb A 97%).
1 theelepel SteSweet Stevia Light + I (0 calorieën) is gelijk aan 50 gram suiker (200 calorieën)
1 pot bevat 75 gram.
Aanbevolen gebruik:
In de Europese Unie, is de aanvaardbare dagelijkse inname voor Stevia bepaald op 4 mg Steviol equivalenten per kg lichaamsgewicht.Dit is gelijk aan 12 mg Reb A per kg lichaamsgewicht.
Dit betekent dat u veilig kunt verbruiken tot ongeveer 30 gram SteSweet Light + I per dag (voor volwassenen met een lichaamsgewicht van 60 kg).
Stevia is de ultieme suikervervanger, zoetstoffen door gebruik te maken van slechts een klein deel van het product.
Het is perfect voor het gebruik in koffie, thee, speciale koffie en smoothies. Het kan ook worden toegevoegd aan ongezoete granen, fruit, haver, yoghurt of een verscheidenheid van andere voedingsmiddelen. Door de intense zoetheid van Stevia, gebruikt u de volgende aanbevelingen bij het gebruik als een vervanger van suiker.
Om een theelepel suiker te vervangen, gebruik dan 1/16 van een theelepel SteSweet Reb A.
Vervang een eetlepel of een ons suiker met 1/8 theelepel SteSweet Reb A.
Een kopje (225g) suiker wordt vervangen door 1/2 theelepel SteSweet Reb A.
1 pond suiker (450 g) wordt vervangen door 1 theelepel SteSweet Reb A.
1 kilogram (2,2 pond) suiker kan vervangen worden door slechts 2 3/8 theelepel SteSweet Reb A.
Stevia kan in allerlei bakrecepten, maar maak correcties voor het vochtverlies. Enkele tips voor het bakken met Stevia zal zorgen voor de ideale textuur en volume van uw gezonder gebakken producten.
Voeg een eiwit of twee toe om het volume en vocht te verhogen en om een hoger, luchtiger cake te krijgen.
Gebruik hogere hoeveelheden van gisting stoffen zoals bakpoeder en baking soda omdat het volume afneemt. U moet echter niet meer dan het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid in het recept gebruiken en je moet extra zout verminderen als gevolg van de natrium in het rijsmiddel.
Bij gebruik van Stevia om bruine suiker te vervangen, voeg 3 tot 4 theelepels melasse toe voor elk kopje bruine suiker dat u vervangt.
Bak je voedsel met behulp van een kleinere pan.
Verminder uw baktijd iets. Voor laag gebak, 10 minuten minder dan de aanbevolen geschikt is. Voor Bundt gebak of broden, te verminderen met 20 minuten. Test gebak voordat u ze uit de oven haalt.