WEDERWAARDIGHEDEN
Inhoud blog
  • Groot nieuws
  • Macht of Ontwikkeling?
  • Spin in het Web
  • Gebroken Belofte

    Zoeken in blog



    Archief per maand
  • 05-2017
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011

    Voor mij, om gelukkig te zijn, en voor geïnteresseerden!
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetigheid en Vergif
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Inderdaad staat er aan de voet van de beuk een hulst. 
    Ik hoef weinig toe te voegen aan 'Zoetigheid en Vergif'. 
    Te bedenken dat iemand deze blikjes hier bewust heeft weggewerkt. 
    Tsjah!
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Vriendschap
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beukelf over Vriendschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Wel of niet 'Het Verhaal van de Steen' op WEDERWAARDIGHEDEN zetten? Ik heb er al een paar nachten over geslapen. Het antwoord is eigenlijk 'ja', maar wat ga ik dan doen met andere Ervaringen? Hm, komt tijd, komt raad. Eerst nog een Ervaring van afgelopen 3 augustus 2012.

    Met Lieve Vrouw wandel ik in Beek in de omgeving van de Kabouterboom. Deze boom is de dikste kastanjeboom van Nederland. De stamomtrek is acht en een halve meter en de boom is ongeveer 475 jaar oud. Er staan vele mooie oude bomen in het bos: beuken en eiken.

    Als we op een pad nabij de Elyzeese Velden wandelen, begint opeens de wind te waaien. Het is alsof de beuk waarlangs ik loop me roept. Een meter of tien verder is Lieve Vrouw ineens in de ban van een volgende beuk. We besluiten te proberen contact te maken... elk een eigen boom. 


    Ik wandel een paar meter terug en klim tegen 'de berm' op.

    'He, hier heeft pas iemand een blikje 'weggegooid'.' 

    Het blik schemert zilverachtig tussen het groen van twee lagere struiken. Dan zet ik me achter de beuk neer op een dode tak op de grond.

    Als ik mijn ogen sluit, zie ik onmiddellijk een Blauwwitte Slurf. Ik ga door de Slurf, verder en verder. Aan het Cirkelvormige Einde lijkt er, op kop, een Bos in te staan. 

    Dan zie ik mezelf in dit Bos staan: "Hallo, ik ben Thea-Warrior, is hier iemand? Ik wil graag iemand ontmoeten."

    Ik ervaar Energie naast me en dan zie ik een in het groen en bruin geklede Mannelijke Elf. Hij draagt een lief bruin Hoedje, het ziet er Robin-Hood-achtig uit.

    "Kan ik iets voor je doen?" vraagt de Elf.

    "Nee," zeg ik, "ik kom niet voor iets speciaals, maar misschien kun je me iets leuks laten zien?"

    "Oh, ik kan je wel iets vertellen... nee, het is beter als ik het je laat zien."


    We lopen samen door het bos. Aan mijn linkerhand zijn meerdere Elfen bezig met het schoonmaken van Wortels. Ze gieten er Vocht langs en vegen heel voorzichtig met Bladeren door en langs de Hoekjes. 

    'Er liep Zoetigheid en Vergif langs de Wortels van de Hulst. De Hulst kan er niet tegen... wij-Beukelfen helpen als Vrienden met het schoonmaken van Wortels. Elkaar helpen bij Nood is de Ware Aard van Vriendschap."

    Ik knik: '"Eh, ben jij het Bewustzijn van de Beuk?"

    "Ja, wij samen," zegt de Beukelf met een uitslaand armgebaar, waardoor de Andere Elfen er ook bij horen.

    We wandelen verder. Aan onze Rechterhand spelen grotere en kleinere Beukelfen met elkaar. Het is een plezierig Gebeuren. Telkens klatert een Lach en ik zie vele blije Gezichten.

    De Beukelf praat door: "Vriendschap is eenvoudig... als Mensen vriendelijk tegen elkaar lachen als ze elkaar tegen komen, is er sprake van Vriendschap."

    Ik bekijk de actieve, spelende Beukelfen en zeg: "Ik zegen jullie vanuit het Diepst van mijn Hart en wens jullie het Allerbeste."

    De Beukelf is er wat verlegen onder: "Het is fijn dat je gekomen bent."

    Ik reageer: "Ja, ik hoorde je Stem op de Wind, alsof je 'Hier' riep."

    "Ja," zegt Beukelf, "de Klank van onze Stem wordt gedragen door de Wind."

    Dan zegt hij wat timide: "Boom en Mens kunnen ook Vrienden zijn."

    Ik begrijp de Hint; het is de Bedoeling het Blikje op te ruimen dat bij de Stam van de Beuk ligt.

    "Ik denk dat ik je wel kan helpen..."

    "Dankjewel," zegt de Beukelf, en dan open ik mijn ogen en ervaar mezelf weer zittend op de dode tak. De omgeving ik blauw en koel. Heel mooi.


    Als ik opsta en naar de beuk wandel blijken er twee blikjes van een energiedrankje tussen de wortels 'verstopt' te zitten. In een van de twee zit nog drank. Ik pak beide blikjes op; later zal ik ze in een vuilnisbak stoppen.

    Warrior Iadied


    Reageer (0)

    Tags:Vriendschap
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besakih - Gunung Agung
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vandaag 18 juli 2012 naar Besakih gegaan, de moedertempel van de hindoes op Bali aan de voet van de Gunung Agung (Grote Berg). Voordat het hindoeïsme voet aan de grond kreeg op deze plek bestond er hier al een animistische cultusplaats. In de Pura Basukian Puseh Jagat gaan we op aandringen van een priester 'bidden'; anders mogen we de tempel niet in! 

    Om droog te zitten kijken we naar het westen. Met de intentie om contact te maken met Gunung Agung sluit ik mijn ogen om onmiddellijk een Grote Witblauwe Lichtheid te ervaren. In mijn bekkenbodem zwiept rustig een Witblauwe Acht... als een vliegend Tapijt. Het verbaast me een beetje want ik lijk in de Boven- in plaats van de Benedenwereld terechtgekomen te zijn. 
    Ik stel mezelf voor: "Hello, I'm Thea, once called Warrior, I want to meet Gunung Agung, is there anybody?" 
    Ik hoor of zie niets speciaals, voor me wel een Golvende Witblauwe Tunnel. Ik besluit op de Witblauwe Golven mee te glijden: 'Waar zou ik uitkomen?' 
    Dan zie ik een Enorme Woeste Krijger met een Groot Zwaard dreigend voor me staan. Een Krijger in Hindoeïstische Vorm. Tussen de Krijger en mij in staat een Allerliefst Klein Hertje. 
    De Zwaardkrijger maakt Intimiderende Geluiden. Ondertussen ga ik over in het Kleine Hertje: Ik-Hertje. 
    Ik-Hertje kijk onbevangen naar de Woeste Zwaardkrijger: "Ik zegen Je vanuit het Diepst van Mijn Hart en Ik wens Je het Allerbeste." 
    Zwaardkrijger laat geroerd Zijn Zwaard zakken. Hij leunt op de Punt en vervolgens gaat Hij wat opzij naar rechts zodat Ik-Hertje langs Hem heen kan dartelen. 
    Achter Hem kom Ik-Hertje in een Witblauwe Paradijselijke Wereld terecht. Er zijn Kleurige Bloemetjes en er meandert een Ruisend en Tinkelend Riviertje, maar Groen Gras ontbreekt. Spelend en snuivend aan de Bloemetjes volg ik het Riviertje. Heerlijke Geuren omringen Mij-Hertje. 
    Dan vraag Ik-Hertje: "Is hier iemand? Ik ben op zoek naar Gunung Agung... de Grote Steen!" 
    Ik-Hertje kijk om en zie Woeste Zwaardkrijger achter Mij-Hertje. 
    "Ik bescherm Je enkel," zegt Hij. 
    Ik dartel verder. Plots klinkt een Stem: "Waar heb Je Je Steen?" 
    "Die heb ik thuis gelaten," reageer Ik-Thea-Hertje. 
    Hm, Ik-Thea voel me wat verward: 'Heb ik hier iets verkeerd gedaan? 
    "Er is hier een Steen," zegt de Stem. 
    'Ja,' realiseer Ik-Thea me, 'deze Steen heb ik al gezien. Ik-Thea beweeg Mijn Hoofd naar Rechts en open Mijn Ogen. Daar... aan de Rechterkant van de Tempel staat de Steen, gekleed in Zwarte en Witte Doeken.  
    'Ja, deze Steen staat gelijk aan Gunung Agung - de Grote Berg. 
    Ik-Thea sluit Mijn Ogen en ben meteen Ik-Hertje weer. De Steen staat links van de Tinkelende Rivier. Ik-Hertje vlei me tegen de Warme Steen aan. 
    De Stem dringt opnieuw tot me door: "To pray or beg won't help, just walk in Beauty with a Kind Heart... on the Stone."  

    Het is stil en regent nog steeds als ik mijn ogen weer open in de Pura Basukian Puseh Jagat terwijl ik besef dat het voor mij niet om woorden maar om 'doen' gaat. 
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags: Besakih, Gunung Agung
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oervoeding

    Verscheidene keren hebben er teksten over oervoeding op WEDERWAARDIGHEDEN gestaan. Het lukt me de afgelopen maanden niet echt om de zinnen zo te formuleren dat ze verwoorden wat ik wil uitdrukken. Vandaag, 1 december 2012, heb ik besloten met deze strijd te stoppen. Oervoeding is blijkbaar goed voor mij. Klaar.

    Verder ben ik blij dat ik mijn nieuwsgierigheid heb gevolgd zodat ik op La Palma bij vulkaan Tajuya mijn buikpijn heb voelen weggaan. Misschien gaat het daar voor mezelf wel om: onderzoeken van datgene wat me nieuwsgierig maakt. 

    Ja, er is veel gebeurd tussen midden juni en nu; gewoon mijn werk gedaan; in Indonesië geweest; spirituele ervaringen opgedaan en me verwondert over vele gebeurtenissen in de wereld. WEDERWAARDIGHEDEN is geen dagboek, dus zal het een verslag over de meeste van deze ervaringen ontberen. Soms heb ik het nodig om bepaalde activiteiten voor een tijd los te laten. Lastig misschien die discontinuïteit, maar ik doe een ander geen kwaad ermee en mijn vrijheid is me lief. Dat ondertussen bezoekers dit blog blijven bekijken verrast me. 

    Zal ik verder schrijven? Zal ik enkele gebeurtenissen toch verwoorden en plaatsen? Of zal ik 'Het Verhaal van de Steen' op WEDERWAARDIGHEDEN zetten? Als voeding voor de geest? Hm, hier ga ik nog een nachtje over slapen.

    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Oervoeding
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Wijze Plataanman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    In het kader van het contact maken met bomen fiets ik zaterdag 16 juni met Mijn Lief naar Elden. Het weer is goed; dreigende luchten maar het blijft droog. Bij de boom maak ik eerst van alle kanten foto's. De leylijn voelt breed aan; enkele meters. Hij loopt inderdaad ongeveer evenwijdig met de Huissensedijk. Het is een mooi donkerrood bakstenen huis waar de lijn doorheen gaat.

    De plataan staat in de voortuin van een zwaar verwaarloosd witgepleisterd huis.

    Ik besluit op de dijk in het gras te gaan zitten. Rechts, voor me, een grijze electriciteits- of kabelkast. Eigenlijk zit ik wel heel dicht bij de boom, maar het voelt wel goed.


    Ik sluit mijn ogen en stem me af op de omgeving: de geluiden van het verkeer; de kracht van de zwoele wind die langs mijn wangen vlaagt; de zomerse geuren van gras en bloemen. Ik voel de verbinding met de Aarde: in mijn Bekkenbodem ervaar ik de draaiende, energetische Acht. Dan zeg ik: "Goedemiddag Plataan, ik ben Thea-Warrior en ik wil graag een Gesprek met Je voeren. Ik heb geen Specifieke Vraag, maar misschien wil Je me iets vertellen of laten ervaren..." 

    Het duurt even en dan verschijnt in Mijn Beeld een Blauwwitzilveren Vloeistofspiegel, aan de Overzijde stijgt er een Blauwwitzilveren Damp omhoog.

    "Ga zo door," antwoordt een Vriendelijke Stem.

    "Dankuwel, waarmee precies?"

    "Met je Gezonde Levensstijl en met het contact zoeken met Bomen," luidt het Antwoord.

    Dan zie ik een Oud en Wijs Blauwwitzilveren Gezicht voor met. Het is een Mannengezicht met Lang Haar. 

    'Oh,' denk ik, 'net Gandalf uit de Lord van de Ring.'

    Dan zeg ik: "Oh, ik heb misschien toch wel een Vraag. Weet U wat de Geestkracht van de Sint Stevenskerk bedoelde toen Hij zei dat de Vredevogels vliegen?"

    Wijze Plataanman glimlacht: "Je hebt er in gedachten heel dichtbij gezeten. Het betreft de Zegenende Wensen; de Zegeningen."

    'Natuurlijk!'

    Dan zie ik mezelf op de Dijk zitten, en ben geheel mezelf. Ik voel hoe het Blauwwitzilveren Licht me daar omhelst. Alles wat maar een Donker Plekje in Mijn Lijf is, wordt eruit getrokken. Het Blauwwitzilveren Licht vult me. 

    Ik glimlach: 'Oef, wat is dit prettig.'

    Wijze Plataanman kijkt me liefdevol en verwachtingsvol aan. 

    Ik kijk Hem aan en zeg: "Ik zegen je, Wijze Oude Man, uit het Diepst van mijn Hart en ik wens Je het Allerbeste."

    Terwijl ik dit zeg, voel ik hoe Mijn Hart zich opent en hoe er Gouden Energie uitstroomt. De Gouden Energie gaat naar de Wijze Oude Man en omvat vervolgens de Gehele Plataan. 

    Oude Wijze Plataanman straalt!


    In een intense rust en stilte open ik mijn ogen en kijk naar de grijsgroen geschakeerde stam van de plataan: 'Wat mooi!'

    Dit is dus de bedoeling van het contact maken met een boom: energie-uitwisseling!


    Hm, die gezonde leefstijl waar Oude Wijze Plataanman over sprak, betreft het granengebruik. Mijn Lief heeft een andere spijsvertering dan ik. Hij snakt dagelijks naar granen, en ik... ik ben er nu heel voorzichtig mee.

    Toch een beetje suf, dat ik gisteren met Lieve Vrouw wel over de Vliegende Vredevogels heb gesproken en me niet heb gerealiseerd dat het de Zegeningen betrof. Naar aanleiding van de gelijkenis van de witte en zwarte vogels had ik het kunnen weten, maar ja, ik wist het niet. Hm, op het moment dat ik Oude Wijze Plataanman de vraag stelde, drong ergens diep in mezelf het woord 'Gedachten' op, maar ja... toen had ik de vraag al gesteld.

    Warrior Iadied


    Reageer (0)

    Tags:Elden, Plataan
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDERWAARDIGHEDEN

    Aan het eind van het schooljaar vinden de gezellige etentjes plaats. Zo zit ik op 15 juni met een aantal collega's in een romantische ambiance te dineren. Het gesprek komt op de sociale media. 
    Een van de collega's vertelt dat ze via een sociaal medium vernam van het overlijden van een bekende. Toen ze bekeek wat deze bekende allemaal geschreven had, kwam ze min of meer bij een dagboek, een heel leven, uit. Eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Zeg maar dat ze zo intiem de ander niet wilde kennen.

    Naar aanleiding van deze opmerking heb ik een tijdje zitten nadenken. WEDERWAARDIGHEDEN vertelt het nodige van mij en mijn leven. Toch blijft veel, heel veel van mijn dagelijks leven buiten beeld. Ik denk aan familie, vrienden, mijn werk, andere hobby's, enz. WEDERWAARDIGHEDEN betreft zoveel mogelijk mijn spirituele ervaringen.

    Een duidelijker doel dan het delen van deze ervaringen lijk ik niet te hebben. Toen ik aan WEDERWAARDIGHEDEN begon, wilde ik delen waaraan ik op spiritueel gebied zelf vreugde beleefde; waar ik gelukkig van werd, en zo wil ik ook graag doorgaan, nogal associatief en voor zover ik er tijd voor heb of maak. 
    Als een ander mens erdoor geïnspireerd wordt dan is dat fantastisch. Verder wil ik mijn eigen leven zoveel mogelijk voor mezelf houden. Vast niet teveel gevraagd. 
    Warrior Iadied


    Reageer (0)

    Tags:WEDERWAARDIGHEDEN
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredesvogels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Woensdag 13 juni ga ik met Vrijgevige Vrouw lunchen in het centrum van Nijmegen. 
    Naderhand wandelen we door de stad en komen in de buurt van de St.-Stevenskerk uit. Vrijgevige Vrouw stelt voor naar binnen te gaan en even de stilte te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan. 

    Kaarsjes kunnen in de St.-Stevenskerk niet opgestoken worden, maar we zetten ons - in de voormalige Mariakapel - naast de doopvont op een bankje onder het momument voor burgemeester Ian Iosselet. Dan besluit ik een poging te doen met de Geestkracht van de St.-Stevenskerk contact te maken.

    Ik sluit mijn ogen en stel me voor: "Goedemiddag, ik ben Thea, ooit Warrior genoemd. Ik ben hier met Vrijgevige Vrouw. Ik wil graag spreken met de Kracht van deze Plek, deze Kerk."

    Voor mijn Ogen breken de Grote Donkere Marmeren Tegels open. Vreemd, er is Geen Geluid bij. Wat een Stoffige Puinhoop. Een Grote, Dikke Blonde Man zit er tussen. Hij ziet er nogal wild uit: ongeschoren, ongekamd Te Lang Haar. Hij draagt Vuile Kleding: een soort Groene Overal met een Overhemd met Blokken van een Onbestemde Kleur.

    Hij kijkt me aan, maar stelt zich niet voor. Met een Strootje of stokje zit Hij tussen zijn Tanden te prikken. Vervolgens kijkt Hij van me af, naar rechts.

    "Goedemiddag," zeg ik nog maar eens.

    Weer kijkt Hij me aan, maar nog steeds geen Woord. Hij kauwt op het Strootje tussen zijn tanden.

    Dan zegt Hij plompverloren: "De Vredesvogels vliegen!"

    Ik sta Hem een beetje stom aan te kijken: 'Wat bedoelt Hij daar nu mee?'

    In mijn Gedachten komt Zuid-Amerika op. Waarom?

    "Naar Zuid-Amerika?"

    "Over de Hele Wereld," luidt Zijn Antwoord.

    "Waar is dat voor nodig?"

    "Om te overleven," reageert Hij.

    Al kauwend op zijn Strootje staart Hij voor zich uit.

    Ik zit weer naast Vrijgevige Vrouw bij de doopvont.


    Tss, ik merk dat ik verbaasd ben. Wat zou de Man bedoeld hebben. Ik denk aan vliegtuigen en aan aliens, en merk dat ik er niet veel wijzer van word. 
    'Wat zei hij trouwens? Vredevogels of Vredesvogels? Ik weet het niet zeker.

    De volgende dag brengt een leuke verrassing: het Jubileumboek van de Sint-Christoffelkerk Evergem zit in mijn brievenbus. Fijn, dat er eerlijke mensen zijn.
    Warrior Iadied


    Ad foto: Toren Sint-Stevenskerk gefotografeer 19 februari 2012 (120219).

    Reageer (0)

    Tags:Nijmegen, Sint Stevenskerk, Vredessvogels
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte Kracht

    Soms maken kleine dingen me zo blij!
    Op 11 juni vraagt studente Grote-Kleine-Lieve-Vrouw uit de groep Evenwicht naar het verhaal over de witte en zwarte vogels dat ik voorgelezen heb toen ik met haar en enkele anderen bij het Albertinum naar leylijnen zocht: "Hoe heet dat boek?"

    Blij geef ik het antwoord: "De zachte kracht van de zegening - Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk. Geschreven door Pierre Pradervand. Ik zal het je mailen."
    Zo gezegd, zo gedaan. Ik probeer nog even de gelijkenis van de witte en zwarte vogels van de Afrikaanse wijze Tierno Bokar over te typen, maar dat is teveel werk. 

    Och, het doet me gewoon goed. Misschien kan ik Grote-Kleine-Lieve-Vrouw wel overtuigen van het goede van het zegenen: van de zachte kracht van de zegening.

    Wanneer waren we ook weer in het Albertinum? O ja, 29 maart jongstleden.
    Warrior Iadied

    Pradervand, P. (2004). De zachte kracht van de zegening - Onvoorwaardelijke liefde in de praktijk. Deventer: Uitgeverij Ankh-Hermes

    Reageer (0)

    Tags:Pierre Pradervand, Zegening
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arnhem - Bronbeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het thema lijkt wel reiniging te zijn!
    Op 10 juli bezoek ik Bronbeek in Arnhem. 
    Wat een prachtige gebouwen en wat een schitterend park. Dichtbij de achterste parkeerplaats staat een grote boom, er staat een bordje bij: Kaukasische Vleugelnoot. 
    Ik bewonder de mij onbekende boom en maak er een paar foto's van. 
    Prachtig... alsof er een hoofd, nee een beest met een wat spitse snuit, tussen de takken zit.


    'Wel, niet, wel, niet, wel, niet!'

    Dan denk ik: 'Gewoon doen!'

    Tegen Mijn Lief zeg ik: "Ik ga proberen contact met deze boom te maken."

    Hij bromt een akkoord.

    Terwijl ik wil gaan zitten, vallen me de platte wortels op hetzelfde niveau als de grond op. Ik zet me enkele meters voor het naambordje op een wortel: hard en tamelijk koud.


    Ik sluit Mijn Ogen en maak me, in gedachten, klein en loop vooruit naar de Boom toe: "Is hier een Ingang?"

    Ik zie niks. Naast het Naambordje blijf ik staan en houd me aan 'de IJzeren Paal' vast. Ik zie een Vage Blauwe vlek, maar er zit geen Vooruitgang in Mijn Reis .

    Dus open ik mijn ogen en bekijk de boom nogmaals. Achter het naambordje zit wel degelijk een soort spleet: 'Misschien niet open.'


    Voor de Tweede Keer sluit ik Mijn Ogen, en dan ga ik horizontaal door de Wortel, waarop ik zit. De Cellen hebben Houtige Wanden en zijn langwerpig en hoekig. Hoewel de Randen scherp zijn, bezeer ik me niet.

    Dan sta ik bij het Bewustzijn... net water waarop olie drijft: gouden, blauwe, paarse kleuren. Heel bijzonder van vorm: honderden Steile Punten komen uit het Oppervlak omhoog, daartussen de Kleurige Holtes.

    Ik begroet het Bewustzijn van de Boom: "Goedemiddag, ik ben Thea, ooit Warrior genoemd. Ik kom U begroeten, heb geen specifieke Vraag maar misschien heeft U iets voor mij!?"

    Als antwoord verandert het Oppervlakte van het Bewustzijn, de Punten sluiten zich aaneen en vormen een Linksdraaiende Spiraal. De Spiraal neemt mij op en stuwt mij omhoog.

    'Ga ik naar de Bovenwereld? Wat daar te doen?'

    De Cellen waarlangs ik reis  hebben wat Zachtere Wanden. Ik word tot boven de Kruin van de Boom gelicht. De zon schijnt en het Heelal is groots en wat koel.

    Naast mij praten vrouwen met luide stem: "Wat is dit voor boom?" 

    "Een acacia?" 

    "Nee..."

    Er loopt iemand in mijn richting en verwijdert zich dan weer.

    Even later antwoordt een mannenstem: "Een Kaukasische Vleugelnoot."


    Door de Energie van het Gebeuren om me heen, sta ik te zwaaien boven de Kruin van de Boom. Onder me heerst een Verwachtingsvolle Stilte. Ik-Warrior besef dat er van me verwacht wordt dat ik wat zeg.

    'Maar wat...'

    Op de een of andere manier is er haast bij: 'Kan de Boom me moeilijk hoog houden?'

    Dan springt het me te binnen: "Ik zegen Bronbeek en alle Bewoners vanuit het Diepste van mijn Hart en wens hen het Allerbeste."

    Nauwelijks heb ik deze Woorden uitgesproken of ik ga bliksemsnel omlaag.

    Uit het Bewustzijn van de Boom klinken vele, blijde Stemmen. Blijkbaar wordt wat ik gezegd heb erg gewaardeerd. Ze zingen voor me: "Hallelujah, Hallelujah... Hallelujah, Halleeeluuuujah...ah."

    Ik lach; zo zingt het Colourful City Koor 'Indonesia...'

    Terwijl ik lach spiraalt Het Bewustzijn van de Boom in Twee Dikke Ronde Armen om me heen: ik word totaal omhuld. Net of ik opgenomen word in een Bolle Vlam. Het is een Reiniging; minder goede Energie wordt weggenomen en ik word gevuld met een Bleke Goudblauwe Rustige Energie. 

    "Zo is het goed, ga nu," zegt een Zware Stem.

    Het lijkt de Boom veel Kracht te kosten; ik zit vrijwel onmiddellijk gewoon in mezelf, in Thea op de wortel.


    Dit is zo fijn, ik wil dit echt meer gaan doen. Weer thuis leer ik op het web dat de Kaukasische Vleugelnoot gauw last heeft van late nachtvorst. Zou dit een reden kunnen zijn dat de Energie van de Boom minder krachtig leek? Hm, als de cellen inderdaad zo groot en langwerpig zijn, lijkt zelfbescherming me moeilijk.

    Warrior Iadied


    http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaukasische_vleugelnoot
    http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_kaukasische_vleugelnoot.htm

    Reageer (0)

    Tags:Arnhem, Bronbeek, Kaukasische Vleugelnoot
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candelaria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Begin juni 2012 doe ik op het web een leuke ontdekking: tss, wat een vertaling van Candelaria: Maria Lichtmis.
    Ik heb er altijd vreemde associaties bij... lichtekooi, bijvoorbeeld. Sorry, een foutieve associatie want de naam Lichtmis verwijst naar een eucharistieviering met veel kaarsen.

    Tijdens deze mis wordt de opdracht van Jezus in de Tempel gevierd; elke eerstgeborene van het mannelijk geslacht moest immers, volgens de joodse religie, veertig dagen na zijn geboorte in de Tempel aan de Heer worden toegeheiligd. 
    Volgens het evangelie van Lucas herkennen Simeon en Hanna in de Tempel in Jezus een bijzonder teken met betrekking tot val of opstanding en bevrijding. Simeon zegt onder andere: "een licht dat voor de heidenen straalt." 
    Is deze opmerking de aanleiding om een mis met veel kaarsen te vieren? Hmm.... 

    Voor de vierde eeuw AD ligt de nadruk van het feest op Jezus. Toen heette het feest Ypapanti ofwel Ontmoeting; het ontmoeten van eerst de herders, daarna de drie wijzen uit het oosten en als laatste met Simeon en Hanna in de tempel bij de opdracht aan God. Dit laatste is natuurlijk ook een ontmoeting!

    In West-Europa wordt het feest pas na de 8e eeuw gevierd en de nadruk komt daarbij meer op Maria te liggen. Het feest heet dan Purificatio ofwel Reiniging. 
    Oh, in de joodse cultuur is de reiniging van de moeder, na de geboorte van een baby, een religieuze verplichting. De geboorte van een kind werd gezien als een groot wonder: bij God vergeleken was de mens maar gering en onwaardig. In gevolge deze visie is de reiniging een dankritueel: een teken van dankbaarheid bij een geboorte-ervaring.

    Candelaria / Maria Lichtmis wordt gevierd op 2 februari: veertig dagen na 25 december, in de vierde eeuw vastgesteld als de geboortedatum van Jezus. 
    Hm, op 1 februari werd in de voor-christelijke tijd het Keltisch lichtfeest Imbolc gehouden, namelijk in het midden tussen de zonnewende en het lentepunt. 
    Toch mooi, die vermenging van het heidense met het christelijke, en de ommezwaai naar Maria, naar het vrouwelijke vind ik opmerkelijk. Waarom zou dit gebeurd zijn?
    Warrior Iadied

    Ad foto: een geweldige Indische laurierboom naast het kerkje uit 1530 in Tijarafe in het noordwesten van La Palma: Iglesia Nuestra Senora de la Candelaria.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Maria_Lichtmis
    http://www.heiligen.net/heiligen/02/02/02-02-0001-jezus.php

    Reageer (0)

    Tags:La Palma, Tijarafe, Candelaria
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Kerkjes

    6 juni 2012 zit ik op het terras van café-restaurant-hotel Spijker in Beek tegenover het schattige Bartholomeuskerkje. Het is een geliefde plek om te pauzeren tijdens een fietstocht. 
    Ik wil er een keer wat nader onderzoek over doen en eens zien of ik in contact kan komen met de plek of een van de bomen; er staat een schitterende taxus.

    Op het terras zit een vrolijke, spontane vrouw en ik raak met haar over het kerkje met het omheinde kerkhof aan de praat. Ze kent het Bartholomeuskerkje, maar vertelt me dat het oudste kerkje van Nederland aan de Binnendorpseweg in Oosterbeek bij Arnhem staat. 

    Geweldig, twee nieuwe plekken om te ontdekken.
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Beek, Oosterbeek
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ora Pro Nobis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het beeld van Maria in top van de gevel van de kerk Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming in Renkum raakt me.
    Zie je de twee slangen onder haar voeten? Zouden twee leylijnen elkaar hier ontmoeten?Elkaar kruisen?
    Best mogelijk.

    En dan die zeven vijfpuntige sterren rond haar hoofd. Deze pentagrammen staan in het sjamanisme voor magie. Ik vind het een mooie samenhang met de oudste verhalen over deze plek.
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Renkum, Kerk OL Vrouw Ten Hemelopneming.
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosarium Mariae
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    In De Gelderlander lees ik een berichtje dat op 27 mei in Renkum het meditatie- en wandelpark Rosarium Mariae plechtig geopend wordt.

    Uit respect voor de Aarde (Vulkaan Tajuya), voor Moeder Aarde, voor Maria; uit dankbaarbeid voor het verdwijnen van de buikpijn en natuurlijk uit nieuwsgierigheid naar het nog steeds redelijk onbekende van de Rozenkrans besluit ik op 28 mei naar Renkum te gaan. 


    Het Rosarium Mariae blijkt een lieve tuin met hoge bomen achter de kerk Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming te zijn. 

    De twintig mysteriën van de rozenkrans zijn uitgebeeld in de vorm van iconen in houten kapellen. Ze zijn in vier verschillende vormen uitgevoerd. Zo hebben de blijde, de droevige, de glorievolle en de geheimen van het Licht elk hun eigen vorm.


    Gemediteerd of gezocht naar Contact heb ik niet, maar het is een vredevolle omgeving en een mooi staaltje van samenwerking in de gemeente, waarbij ook de kinderen creatief hebben meegedaan.

    Ook in het kerkje, uit 1922, heb ik niet gezocht naar Contact. Dankbaar bid ik wel bij het Mariabeeld; nog steeds onder de indruk van het verdwijnen van mijn buikpijn. 


    Renkum is reeds in de Middeleeuwen een bedevaartplaats rond Maria. Sinds 1380 blijken er bij een houten Mariakapel in de uiterwaarden bij Renkum wonderen gebeurd te zijn: mensen hebben er tekens en aanwijzingen ontvangen. Hm, zou de kerk op de energetisch krachtige plaats staan?

    Hoe dan ook Moeder van Toevlucht wordt Maria wel genoemd en mensen ervaren nog steeds haar voorspraak: 'Ora pro Nobis' ofwel 'Bid voor Ons'.


    Het beeldje werd in de Middeleeuwen met geschenken overladen. Die geschenken waren zo waardevol dat in Redichem, zoals Renkum toen heette, ter bescherming van kapelletje en beeldje Schutterij Onze Lieve Vrouwe Gilde werd opgericht. 

    In 1401 stuurt de Franse katholieke koning Karel VI bijzondere relikwieën: een stukje hout van het Kruis van Jezus en een scherpe stekel van de Doornenkroon die Jezus als Koning der Joden was opgezet.

    Sorry hoor, toen ik dit las en nu ik dit schrijf, kreeg en krijg ik onbedwingbare lachneigingen. 'De Hervorming' begrijp ik weer des te beter. Het grappige is dat ik die lachneigingen bij 'Wonderen' niet heb. Hm, zou het waar kunnen zijn, ik bedoel van dat hout en die stekel? Oh...!?


    De Hertog van Gelre, die het beeldje als zijn eigendom beschouwt, vraagt de Augustinessen van Zwolle in Redichem een klooster te stichten. In 1405 is het er: Sancta Maria.

    In 1574 krijgt Renkum echter ook te maken met de Hervorming en wordt het kapelletje vernield. De zusters nemen het beeldje mee naar Arnhem en later betrekken ze, in 1596, een klein klooster in Wageningen. Vervolgens gaat het beeldje naar de paters Dominicanen in Utrecht, die het een plaatsje geven in hun schuilkerk aan de Walsteeg.


    In 1850 richt een pastoor in Utrecht een nieuwe kerk in en het Mariabeeldje brengt hij in alle onschuld naar de zolder van de pastorie. Enkele weken later geeft hij tuinman Christoffel Verheem de opdracht de zolder op te ruimen en 'het oude hout' op te ruimen. Christoffel vindt het beeldje echter mooi en weet het ten geschenke te krijgen.

    Als rond 1890 wit in de mode komt, verft Christoffel het kleurige beeldje wit. Het beeldje maakt nog de nodige omzwervingen. Op www.mariavanrenkum.nl is het te lezen. Wel een beetje verstopt; zoek onder 'bedevaarten' en ga dan helemaal naar de laatst regel van die pagina!


    Op 6 mei 1928, de eerste zondag van de Mariamaand, komt het beeldje in een glazen schrijn weer in Renkum aan. Feest! Met vlaggen, guirlandes en wimpels! 

    Tot de tweede wereldoorlog worden er weer bedevaarten gehouden. Aan het eind van de oorlog gaat het beeldje voor een tweede keer in ballingschap, maar op 19 mei 1946 wordt 'Maria' weer plechtig ingehaald. In 2004 wordt het beeldje gerestaureerd. 


    Tja, hoe wordt een beeldje waarbij Jezus op Maria's schoot staat ook weer genoemd? Oh ja, Maria Sophia... Wijsheid die werkt vanuit de volle breedte van het universum.

    Geen gek idee om Contact te proberen te maken met die Wijsheid.


    In principe is er op de laatste zondag van mei een 'Ziekenbedevaart', dan wordt het kerkje Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming ontdaan van de houten banken om plaats te bieden aan rolstoelen en bedden. In verband met de opening van het Rosarium Mariae is dat dit jaar gelaten. Hm, waarom voelt dit niet geheel goed? 

    Warrior Iadied


    http://www.mariavanrenkum.nl

    Reageer (0)

    Tags:Renkum, Rosarium Mariae
    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel van Hoshan

    Hm, de man uit 'De eenzame bruid' heeft als jonge jongen, niet lang na de dood van zijn moeder, in een map met Chinese tekeningen een afbeelding van de Tempel van Hoshan aangetroffen: "
    Het leek een visioen van de hemel - een heilige plek van onvergetelijke schoonheid, zwevend tussen de bergen aan de andere kant van de wereld."

    Ja, natuurlijk vindt hij een begeleider / begeleidster die hem, in het begin van de achttiende eeuw toen China gesloten was voor 'buitenlanders' en na de nodige prettige en minder prettige obstakels, naar de Tempel van Hoshan weet te brengen.

    En ja, het intrigeert me wat de pelgrim naar de Tempel van Hoshan ervaart. Althans hoe de schrijfster dit verwoord: "Hoshan straalde een heilige energie uit van zowel nederigheid als verlichting. Hij kan het in alle vezels van zijn wezen voelen."

    In de Tempel voelt en 'doorleeft' de man eerst zijn schaduwkanten en daarna neemt hij in zichzelf een diep gevoel van vrede waar: "Hij voelde een overweldigend en machtig medelijden met alle lijdenden van de hele wereld, en wist dat het een zwakke afspiegeling was van het eindeloze medeleven van het goddelijke voor de hele mensheid - zoveel medelijden dat er ook voor hem genoeg was. hij voelde de verering in zich opwellen.

    Was dit de zuiverheid van ziel die bij de christenen genade werd genoemd? Heel vreemd dat hij over de halve wereld was gereisd om te vinden wat de priesters hem in preken hadden proberen uit te leggen, maar waarnaar hij nauwelijks had geluisterd.

    In mijn einde vind ik mijn begin. Voor hem was het begin de ontdekking van een vrede die diep in zijn ziel was doorgedrongen. De rusteloosheid die hem sinds zijn kinderjaren had geplaagd, was verdwenen alsof die nooit had bestaan.

    Innerlijke vrede was niet iets dat je alleen aan het uiteinde der aarde vond, maar je kon - moest - het ook in je eigen hart vinden."


    Mooi hè, ben benieuwd of ik plekken met een schone en serene sfeer weet te ontdekken.
    Warrior Iadied

    Putney, M.J. (2002). De eenzame bruid. Vianen: The House of Books, pg. 160, 162 en 163.

    Reageer (0)

    Tags:Tempel van Hoshan, Vrede
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheid - Serene Sfeer

    Vlak voor de terugreis tref ik een afgeschreven bibliotheekboek: De eenzame bruid.
    Echt een roman voor de terugweg in het vliegtuig. 

    Al lezend word ik getroffen door de volgende zin: 'Er zijn veiliger manieren om naar schoonheid en een heilige sfeer op zoek te gaan.'

    Het geeft me te denken; ik ben nu helemaal naar La Palma gegaan en heb nieuwsgierig een berg beklommen. Hoe zou dit zitten in Nederland? Kan het gemakkelijker? 
    Het idee vat post om in WEDERWAARDIGHEDEN gewoon de vredevolle plekken te gaan beschrijven. Hm, en meer contact met bomen te zoeken en van de interactie verslag te doen.
    Warrior Iadied

    Putney, M.J. (2002). De eenzame bruid. Vianen: The House of Books, pg. 84.

    Reageer (0)

    Tags:Tempel van Hoshan
    30-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prois de Candelaria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na ons bezoek aan Los Campanarios besluiten Mijn Lief  en ik naar het noorden te rijden en daar naar de Prois de Candelaria te wandelen. 


    Opgewekt en blij struin ik rond door de enorme grot, die een heldere baai beschermt. Dankbaar sta ik stil bij een 'kapelletje' met Maria en Jezus. 

    Hm, Maria symboliseert voor mij Moeder Aarde en Jezus is de Verlichte Vrucht; de Vrucht van Het Licht.


    Op de  foto zie ik allemaal vlekken. Stofvlekken of wat anders? Best bijzonder. Zouden het zielen kunnen zijn?

    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:La Palma, Prois de Candelaria
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Converserende Reuzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Lang heb ik getreuzeld met het beschrijven van Mijn Ervaring daar aan de kraterrand van vulkaan Tajuya. 
    Als ik haar uiteindelijk op 15 juni 2012 beschrijf, krijg ik enorme buikpijn en diarree. Gelukkig pijn in mijn hele buik en niet enkel rechts. Is het zo spannend om deze Ervaring te delen? Waarschijnlijk, ik vind het ook niet meer dan logisch dat ik erdoor overdonderd ben.

    Geniet trouwens nog erg van de foto's van mijn wandeltochten op La Palma. 
    Een foto van Los Campanarios wil ik nog delen. Het is degene die ik de titel 'Converserende Reuzen' heb gegeven.
    Warrior Iadied


    Reageer (0)

    Tags:Vulkaan Tajuya, Los Campanarios
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan Tajuya - Heling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zaterdag 5 mei 2012, Bevrijdingsdag in Nederland, beklimmen we voor de tweede keer boven Jedey vulkaan Tajuya. En deze keer nemen we op 1098 meter de goede afslag naar links naar de krater. Mijn Lief beklimt een top aan de kant van Jedey terwijl ik me neerzet langs de kraterrand.

    De rust en stilte hebben een ongekende intensiteit. Als Mijn Lief zich weer bij mij gevoegd heeft, besluit ik te proberen met de vulkaan contact te maken.
    Ik sluit mijn ogen en stem me af op de omgeving, dan begroet ik de vulkaan en stel me voor: "Goedemorgen Vulcán Tajuya, ik ben Thea, ooit Warrior genoemd. Ik ga niet iets specifieks vragen, maar misschien wil je me iets vertellen?"
    Het duurt even en dan zegt een voorbij zeilende Zware Stem: "Liefde is... ... ... zegenen!"

    'Tja, zegenen... zegenen... ik praktiseer het al. Ik besef het.'

    Dankbaar voor het vernomen Antwoord bid ik een Rozentientje, de Ring - van mijn Moeder - die ik draag, is daarbij behulpzaam. 
    En dan realiseer ik me: 'Trekt mijn Buikpijn nu weg!?'
    'Ja... ja... echt waar... het zal toch gebeuren... ja... '

    Verbaasd open ik mijn ogen.

    De buikpijn is weggebleven, ook na weken, en dat na jaren buikpijn. Heel dankbaar ben ik daarvoor.
    Naar La Palma gaan, is goed geweest. Kellog's All-Bran Plus eet ik ook niet meer, maar eerder heb ik dit tijdens vakanties ook gedaan en toen verdween de buikpijn niet.
    Lieve Vrouw zei later: "Mogelijk toch bijzondere energetische omstandigheden."

    Tja, verstopten de ontbijtgranen mijn darmen toch? Hoopten zich daarachter gassen op. Is het dat? Maar waarom verdween de pijn dan niet bij andere vakanties? Bleef de lucht rechtsboven in een soort uitstulping in mijn darmen hangen? Werd de darmwand daar zo dun van dat er 'vuil' in mijn rechterbovenbeen zakte? Verdween de lucht uit mijn darm op 2 mei toen ik mezelf op de wand van vulkaan Tajuya zo inspande? Perste ik de lucht er toen toch uit? Niets gemerkt van winderigheid! 
    Hoe dan ook in interactie met de Andere Wereld is de pijn verdwenen. Met dank aan Los Campanarios, Hanuman, Vulkaan Tajuya... en Maria. Ik voel me beschermd en geleid. Dankuwel!
    Warrior Iadied


    Ad foto: mijn zicht op de krater van Vulkaan Tajuya op de plek waar de pijn verdween.

    Reageer (0)

    Tags:La Palma, Vulkaan Tajuya
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Brandaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aangezien Mijn Lief en ik de versierde kruizen laten voor wat ze zijn, worden we verrast door andere zaken. 
    Op onze wandeling van Tijarafe naar Playa del Jurado (Strand van het Venster) treffen we bij een uitzichtpunt (Mirador del Barranco Jurado) de legende van Sint Brandaan: Aan de horizon, in het westen is soms het spookeiland San Borondon te zien! 

    Hm, in de zesde eeuw na Christus komt de zeevarende Ierse monnik Sint Brandaan, al zoekend naar het paradijs, op een bijzonder eiland terecht. Als hij er een vuur ontsteekt, begint de Aarde te beven. Geschrokken en angstig licht de monnik het anker om vast te stellen dat hij zijn kamp op de rug van een walvis heeft opgeslagen.

    Tja, als ik zo'n legende lees vraag ik me altijd af hoeveel heidense elementen erin vervat zijn, en ook of en hoe het verhaal geduid zou kunnen worden.
    Thuis zal ik de legende eens bestuderen; lijkt me interessant.
    Warrior Iadied

    Reageer (0)

    Tags:Sint Brandaan
    22-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta de la Cruz
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op 3 mei wordt op San Miguel de la Palma, want zo heet het eiland volledig, gevierd dat het eiland tot Castilië, Spanje, is gaan behoren. 
    Nou ja, is dat zo? Op 3 mei 1493 is de hoofdstad Santa Cruz de la Palma gesticht door Alonso Fernández de Lugo, en 3 mei is in de katholieke kerk de feestdag van het Heilig Kruis. 
    Tja, geen nieuwe markt (Noviomagus), geen dam aan de Amstel (Amsterdam), maar een Heilig Kruis (Santa Cruz).

    In plaatsjes en wijken aan de oostkant van het eiland worden op deze feestdag kruizen versierd.
    Meestal met witte stof en dan met de gouden sieraden van de vrouwen uit de betreffende gemeenschap. Er omheen wordt creatief vormgegeven aan een eigen thema. Oh, er staan vele houten kruizen langs de oude ezelpaden.
    Ik voel me verwant en ook een beetje verplicht aan dit feest want via het Fiesta de la Cruz ben ik bij Wim-del-Arte terecht gekomen, en via zijn fotoblog bij Los Campanarios, bij Hanuman en het Godenechtpaar Rama en Sita.

    Mijn Lief heeft echter niet zo'n behoefte langs verschillende versierde kruizen te wandelen en zo aan het feest mee te doen. Hm, de laatste keer werd hij ziek toen wij langs de versierde kruizen liepen, en wat baalde hij van de automobilisten die van kruis naar kruis reden en in een lange file stonden te ronken. Eigenlijk is het ook een feest van de bevolking, het bevordert de hechtheid van de gemeenschap. Toeristen kunnen zoiets lijkt me enkel kapot maken.

    Het kost me wat moeite, maar we komen overeen dat we gewoon gaan wandelen en dat we één kruis gaan bezoeken, een kruis dat we toevallig tegenkomen. Hm, dit is niet helemaal eerlijk want ik heb al aan vlaggetjes gezien dat er langs de weg die we gaan rijden een kruis versierd wordt.
    Het versierde Kruis van Botazo is met de Engelbewaarder achter het meisje en het jongetje een plaatje.
    Warrior Iadied

    Reageer (1)

    Tags:Heilig Kruis, Cruz de Botazo
    Gastenboek
  • gastenboek
  • Even weer wat bij gelezen -
  • reactie
  • Groeten
  • Prettig weekeinde

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!