Categorieën
  • 't Best (2)
  • Chocolade (5)
  • Drinken (0)
  • Eten (3)
  • Koekjes (8)
  • Links (1)
  • Soms ... (4)
  • Stevia (10)
  • Taart (6)
  • Wat is ... (4)
  • Weetjes... (7)
  • Zoetstoffen (12)

  • **************

     Inhoud blog
    **************

    Chocolade:

     

    *Choc amandelrotsjes

    *Chocolade fudge

    *Chocolate Chips

    *Raw chocolate bounty’s

    *Raw chocolate & pindakaas


     

    Koekjes:

     

    *Chocolade koekjes

    *Gemberkoekjes

    *Honingkoekjes

    *Jamkoekjes

    *Kaaskoekjes

    *Pindakaas-banaan-havermout koekjes

    *Zandkoekjes

    *Zandkoekjes 2


     

    Taart:

     

    *Chocoladebrownie

    *Chocoladecake

    *Jamcakejes

    *Marsepein

    *Palms. & Brownies

    *Walnootmuffins

     

     

    Eten:

     

    *Cruesli

    *Aardbeienjam

    *Jammaker


     

    Soms…

     

    *Banoffee-pie

    *Chocotof

    *Peanut Butter Pie

    *Toffee pindakaas truffels

     

     

    Stevia:

     

    *Stevia

    *Stevia gr.

    *Stevia info

    *Stevia Light+I

    *Cake stevia 1

    *Koekjes stevia 1

    *Koekjes stevia 2

    *Koekjes stevia 3

    *Koekjes stevia 4

    *Koekjes stevia 5

    *Koekjes stevia 6

     

     

    't Best

     

    *Alpro Cuisine Light

    *Roomboter

     

     

    Wat is:

     

    *Baksoda

    *Inuline

    *Speltroom
    *Wijnsteenbakpoeder 


     

    Weetjes:

     

    *Boter light

    *Glycemische index

    *Info over suiker

    *Kokosolie/vet

    *Stevig deeg

    *Suikervrij

    *Zelfrijzend bakmeel


     

    Zoetstoffen:
     

    *Agavesiroop

    *Ahornsiroop

    *Dadelstroop

    *Honing

    *Maismoutstroop

    *Maltose-moutstroop

    *Palmsuiker

    *Ruwe rietsuiker

    *Rijststroop

    *Suiker

    *Tarwestroop



    LINKS


     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Walnootmuffins
  • Choc amandelrotsjes
  • Jammaker
  • Aardbeienjam
  • Toffee pindakaas truffels
  • Chocotof
  • Banoffee-pie
  • Peanut Butter Pie
  • Jamcakejes
  • Speltroom
  • Wijnsteenbakpoeder
  • Chocolade fudge
  • Palms. & Brownies
  • Chocoladebrownie
  • Alpro Cuisine Light
  • Roomboter
  • Cake stevia 1
  • Koekjes stevia 6
  • Koekjes stevia 5
  • Koekjes stevia 4
  • Koekjes stevia 3
  • Koekjes stevia 2
  • Raw chocolate bounty’s
  • Raw chocolate & pindakaas
  • Marsepein
  • Zandkoekjes 2
  • Inuline
  • Ahornsiroop
  • Agavesiroop
  • Dadelstroop
  • Honing
  • Maismoutstroop
  • Maltose-moutstroop
  • Palmsuiker
  • Ruwe rietsuiker
  • Rijststroop
  • Stevia
  • Suiker
  • Tarwestroop
  • Koekjes stevia 1
  • Stevia gr.
  • Stevia Light+I
  • Kokosolie/vet
  • Jamkoekjes
  • Honingkoekjes
  • Cruesli
  • Suikervrij
  • Zandkoekjes
  • Glycemische index
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Baksoda
  • Chocolade koekjes
  • Chocolate Chips
  • Gemberkoekjes
  • Kaaskoekjes
  • Pindakaas-banaan-havermout koekjes
  • Boter light
  • Stevig deeg
  • Info over suiker
  • Stevia info
  • LINKS
  • Chocoladecake
    Suikervrij

    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammaker

     

    Biologische Jammaker nr 1 van Marmello

     

     

    Marmello Jammaker nr 1, 8 zakjes x 15 gr €8,40


    Jam maken zonder toevoeging van suiker.

    8 zakjes, goed voor 24 potten jam of 8 kilo fruit.

     

    Het fruit aan de kook brengen. Het geleermiddel, eventueel met zoetmiddel mengen en al roerend toevoegen. 1 minuut doorkoken, potten vullen en afsluiten. Etiketten zijn bijgevoegd.

     

    Op de achterzijde van de etiketten staan diverse recepten en de gebruiksaanwijzing.

     

    Ingrediënten Jammaker 1:

    geleermiddel (pectine), fructose (vruchtensuiker) en voedingszuur (citroenzuur).

     

    Hieronder veelgestelde vragen, beantwoord door de fabrikant:

     

    1. Het product klontert, als ik deze in water oplos!

    Helaas lost het product Jammakers niet zo makkelijk op in koud water als bloem of maïzena. Wij adviseren om het geleerpoeder op te lossen in diksap, van appel of andere fruitsoorten. Door het hoge gehalte aan vruchtsuiker zou het eenvoudig op moeten lossen.

     

    2. Kan ik in plaats van diksap ook andere zoetmiddelen gebruiken?

    U kunt honing, fructose of een zoetstof bestemd voor suikerarm of energiebeperkt dieet gebruiken. Stem de hoeveelheid af op eigen smaak of dieet.

     

    3. Hoelang moet ik de jam laten koken?

    Nadat u het fruit aan de kook heeft gebracht roert u de opgeloste Jammakers er doorheen, breng de massa weer aan de kook en laat deze gedurende een minuut doorkoken, daarna gelijk in de schone glazen potten gieten.

     

    4. De jam wordt niet dik?

    Dit kan gebeuren! De verhouding sap uit de vruchten en de hoeveelheid Jammakers klopt dan niet! U kunt de vruchtenmassa gedurende een minuut weer opkoken en wat extra geleermiddel,opgelost in diksap, toevoegen,! Zit de jam al in de potten, afgekoeld en wel, dan kunt u deze toch weer in de pan doen en aan de kook brengen, extra opgeloste Jammakers toevoegen en weer 1 minuut door laten koken.

    Voordat u de schone potten weer vult is, het verstandig om een druppeltje jam op een schoteltje te laten vallen. Dit geleert snel door afkoeling en u kunt zien of de jam dik genoeg is. Zo niet, dan herhaalt u de procedure nogmaals!

     

    5. Kan jam maken zonder suiker eigenlijk wel?

    Met Jammakers 1 kan dit heel goed! Suiker werkt conserverend. Om jam met een laag suikergehalte te kunnen bewaren wordt vaak een conserveermiddel toegevoegd. Jammakers bevat geen conserveermiddel!

    Een makkelijke methode om jam houdbaar te maken is het omkeren van de potten direct na het vullen. Daarvoor moeten de potten tot de rand gevuld worden met jam en worden afgesloten met twist-off deksels. Door het omkeren wordt het restje lucht in de pot door de hete jam geleid en wordt bederf voorkomen.

     

    6. Waardoor kan bederf van jam optreden?

    Bederf treedt meestal op doordat:

    • het fruit bij de verwerking niet goed schoon is. Vaak wordt het mooiste fruit opgegeten en van het gekwetste fruit jam gemaakt, terwijl je juist het mooiste fruit beter kunt bewaren!
    • de potten niet goed gereinigd zijn (met soda – deksels uitkoken)
    • de deksels niet goed meer afsluiten door beschadiging of het verkeerde type deksel, kunststof is ongeschikt, sluit nl. niet luchtdicht af!

     

    7. Hoelang is de jam gemaakt met Jammakers houdbaar?

    Mits klaargemaakt onder de juiste condities (onbeschadigd fruit, goede deksels, potten omkeren na vullen, zie ook vraag 6) is de jam, ongeopend, zeker 1 tot 2 jaar houdbaar.

    Na opening nog zeker 2 à 3 weken houdbaar mits bewaard in de koelkast en de jam met schoon bestek uit de pot wordt gehaald.

    Een andere manier om de houdbaarheid te verlengen is pasteuriseren. Dit kunt u in de oven doen. Zet de potten jam in een oven op een temperatuur iets boven de 100º C en laat de jam 10 minuten pasteuriseren vanaf het moment dat er bellen opstijgen in het glas. Een kopje water in de oven voorkomt het uitdrogen van de deksels.

     

    8. Waarom twist-off deksels?

    Voor het afsluiten van de potten hebben twist-off deksels de plaats ingenomen van cellofaan en paraffine. Deze metalen schroefdeksels sluiten de pot luchtdicht af door een kunststof rand in de binnenzijde. Een voorraadje glazen potten is zo verzameld. Veel levensmiddelen worden erin verpakt!

    Door twist-off deksels voor gebruik in kokendheet water te leggen, wordt de kunststof rand weer zacht en veerkrachtig. Bij het aandraaien wordt de rand iets ingedrukt op de glasrand en sluit weer perfect af. Na meermalig gebruik verdwijnt de veerkracht van het kunststof , daarom is het aan te raden de deksels regelmatig te vervangen.

     

    9. Is de Jammaker glutenvrij?

    Jammakers 1 is glutenvrij.

    De pectine komt van citrusvruchten: limoen, citroen, sinaasappel en grapefruit. Verdere ingrediënten zijn: natuurlijk citroenzuur, fructose gemaakt van zetmeel van aardappel of maïs.

     

    10. Hoeveelheid koolhydraten bevatten de jammakers?

    Jammakers 1 heeft 30 gram koolhydraten per 100 gram product. Omgerekend naar een zakje van 15 gram, is dit 4,5 gram. Per pot jam is dit 1,5 gram. Let wel, dit slaat alleen op het product Jammakers, want het fruit levert ook nog koolhydraten!

     

    11. Is Jammakers 1 geschikt voor diabetici?

    Jammakers 1 past in een suikerbeperkt dieet, het is te gebruiken met alle soorten suikervervangers. Jammakers 1 is niet speciaal gemaakt voor diabetici, maar een groot deel van deze mensen kan jam, gemaakt met Jammakers 1, inpassen in het eetpatroon. Voor een ander deel van deze mensen is Jammakers 1 niet geschikt! Het is aan uzelf om de geschiktheid te bepalen!

     

     

    Bron

     

     

    http://www.biovoordeel.nl


    Categorie:Eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienjam

     

    Aardbeienjam zonder suiker zelf maken


     

    Misschien wil je, net als ik liever jam zonder suiker. Maar ook zonder chemische toevoegingen. Bij de natuurvoedingswinkels zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar.

     

    Vroeger had ik een volkstuin. In de zomer kwam ik bijna iedere dag met een kist aardbeien thuis. Toen heb ik ontdekt hoe lekker zelfgemaakte jam zonder suiker is.

     

    Het is nog steeds aardbeientijd (augustus). Zoals ik in mijn vorige bericht zei, zijn de aardbeien op het ogenblik goedkoop.


     

    Voor 6 potjes aardbeienjam

    5 pond aardbeien

    0,25 liter appeldiksap (natuurvoedingswinkel)

    3 zakjes poeder *agar agar (natuurvoedingswinkel)

    Sap van een halve citroen naar keuze.

     

    * agar agar is een smaakloos zeewier dat gebruikt wordt in gerechten in plaats van (dierlijk!) gelatine.

     

     

    Bereiding

     

    • Kook de potjes met deksel een paar minuten uit. Zet ze omgekeerd op een schone theedoek
    • Was de aardbeien, met met kroontje er nog aan. (Anders was je teveel smaak weg). Doe dan de kroontjes eraf en doe de aardbeien in een heel groet pan. Breng de aardbeien aan de kook, zonder water erbij.
    • Voeg appeldiksap en eventueel citroensap toe.
    • Laat op zo hoog mogelijk vuur koken (let op overkoken) Laat het ongeveer een half uur koken of totdat je ongeveer 5/6 van de oorspronkelijke hoeveelheid hebt. Roer vaak.
    • Strooi de agar agar heel voorzichtig bij de aardbeien en laat nog twee minuten doorkoken. (je kunt de agar agar ook voor de zekerheid eerst in wat koud water oplossen)
    • Zet de jampotjes op een *houten plank. Zet een *lepel in het eerste potje en giet de jam in het potje. Doe de lepel eruit, giet nog wat jam erbij toe het potje helemaal vol zit. Draai de schroefdeksel erop. Zet het potje ondersteboven weer op de houten plank. Doe dit met alle potjes.
    •  als de potjes half afgekoeld zijn, kun je ze rechtop zetten.

     

    * gebruik van houten plank en lepel helpen voorkomen dat het potje van de hitte kapot springt.

     

    De jam kan een jaar bewaard worden. Maar hij zal wel veel eerder al op zijn.

     

     

    Bron



     


    Categorie:Eten
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruesli


    Cruesli


    Een aangepast recept voor een echt lekkere cruesli zonder suiker en verzadigde vetten, gebaseerd op een recept uit de
    Vega!.

    Ingrediënten

    300 gram havervlokken

    100 gram haverzemelen

    100 gram tarwezemelen

     

    100 gram zonnebloempitten

    100 gram amandelen
    50 gram sesamzaad

    250 ml agavestroop
    10 el milde olijfolie (of een andere neutraal smakende olie)
    snufje zout

    150 gram rozijnen


    Desgewenst: 50 g boekweitkorrels (grutten) (voor extra crunch)

    Boekweitmeel bevat veel eiwit, magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar.



    Bereiding
    Maal in een keukenmachine de amandelen, het sesamzaad en de zonnebloempitten. Doe dit samen met de havervlokken etc. in een grote kom.

    Verwarm de agavestroop in een grote pan met de olie en het zout tot het goed vloeibaar is. Voeg hier de rest van de ingrediënten, behalve de rozijnen, aan toe. Goed mengen.

    Spreid de inhoud van de kom uit over een ovenplaat met bakpapier.

    Rooster het 10 minuten op een temperatuur van 180 à 200 graden, of iets minder in een kleine oven. Na 10 minuten alles omscheppen en nog eens 10 minuten roosteren. Het moet er lichtbruin en droog uitzien.

    De cruesli in een kom strooien en de rozijnen erdoor mengen. (Als je die meeroostert verbranden ze.)

    Serveersuggesties
    - Alle soorten noten, zaden, pitten, gedroogde vruchten (dadels, krenten, abrikozen, vijgen) kunnen gebruikt worden.
    - Geraspte kokos door het mengsel voor het de oven in gaat

     


    Categorie:Eten

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!