Inhoud blog
  • Chinese tomatensoep
  • Champignonlasagne met tomaat en mozzarella
  • wraps met kalkoen en andijvie
  • tomatencremesoep
  • Istanballen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keuken van Han en Sam

    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche
    Quiche
     
    Benodigdheden:
    - 6 plakjes diepvriesbladerdeeg van koopmans of een ander merk
    - bloem voor het bestrooien van het bladerdeeg
    - 1 dikke prei
    - 300 gr wortels
    - olie voor het bakken
    - 500 gr gehakt
    - 1 bosje peterselie
    - zout naar smaak
    - 1 ½ tl zwarte peper
    - 2 tl paprikapoeder
    - 2 tl tijm
    - 2 dl volle yoghurt
    - 3 eieren
    - 100 gr geraspte emmentaler of andere soort kaas

    Bereiding:
    Laat de plakjes bladerdeeg iets overlappend op een met bloem bestoven aanrecht of tafel ontdooien. Maak de prei schoon, snij hem open, was het en snijdt het in ringetjes. Maak dan de wortels schoon en snijdt ze in dunne plakjes.
    Doe de olie in een grote koekenpan, warm laten worden, bak hier het gehakt aan. Voeg dan de wortels en de prei toe. Was de peterselie, hak het fijn en voeg het bij het gehakt toe. Voeg dan de kruiden toe, en breng het op smaak met zout en tijm. Deze vulling laat je dan afkoelen, intussen verwarm je je oven op 200 graden, en was je een quichevorm met koud water, het bladerdeeg rol je dan uit tot de grootte van je vorm, en die bekleed je daarmee. En het overtollige deeg, snijdt je weg met een mes. De bodem beprik je goed met een vork. Dan vul je het met het gehaktmengsel, die al afgekoeld is. Ga daarna de eieren met de yoghurt loskloppen, en dit op smaak brengen met zout en peper. Giet het dan over het gehakt, en betrooi het met kaas. Bak deze quiche in ongeveer een half uur gaar
     
     Smakelijk eten

    17-12-2011 om 19:32 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous
    Couscous

    Kipfilet in kleine stukjes snijden en kruiden, bakken met bijv. stukjes courgette, een fijngesnipperd uitje en champignons.
    Tomaat, komkommer, geitenkaas en avocado in hele kleine stukjes snijden. Couscous in bouillon laten wellen. Veel koriander en peterselie heel fijn hakken en dit met een beetje citroensap met de rest van de ingredienten door elkaar mengen. Sausje van yoghurt/creme fraiche met veel munt erdoor erbij geven.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:31 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maisbeignet
    4 blikjes mais op nat van ieder 140 gram
    1 stuk fetta kaas verkruimeld
    koriander-peterselie
    peper en zout van ieder een theelepel.
    2 eieren
    2 kopjes bloem
    1 theelepel komijn

    Laat de mais van 2 1/2 blikje uitlekken en droog tussen een handdoek.
    dan neem je een blender, doe er de mais in samen met de rest van de ingredienten, uitgezonderd de rest mais en de fetta.
    dit mix je goed glad.
    Het moet een dik beslag zijn.
    Doe het in een kom, voeg dan de 1 1/2 blikje resterende mais, die je eerst ook gedroogd hebt bij, die moet ganse blijven, de fetta doe je er ook bij roer alles goed om en bak kleine hoopjes in een koekepan

    Kan ook zonder feta en zonder komijn wat je lekker vindt.



    Heerlijk bij sperzieboontjes en kip

    17-12-2011 om 19:30 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta uit de oven
    Pasta uit de oven
    • 400 gram pasta
    • 1 fles tomatenpassata met basilicum
    • 1 bakje ricotta (250 gram)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 kleine rode puntpaprika's, in stukjes
    • 1 bakje champignons (250 gram), in plakjes
    • 400 gram mager rundergehakt
    • 200 gram geraspte mozzarella
    • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • zout, peper
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.

    Meng in een grote (!) kom de tomatenpassata met de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas.

    Fruit de ui in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika en champignons toe en laat nog even bakken. Roer door het tomatenpassatta/ricottamengsel. Roer er dan de uitgelekte pasta door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

    Vet een grote ovenschaal in en schep er de helft van het mengsel in. Bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Schep de andere helft van het mengsel er bovenop. Bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas .

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:26 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippenpoten in tomatentapenade
    Kippenpoten in tomatentapenade 4 personen

    4 kippenpoten
    2 el zongedroogde tomatentapenade
    600 g aardappelen, iets kruimig, schoongeboend
    3 el olijfolie
    1/2 bakje verse rozemarijn
    1 courgette, in plakken
    1 bakje cherrytomaten

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de kippenpoten in met de tapenade. Leg ze in een braadpan en bak ze 10 minuten in de oven. Snij ondertussen de ongeschilde aardappelen in dunne parten. Schep ze om met de olie en peper en zout naar smaak. Voeg toe aan de kippenpoten in de braadpan, leg de takjes rozemarijn ertussen en bak nog 20 minuten. Leg de plakken courgette tussen de aardappelen en de kip en verdeel de tomaten erover. Bak nog 15 minuten,
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:26 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe andijvie stamppot!
    Stamppot rauwe andijvie stamppot 
     
    Maak een pan met aardappelpuree.(kan zelfs kant en klaar uit pakje ook lekker.
    Snijd de rauwe gewassen andijvie fijn in reepjes(halve bos) gooi erbij.
    Uitje fijn snijden ook bij doen.
    Zout peper nootmuskaat bij doen.
    Evt gekookt ei in plakjes doorheen doen.

    17-12-2011 om 19:25 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipkerrie
    Kipkerrie 4 personen

    300 g kipfilet
    kerriepoeder
    blikje tomatenpuree
    kilo tomaten, in stukjes gesneden
    2 uien
    knoflook, gesnipperd
    bouillonblokje
    aardappelen
    4 gekookte eieren

    Snij de kipfilet in kleine stukjes. Fruit de ui met de knoflook aan in wat olie, roerbak de kipfilet erbij. Als die aan alle kanten gekleurd is, kunnen de tomaten erbij. Als de tomaten wat zijn geslonken, doe je de tomatenpuree, een dikke eetlepel kerriepoeder en het bouillonblokje erbij. Giet er water bij tot alles onder staat. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe dit erbij. Laat een half uur pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Als het nodig is, giet je er af en toe nog een scheut water bij. Door de aardappelen wordt de saus dik. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een schepje sambal. Leg de gekookte eieren in de saus.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:22 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse Erwtensoep
    Ingredienten:
    1 pak spliterwten (500 gr)
    2 grote uien
    2 preien
    2 wortels
    2 aardappels
    Halve knolselderij
    Half bosje peterselie
    Half bosje selderij
    Zout en peper
    2 laurierblaadjes
    Knoflook naar smaak
    2 liter water
    Handje rijst

    Bereiding:
    Snijd alle groenten in kleine blokjes of stukjes. Was de spliterwten en doe ze in een grote pan. Giet de twee liter water erbij en voeg de groenten, peterselie, selderij, laurier en knoflook toe. Breng aan de kook en laat dan 1 tot 2 uur koken (liefst langer, dan wordt hij nog lekkerder). Schep ondertussen wel steeds het schuim eraf (als dat veel is). Als het gaar is (de spliterwten zijn helemaal verdwenen en hij is dik), doe je de rijst erbij en zout en peper. Laat dit nog even gaar koken en klaar!

    Je kan er eventueel een rookworst indoen (halal of vegetarisch) en ook wat lamsvlees met vet eraan (geeft extra smaak). Dat vlees haal je er later uit en snijd je in stukjes (zonder vet )

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkaassoep
    Boerenkaassoep

    2 el boter
    1 el olijfolie
    1 grote ui, fijngesneden
    4 stengels selderij
    1 kg witte aardappelen, geschild en in blokjes
    1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
    400 g wortels, geschrapt en fijngesneden
    1 1/2 - 2 liter groentebouillon
    400 g Goudse kaas, korst verwijderd, geraspt
    6 plakken boerenbrood of stokbrood
    2 el kervel of peterselie, fijngesneden
    zout, peper

    Smelt de boter in de pan totdat zich schuim begint te vormen. Voeg dan de ui en de selderij toe en fruit ze 5 minuten totdat de groenten goudkleurig zijn.
    Voeg de in blokjes gesneden aardappel, de bloemkoolroosjes en wortels toe en bak ze 5 minuten mee totdat ook deze goudkleurig zijn. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken totdat alle groenten gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de helft van de kaas bij de soep en roer zachtjes om de kaas te verdelen.
    Grill de boterhammen aan beide kanten. Leg op de bovenkant de andere helft van de kaas en grill totdat de kaas gesmolten is. Schenk de soep in diepe borden en leg er een warm sneetje brood met kaas op.
    Strooi er de fijngesneden kervel of peterselie overheen en dien de soep direct op.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 19:13 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel kikkererwten a la sam
    250 gr Basmatirijst
    2 blikken kikkerwten a 400 gr
    2 uien
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels olijfolie
    1 blik tomatenblokjes 400 gr
    1.5  bouillon
    1 laurierblaadje
    peper en zout

    Bereiding:
    Rijst gaar koken volgens verpakking.
    Kikkerewten laten uitlekken.
    Ui en knoflook pellen en snipperen,bakken in de pan.
    Tomaatblokjes bouillon en laurier toevoegen.
    Gehaal 15 min stoven.
    Laurierblad verwijderen.Op smaak brengen met zout en peper lekker met sla.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:09 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met puree en gehakt(sheperds pie)
    Voor 4 porties:
    750 gr aardappels
    1 tl komijn
    2 grote uien
    1 vleestomaat
    1/2 bosje peterselie
    1 el olie,300 gr rundergehakt
    1 el tomatenpuree
    zout en peper
    1 el paneermeel
    50 belegen goudse kaas
    30gr boter
    boter voor de vorm

    Stap1: De aardappelen wassen in een pan met ruim water doen.De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken.

    2: De uien schoonmaken.De uien in ringen snijden.En enkele bv in blokjes.De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dune plakjes snijden.Peterselie wassen en fijnhakken.

    3:De olie in een koekenpan verhitten en de uien bakken,tot ze glazig zijn.Gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree zout peper peterselie paneermeel toevoegen en erdoor roeren.

    4:De kiaas grof raspen(kan ook geraspte kaas!) De aardappels aardappels schillen en in plakjes snijden 1/2 cm of puree van maken.
    Oven voorverwarmen op 220 graden.

    5:Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten,de ui en het gehakt in laagjes inleggen.
    Eindigen met een laagje puree of aardappels.
    Kaas en botervlokjes eroverheen verdelen.
    In de oven 200 graden ong 25 min bakken.

    Eet smakelijk

    17-12-2011 om 19:06 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza calzone

    Pizza calzone

    300 g witte bloem
    1 zakje gedroogde gist
    4 el olijfolie
    zout, peper
    1,25 dl melk
    400 g champignons
    5 tomaten
    200 g salami
    100 g bacon
    350 g gruyere
    1 ui
    8 el tomatenpuree
    2 el vers broodkruim
    paprikapoeder, naar smaak
    geperste knoflook, naar smaak
    knoflookzout, naar smaak
    gehakte verse oregano of marjolein
    zonnebloemolie voor bestrijken

    Zeef de bloem in een kom en roer de gist erdoor. Voeg de olijfolie, 1 tl zout en de melk toe; kneed dit alles tot een soepel deeg. Als het deeg plakt, voegt u wat extra bloem toe. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. Kneed opnieuw en verdeel het in 2 porties. Rol elke deeghelft uit tot een ronde vorm en leg een ervan op een ingevette bakplaat. Snijd de champignons, tomaten, salami, bacon, kaas en ui. Zet deze ingredienten apart. Meng de tomatenpuree en het broodkruim, voeg zout, peper, paprikapoeder en knoflook naar smaak toe. Spreid het tomatenpureemengsel uit over het deeg (laat de randen vrij) leg de tomatenschijfjes erop en strooi er zout, peper, paprikapoeder en knoflookzout over, naar smaak. Leg de andere uitgerolde deeghelft erop; druk de randen goed op elkaar. Bestrijk met wat olie en bestrooi met bloem. Bak de calzone in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20-30 minuten goudbruin.

    17-12-2011 om 19:02 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomaten(groente)soep
    1 a 2 liter water
    2 a 4 bouillonblokjes
    1 mergpijp(soepbot)
    500 gram gehakit
    2 blikjes tomatenblokjes
    1 a 2pakken gezeefde tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    vermicelli

    Bereiding:
    Doe het water met de mergpijp in de pan na een balf uur de bouillonblokjes er bij doen.
    In de tussentijd het gehakt kruiden met gehakt kruiden.
    Soepballetjes van draaien en erbij doen.
    Dan de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten bij doen.
    Inhoud van het tomatenpuree blikje ook bij doen en 2 en half uur laten trekken.
    Op het laatst vermicelli bij doen.*laatste kwartier*

    Soepgroente
    Als je tomaten/groentesoep wilt dan kan je dat met de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toevoegen.
    Je kan er ook nog champignons of paprika bij toevoegen in blokjes.

    Eet smakelijk

    Tip>goed proeven en evt na smaak meer zout bij doen.

    17-12-2011 om 18:53 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippensoep met prei
    kippensoep met prei

    1 potje kippenbouillon
    1 prei, in ringetjes
    1 bouillonblokje
    vermicelli
    ketjap

    Doe de kippenbouillon in de pan. Vul het potje 2x met water en schenk dit erbij. Breng de bouillon aan de kook. Doe er dan de prei, vermicelli en bouillonblokje bij. Laat 5 minuten doorkoken. Roer er 2 el ketjap door.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:49 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nasi a la han
    Nasi a la han

    300 g rijst
    150-200 g visfilet
    500 g champignons
    nasi mix, water

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de vis. Als deze bruin is, de champignons erbij doen en mee laten bakken. Daarna water en mix erbij, volgens de verpakking. 5 minuten laten doorkoken. De rijst erdoor roeren en even opwarmen.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:44 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot puree
    Benodigdheden:
    750 gr aardappels
    6 eetlepels olijfolie
    2 tenen knoflook
    1 bosjee lenteui
    8 gedroogde tomaten
    75 gr geraspte kaas
    450 gr rundergehakt
    2 zoete uien
    1 ei
    1 blik tomatenblokjes
    doperwten en worteltjes

    Bereiding:

    Kook de aardappels gaar en maak door toevoeging van het ei en de olijfolie puree van.
    Voeg de in ringetjes gesneden lenteui en in reepjes gesneden tomaatjes en de kaas toe.
    Maak op smaak met wat zout en peper en de uitgeperste knoflook.
    Snijd de ui in ringen en bak het gehakt rul in een eetlepel olie en bak de uien mee.
    Schenk de tomaten met sap toe en kruid met zout en peper.
    Schep het gehakt mengsel met doperwten en worteltjes in een ovenschaal en verdeel de puree erover.
    Besprenkel met wat olie en zet in een voorverwarmde oven va 175 graden tot de puree bruin is gekleurd.

    Geef er een salade bij.

    Eet smakelijk


    Tip leg er gekookte eieren in en druk ze in het puree..
    Heerlijk voor erbij

    17-12-2011 om 18:42 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza met groenten
    Dikke pizza met groenten

    1 tl gedroogde gist
    350 g tarwemeel
    zout
    4 el olijfolie, plus extra voor bestrijken en invetten
    220 g tomaten (blik), uitgelekt en in stukjes
    2 el tomatenpuree
    4 tl olijfolie
    2 teentjes knoflook, uit de knijper
    20 verse spinazieblaadjes
    125 g kleine champignons, in dunne plakjes
    1 rode paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
    1/2 rode ui, fijngehakt
    125 g courgette, in plakken gesneden
    1/2 tl gedroogde oregano en tijm
    125 g mozzarella, fijngehakt

    Vermeng de gist met 1.75 dl lauw water in een kom. Laat het 5-10 minuten staan, totdat het mengsel schuimig is. Zeef het meel en wat zout in een andere kom en maak een kuiltje in het midden. Roer er de aangelengde gist en de olie doorheen om een deeg te vormen. Kneed 5 minuten, of totdat het deeg glad en elastisch is.
    Vet een kom lichtjes in met olie. Leg het deeg in de kom en dek af met huishoudfolie die met olie is bestreken. Laat het deeg 1 uur op een warme plaats rijzen, totdat het deeg verdubbeld is in volume. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kneed het deeg kort, rol het dan uit of druk het uit in een springvorm van 30 cm doorsnee. Meng de tomaten en tomatenpuree door elkaar en spreid dit over de bodem uit. Verwarm daarna 2 tl olie in een pan, bak de knoflook en de spinazie 3 minuten, of totdat de spinazie slap is. Laat uitlekken en schik de spinazie over de tomaten.
    Leg de resterende groenten, de kruiden en de mozzarella bovenop de pizza. Besprenkel het met de rest van de olie en bak de pizza in 30 minuten goudbruin.

    17-12-2011 om 18:39 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauwfilet
    Kabeljauwfilet met cheddar en tomaten

    boter
    150 g belegen cheddar, geraspt
    4 tl grove mosterd
    4 el creme fraiche
    4 dikke stukken kabeljauw, 175 g per stuk
    zout, zwarte peper
    3 tomaten, in plakjes

    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 ovenschaaltjes in.
    Meng de cheddar, mosterd en creme fraiche. Leg in elk bakje een stuk vis en breng deze op smaak met een beetje zout en peper. Bedek de kabeljauw met tomatenplakjes en schep er vervolgens het kaasmengsel over.
    Bak de vis 25 minuten boven in de oven, totdat de kaas is gesmolten en goudbruin is geworden en de vis stevig en door en door gaar is.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:29 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noedels
    Noedels 4 personen

    250 g noedels
    300 g kip, in blokjes gesneden
    500 g kool, fijngesneden (Chinese kool, paksoy, spitskool enz)
    ketjap, vissaus
    olie

    Marineer de kip in de ketjap en de vissaus. Maak vervolgens de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de kip, zonder de marinade. Voeg daarna de kool toe en laat deze slinken. Voeg de marinade toe en eventueel nog wat extra ketjap en vissaus. Even warm laten worden en daarna de noedels erdoor roeren.
    Smakelijk eten!

    17-12-2011 om 18:22 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische Piendang Teloz (Eieren)
    Ingredienten:

    1 klein gesneden ui                                            3 eetlepels water
    1 teentje knoflook                                               1 eetlepel azijn
    half theelepel laos                                               3 eetlepels ketjap manis
    1 tl sambal oelek                                                 2 eetlepels bruine suiker
    1 eetlepel olie                                                      4 hard gekookte eieren


    Bereiding:

    Vermeng de klein gesneden ui met de uitgeperste knoflook,de laos en de sambal.
    Wrijf het mengsel fijn in een vijzel,verhit de olie in een pan en fruit hier in de kruidenmengsel ca 3 min.
    Voeg het water azijn de ketjap en de suiker toe.
    Breng alles aan de kook.Draai het vuur laag en laat de saus ca 3 min zachtjes koken.

    Pel de eieren en snijd ze overlangs door midden.Leg de eieren helften in een schaal en schend de warme saus er over heen.

    17-12-2011 om 18:21 geschreven door Han en Sam

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bijgerecht
    » Reageer (1)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • bijgerecht (6)
  • hoofdgerecht (62)
  • Nagerecht (2)
  • Salades (4)
  • Soepen (11)
  • voorgerecht (0)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!