Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speltroom


    Speltroom

    1 pakje speltroom, lekker omdat het wat dikker is en te koop bij de natuurvoedingswinkel.

    Heb je deze niet in de buurt? Koop dan soja-room of gewone kookroom in de supermarkt.



    Categorie:Wat is ...
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnsteenbakpoeder

     

    Wijnsteenbakpoeder


    Wijnsteenbakpoeder is natuurlijk, en gewone bakpoeder is niet natuurlijk.
    In werking maakt het verder weinig uit.



    Categorie:Wat is ...
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inuline


    Inuline

    Inuline is 100% plantaardig en is ook bekend als chichorei


    Door inuline wordt Stevia beter doseerbaar en het geeft volume aan het Zoetpoeder.



    Categorie:Wat is ...
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baksoda

     

    Wat is baksoda?

     

    Wil je het verschil weten tussen bakpoeder en baksoda? Hier wordt uitgelegd wat het is, wat de werking is, waar je het kunt krijgen en waardoor je het eventueel kunt vervangen.

     

    Baksoda, bakpoeder en zelfrijzend bakmeel

    In veel (buitenlandse) recepten vind je het ingrediënt baksoda, maar het is niet voor iedereen duidelijk wat dit is, en waar je dit kunt kopen. Hier een korte uitleg:

     

    Baksoda

    Baksoda wordt gebruikt om deeg luchtiger te maken.
    Het wordt ook wel zuiveringszout, natriumbicarbonaat, dubbelkoolzure soda genoemd, of je vindt het onder de Engelse benaming "baking soda".
    Je kunt het kopen bij de drogist of speciaalzaken (b.v. toko's en engelse delicatessewinkels).


    Vervanging

    Heb je geen baksoda?
    Bakpoeder bestaat voor een groot deel uit baksoda, dus vaak kun je het daardoor wel vervangen, of gebruik zelfrijzend bakmeel i.p.v bloem + baksoda/bakpoeder.

     

    Bakpoeder

    Bakpoeder bestaat uit baksoda en citroen- of wijnsteenzuur. Bakpoeder wordt vaak gebruikt in cake, koekjes en ander gebak, om het deeg beter te laten rijzen.
    Bakpoeder kun je kopen in de supermarkt.


    Vervanging

    Heb je geen bakpoeder? Je kunt het zelf maken! Voor een recept waar 1 theelepel bakpoeder wordt gebruikt kun je het volgende nemen:

    - 1/4 theelepel baksoda + 1/2 theelepel wijnsteenzuur of citroenzuur (drogist of natuurvoedingswinkel)

    of

    - 1/4 theelepel baksoda + 120 ml karnemelk (maar laat dan wel 120 ml vocht uit de rest van het recept achterwege)

     

    Zelfrijzend bakmeel

    Zelfrijzend bakmeel bestaat uit bloem met bakpoeder en zout. Vaak kun je in recepten waar bloem, bakpoeder en/of baksoda als aparte ingrediënten vermeld staan, gewoon in plaats van deze drie ingrediënten een gelijke hoeveelheid zelfrijzend bakmeel nemen.


    Vervanging

    Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Voor elke 100 gram zelfrijzend bakmeel kun je ook 90 gram bloem nemen en voeg daar 1 1/2 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout aan toe.

     

    Bron

     


    Categorie:Wat is ...

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!