Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choc amandelrotsjes

     

    Chocolade amandelrotsjes

     

     

    Ik hou van simpele, snelle recepten met gezonde ingrediënten. Gelukkig gaat die combinatie goed samen, zoals deze heerlijke amandelrotjes. Deze zijn vrij van geraffineerde suiker, zuivel, e-nummers, pinda’s, tarwe en gluten. Je bewaart ze in de vriezer en zodra je ze eruit haalt, moet je ze ook meteen opeten, anders smelten ze snel.. Lekker kliederen met de kinderen dus, haha!


     

    Ingrediënten

     

    • 125 gram dadels
    • 75 gram kokosolie, ontgeurd (of niet ontgeurd voor een kokossmaak, ook erg lekker)
    • 50 gram cacao
    • 75 gram witte amandelen (grof gehakt)


     

    Bereidingswijze

     

    • Smelt de kokosolie op laag vuur
    • Hak in een keukenmachine de dadels met de olie en de cacao
    • Schep het mengsel in een schaal en meng het met de grof gehakte amandelen
    • Meng dit goed
    • Leg op een bakplaat bakpapier. Maak van het amandelmengsel kleine hoopjes
    • Zet de plaat in de vriezer en laat ze in 30 minuten hard worden
    • Bewaar ze in de vriezer, anders smelten ze
    • Eet smakelijk!


     

    Variatietip

     

    • Gebruik andere noten in plaats van amandelen, zoals hazelnoten, paranoten, macadamianoten, of een mix hiertussen!
    • Voeg op het eind gojibessen toe voor een knapperig effect
    • Voeg kokosrasp toe
    • Gebruik rozijnen, mulberries of andere gedroogde vruchten voor een fruitig effect

     

     

    Bron



     


    Categorie:Chocolade
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade fudge

     

    Chocolade fudge zonder geraffineerde suiker en zuivel


     

    Ik ben echt trots op dit recept. Een lekkere chocoladefudge zonder geraffineerde suiker, zuivel en tarwe. Het recept kan glutenvrij gemaakt worden met bijvoorbeeld sojaroom of een andere glutenvrije room. Superlekker en gemakkelijk te maken! De balletjes zijn vrij machtig, maar wel heel erg chocolade chocolade. Prima vervanger voor de bekende chocoladerepen die kinderen vaak krijgen!

     


    Wat heb je nodig?

     

    • 125 gram dadels
    • 100 ml speltroom (biologische winkel)
    • 50 gram cacao
    • 75 gram kokosolie (ontgeurd)
    • 1 tl koffiearoma (optioneel)


     

    Bereidingswijze

    • Hak de dadels in een keukenmachine
    • Smelt de kokosolie in een pannetje
    • Voeg de kokolie, speltroom, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine
    • Doe de chocoladefudge in een kom en laat het 2 uur opstijven in de koelkast
    • Rol er balletjes van (of een andere vorm die je leuk vindt) Wees wel snel, want door je handen wordt het mengsel warm en weer plakkerig.
    • Zet de balletjes nog een uur in de koelkast en bewaar het hier ook. Zodra de balletjes weer warm worden, worden ze weer plakkeriger, dus meteen eten bij het serveren!


    Tip! Op kamertemperatuur wordt het chocolademengsel een beetje zacht. Je kunt het dan gemakkelijk gebruiken als chocoladepasta op brood!

     

     

    • Als je ze door geraspte kokos rolt worden ze wat “handzamer” en is ook erg lekker!


     

    Bron


    Categorie:Chocolade
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raw chocolate bounty’s

     

    Raw chocolate bounty’s

     

     

    50 gram kokosvet

    50 gram cacaoboter

    2 el raw cacaopoeder

    1 el carobepoeder

    100 gram ontpitte dadels


     

    Voor de vulling:

    4 el kokossnippers

    3 el gesmolten kokosolie

     1/8 tl pure stevia (of 1-2 el maple syrup-ahornsiroop)


     

    Ongeveer 6-8 muffinpapiervormpjes

    • Smelt de cacaoboter en kokosvet in een kom. Doe de boter en vet bijvoorbeeld in een kom en zet de kom in een bak met heet water.
    • Hak de dadels in een keukenmachine, met een staafmixer of met de hand zeer fijn.
    • Meng de gesmolten boter en olie met de cacao, carobepoeder en de dadels
    • Meng voor de vulling de kokossnippers met de kokosolie en de stevia
    • Doe een klein laagje chocolade in de muffinvormpjes
    • Leg een tl kokosvulling in het midden, bovenop je laagje chocolade
    • Bedek de kokosvulling weer met een laagje chocolade
    • Zet de vormpjes ongeveer 45 minuten in de vriezer (en bewaar ze daar ook in)

     

     

    Bron



     


    Categorie:Chocolade
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raw chocolate & pindakaas

     

    Raw chocolate & pindakaas

     

     

    40 gram kokosvet (ontgeurd, kokosolie)

    40 gram cacaoboter

    2 el raw cacaopoeder

    1 el carobepoeder

    100 gram ontpitte dadels

    6 tl pindakaas met stukjes noot

     

     

    Ongeveer 6 muffinpapiervormpjes

    • Smelt de cacaoboter en kokosvet in een kom. Doe de boter en vet bijvoorbeeld in een kom en zet de kom in een bak met heet water.
    • Hak de dadels in een keukenmachine, met een staafmixer of met de hand zeer fijn.
    • Meng de gesmolten boter en olie met de cacao, carobepoeder en de dadels
    • Doe een klein laagje in de muffinvormpjes
    • Leg een tl pindakaas in het midden, bovenop je laagje chocolade
    • Bedek de pindakaas weer met een laagje chocolade
    • Zet de vormpjes ongeveer 45 minuten in de vriezer (en bewaar ze daar ook in)
    • Eet smakelijk!

     

     

    Bron


    Categorie:Chocolade
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate Chips


    Vegan Suikervrije Chocolate Chips

     

    Nodig:

    • 1 el halvarine (ik heb gewoon ‘boter’ voor op brood gebruikt)
    • 1 tl melk
    • 4 el cacao
    • 125ml suiker of zoetstof
    • 1 el bloem

     

    Hoe maak je het:

    1. Doe de melk en halvarine in een kommetje en zet 30seconde in de magnetron totdat de halvarine gesmolten is.
    2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en prak het met een vork tot zich een deeg vormt, kneed het eventueel nog even door tot het een samenhangend deeg is.
    3. Neem een stuk plastic folie, leg het deeg erop, leg hier weer een stuk folie op en rol het uit tot ongeveer 3 mm dikte.
    4. Leg de deegplak met folie op een bord en zet 1h in de diepvries.
    5. Haal uit de diepvries en snijd in stukjes.

     

     

    Bron

     


    Categorie:Chocolade

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!